LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gastouderbureaus

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5514
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door Radar »

De 'nieuwe' kinderopvangwet vergoedt niet alleen deels de crèche of officiële buitenschoolse opvangorganisatie, maar ook voor opa en oma die op de kleine passen. Tenminste, als ze ingeschreven staan bij een gastouderbureau. Deze gastouderbureaus vragen bedragen tot wel 130 euro per maand per kind. Maar doen die bureaus hier dan ook wat voor of is de gastouderbusiness een kwestie van snel geld verdienen?

Maandag in Radar, 20.30 Ned1

kramer57
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2008 15:04

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door kramer57 »

Wij hebben ons ingeschreven bij ViaViela en betalen 50 euro per kind. Voor een tweeling betalen we dus elke maand 100 euro. De gegevens zijn voor een tweeling tamelijk identiek; alleen de voornamen verschillen immers; de situatie is hetzelfde. Ik vind dit een fors bedrag en zou zeker voor een tweeling veel goedkoper moeten zijn. Een medewerkster is een keer op bezoek geweest en komt over een jaar weer eens kijken naar de veiligheid in huis. Er is wel informatie achter gelaten met tips voor veiligheid en een lijst met bedragen die mogen worden afgetrokken voor de belastingaangifte, maar om daar nou per jaar 1200 euro voor neer te moeten tellen?????

j.m. boos
Berichten: 10
Lid geworden op: 07 apr 2008 19:53

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door j.m. boos »

als reaktie op gastouder.

ook ik ben een zg oppas opa. ook ik ben aangesloten bij een gastouderburo genaamd Via-Viela. het schijnt dat je bij een gastouderburo moet zijn aangesloten om voor een wettelijke vergoeding in aanmerking te komen.

waarschijnlijk is dat een eis van de belasting. immers iedereen kan dan wel zeggen dat hij oppas is.

het feit dus dat je officieel geregistreed bent geeft waarschijnlijk voor de belasting enige zekerheid.

wel vind ik de maandelijkse burokostenvergoeding van € 100,-- per maand, en dat is € 1200.-- ofwel fl 2660,-- ouderwetse guldens per jaar, die het buro in rekening brengt toch wel erg makkelijk verdiend.! en wel érg overdreven voor het registreren, het maandelijks berekenen van de oppas-uren en het af en toe uitbrengen van een nieuwsbriefje.

we mogen zg niet omrekenen. nou zoals zoveel nederlanders doe ik dat wel omdat er een tegenwaarde tegenover staat van 2,2 gulden.

overigens pas ik op 2 kleinkinderen en zijn de burokosten voor hun samen € 100,-- per maand.

en ik zie de Euro ook als een soort buitenlandse valuta en die moet je ook omrekenen.

maar ja je bent schijnbaar nu eenmaal gebonden als je de vergoeding op legale wijze wilt ontvangen.

alleen moeten de ontvangers van de vergoeding er wel rekening mee houden dat de vergoeding wel BRUTO is en dat je er nog wel belasting over moet betalen.

de te betalen burokosten worden dan wel weer afgetrokken als extra uitgaven.

verder heb ik er geen problemen mee en is de verstandhouding en contact tussen de tussenpersoon van het buro goed.

gerlien
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 apr 2007 13:41

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door gerlien »

ook ik pas op ben geen oma. maar pas wel op via een gastouderbureau. en binnenkort pas ik op een tweede kindje en die ouders moeten dus ook weer voor het tweede kindje bemiddelingskosten betalen. vindt dat wel erg onterrecht. omdat de bemiddeling er al is. ik weet niet precies het bedrag maar volgens mij ongeveer 100 euro per kind. plus dat ze over elk uur wat je oppast nog 2,10 per kind naar het gastoderbureau heen gaat.
voor het gastouderbureau is dit natuurlijk wel flink geld verdienen vindt ik. als je het vergelijkt met een andere gastouderbureau
http://www.4kids.nl/ouders kan het dus ook goedkoper. en ook voor de oppasmoeder die verdient per uur meer. ook voor de werkende ouders kan dit zo aardig oplopen met kosten. terwijl ze aanmoedigen dat ouders allebeide gaan werken.

yellostonepark
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 mar 2007 22:21

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door yellostonepark »

Ik pas op mijn kleinkind en wij wilden ons ook inschrijven bij zo'n bureau. Het kwam er op neer dat ze zoveel moesten betalen dat er niks voor ons over bleef als oppasoma en opa.
Dus we hebben het maar niet gedaan.

pinkelotje
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2008 23:05

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door pinkelotje »

ook ik maak gebruik van opvang door mijn ouders en doe dit via ViaViela. ben zeer tevreden over dienstverlening en betaal voor 2 kinderen 100 euro per maand, dat is dus 50 euro per kind. vindt dit passend voor wat consulente voor ons doet en wat ik voor informatie krijg van ViaViela (zitten nog wel wat regels aan vast namelijk). consulente komt ook netjes op bezoek en reageert adequaat op mijn vragen/wensen.
bureauvergoeding wordt ook deels vergoed door de overheid, net als de vergoeding voor mijn ouders. stel dat de overheid deze taak van ViaViela zou overnemen, moet er niet aan denken dat ambtenaren dit zouden doen.
kost ons dan overigens nog veel meer geld denk ik.

Mannies
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2008 22:58

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door Mannies »

Wij maken sinds kort (4 maanden) ook gebruik van de diensten van het gastouderbureau ViaViela en betalen hiervoor € 75,- per maand voor ons kindje. Ons kindje gaat drie dagen in de week naar oma. Er is bij ons vooraf aan de opvang vrijblijvend een consulent van ViaViela langs geweest en heeft ons alles goed uitgelegd. Verder is er op een tweede afspraak gekeken naar alle risico's bij mijn ouders thuis. Ook heeft de consulent mij geholpen met de aanvraag van de subsidie.

Aangezien ik bij andere organisatie alleen maar contracten toegestuurd kreeg en het verder maar zelf moest uitzoeken (en € 89,- per maand moest betalen) ben ik zeer tevrede over het bedrag en de daarbij geleverde proffesionele service van ViaViela.
PS Mijn moeder is ook heel erg blij met het bedrag dat zij nu netto per maand heeft!

aryaantje
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 apr 2008 23:11

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door aryaantje »

Er zijn inderdaad grote verschilen in de bedragen die betaald moeten worden aan het gastouderbureau. Je moet daarbij goed kijken wat je ervoor krijgt, alleen een bedrag zegt niks! Bij ViaViela zijn het bijvoorbeeld geen bemiddelingskosten, maar bureauvergoeding. Je gaat met het online systeem van ViaViela werken, hebt daar je eigen pagina waarop je de uren registreert en zo zelf de facturen aanmaakt e.d. Ook staat ViaViela altijd voor me klaar als ik vragen heb, de helpdesk is tijdens kantooruren altijd bereikbaar en er is zeer veel info op de site te vinden. Verder wordt alles in twee huisbezoeken heel uitgebreid uitgelegd, zodat er geen addertjes meer onder het gras zitten. Men heeft er echt verstand van en daar betaal je natuurlijk iets voor! Overigens betaal ik de bureauvergoeding uiteindelijk niet uit eigen zak, deze wordt betaald met de Kinderopvangtoeslag, dus ik heb zelf geen kosten! Kortom: ik ben een zeer tevreden klant!

marlene de ruyter
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2008 08:09

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door marlene de ruyter »

Grappig dat ik in eerdere reakties het bureau ViaViela steeds tegenkom. Ervaring is dat dit bureau uitgebreide (eerlijke!) informatie geeft m.b.t. het netto voordeel wat er te behalen valt. Wij hadden namelijk een situatie waarbij opa en oma huurtoeslag ontvingen. Het ontvangen van een extra verdienste had hiervoor gevolgen. ViaViela gaf hier duidelijke informatie over en hielp zelfs nog met het berekenen van wat het meeste voordeel opleverde (huurtoeslag of verdienste via kinderopvangtoeslag). Wat ons betreft is de bureauvergoeding van dit bureau zeer schappelijk gezien de uitgebreide service die geboden wordt. Het is zeer zeker niet zo dat er een contract wordt afgesloten en je ze daarna niet meer hoort/ziet. Onze consulente is altijd bereikbaar en zeer servicegericht.

ruudenmarjan
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2008 07:42

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door ruudenmarjan »

Wij zijn zelf consulenten van ViaViela en willen een aantal punten die in dit forum genoemd zijn verduidelijken.

De bureauvergoedingen van de verschillende gastouderbureaus lopen inderdaad erg uiteen.
Wat vooral in gedachte moet worden gehouden is het feit dat de bureauvergoeding is opgenomen in de kinderopvangtoeslag en derhalve voor het grootste deel door de overheid wordt gesubsidieerd.

Het is daarom beter om te kijken naar de verschillen tussen de uiteindelijke netto kosten voor de ouders en de opbrengsten voor de gastouder bij de verschillende gastouderbureaus. Daar gaat het uiteindelijk om.

Daarbij is in tegenstelling tot sommige andere gastouderbureaus de bureauvergoeding bij ViaViela een vast bedrag per kind. Zodra er voor meerdere kinderen van één gezin bemiddeld wordt, gaat de bureauvergoeding per kind met grote stappen omlaag. Bij 2 kinderen is de korting op de bureauvergoeding al 33% per kind, en loopt naarmate het aantal kinderen toeneemt op tot 50% per kind. (in sommige gevallen zelfs 66% per kind)
Wanneer er door meerdere gastouders (bijvoorbeeld beide opa's en oma's) opgepast wordt, of opa en oma passen op meerdere kleinkinderen uit verschillende gezinnen zal de korting op de bureauvergoeding nog veel meer oplopen.

Een ander groot voordeel van een vast tarief voor de bureauvergoeding is dat het niet, zoals ook wel gebeurt, een bedrag op basis van de te ontvangen subsidie of het aantal oppasuren is. Dit betekent dat ViaViela er totaal geen belang bij heeft om het aantal oppasuren of de hoogte van de subsidie aanvraag hoger op te geven dan waar er werkelijk recht op is om een hogere bureauvergoeding te genereren. U weet als klant dus gewoon precies waar u aan toe bent, en dat u achteraf geen risico loopt op een te hoog aantal opgegeven oppasuren of een te hoge subsidie aanvraag.

Voor u als klant bij ViaViela is het altijd volledig transparant hoe de verschillende bedragen, van de bruto oppaskosten, via de ontvangen subsidie, de eigen bijdrage, de bureauvergoeding tot en met de opbrengst voor de gastouder opgebouwd zijn. Zelfs de invloed op de zorgtoeslag en de inkomensafhankelijke bijdrage van de zorgverzekering voor de gastouder wordt door ons voor u berekend.

Al met al zijn er bij ViaViela dus geen 'financiële verrassingen' of onduidelijke kosten waarvan u als klant zich af moet vragen 'en waar blijft dat geld dan?'

Het belang van ViaViela, initiatiefnemer op het gebied van oppassubsidie, is om de klant een kwalitatief zeer goede en duidelijke bemiddeling te bieden.
Daarvoor biedt ViaViela een hoofdkantoor waar 6 dagen per week experts op gebied van regelgeving en fiscale zaken aanwezig zijn, een (online) helpdesk, een landelijk dekkend netwerk van consulenten, een zeer efficiënt werkend administratie systeem, en nog veel meer.

Door het moderne computersysteem kunnen klanten 24 uur per dag via het internet hun gegevens bekijken en de uren registreren, jaaropgaven downloaden en duidelijke handleidingen opvragen.

Verder staan de consulenten altijd klaar om, naast de gebruikelijke gesprekken, ook uw vragen m.b.t. de administratie en dergelijke te beantwoorden en waar nodig de helpende hand te bieden bij het oplossen van problemen of het aanvragen van de kinderopvangtoeslag e.d.

In bepaalde regio's zijn er zelfs al ViaViela kantoren waar u altijd even binnen kunt lopen als daar behoefte aan is. De enthousiaste medewerkers staan u graag te woord!

Bovenstaande lezend, zult u begrijpen dat de bureauvergoeding gebruikt wordt om al deze diensten mogelijk te maken en waar nodig ook te verbeteren.

Met vriendelijke groet,

Marjan en Ruud Oosthuizen - ViaViela Zaanstreek-Oost

Martien Raaijmakers
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2008 09:33

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door Martien Raaijmakers »

Ben zelf een oppas-opa samen met mijn vrouw en wij zijn ook aangesloten bij ViaViela. Mijn schoonzoon en dochter betalen 100euro per maand wat best veel is, maar die man van ViaViela doet er wel veel voor. Hij is 2 x terug gekomen voor de aanvraag bij de belasting (de eerste keer was er geen digid aanwezig, welke die consulent meteen heeft aangevraagd) en daarna is hij nogmaals terug gekomen om een wijziging in te dienen dat ons oudste kleinkind 4 werd. Al met al dus al 5 bezoeken zonder enige commentaar en telkens na 1 telefoontje geregeld. We betalen dus wel iets maar als je niet zo veel van computers/belasting af weet, zoals mijn schoonzoon en dochter, is zulke hulp erg fijn. Die man van ViaViela verdient er iets aan, mijn dochter kan gewoon 2 dagen blijven werken, en mijn vrouw verdient ook een inkomen. Was mijn vrouw niet gaan oppassen, dan hadden we nu niet af en toe iets extra's kunnen doen. Iedereen blij dus.

Anke Visser
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2008 10:19

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door Anke Visser »

Ook ik werk als consulent voor ViaViela en maakte gebruik van de subsidie-regeling (oftewel de kinderopvangtoeslag). Wat ik nu in deze tijd van het jaar merk, is dat veel mensen (die gebruik maken van de regeling via ViaViela) vragen hebben rondom hun aangifte en met name de aangifte van de oppas. Mensen mogen mij als consulent daar altijd voor benaderen en krijgen de uitleg die ze nodig hebben of we maken een afspraak om er samen naar te kijken (en in te vullen).
Mocht ik niet bereikbaar zijn, dan is er altijd nog een Helpdesk.
Ook hier zitten mensen met verstand van zaken en hebben we nog specialisten achter de hand.
Voor deze "extra" bezoeken en service wordt nooit een factuur gestuurd. De bureauvergoeding (maandelijkse vergoeding, die aan ViaViela betaald wordt a € 75,- bij 1 kind, € 100,- bij 2 kinderen) is een vast bedrag. Daarvoor zijn al onze diensten inclusief. Alle vragen, bezoeken, zaken die achter de schermen uitgezocht moeten worden, hulp bij aanvragen, etc.
Door deze service heb ik als consulent de ervaring dat de samenwerking tussen mij en de klanten (ouders en grootouders) zeer prettig verloopt en dat mensen zich niet verloren voelen in deze wereld van regeltjes en regelingen.

Anke Visser
ViaViela Zevenbergen

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Dus als ik het goed begrijp,

Is het ongeveer hetzelfde als die reïntegratiebureau's ??
Het grote geld naar de bureau's en de kruimels naar de uitvoerders/klanten/in dit geval de oppassers?

Let maar op!
Dit gaat diezelfde kant op!

Grootvader

omajopie
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2008 13:05

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door omajopie »

hallo, ik ben een oma van 3 kleinkinderen uit Beesd. Ik pas uit liefde op, toen mijn dochter vertelde over de zogenaamde oppassubsidie, had ik net als vele anderen waarschijnlijk zoiets van jaja zou wel, zullen wel addertjes onder het gras zitten e.d. Nou geloof me, ik heb het addertje nu nog steeds niet gevonden, een super regeling is dit.

Mijn dochter stelde voor om toch iemand voor een vrijblijvende afspraak uit te nodigen, ik dacht ja is het niets dan kost het ons verders ook niets, geheel dus vrijblijvend een afspraak gemaakt met een consulente van ViaViela.

Zij kon al heel snel bij ons langs komen, want nu ik er van gehoord had, wilde ik toch wel heel graag snel weten wat het nu allemaal in hield.

Zij heeft alles zo duidelijk uitgelegd, de subsidie aangevraagd, digid codes aangevraagd. Wij hebben daarna nog een vraag gehad en werd zo snel op gereageerd.

We kregen een login voor onze persoonlijke site, waarmee we veel konden bekijken, worden op de hoogte gehouden dmv nieuwsbrieven.

Ik houdt er 300 netto aan over per maand, hier is alles al van betaald en heeft mijn dochter er verders ook geen kosten aan, is al een gedeelte voor de belasting ook op zij gezet.

Echt super dit, wij sparen dit extraatje op en gaan er leuke dingen van doen, kopen er speelgoed voor e.d.

Ik vind het geweldig, voor mij is het ook een hele dagtaak, met 3 van die kleintjes, mijn dochter voelde zich hier wel eens rot over en op deze manier kan zij lekker werken en krijg ik er maandelijks een leuk centje bij.

Het buro vraagt wel de nodige vergoeding, maar in vergelijking wat ze er allemaal voor doen, vind ik dit reuze meevallen.Over de burovergoeding krijgen de ouders ook subsidie.
Ze kwam ook even kijken of alles kindvriendelijk was, ik dacht van wel, maar ik had totaal niet gedacht aan een koordje van een rolgordijn dat veels te laag hing, mijn kleinkind haar zich eventueel in op zou kunnen hangen. Zo waren er nog een paar kleine dingen. Ik heb het allemaal veranderd.

kortom ik ben blij met ViaViela en inmiddels al de hele regio bij ons, want ik heb het aan iedereen verteld. Iedereen is hartstikke tevreden.


groetjes oma jopie

omajopie
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2008 13:05

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door omajopie »

oh ja, ViaViela is landelijk het grootste buro, hebben heel veel vestigingen, dus dat je veel reakties zult tegenkomen over ViaViela is dan ook niet vreemd.

arentiena
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2008 15:06

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door arentiena »

Mijn ervaringen met ViaViela zijn alleen maar positief. De bureaukosten van €75,- vind ik heel redelijk, zeker gezien alle service die je er voor krijgt. Je kunt altijd bij de helpdesk of de consulenten terecht en ze doen alles voor je. Ik heb veel negatieve verhalen gehoord over andere gastouderbureau's waar je zelf maar op een papiertje het jaaroverzicht voor oma moet schrijven. Wij zijn dan ook erg blij dat we voor ViaViela hebben gekozen en zijn er nog steeds tevreden mee.

SandradeBoer
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2008 15:49

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door SandradeBoer »

Ik vind dat als je kijkt naar het uiteindelijke doel van die gastouderbureaus , dan vind ik het geweldig dat mijn vader voor het passen op mijn kinderen , zodat ik naar mn werk kan , een leuk extraatje daarvoor kan krijgen.
Wat dan weer jammer is, dat er zoveel bureaus zijn die dit doen.
Wij zagen door de bomen het bos bijna niet meer.We hadden verschillende bureaus uitgenodigd voor een gesprek , waaronder OmavanRoodkapje en ViaViela.
Maar die consulente van ViaViela gaf verreweg een duidelijker beeld van wat het allemaal inhoudt dan bijvoorbeeld die mevrouw van rood kapje.Misschien ligt het ook aan de regio , wij komen uit Alkmaar.
Wij zijn dus bij ViaViela aangesloten, overigens is het zo dat de aanvraag van de kinderopvangtoeslag best wel lang duurde voordat die verwerkt was , maar onze consulente heeft bij ons nog niets in rekening gebracht voordat we de daadwerkelijke kinderopvangtoeslag op onze rekening hadden.Ook is zij goed bereikbaar voor eventuele vragen ed.
Al met al zijn we blij met onze uiteindelijke keuze.
Ze zouden die gastouderbureaus met sterren aan moeten duiden , dan krijgt ViaViela van mij duidelijk 5 *****.

mellona
Berichten: 7
Lid geworden op: 07 mar 2007 12:37

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door mellona »

Ook ik heb mijn kind bij een gastouder bureau gehad. Helaas heb ik geen goede ervaringen met het bureau waar mijn kind onder was gebracht.

Ik betaalde 140 euro per maand administratie kosten, en de gastouder.

Helaas was de communicatie buitengewoon slecht. En werd er niet aan afspraken gehouden.

Ook met de gastouder en mijn zoon ging het niet goed.
Ik heb mijn zoon een maand ondergebracht bij de gastouder en het gastouderbureau. En heb snel gezocht naar een andere vorm van opvang.

Nu heeft mijn kind Buitenschoolse opvang. De kosten zijn minder hoog als bij het gastouderbureau. En ik weet wat ik voor mijn geld krijg.

Ook wordt er beter gecommuniceerd naar mij als ouder toe.

Een hele verbetering in mijn geval.

Anja1975
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 apr 2008 08:15

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door Anja1975 »

Via kennissen werd ons ViaViela aangeraden. Ik heb hierna nog wel wat andere aanbieders op internet bekeken maar heb toch voor ViaViela gekozen. Hierna is alles heel netjes verlopen. Het eerste bezoek duurde wel bijna 2 uur. Aan de hand van onze inkomens en dat van mijn schoonouders kon precies berekend worden wat mijn schoonmoeder er met aftrek van belasting en degelijke aan over zou houden. Dit werd heel helder uitgelegd.

Onze belangrijkste vraag was of mijn schoonmoeder haar 'huisvrouwenuitkering' kwijt zou raken als ze zou bijverdienen. Dit bleek de heffingskorting te zijn en die werkt als een soort belastingvrije voet. Hierop wordt dus niet gekort.

We hebben ook behoorlijk doorgevraagd over het geld dat wij aan ViaViela betalen. Naast de expertise nemen ze veel administratieve rompslomp uit handen. Ook kunnen we altijd met vragen terecht. Het is niet zo dat mijn schoonmoeder zomaar geld van de overheid krijgt. Mijn schoonmoeder is gastouder geworden en daar zitten een aantal wettelijke verplichtingen aan vast. Zo moet ViaViela jaarlijks bij mijn schoonouders thuis controleren of het opvangadres wel veilig genoeg is.

Wij betalen totaal 100 euro per maand voor onze 2 dochters. Maar de overheid betaalt hiervan het grootste deel. Natuurlijk zal ViaViela hier aan verdienen. Maar ik vind het een redelijk bedrag vergeleken bij wat mijn schoonmoeder er na aftrek van belasting aan overhoudt.

Vooralsnog ben ik heel tevreden over deze regeling.

De oppas
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 apr 2008 10:09

Re: Gastouderbureaus

Ongelezen bericht door De oppas »

Over mijn gastouderbureau ben ik erg tevereden.

Als iets meer professionele gastouder kan ik door hen te gebruiken de ouders van mijn oppaskinderen een flexibel tarief bieden.

GOB EigenOppas hanteert een uurtarief waadoor de ouders niet vast zitten aan een maandbedrag. Een paar ouders werken in het onderwijs en hebben 3 maanden per jaar mij niet nodig, dan betalen ze ook geen kosten aan het bureau.

Wat me ook opvalt is dat de website duidelijk is, zo'n beetje alles staat er op en het is niet vaag, ook informeren ze netjes wanneer er veranderingen zijn en bieden ook opleiding aan.

Ik ben er erg blij mee en kan ze ook altijd bellen met vragen, ze lijken goed te weten wie hun hun gastoudrs en kinderen zjn en dat is ook prettig, voelt persoonlijk, ik ben geen nummertje.

Gesloten