LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verborgen kosten vliegtickets

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door Radar »

Voor slechts 10 euro naar Londen, 40 euro naar Rome en 15 euro naar Berlijn: iedereen kent de aanbiedingen wel voor goedkope vluchten binnen Europa. Maar zijn deze tickets er echt en kun je werkelijk voor deze bedragen reizen?

Uitzending: maandag 13 april 2009 , Ned 1, 20.15 uur
Herhaling: dinsdag 14 april 2009, Ned 2, 14.15 uur

jort38
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 feb 2004 22:30

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door jort38 »

Wij zijn vorig najaar met Ryan Air van Eindhoven naar Pisa gevlogen voor € 15 enkele reis per persoon. Het had nòg goedkoper gekund als we een Credit card hadden gebruikt van Visa Electron. Deze hebben we echter niet.

Er zijn geen extra of verborgen kosten geweest. Voor bagage moesten we extra betalen als deze niet in de cabine meemocht. Dat wisten we en stond duidelijk aangegeven.

Dus wat ons betreft geen verborgen kosten en een prima (op tijd) dienstverlening van Ryan Air.

eljafaka
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 apr 2009 18:18

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door eljafaka »

Wij vliegen regelmatig met Ryan Air. Er zijn geen verborgen kosten . Goed lezen voorkomt een hoop ellende . Alles is duidelijk omschreven .

roumans
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jun 2005 16:50

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door roumans »

wij (mijn vrouw en ik) zijn in februari voor 2 eurocent ieder retour gevlogen van vliegveld Weeze naar Oslo in Noorwegen. De enige kosten die erbij kwamen waren Euro 37,00 voor het parkeren van de auto gedurende 5 dagen. Andere kosten hebben wij bij de tickets niet gehad en die zijn er dan dus echt!!!

stationmanor
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 apr 2009 19:23

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door stationmanor »

Ook wij hebben verschillende malen een £0.01 vlucht geboekt. Bij de laatste keer werd er £4.00 Credit Card kosten berekend voor elke vlucht, dat, het was nog steeds erg voordelig. Ook, het was met Ryanair, je moet zorgen dat je alleen hadbagage hebt en je eigen boekings bewijs afdrukken anders komen er extra kosten bij.

antzan
Berichten: 28
Lid geworden op: 28 nov 2003 19:43

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door antzan »

Wij gaan geregeld met Ryan Air , en dan af Weeze en je moet natuurlijk zoeken voor de 1 , 2 , of 5 euro tickets .
Daar ben je wel even zoet mee.
We zijn naar Bacelona geweest , Milaan , Mallorca en vorige maand naar Faro Portugal . Alles met discount tickets.
meestal komt er niets bij , soms wel , maar dat staat dan aangegeven.
En parkeren op Weeze kost 39 euro voor 5 tot 7 dagen en het is 75 tot 90 minuten met de auto van af heerlen.
En meestal vroeg vertrekken dan heb je al je eerste dag helemaal voor je.

Leon Buijs
Berichten: 45
Lid geworden op: 25 jun 2008 18:03

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door Leon Buijs »

Behoorlijk hypocriet om voor een paar euro half Europa door te willen vliegen. Zelfs een kind begrijpt dat dat eigenlijk niet kan. Dat andere passagiers in feite betalen voor jouw ticket. Dat er beknibbeld wordt op alles, zoals onderhoud, ten koste van veiligheid en gezondheid. Dat vliegen vaak goedkoper is dat met de auto is hoogst eigenaardig en kan dan ook alleen maar omdat er bijvoorbeeld geen belasting op kerosine zit, terwijl er op auto's en alles wat er mee samenhangt, zoals benzine, verzekeringen en het gebruik van de weg juist erg veel belasting wordt geheven. Toch weet de machtige Schiphol-lobby juist de vliegtax weg te krijgen.. Omdat dat banen scheelt. Nou, minder belasting op andere zaken zou ook heus wel banen schelen!

Lizan Holman
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 apr 2009 22:05

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door Lizan Holman »

Mijn vriendin woont in Wroclaw Polen. Ik wilde haar verrassen en wilde een reis naar mij boeken via RYAN-AIR. Als ik een ticket voor haar wil boeken betaal ik 120,00 euro voor een koffer. Als ik naar haar toe ga, betaal ik 30,00 euro voor een koffer. Hoe kan het, dat het zo'n grote verschillen zijn? Ik weet niet wat zij betaald als zij boekt in Polen via RYAN-AIR, maar ik vind dit wel een beetje erg krom. Als ik als Nederlandse naar Polen vlieg betaal ik 14,50 voor een reisverzekering en zij moet 64,50 betalen. Vreemd.

Sann
Berichten: 56
Lid geworden op: 07 jun 2005 12:09

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door Sann »

Hallo,

Ik wil u graag wijzen op een fout die in de uitzending van gisteren voorbij gekomen is.
In de uitzending wordt namelijk de indruk gewekt dat een double entry visum betekent dat twee mensen op dit visum het land (in dit geval China) binnen kunnen komen.
Een double entry visum is echter voor één persoon die tweemaal China binnen wil gaan. Indien u een reis boekt voor twee personen zal dus tweemaal voor een visum betaald moeten worden (dit zal dus single entry zijn zijn als u eenmaal het land binnereist en double entry als er tweemaal het land binnegereisd wordt).
De kosten die de visumdienst bekerend voor China zijn de volgende:
Visumkosten€ 35, € 52 (2 inreizen 3 maanden)
hier bovenop komen de kosten voor bemiddeling, verzenden en BTW.


Het bedrag van €59 lijkt dan misschien wat aan de hoge kant, maar er is niet zo'n groot verschil als de uitzending ons willen laten denken.
Daarbij is niet duidelijk welke kosten er voor bemiddeling etc. gerekend wordt, misschien is dit dus wel een reeël bedrag.

Marc E.
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2009 21:27

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door Marc E. »

Graag maak ik u erop attent dat de huidge reiscode, tot stand gekomen in samenwerking met o.a. consumentenbond, ANVR en consumentenautoriteit, niet verplicht tot het noemen van bijkomende kosten als creditcardkosten en administratiekosten bij de eerst gepubliceerde prijs. Nederland loopt hiermee achter. Dus voordat dergelijke organisaties overtreders gaan noemen, zouden ze eerst eens een sluitende reiscode moeten lanceren. Tijd om de gemaakte fout te herstellen of ingehaald worden door de Europese unie. Waarom is Radar overigens nooit kritisch richting deze organisaties?

michaelz1981
Berichten: 224
Lid geworden op: 24 jun 2006 21:47

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door michaelz1981 »

@ Lizan Holman, als je voor iemand uit polen boekt dan betaal je Poolse Zloty. Dat is een verschil van 1 op 4. Dus het is logische dat er dan 120 poolse zloty wordt gevraagd. Boeken en goed lezen is voor sommige mensen nog steeds erg moeilijk blijkbaar. Geen wonder dat mensen klagen dat ze nooit goedkope tarieven kunnen boeken of zo veel moeten betalen. Ben al regelmatig gratis naar stansted london gevlogen voor niks . Betaal dan weliswaar 8 euro boekingskosten. Maar het maakt het vliegen wel leuk en voor een dagje shoppen , helemaal neit erg.

Als het te duur dreigt met Ryanair, dan moet je een ander maatschappij boeken. Ryanair wordt toch vaak gekozen omdat ze goedkoop zijn. Zlef even narekenen en neit eerst boeken en achteraf klagen dat het zo duur is.

michaelz1981
Berichten: 224
Lid geworden op: 24 jun 2006 21:47

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door michaelz1981 »

Administratiekosten voor de chinese visum is heel gebruikelijk als je dit via een commerciele bedrijf laat uitvoeren. De visumdienst vraagt ook 30 euro per visum voor een visum aanvraag boven op de normale visum kosten van de ambassade.

Als je geen kosten wilt dan moet je zelf naar Den haag gaan naar de ambassade en dan ben je meestal wel een uurtje in de wacht. Dus je betaalt voor een stuk gemak en niet iedereen is bereid om een dagje vrij te nemen aangezien de ambassade maar tot 12 uur open is.

evergeer
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 apr 2009 15:42

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door evergeer »

Ik ben nu al een maand op zoek naar een goedkoop ticket naar londen stansted. In augustus moet ik er heen. Maar helaas de prijzen lopen alleen maar op. En dan inderdaad al die vinkjes met extra kosten. Nu is het al 120 euro voor een retourtje. ik kan geen goedkoop ticket vinden waar weinig extra kosten aan verbonden zijn. En ik ben nog eens vast aan de dagen en tijden. Erg lastig!

michaelz1981
Berichten: 224
Lid geworden op: 24 jun 2006 21:47

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door michaelz1981 »

Augustus is ook gewoon hoogseizoen dus het is niet zo vreemd dat er weinig goedkope tickets voor handen zijn. Maatschappijen gaan geen tickets in de aanbiedingen gooien als ze toch verwachten dat de stoelen worden verkocht. Juli / Augustus is gewoon een piek seizoen. Misschien kun je met de trein, voor maar 99 euro retour. Wel iets langer onderweg maar ook redelijk comfortabel.

ckorff
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 apr 2009 09:57

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door ckorff »

Nu ontvang ik een aanbieding voor een nijlcruise en een tocht over het nassermeer van Egypte.nl met de prijs 1375,--. Is nergens op de site te vinden.

anita en wim
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2009 11:54

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door anita en wim »

Wij hebben bij oad een reis naar turkey geboekt voor 319. Komt er gewoon voor een derde persoon extra onkosten bij. Dit vind ik erg misleidend. We zijn voor 2 personen 950 euro kwijt Het is nog niet eens all inclusief

wcostermans
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mei 2009 21:00

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door wcostermans »

Ik heb een vlucht geboekt via budgetair.nl met de vliegmaatschappij Vueling. Pas na betaling van het ticket kreeg ik bij de bevestiging van de boeking pas de mededeling dat voor 1 stuks bagage van max. 20 kilo 20 euro betaald moet worden per enkele reis. Dit komt neer op 25 % van de ticketprijs!!!!
(ik heb het dan niet over de vooraf vermelde kosten van administratiekosten en creditkaartkosten`)
Is hier nog iets tegen te doen.
Budgetair reageerde wel op mijn klacht maar stelt, dat dit een bekende praktijk is bij vueling en zij er niets tegen kunnen doen.

Reiki dude
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 mei 2009 20:58

Re: Verborgen kosten vliegtickets

Ongelezen bericht door Reiki dude »

wil alleen even kwijt wat ik met verbazing heb gelezen van de heer Leon Buijs wie bent U meneer bujs omdaar over teoorden als ik goedkoper zou kunnen vliegen zou ik dat ook doen
U waarschijnlijk niet
maar ok daar is een Forum voor en meningen verschillen en dat is goed anders zou er niets meer tedicuseren zijn :lol:

Gesloten