LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DVD recorder

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Opavantim
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 feb 2007 12:06

DVD recorder

Ongelezen bericht door Opavantim »

Graag wil ik hier ook even een positieve ervaring melden:
Wij gebruiken meer dan 3 jaar een DVD recorder van het merk PIONEER, het gaat hier om het type DVR-720H. DEze werkt nog steeds tot tevredenheid en doet alles wat hij moet doen. Echter het is wel zaak om de gebruikshandleiding altijd bij de hand te hebben want het zijn apparaten die je nooit voor 100% uit je hoofd leert kennen.
Wij hebben toen ongeveer 1000 euro betaald, 2 jaar later waren ze te koop voor ong. 500 euro. Wij hebben 2 kennissen die een volgende generatie van deze recorder gebruiken, ook zonder problemen.

rozenberg49
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2007 12:53

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door rozenberg49 »

In oktober 2004 kocht ik een Philips DVD-recorder met HD de 725H. Binnen 10 dagen ging ie kapot. Na 5 weken terug met een nieuwe HD. In juni 2005 weer hetzelfde defect en opnieuw werd de HD vervangen. In december 2006 weer dezelfde storing en ik verwachtte gezien de reacties op www.kieskeurig.nl in het kader van de coulanceregeling een nieuwe te krijgen. De recorder werd echter gerepareerd. De servo-sectie moest vervangen worden. Het kostte me wel € 114,37. Op de uitgevoerde reparatie heb ik 90 dagen garantie. Ondertussen zit ik nog wel steeds met een recorder met kwaliteitsproblemen. Een kennis van me die dezelfde recorder in december 2005 had gekocht, kreeg wel een nieuwe toen ie in de garantieperiode kapot ging

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Gek dat mensen, als ze willen reageren, altijd een apart topic erover aan moeten maken. Wat echter even hinderlijk is, dat is dat het in radar van gisteren niet ging om DVD-recorders, maar om DVD-HDD-recorders. Dat is een ander type als waar het om gaat in het Radar-item.

egielen
Berichten: 7
Lid geworden op: 20 feb 2007 08:53

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door egielen »

Ik kocht in december 2004 een DVDR725H harddisk-recorder. Die was binnen twee weken kaduuk, en is in het jaar 2005 nog twee keer naar de reparatiedienst moeten gaan. In 2006 diverse kleine probleempjes gehad, maar daar leer je mee leven buiten de garantie. Toen ik in december 2006 na lange tijd weer wat dvd's wilde branden, kreeg ik de gewraakte "blocked" melding. Apparaat weer kapot dus.

Gisteren de uitzending van Radar gezien, en had weer hoop. Vanochtend meteen met de Philips klantenservice gebeld, maar daar wist de meneer van niets en kon hij me alleen aanbieden om de recorder op te halen, te repareren en ik mocht gewoon de rekening betalen. Van een aangepaste serviceregeling was geen sprake, en er was ook geen lijst met typenummers. De onvriendelijke medewerker wilde er ook geen tijd in steken om het voor me uit te zoeken. Het was take it or leave it. Ik ga eind deze week nog eens bellen om te kijken of er nog iets uit te slepen is, maar het lijkt erop dat Philips voor de media leuke beloften doet, maar ze aan de klanten (heb nota bene 700 euro betaald voor dit stuk schroot) niet gestand doet.

HaveXS
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2007 17:18

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door HaveXS »

Ik heb sinds eind 2004 een Philips DVDR720 harddisk recorder. En ik vind 'm geweldig. Niet perfect, want je moet er echt mee leren omgeen, maar nooit problemen mee gehad!
Ik zou 'm aanbevelen (als ie nog te koop is).

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

maar het lijkt erop dat Philips voor de media leuke beloften doet, maar ze aan de klanten (heb nota bene 700 euro betaald voor dit stuk schroot) niet gestand doet.
Het is me vaker opgevallen dat firma's beloftes doen voor de camera, maar die buiten de aandacht van de camera om niet nakomen.

Djie
Berichten: 6
Lid geworden op: 19 feb 2007 20:57

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door Djie »

Dat dit onderwerp nu pas naar voren komt.

Ik heb jaren in een elektronica detailhandel gewerkt, (die waarvan de naam al zegt dat ze de beste zijn) Daarbij heb ik de ontwikkeling van de DVD recorder op de voet kunnen volgen. Nu zijn er twee merken die een 100% retourgarantie hebben. Deze gaan dus ALTIJD kapot. Philips spand de kroon maar ook JVC kan er wat van. de ES-10 van JVC heeft standaard een software probleem die ook nog eens niet in 1 keer wordt opgelost.
Philips is echt de absolute top betreft ongemak, niet te installeren, en storingen. Het was zelf zo erg dat wij op een gegeven moment geen Philips DVD verkochten. Klanten werden gewoon naar een ander gestuurd of overgehaald om een goed merk te kopen.
Voor mensen die de harddisc versies hebben geldt helemaal dat het wonder is als deze het één jaar uithoudt.
Bij het bezorgen bij een klant is het zelf voorgekomen dat de 3e DVD uit doos het pas deed de andere konden uit verpakking direct retour naar Philips. Die vervolgens niet goed repareerd waardoor die apparaten soms wel 3x heen en weer gingen naar de technische dienst voor ze uberhoubt verkocht werden.
Als Philips omruilt moet men er goed op letten dat ze je niet een goedkoper model leveren of een gerepareerde 2e hands die de vorige klant niet meer terug wilde hebben. Als tip kan ik nog meegeven.
Koop een Sony, Pioneer of Panasonic deze hebben vele malen minder uitval, meer mogelijkheden en aansluitingen voor randapparatuur en de service hiervan van de fabrikant is zeer goed en coulant, ook buiten de garantie.

Een ex-pert

Esma71
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2007 18:58

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door Esma71 »

Wij hebben in december 2004 een 520H gekocht voor € 529,--. We dachten, we doen niet moeilijk over geld, we kopen een goed apparaat. Na 13 maanden, net na de garantie, viel deze droom in duigen, het apparaat werkte niet. Philips bood aan om te repareren, maar we kregen geen garantie dat het apparaat daarna wel zou werken. Dus maar een update gedraaid en het apparaat leek het weer te doen. Nu, na 25 maanden, doet hij niets meer, neemt niet op, brandt geen dvd's, menu browser werkt niet goed enzovoorts. Na de uitzending contact opgenomen met Philips, weer aanbod voor reparatie, tevens voor inruil. Voor bijbetaling van € 225,-- kunnen we een R3440H krijgen, maar op internet is deze al te koop vanaf € 235,--. Dit is dus geen fijne serviceregeling en wij gaan hier niet mee akkoord. Voor ons geen Philips meer, geen enkel apparaat komt nog ons huis in van dit merk. We gaan wel naar de dichtbijzijnde drogisterij, dan kopen we daar onze spullen wel. Dat kost veel minder en als het dan een keer niet werkt, haal je de schouders op en koop je voor een klein bedrag gewoon weer een nieuwe. Nu zijn we na 2 jaar niets verder, maar wel veel geld armer. Jammer, Philips, voor ons ben je niet meer welkom!

erikvr
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 feb 2007 21:38

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door erikvr »

Ik heb er een DVDR725H in 2005 gekocht en er geen noemenswaardige problemen mee gehad. de GuidePlus werkt fantastich en ik ben er gewoon erg tevreden over. De volgende wordt ook zeker een Philips.

karinknol
Berichten: 115
Lid geworden op: 26 apr 2005 01:41

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door karinknol »

Philips patent, ellende zonder end!

dat was twintig jaar geleden al het spreekwoord binnen ons gezin.

Captain Pervert
Berichten: 1282
Lid geworden op: 20 jul 2005 00:52

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door Captain Pervert »

DVD recorder van het merk PIONEER, het gaat hier om het type DVR-720H
Pioneer en Panasonic zijn dan ook de enige fabrikanten die echt goede recorders maken.

SNUFFELAAR
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 mar 2006 18:03

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door SNUFFELAAR »

Wij hebben al enkele jaren de hdrw 720 en echte noemenswaardige problemen zijn er niet of geweest, alleen heel lawaaierig daar 2 x voor naar Radio Modern teruggeweest, 2 x "wat" ? aan gedaan, maar na een paar dagen weer raak, zelf opengemaakt en gekeken en 2 nieuwe ventilatoren gekocht en nu wel met kogellagers, dat scheelt dus echt, de dag en de nacht dus voor iedereen die herrie heeft van het apparaat, naar de betere radio-onderdelenzaak en 2 nieuwe ventilatoren kopen voor 12 en 17 euro per stuk, is door iedereen die een klein beetje handig is makkelijk te doen, iets wat echt lastig is bij het ding = het wissen van de opnames op de harde schijf, een hele batch tegelijk is gewoonweg niet mogelijk, als je veel korte dingetjes opneemt is er een hoop verwarring mogelijk door de ellenlange lijsten van programma's, dus wissen geblazen, maar dan moet je elke opname apart dus wissen aangeven, dan bevestigen door eerst met de pijltjes toets naar ja te gaan en dan op OK en dan weer de volgende, fijn!

Philips liet mij vanmorgen weten dat er geen algemene of algehele coulanceregeling is, ze wilden wel graag al mijn persoonlijke gegevens, op de vraag waar dat voor is? ja dat vinden wij wel handig! wat heb ik er aan? eh ja eh eigenlijk niets, dus geen gegevens verstrekt met het oog op de Privacy, als ze dan toch niks voor je kunnen betekenen, 645 euro betaald en de DVD 1 x gebruikt om uit te proberen en de rest alleen maar de HD.

Voor de rest een redelijk betrouwbaar apparaat, iets wat wel irritant is, dat als de recorder gewoon meeloopt zonder echt op te nemen en je wilt op gaan nemen je eerst de recorder moet uitzetten om de opnamebuffer te legen!? en ik ben niet aan het opnemen?!

IK VIND WEL DAT RADAR ER EVEN FLINK NAASTGEKLEUND HEEFT MET DE BERICHTGEVING, HET BELLETJE NAAR Flipje KOSTTE 1 EURO = TOCHWEGGEGOOID GELD! krijgen we dat nu van RADAR terug?!!!

De persoon hieronder heeft een RDR recorder gekocht OF een RaDaR rec.
Laatst gewijzigd door SNUFFELAAR op 21 feb 2007 15:15, 1 keer totaal gewijzigd.

wlo
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:55

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door wlo »

Ik heb eind november 2006 een Sony dvd recorder gekocht.Type RDR 727.
Het aansluiten was niet eenvoudig met de bijgeleverde handleiding, Mede omdat we een set-top box gebruiken voor digitale televisie kostte dit nogal wat tijd en gezoek.
Enthousiast heb ik alle zelfopgenomen films overgezet op de harde schijf totaal 30 uur.
In januari 2007 was laatste film bijna opgenomen en kreeg ik de foumelding: HDD error.
Ik heb alle mogelijkheden die de handleiding geeft om de storing te verhelpen gedaan.
Alleen alles van de harde schijf wissen ging me iets te ver.
De dvd rec. ging retour winkel die hem op hun beurt naar Sony stuurden.
2 weken later kon ik hem weer halen zonder de 30 uur opgenomen films.
Ik ben weer begonnen met opnemen maar eerlijk gezegd is mijn vertrouwen in dit apparaat niet erg groot meer

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Ik heb een vraag.

Ik kom nergens het merk LG tegen. Ik ken verschillende mensen met uiteenlopende apparaten van LG, en die hoor ik nooit over welke storing dan ook.

Wat zeggen de experts over dit merk?

ingmar12345
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 feb 2007 14:43

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door ingmar12345 »

Best mensen,

Ook ik heb een Philips DVD-recorder van net 2 jaar oud, en die is nu voor de tweede keer binnen 2 weken kapot. Vandaag een brief gekregen waar me aangeboden wordt om deze voor 200 Euro (reparaties verrekend) te vervangen door een nieuwe.
Toch maar even de consumentedbond gebeld, en wat blijkt er is ook nog eens sprake van een wettelijk garantie, en die is net zo lang als de econimische levensduur. De leverancier (winkelier) is verplicht om je een probleemloos apparaat te leveren. En als dat niet zo is, dan is hij ook verplicht om een gedeelte van de kosten hiervoor voor zijn rekening te nemen. Dus in mijn geval, de economische levensduur is 6 jaar, gaat defect na 2, dus de winkelier moet 2/3 van de kosten betalen.

Informatie hierover kun je vinden op www.consuwijzer.nl..Doen dus....
De winkelier zal wel moeillijk doen , maar doorzetten !!!!!

Groetjes,
Ingmar

Djie
Berichten: 6
Lid geworden op: 19 feb 2007 20:57

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door Djie »

LG is praktisch een Philips maar gek genoeg kunnen ze hun onderdelen die bij andere merken worden gebruikt wel goed maken.
1/3 van de beeldbuizen van HEEEEEl vroeger (die TV's die dikker waren dan 15 cm. (voor wie dit nog weet)) kwamen van Philips af. Die bleven bij andere merken goed (behalve Metz) en bij hunzelf knapte ze de helft vd tijd er na 5 jaar uit.

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Dan mag ik hopen dat ik een goede keuze heb gemaakt met mijn RH 188S. Ik zie er niet zo tegenop om een beetje te puzzelen met de gebruiksaanwijzing, als het apparaat maar doet wat ik wil, en waar ik het voor heb aangeschaft..


Stap voor stap krijg ik het trouwens in mijn vingers.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Electronische apparaten worden staads goedkoper maar kwalitatief slechter. Dat is het beeld wat bij mij wordt opgeroepen wanneer ik de bovenstaande critiek lees. Het klopt ook. De apparaten moeten aan hun economische waarde voldoen en die wordt, naarmate steeds meer merken dus concurenten dezelfde apparaten op de markt brengen, moeilijk wanneer daarbij niets ten kosten van de kwalitatieve aspecten mag gaan. Over het algemeen genomen mag worden gezegd dat de kwaliteit van dergelijke apparaten belabberd te noemen is.

tsiblesz
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 feb 2007 16:49

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door tsiblesz »

In september 2005 werden bij V&D HDD-recorders van Philips verramsjt. Inmiddels is duidelijk waarom..
Bij ons exemplaar werkt de harde schijf na anderhalf jaar nog steeds, maar de DVD-brander gaf al snel de geest. Na een stuk of 10 gebrande DVD's kwamen er steeds vaker foutmeldingen bij het branden. Uiteindelijk, na enkele tientallen verknoeide DVD's heb ik maar een aparte DVD-recorder (zonder harde schijf) gekocht om te kunnen branden. De ingebouwde brander gebruik ik niet, want niet alleen het branden werkt niet maar het openen van het DVD-lade werkt ook niet ("blocked"). Het apparaat slaat dan op tilt en het enige dat dan nog helpt is het lostrekken van de stekker.
Om de reeds op de schijf opgenomen programma's niet te verliezen heb ik het apparaat maar niet laten repareren. Upgraden van de software is ook al niet mogelijk als de DVD defect is...

In het verleden waren de cassetterecorders van Philips berucht, met deze nieuwe apparaten bevestigt Philips zijn slechte reputatie op het gebied van apparaten met bewegende onderdelen..
Volgende keer moet ik toch maar een Sony of een Panasonic kopen.

may bee
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 feb 2007 17:08

Re: DVD recorder

Ongelezen bericht door may bee »

N.a.v. de uitzending van afgelopen maandag en de informatie daarover op deze website heb ik contact gezocht met Philips. Ik heb namelijk een Philips DVD recorder met harddisk van het type 725H van 17 maanden oud. Het apparaat is binnen de garantie al een keer gerepareerd maar vertoond nog steeds kuren.

Op de radar website staat te lezen dat Philips voor speciale types een coulance regeling heeft opgezet bij disfunctioneren. Volgens die regels zou ik recht hebben op een nieuw vervangend apparaat met bijbetaling van 70 tot 90 euro.

Philips heeft aangegeven dat mijn apparaat (725H) onder te 'speciale types' valt maar dat bovenstaande aangepaste regeling niet klopt, niet bestaat. Wel hebben ze een extra jaar garantie voor deze types gegeven. Onder deze garantie zou het apparaat dus weer gerepareerd (en daarna weer, en daarna weer) worden. Pas wanneer er niet te repareren valt wordt een vervangend apparaat aangeboden.

Het lijkt er dus op dat, of de info die radar verstrekt heeft niet juist is, of dat Philips zich bedacht heeft.

Gesloten