LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] MRSA-bacterie

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5529
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door Radar »

In Nederland worden in de intensieve veehouderij veel meer antibiotica gebruikt dan waar ook in Europa. Een gevolg van antibioticagebruik is dat de resistente MRSA-bacterie zich verspreidt onder de veestapel. Ook steeds meer mensen raken nu besmet met deze gevaarlijke bacterie. Dit heeft soms vergaande consequenties.

Maandag 22 maart in Radar

coran
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 12:39

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door coran »

Beste mensen ik ben Annie Sparreboom.

Ik wil toch wel eens weten over al die ziekte`s van het vee, zoals wat er vanavond komt over MRSA-bacterie maar ook de Q koorts.
Er word altijd medegedeeld dat de bevolking ziek worden, maar eigenlijk horen wij nooit over de gezinnen die het bedrijf runt.
Want ik denk dat dan toch zeker eerst de gezinnen besmet worden voordat het verder gaat naar de bevolking, maar daar wordt nooit over gesproken en ik wil dat wel eens weten hoe dat dan zit.
Als je zit te kijken naar de tv en je ziet die beelden de boer met vrouw en kinderen worden die dan niet besmet, is het niet zo dat toch eerst die mensen dan besmet raken, dat is eigenlijk wat ik wilde weten en hopelijk krijg ik hier ook een antwoord op.
Bij voorbaat mijn dank hiervoor.

mvg Annie Sparreboom

Ilona-Lina
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 13:50

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door Ilona-Lina »

In verband met al die ziektes, zoals bijv. de MRSA-bacterie, NORO-virus en Q-koorts, lijken mij die open dagen in de ziekenhuizen (zoals vorige week) niet echt verstandig!

bertusvos
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 12:57

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door bertusvos »

Hallo ik ben Bertus vos en heb sinds 2 jaar de MRSA bacterie en ben er goed ziek van, nog steeds. De redactie van tros Radar zou mij terug bellen maar helaas niet gebeurd ( koude douche).
In de ziekenhuizen waar ik gelegen heb ( Deventer ziekenhuis, Emmen - Scheper ziekenhuis en het UMCG te Groningen) nemen ze het niet erg nauw met de strenge regels om verdere besmetting te voor komen.
In het UMCG was het zelfs zo erg dat de proffesor van de orthopedie (Bultstra) zonder beschermende kleding de isoleerverplaagkamer binnen kwam en mij nadat ik er 3 weken lag en hij op vakantie was mij naar huis stuurde met de mededeling "ik heb MRSA patienten liever thuis dan hier bij ons" ik was nogal verbaasd over de reactie aangezien hij het niet zo nauw nam met de regels op de afdeling zelf. Ik kon naar huis met het been in het gips.
Als ik nu ook in het ziekenhuis moet zijn en je geeft er bij door dat je MRSA besmet bent, doen ze heel laconiek. Als je je meldt en ze toetsen je patient nummer in dan verschijnt er in beeld een groot rood kruis met de melding MRSA++ en mag je niet in de wachtkamer zitten i.v.m de mensen met een verminderde weerstand. Maar nee hoor, neem maar plaats in de wachtkamer, u wordt zo geroepen en zelfs als je het dan nog een keer zegt moet je gewoon plaats nmen.
Inmiddels is ons gehele gezin (ik, vrouw en dochter van 5) besmet) en we vragen steeds om een behandeling maar helaas, pindakaas. Nog steeds niet want de ene specialist zegt dat je bij die persoon moet zijn en die andere specialist zegt weer iets anders. Er wordt nets gedaan. Nu is mijn weerstand behoorlijk verslechterd en door de MRSA wordt et er niet veel beter op.Je wordt er ook niet vrolijk van want het is heel dubbel. Als ik naar de open dag zou gaan in het ziekenhuis en loop overal door heen en pak an alles vast en hest een paar keer, wat dan? Ze gaan vast niet het gehele ziekenhuis ontsmetten na een open dag denk ik.
En als ik voor jullie zou lopen op de roltrap bij de V&D b.v, en ik hoest eens flink, vooral ik nu verkouden ben? Wat zal er gebeuren?
ik zou willen dat er één MRSA team in Nederland is en voor een ieder die besmet is ( want je staat geregistreerd) daar terecht kan met alle vragen en een duidelijk antwoord krijgt. Zo blijft alles onder één afdeling en wordt alles een stuk overzichtelijker en kan aktie ondernomen worden waar nodig en mijn voorstel is, behandel de mensen zo snel als het kan om verdere verspreiding te voorkomen want voorkomen is altijd nog beter dan genezen.
Kan deze bacterie nu echt zoveel schade aanrichten aan een lichaam of valt het allemaal wel mee, ook als je afwee verzwakt is. momenteel hou ik zo ineens heel veel vocht vast en de ontstekings waardes zijn veel te hoog. Niets helpt, plaspillen, zwachtelen, steunkousen, niets.
Help mij a.u.b. Ik weet het niet meer en ben dan ook erg moe.
Hopende op een reactie.
M.V.Groet, Bertus Vos
Laatst gewijzigd door bertusvos op 22 mar 2010 18:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Zorgzame burger
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 15:20

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door Zorgzame burger »

Ik wil graag mensen die met resistente bacteriele infecties kampen erop wijzen dat er wel degelijk therapien bestaan die uitkomst kunnen bieden. (om bijvoorbeeld ledematen te kunnen behouden).
Waar anti-biotica falen kunnen bacterio-phagen een uitkomst bieden.


Er kan gegoogled worden op: Phage Therapy Center in Georgie.

Ik zou ook graag zien dat Radar aandacht besteed aan de bacterio-phagen therapie, omdat daar zeer veel mensen baat bij kunnen vinden.

consument nl
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 15:36

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door consument nl »

En wat denkt U van de reclame voor schoonmaakmiddelen, zoals Dettol, die ons beloven alle bacterien uit te roeien? Lopen we hiermee het risico dat hierdoor ook weer superrassen van bacterien gekweekt worden, waardoor we straks weer meer problemen hebben als we eens een keer een echte infectie hebben?

pajvos
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 16:01

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door pajvos »

De MRSA-bacterie is al enige jaren bekend. Recent kwam ook de ESBL bacterie in het nieuws, zie diverse artikelen hierover in de kranten van maandag 15 maart, en de NOS journaals van zaterdag 13 maart. De risico's van bepaalde varianten van de ESBL bacterie zijn zomogelijk nog groter dan van de MRSA bacterie, omdat infecties met bepaalde ESBL-varianten met vrijwel geen enkel antibioticum meer te behandelen zijn. Dit in tegenstelling tot MRSA, dat doorgaans nog wel vrij goed behandelbaar is (uitzonderlijke gevallen daargelaten). Ik ga vanavond de uitzending zeker bekijken, en heb geen specifieke klacht of vraag, maar het is wellicht goed om het aspect van antibioticumresistentie in bacteriën in een wat breder kader te plaatsen, en niet te beperken tot MRSA.

Pieter Vos (werkzaam in de medische sector)

nikkijansen
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 17:03

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door nikkijansen »

hallo ! ik ben nikki, een jonge vrouw van 18 jaar oud. en ik heb een dodelijke mrsa bacterie in m'n bloed zitten.
al 8 maanden leef ik in onzekerheid , ontwetendheid, en ben ik de oude niet meer. heb begon in sept. 2009 . ik had een ontsteking in m'n been zitten die zo gigantisch groot was geworden en heel erg pijnlijk was dat ze eigenlijk niet goed wisten wat voor onsteking het was! ik moest 2 dagen later maar eventjes terug komen, want in het ziekenhuis wisten ze niet zo goed hoe of wat. 2 dagen later had ik een zwart gat in m'n been zitten en daar omheen blaren , diezelfde dag moest ik nog onder gehele narcose onder het mes en waren ze er net op tijd bij !
( anders was de ontsteking op m'n botten gaan slaan)
na 3 dagen al op de kinderafdeling gelegen te hebben kwam er een zuster binnen met het nieuws dat er uit een kweekje ( die hadden ze tijdens deze operatie afgenomen ) was gebleken dat ik mrsa bij me droeg. ik heb nog een week iin carantaine gelegen , en geloof me.. dat was geen pretje ! ik werd / wordt eigenlijk behandeld als een gevaarlijk wezen die ze liever niet zien of in de buurt hebben!
daarna heb ik nog VIER operaties moeten ondergaan aan andere ontstekingen ( in m'n buik en liezen ) ook deze ontstekingen waren een gevolg van MRSA. ik heb in oktober m'n eerste antibiotica kuur gehad , en doordat ze na deze behandeling alleen maar kweekjes bij me hebben afgenomen ( en geen bloed ) hebben ze vastgesteld dat de mrsa uit m'n lichaam zou zijn. nog steeds voelde ik me niet gezond en lekker van binnen.
3 weken later was het weer zo ver ! weer een nieuwe ontsteking, zo groot als een TENNISBAL op m'n middel ( foto bijgevoegd) , en ja hoor.. weer een operatie,, en toen kreeg ik DE SCHRIK VAN M'N LEVEN...... uit een kweek was gebleken dat ik de AGGRESIEFSTE VORM ( ookwel de amerikaanse mrsa , die vrijwel NIET in nl. voorkomt ) in m'n bloed heb zitten. doordat ze in okt. geen bloed hebben gecontroleerd en dus dmv. de kweekjes ervan uit waren gegaan dat ik er vanaf was .. is die bacterie zich in m'n lichaam zo erg gaan uitbereiden dat het een LEVENSBEDREIGENDE & ZELDZAME vorm is geworden!
al 7 maanden loop ik ziekenhuis in, en ziekenhuis uit. krijg ik iedere keer maar medicijnen voorgeschoteld ( maar NIKS helpt ! ) IK BEN EEN JONGE MEID VAN 18 JAAR, EN WIL GENIETEN VAN M'N LEVEN, MAAR DEZE vervelend BACTERIE VERPEST ALLES VOOR ME ! door al die operaties en medicatie waar ik steeds zo ziek van ben, zit ik eigenlijk al 7 maanden opgesloten ! dingen die op dit moment onmogelijk zijn zoals: school, werken, sporten, dansen, vakantie.... zijn dingen die ik het liefste doe..
doodziek ben ik.. en wordt ik er van. leven in ONZEKERHEID.
EEN ARTS DIE TEGEN MIJ ZEGT : ' JE BENT EEN PROEFKONIJN, DEZE LEVENSBEDREIGENDE VORM IS NOG NIET BEKEND BIJ ONS IN NL. EN MET DIE ONZEKERHEID MOET JE MAAR LEREN LEVEN, WANT ER ZIJN OOK ERGERE DINGEN! in amerika sterven er jaarlijk 15.000 mensen aan de vorm die ik ook bij me draag ! hoe lang gaat dit nog duren ? en WORDT ik nog wel BETER?
ik vind het heel moeilijk om hiermee om te gaan , maar één ding doe ik zeker, en dat is positief blijven !

marlies nouwen
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 17:33

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door marlies nouwen »

Wij hebben een varkensbedrijf en mijn man Peter was ook besmet met de MRSA bacterie toen hij in april 2008 een herseninfarct kreeg. Onze varkens in de stallen worden beter behandeld als hij in de tijd dat hij in het ziekenhuis lag. Inmiddels heb ik me erg verdiept in de MRSA bacterie en hier zijn ook onderzoeken naar gedaan. De varkensgerelateerde MRSA bacterie heeft geen enkele invloed voor de mens en is absoluut niet gevaarlijk. Zij zou misschien in de de verre toekomst een keer kunnen muteren voor de mens. Inmiddels is mijn man en wij allemaal MRSA negatief. Behandeld met Hibiscrub en Bactroban zalf.
Ik heb gelezen dat als je voor je naar het ziekenhuis of andere instelling gaat Bactroban zalf in de neus doet Je geen baxterieen verspreidt

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat er 2 verschillende MRSA bacterien zijn en dat de "veegerelateerde MRSA" niet gevaarlijk is , dat honden, katten paarden kippen en heel veel andere diersoorten deze bacterie ook hebben en dat er in het buitenland heel erg weinig met de veegerelateerde MRSA bacterie gedaan wordt!!!!

gebruiker2
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 21:13

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door gebruiker2 »

Er zijn inderdaad verschillende stammen maar Marlies, denk je nou echt dat ziekenhuizen 'veegerelateerde mrsa' patienten zouden isoleren (wat super kostbaar is) als deze bacterie niet gevaarlijk is? Het beleid in ziekenhuizen t.a.v. personen die werken/wonen op een kalver- en varkenshouderijen is echt niet voor noppes!
Laatst gewijzigd door gebruiker2 op 22 mar 2010 21:28, 1 keer totaal gewijzigd.

HildaV
Berichten: 7
Lid geworden op: 22 mar 2010 21:01

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door HildaV »

Mensen, er is hoop.
Er zijn verschillende manieren om met bacteriele besmettingen om te gaan zonder er penicilline aan te pas te hoeven laten komen.
Zo is daar colloidaal zilver: http://www.colloidalsilvercuresmrsa.com/
Ik maak ook van colloidaal zilver gebruik omdat ik de ziekte van lyme heb, waar ook een bacterie aan ten gronde ligt die te slim is voor penicilline.
Sterker nog, ik maak colloidaal zilver zelf.
Maar ik zou eerder nog ook een bezoek aan een bioresonantietherapeut aanraden.
Best nog in combinatie met kleurentherapie.
http://www.kleurentherapie.nl
Het klinkt misschien als hokuspokus, maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat niets me tot nu toe zo geholpen heeft als de bioresonantie/kleurentherapie.
Of zoek een a-therapeut uit op http://www.bioresonantie.nl

Tot slot: we worden nu bang gemaakt voor deze MRSA bacterie, maar wat een echte bedreiging is, is een slechte gezondheid en weerstand. Daaraan moet zeker ook iets gedaan worden bij mensen met welke infectie dan ook (zoals ik). De meeste mensen die ontvankelijk zijn voor een infectie, daar is meer mee aan de hand dan alleen ontvankelijkheid voor 1 infectie. Om de gezondheid en de weerstand een boost te geven heb je behandelingen als NES http://www.nestherapie.nl/ of http://www.fotonentherapie.nl
Het is voor iedereen zlef uitzoeken welke therapie de persoon zelf past, maar volgens mij hoeft niemand onnodig aan dit soort bacteriele infecties te lang te lijden.

Sterkte en groetjes,
Hilda

gebruiker2
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 21:13

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door gebruiker2 »

Hilda, er zijn nu eenmaal mensen die geopereerd moeten worden, chemo ondergaan, exceem hebben of wat dan ook. Voor deze mensen is mrsa gevaarlijk, vandaar deze aflevering van radar.

Veraa
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 21:43

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door Veraa »

Betreffende het gevaar van de MRSA navolgende: er is nadrukkelijk een mogelijkheid om de infectiedruk te laten afnemen binnen gebouwen en de bacterie te remmen en niet de kans te geven.
Hiervoor is een systeem beschikbaar om deze bacterie te beheersen en niet de kans te geven. Het behelst een door TNO gekeurd systeem in luchtbehandeling.
Daarvoor info te verkrijgen via: 055-8432386 EcoQueen te Apeldoorn

Robindra
Berichten: 0
Lid geworden op: 23 mar 2010 01:03

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door Robindra »

Wat ik in dit geheel eigenlijk mis, is wat de Keuringsdienst van Waren en/of Min. van Volksgezondheid hiermee/hieraan doen???.......................
Het gaat er , wat vlees betreft dat mogelijk vol dingen zit die er niet in thuis horen, toch om de kwaliteit van ons voedsel??
Als een winkelier bij wijze van spreken een bekeuring krijgt, omdat er een pak melk per ongeluk een of 2 dagen over datum in het schap staat...... en een veehouder of dierenarts, die bijv. onnodig de kippen volstouwt met antibiotica..
daar doen ze dan niets aan??

ik snap het niet meer geloof ik.....

tinekevandiepen
Berichten: 0
Lid geworden op: 24 mar 2010 12:04

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door tinekevandiepen »

Ik denk dat het probleem inderdaad ook bij ons ligt. Wij willen steeds goedkopere produkten hebben, hoe kun je dan verwachten dat je dan de beste kwaliteit krijgt? Biologisch vlees is de oplossing denk ik, maar of dat commercieel voor iedereen haalbaar is is maar de vraag.
Zo lang de massa-fokbedrijven toestaan waar de dieren zo op elkaar zitten dat ze amper kunnen bewegen blijf je dit houden. Dit veroorzaakt ziektes an zwakke dieren, die vervolgens volgepolpt worden met de antibiotica. Die wij dan weer binnen krijgen, dus het is een vicieuze cirkel waar alleen strenge wetgeving en controle wat aan kan doen, en wijzelf, want we kunnen ons koopgedrag veranderen!

bertusvos
Berichten: 0
Lid geworden op: 22 mar 2010 12:57

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door bertusvos »

Hoi, enkele dagen terug was er commentaar van iemand op mijn stuk over de mrsa dat ik de ziekenhuizen en de artsen bij de naam noem. Ik weet niet of die persoon ok zelf al 2 jaar MRSA heeft en doodziek is zoals ik maar ik kan je vertellen dat het geen pretje is.
En dat ik de ziekenhuizen noem is niet om ze in een kwaad daglicht te zetten hoor, dat doen ze zelf wel en dat weten ze ook wel want ze zijn allemaal op de hoogte hoor want allemaal heb ik ze per brief benaderd en een klacht over de behandelwijze ingediend.
Na 2 jaar ben je het wel beu als een stuk vee of als een melaatse behandeld te worden.
Hoop dat je daar ook begrip voor hebt.
De man die in de uitzending aan het woord was met die brace om, was net een spiegelbeeld van mij. Zelfde operatie, zelfde comllicaties en pijn.
Gaarne zo ik in contact willen komen met deze meneer.

Wie kan mij aan zijn gegevens helpen.

Gr, bertus

JoyceBlom
Berichten: 0
Lid geworden op: 25 mar 2010 11:52

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door JoyceBlom »

Uit onderzoeksresultaten die het RIVM op 4 december 2009 heeft gepresenteerd, blijkt dat het volksgezondheidsrisico beperkt is van de MRSA-stam die op dit moment in de veehouderij aanwezig is. Dit kan veranderen wanneer deze stam muteert, maar daar zijn, volgens de resultaten, vooralsnog geen aanwijzingen voor. Het type MRSA dat veel in veehouderijen wordt gevonden, is niet of slechts zeer zelden resistent tegen antibiotica die bij de mens worden gebruikt voor de behandeling van MRSA.
Laatst gewijzigd door JoyceBlom op 25 mar 2010 15:08, 2 keer totaal gewijzigd.

JoyceBlom
Berichten: 0
Lid geworden op: 25 mar 2010 11:52

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door JoyceBlom »

gebruiker2 schreef:Er zijn inderdaad verschillende stammen maar Marlies, denk je nou echt dat ziekenhuizen 'veegerelateerde mrsa' patienten zouden isoleren (wat super kostbaar is) als deze bacterie niet gevaarlijk is? Het beleid in ziekenhuizen t.a.v. personen die werken/wonen op een kalver- en varkenshouderijen is echt niet voor noppes!
Volgens Ron Hendrix, arts-microbioloog en directeur van het Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek, zijn er sporadische gevallen van overdracht van de veegerelateerde MRSA tussen mensen. De richtlijnen voor ziekenhuizen en zorginstellingen zijn zo streng, omdat het niet duidelijk is hoe de veegerelateerde MRSA zich in de toekomst gaat gedragen. „De richtlijnen zijn streng om de verspreiding niet te makkelijk te maken.”

&

Omdat het VieCuri MC in haar regio veel met deze veegerelateerde MRSA geconfronteerd wordt heeft het in september 2009 haar beleid versoepeld. „Op de polikliniek hoeven artsen en verpleegkundigen zich bij het onderzoek van een MRSA drager, niet meer in muts, schort, handschoenen en mondmasker te hullen.

Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door Amyl »

.
Laatst gewijzigd door Amyl op 25 apr 2010 00:01, 1 keer totaal gewijzigd.

doornloosroosje
Berichten: 127
Lid geworden op: 31 mei 2008 17:42

Re: MRSA-bacterie

Ongelezen bericht door doornloosroosje »

coran schreef:Beste mensen ik ben Annie Sparreboom.

Ik wil toch wel eens weten over al die ziekte`s van het vee, zoals wat er vanavond komt over MRSA-bacterie maar ook de Q koorts.
Er word altijd medegedeeld dat de bevolking ziek worden, maar eigenlijk horen wij nooit over de gezinnen die het bedrijf runt.
Want ik denk dat dan toch zeker eerst de gezinnen besmet worden voordat het verder gaat naar de bevolking, maar daar wordt nooit over gesproken en ik wil dat wel eens weten hoe dat dan zit.
Als je zit te kijken naar de tv en je ziet die beelden de boer met vrouw en kinderen worden die dan niet besmet, is het niet zo dat toch eerst die mensen dan besmet raken, dat is eigenlijk wat ik wilde weten en hopelijk krijg ik hier ook een antwoord op.
Bij voorbaat mijn dank hiervoor.

mvg Annie Sparreboom
Misschien heb je al gedeeltelijk antwoord gekregen door de uitzending,maar ik zal proberen het overzichtelijk uit te leggen.
Er zijn eigenlijk 3 stadia in elke infectieziekte tw
1; besmetting; als 40 % van de bedrijven besmet is kun je ervan uitgaan dat ook 40% van de veehouders /hun gezin maar ook bv dierenartsen/ KI medewerkers ooit besmet is.
2;ziekte; of deze mensen ook ziek worden hangt van veel factoren af bv. de agressiviteit van de bacterie/virus of de weerstand van degene die besmet is,van het aantal ziektekiemen, maar ook van de voorwaarden die het de bacterie/virus mogelijk maken om aan te vallen. Bv MRSA heeft een wond nodig die de deur openzet en geeft dan een heel gemeen abces als je weerstand niet goed is, maar Q-koorts hoef je alleen maar in te ademen.
3; Genezing; Al of niet met hulp van antibiotica kan een infectie overwonnen worden,maar dat wil niet zeggen ,dat de bacterie/virus ook weg is soms blijft het ergens in een klein hoekje wachten op een volgende kans en soms blijft het aanwezig maar krijgt geen kans meer omdat de "patient"immuun is geworden.
Kortom er zijn veel mogelijkheden om op een besmet bedrijf te wonen en toch niet ziek te zijn .Vroeger was bv Q-koorts een beroepsziekte,maar dat wil niet zeggen dat het heel veel voorkwam,met name omdat mensen die veel met besmette dieren in aanraking kwamen ook meer kans hadden om eerst met weinig ziekteverwekkers in aanraking te komen en daardoor zelfs immuun te worden zonder ooit ziek te zijn geweest.

Gesloten