LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ....Speen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
[[email protected]]

....Speen

Ongelezen bericht door [[email protected]] »

In de uitzending was er een melding over een speen die niet veilig zou zijn, om elke speen ging het nou eigenlijk? en is het nieuwe of oude model niet veilig?

speentje

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door speentje »

Difrax. Oude wel veilig, nieuwe niet

Difrax b.v. [[email protected]]

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door Difrax b.v. [[email protected]] »

In de uitzending van het Tros programma Radar van 1 december is een telefonische reactie gekomen over de Difrax fopspeen. Het betreft een meisje van 11 maanden oud die de fopspeen in haar mondje gekregen heeft. Difrax is niet in de gelegenheid geweest om hier op te reageren aangezien het geen voorbereid item was maar het spijt ons natuurlijk bijzonder dat de ouders zo geschrokken zijn. Als reactie hierop het volgende: Difrax heeft naar aanleiding van een uitgebreid consumentenonderzoek de fopspeen veranderd en verbeterd. Deze nieuwe fopspenen zijn uitgebreid aan alle testen onderworpen en voldoen aan alle wettelijk gestelde eisen. Ook is er uitgebreid met kinderartsen van alle grote kinderziekenhuizen in Nederland overleg gepleegd om de nieuwe fopspeen te beoordelen. Uitkomst was dat de nieuwe Difrax fopspeen nog veiliger is dan het voorgaande model en bestaande modellen in de markt. De grootte is namelijk gelijk (lijkt alleen optisch kleiner) en wanneer de fopspeen in de mond zou komen is de luchttoevoer vele malen groter door alle inkepingen dankzij de vlindervorm en gaatjes. Het is natuurlijk schrikken als de fopspeen in de mond komt maar dat is onmogelijk om uit te sluiten. Daarom voorziet de wet ook in de eis dat de fopspeen altijd een ring of een opstaand stukje moet hebben waar de ouder de fopspeen aan vast kan pakken en uit het mondje kan verwijderen. Wij adviseren ouders om in zo’n situatie rustig te blijven en het hoofd van het kindje stil te houden en de fopspeen er rustig uit te halen. Inslikken of verstikking is onmogelijk. De Difrax fopspeen voldoet dus aan de wettelijke eisen, heeft de juiste grootte en heeft extra luchttoevoer door de inkepingen die de fopspeen extra veilig maken. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 030-2250004. Vivienne van Eijkelenborg Managing Director Difrax

[[email protected]]

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door [[email protected]] »

Dus hij is we veilig????????????

Nicole [[email protected]]

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door Nicole [[email protected]] »

Ik denk dat iedereen graag wil weten hoe veilig deze fopspenen zijn, is daar een onafhankelijk onderzoek naar gedaan? Ik heb nog geen problemen met deze fopspeen gehad, bij mijn kinderen (2 jaar / 6 maanden)

ina van Veen [[email protected]]

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door ina van Veen [[email protected]] »

Het oude model fopspeen van de difrax was toch beter. Ze kunnen zeggen wat ze willen maar het oude model is toch groter. OK het staat misschien minder mooi zo'n grote rand rond het mondje maar beter dit dan een fopspeen die niet goed aansluit rond het mondje en bovendien bij het in de mond stoppen iedere keer de randen er ook ingaan. Helaas ben ik gebonden aan het merk difrax omdat zij zover ik weet de enige fopspeen fabrikant zijn die de massieve fopspeen in de handel heeft.

hilko
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 dec 2003 20:16

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door hilko »

Mijn zoon wil de nieuwe speen niet eens in z'n mond hebben. Hilko

Gast

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door Gast »

Die van bibi zijn nog erger!! Mijn zoontje was 4 maanden dat hij de gehele speen in zijn mond kreeg.. Het hele schildje had hij al in zijn mondje zitten.. Nee geef mij juist maar die difraxspenen..

lousje [[email protected]]

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door lousje [[email protected]] »

Hoi, mijn dochtertje is nu 6 mnd en deed al met 2 maanden de speen helemaal in haar mondje....het is nu zo vaak een ellende geweest dat ze hem niet eens meer wilt. Difrax, neem de oude ook weer in productie,,,wedden dat die beter verkoopt dan de nieuwe...... Gelukkig krijgen wij ws snel van de drogist nog een aantal van het oude model..... En even voor de duidelijkheid, mijn dochtertje heeft geen enorme mond,,,is zelfs een errug klein meisje... Afbeelding greetz lous

Veertje
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 apr 2004 18:16

Re: ....Speen

Ongelezen bericht door Veertje »

Ahhh, da's idd een lekker moppie zeg :-D

Gesloten