LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Oproep: hybride auto's

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Oproep: hybride auto's

Ongelezen bericht door Radar »

Radar is op zoek naar mensen die een hybride auto rijden. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met deze auto. Mail uw ervaringen: [email protected].

bergit
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 feb 2008 09:40

Re: Oproep: hybride auto's

Ongelezen bericht door bergit »

Nee, 1:23 rijdt de Toyota Prius echt niet :( . Dat had ik eigenlijk ook niet verwacht omdat deze fabrikantencijfers nooit kloppen. In de winter rijd ik gemiddeld 1:17, in de zomer 1:19,5. ook netjes hoor en met de huidige benzineprijzen sta ik een stuk meer te lachen bij de pomp dan andere rijders. De winst zit hem echter vooral in andere zaken: Minder BPM, een lagere APK omdat er geen CO2 meting gedaan hoeft te worden en 14% i.p.v. 25% Bijtelling. :lol: Dit voor wat betreft het financiële. Ik heb hem vanaf 2003 en vind het een geweldige auto. ik hoef eigenlijk nooit meer iets anders. Comfortabel in zit en in rijgedrag, ruim, rustig en een heel aardig ontwerp. Vreemd genoeg is mijn kleur niet erg populair (Jade Groen). Dat zal wel komen omdat je er nauwelijks groen in kunt ontdekken, maar het is wel heel chique.
Vreemd overigens dat deze techniek alleen in het te dure segment gebruikt wordt. Een combinatie met een ecodieselmotor zou een nog veel zuiniger gebruik tot gevolg hebben. Een gewone diesel doet al 1:20, dus 1:30m moet dan zeker mogelijk zijn. En waarom niet toegepast in kleinere auto's? Dat zou pas wat schelen in uitstoot omdat nu ook de man/vrouw met een kleinere beurs milieuvriendelijk kan rijden. Overigens is de verkrijgbaarheid van hybride auto's in Nederland bedroevend. in de VS heeft bijna ieder merk een of meer hybride auto's en is ook het assortiment van Toyota groter. Daar kun je bijvoorbeeld wel een hybride Landcruiser kopen. waarom hier niet?

elles
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 feb 2008 13:52

Re: Oproep: hybride auto's

Ongelezen bericht door elles »

Wij rijden nu 2 jaar met een honda civic IMA. We wilden graag een hybride omdat we milieuvriendelijker en zuiniger wilden rijden. We hadden de keus uit Honda en toyota. We kozen voor het uiterlijk en de prijs. Qua zuinigheid maakte het niet veel uit. De auto is standaard heel luxe uitgerust. Hij rijdt erg prettig en rustig. We haalden Oostenrijk in de winter bijna met 1 volle tank. Eenmaal in de bergen moet hij hard werken en ja, dan is het gedaan met de zuinigheid. Jammer dat er nooit een caravan aan mag en dat er geen MPV uitvoering is. Wij hebben 2 kleine kinderen, en als je op vakantie gaat, kom je net die extra ruimte tekort die je nodig hebt voor een wandelwagen ed. Dit model (2004) heeft ook geen cruise control en juist dat draagt bij aan zuinig rijden. Het blijft natuurlijk helemaal afhankelijk van je rijgedrag en de route die je rijdt. Ik ben verder zeer tevreden over deze auto. Ik hoop wel dat er ook een MPV of stationmodel op de markt komt.

koeboer
Berichten: 17
Lid geworden op: 06 mar 2007 14:44

Re: Oproep: hybride auto's

Ongelezen bericht door koeboer »

wat een geneuzel om het volk dom te houden !!!!

er is vrije energie in overvloed . alleen de machthebbers hier op aarde ( bilderberg , jp morgan ) hebben de olieaandelen en melken ons uit .

kijk maar op youtube , en zoek op ; free energy .

een scala van eenvoudige technieken om energie op te wekken . de magneetmtoren lijken het verst ontwikkelt , en er zijn types om een middelgrote stad voor niks dus van stroom te voorzien

geweldig toch ..... behalve voor de overheid , want die krijgt geen accijns meer binnen , en kwartje van kok . dus die licht ons ook niet voor , nee , ze lichten ons op !!!
Jan Marijnissen , Femke Halsema , dit is toch een mooie taak voor jullie als " groen en milieuvriendelijke partij " . hebben jullie wel idealen ?? ja ., een mooie kamerzetel met salaris zeker

iniki
Berichten: 44
Lid geworden op: 31 jan 2007 21:58

Re: Oproep: hybride auto's

Ongelezen bericht door iniki »

koeboer@, ben het helemaal met je eens... :lol:
wat een geneuzel om het volk dom te houden !!!!

er is vrije energie in overvloed . alleen de machthebbers hier op aarde ( bilderberg , jp morgan ) hebben de olieaandelen en melken ons uit .
Ik krijg zelf de indruk dat er veel te weinig expertise en inventiviteit, onder de kamerleden zelf zit..(Het is toch veel makkelijker om de constante aandacht te geven aan mensen als Geert Wilders en al dat gezeik over Moslims bijv??)

Daarbij moet ik wel zeggen dat de SP kamerleden een modaal salaris krijgen en de rest van hun Kamerlid-salaris in de SP kas dienen te storten. :!:

koeboer
Berichten: 17
Lid geworden op: 06 mar 2007 14:44

Re: Oproep: hybride auto's

Ongelezen bericht door koeboer »

toevoeging van link supermagneetstroomconverters

www.gammamanager.com

Beologisch
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 mar 2008 10:04

Re: Oproep: hybride auto's

Ongelezen bericht door Beologisch »

Ik ben in het bezit van een Honda Civic IMA, dit is het gevolg van een gunstige bijtelling [14% ipv. 25%] en de keuze voor een compleet en aantrekkelijk ogende auto [daardoor geen Prius] doordat het een bestaand model is en men slechts de achterbank [tbv. het accupakket] een kleine aanpassing van de display in het dashboard [tbv. IMA systeem metertjes] en onder de kap de toevoeging van de IMA unit, is het een relatief "gewone" auto gebleven en compleet bovendien.
Het rijden in deze auto is een verademing: comfortabel en stil tot 50 kmh [voortstuwing uitsluitend op electriciteit] pittig genoeg in optrekken en doortrekken vooral door de extra pk's van de electromotor en bovendien een gunstig brandstofverbruik.
Bovenal nodigt de auto niet uit tot zgn. sportief en extra brandstof verbruikend rijgedrag [heb hiervoor 2 jaar in een nieuw model sportieve Civic rondgereden, dus ken het verschil] en is het een genot in een middenklasse auto een soort limousine gevoel te krijgen zonder de nadelen hiervan.
Heeft de auto dan geen nadelen? jawel, maar voor mij niet relevant : geen neerklapbare achterbank, door sedanmodel met het accupakket in/achter de achterbankleuning en men kan/mag geen aanhangwagen of caravan trekken vanwege de electromotor.
Prima auto en zal deze zonder aarzelen onmiddelijk weer aanschaffen en een ieder aanbevelen.

Gesloten