LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DSB: De Compensatie

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5514
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Radar »

Er is momenteel veel te doen om de DSB Bank. De bank van Dirk Scheringa is onder curatele geplaatst en spaarders kunnen niet meer bij hun geld. Maar wat zijn de consequenties voor de gedupeerde van de bank?

Bekijk hier de uitzending

Of ga naar het uitzend-item

Amsterdam_Atlanta
Berichten: 326
Lid geworden op: 06 okt 2009 11:27

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Amsterdam_Atlanta »

Hoe kan de vertegenwoordiger van de gedupeerden, Jelle Hendrickx, al in de 1ste zin openen, dat zijn regeling uitgaat van de schuld van de gedupeerden.
Dit is zo nadelig voor de gedupeerden dat ze over 10 jaar nog steeds niets hebben, en nog betalen voor de lening door de DSB aangesmeerd voor koopsompolissen en provisie, waar de gedupeerden niets aan hebben.
Als alle gedupeerden de schuldsanering ingaan, is de DSB ook falliet. En na 3 jaar schuldsanering kan je, je leven weer oppakken, terwijl de crisis voorbij is. En je schadeclaim tegen DSB ook beslist zal zijn.

DinieB
Berichten: 0
Lid geworden op: 12 okt 2009 13:11

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door DinieB »

Ik heb sinds 1 oktober 1998 een kapitaalverzekering lopen bij de DSB bank, met de naam Hollands Welvaren. Deze verzekering loopt tot 1 oktober 2013, maar kan ik er nog vanuit gaan dat ik, met de huidige toestanden rondom DSB, wel uitbetaald ga worden?

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door jor »

Daar kan op dit moment niemand meer een zinnig woord over zeggen. Het beste is om even af te wachten hoe alles gaat lopen.

polderbericht
Berichten: 0
Lid geworden op: 12 okt 2009 16:23

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door polderbericht »

Ook wij zitten in de problemen bij/door deze bank.
Maandelijks wordt door een akte van sesie geld van het salaris ingehouden en overgemaakt naar DSB. Waar gaat nu ons geld heen? Is het verstandig de betalingen (tijdelijk) stop te zetten tot er meer duidelijkheid is?
Wie kan mij daar een antwoord op geven.

czijl
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 okt 2006 14:07

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door czijl »

Allemaal bedankt
Radar , Kassa, Lakeman, Nova, enz wie nog meer
Voor het laten omvallen van de DSB Bank, Waar ik mijn geld heb staan zowel sparen als rekeningen, kan je vertellen ik heb nu een probleem. Geen idee wanneer ik weer gewoon kan bankieren, rekeningen betalen en pinnen, enz. Kunnen jullie mij misschien vertellen hoe dit gaat verlopen of mijn betalingen gewoon doorgaan? Lijkt me wel zo netjes als 1 van de weldoeners onder jullie mij daar antwoord op kan geven. Hoop dat de mensen die in sores zitten wat hebben aan deze aktie en uit de schulden zijn nu. Maar nu ik nog!

Mijn volgende vraag. Als mijn geld weer vrij komt welke bank is er dan nog veilig
ik kan me zomaar voorstellen dat daar ook een paar 100 mensen terecht zijn gekomen die meer hebben geleend dan ze kunnen betalen Laat me dat dan ook even weten voor ik weer verkeert kies

groets Carla

ger1000
Berichten: 29
Lid geworden op: 20 dec 2005 13:02

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door ger1000 »

Tros Radar en de heer Lakeman worden hartelijk bedankt voor het laten omvallen van de DSB bank. Hebben jullie nu je zin: TIENDUIZENDEN gedupeerden en 1700 man werkloos!

alibi1983
Berichten: 0
Lid geworden op: 12 okt 2009 16:57

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door alibi1983 »

Het wordt tijd dat de oogkleppen van Dhr. Lakeman worden afgezet. Hierbij een oproep om een proces te starten tegen Dhr. Lakeman voor de geleden schade. Veel mensen gaan schade ondervinden aan zijn opruiing en dat mag hij best gaan voelen. Er wordt geen rekening gehouden met mensen die hun financiele zaken wel goed voor elkaar hadden en nu door een wilde actie het schip in gaan.

Dus personeelsleden van DSB en mensen met financiele producten die schade ondervinden van de actie van Dhr. Lakeman span een proces aan.

marcorondberg
Berichten: 0
Lid geworden op: 12 okt 2009 17:31

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door marcorondberg »

Hallo,

Heb een tweede hypotheek lopen bij DSB. Het gaat om 39000,- euro. Wat zijn de gevolgen hiervan? Word maandelijks 350,- euro van mijn rekening afgeschreven. Moet ik dit nu stop zetten? Komt mijn tweede hypotheek te vervallen? Hoef ik niets meer te betalen?

Marco

assie1973
Berichten: 0
Lid geworden op: 12 okt 2009 18:25

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door assie1973 »

ik bedankt meneer lakeman niet van harte ik baal als een stekker bij mij liep het wel goed en nou moet ik maar afwachten wat er gaat gebeuren, wie neemt de hypotheek over als een doorstart niet mogenlijk .

De gedupeerden met brullen ik zit met dure polissen hadden beter moeten lezen en nee zeggen dat je ze niet wilt heb ik ook gedaan een hypotheek zonder dure pollissen dat kan .

sanduut
Berichten: 0
Lid geworden op: 05 okt 2009 19:06

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door sanduut »

Denk nu maar niet, dat Scheringa er slechter van wordt.
Die heeft heus wel voor zichzelf gezorgd.

Stond vanmiddag nog aantoonbaar te liegen.

Ik ben ook een gedupeerde, maar eindelijk krijgt hij ook en zijn mooie bestuursleden een koekje van eigen deeg.

marcelsilvia
Berichten: 0
Lid geworden op: 12 okt 2009 21:33

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door marcelsilvia »

Hallo,

ik heb net een internet topsparen rekening bij dsb bank geopend er staat niet veel op maar wat er opstaat wil ik wel graag terug gaat dit lukken?????
en hoe zit het met de automatische incasso die doen ze nu toch niet meer?
graag reactie

Mvg Marcel

dlanor
Berichten: 65
Lid geworden op: 26 sep 2008 18:42

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door dlanor »

Pieter lakeman vs Jelle Hendricks

Ik kijk nu naar P&W op ned 1, wat een ge O.H., sorry hoor maar als ik het kort mag sluiten.

Naar mijn mening wilde de vertegenwoordiger van de DSB bank wel degelijk in de Radar uitzending komen om het afgesproken contract te teken voor compensatie. Echter ik heb van verschillende media begrepen dat deze man al onderweg was naar de Radar studio toen hij werd terug gefloten. Blijkt nu als ik alle uitzendingen van de verschillende media vergelijk dat deze man is terug gefloten niet door zijn eigen DSB bank maar door de Nederlandse bank die al hun macht begon uit te oefenen. Dit kwam NA de uitspraak van Lakeman om je geld van die bank af te halen welke dus gevolg had!

Als Lakeman zijn uitspraak niet had gedaan en de compensatie een feit was geweest en alles in vrede voort was gegaan had het misschien voor de DSB en zijn klanten met een sisser afgelopen.
Ik zie niet in waarom Lakeman vindt dat de mensen het vertrouwen in de bank moesten opzeggen.
Ik kan mij alleen maar bedenken dat er iets is tussen Lakeman van zijn 'stichting' en Jelle Hendricks die al aan gaf eerst samen met Lakeman te hebben gewerkt en daarna (met onenigheid) zelf een stichting te zijn begonnen. Enige kaloezie toen bekent werd dat Hendricks zo een 500 euro per gedupeerde vangt?? En Lakeman daarom dacht 'Dan niemand wat!'
Wie zal het zeggen maar Lakeman komt niet erg evenwichtig over en heeft het bij het verkeerde eind denk ik. De rapen zijn gaar en te laat is te laat.

Schuldig zijn allereerst de DSB bank zelf om zo lang te wachten met een oplossing, Lakeman met zijn uitspraak en ook de DNB, inderdaad de Nederlandse bank om te vroeg de persoon terug te roepen betreft het teken van het contract.
De media deed er nog een schep boven op. Niet meer te redden en alle klanten de dupe en Lakeman heeft zijn wraak!

vertel mij als ik het bij het verkeerde eind heb a.u.b.

michelvisser22
Berichten: 0
Lid geworden op: 13 okt 2009 05:38

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door michelvisser22 »

hallo allemaal,

Ik ben echter van mening mensen die nu al hun spaar geld van de rekening hebben
afgehaald mensen met een hypotheek meer in de problemen hebben gebracht dan dat ze het er op hadden laten staan mensen die zonder een hypotheek spaar geld op hun rekening hebben/hadden zouden echter geen probleem ondervinden met de regelingen die dsb bank zou maken met klanten die wel een hypotheek hebben.

deze mensen worden door 1 meneer nog harder getroffen dan als men geloof zouden hebben in hun bank ik vind echt dat als we in deze wereld maar naar 1 iemand zouden geloven het een puin zooi word (dat word bij deze wel bewezen) een bank die met zijn klanten toch nog dingen probeert te regelen word vervolgens door 1 persoon verziekt voor mensen die echter in grote problemen zitten.

vind dit een beetje schandalig van ons burgers we klagen continu maar denken niet aan de medemens.

denk na voor je stappen gaat ondernemen die mensen zwaar in de problemen kunnen brengen mensen die dachten een sprankje hoop te hebben zijn bij deze terug bij af.

waarom omdat we geloven naar 1 of andere geleerde die er tussen haakjes voor geleerd zou hebben. nou als dat zo was dan kon deze persoon de hele wereld in banen leiden sorry maar ik sta niet achter hoe de dsb de polissen etc... verkocht heb maar sta zeker niet achter de persoon die beweerd dat je verder als burger maar geen zaken meer moet doen met dsb want het is einde oefening...

men denk na wil je dat zoveel mensen niks meer terug krijgen en nog dieper in de schulden raken dat ze al hebben? het is voor mij maar 1 ding wij jongeren hebben later te maken wat men nu doet met de maatschappij en weet wel dat dit de verkeerde kant opgaat krediet crises noem maar op nu straks weer 2000 mensen die op straat staan waar moeten wij als jongeren straks heen...

de maatschappij word kapot gemaakt niemand komt er voor uit niemand zal dit doen waarom we zijn Nederlanders.... wij houden het voor ons zelf laat het een keer merken misschien verandert er nog wat in dit land!

maar voor zover mijn statement men moet niet geloven wat 1 persoon zegt hoe vaak zit je er zelf wel niet naast! dit is min de woeker polissen want die vind ik ook niet kloppen en vind dat er een goede afspraak voor moet komen maar bij deze zal men alleen verder in de schulden komen omdat dsb geen afspraken meer kan maken met deze personen.

mvg,

Amsterdam_Atlanta
Berichten: 326
Lid geworden op: 06 okt 2009 11:27

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Amsterdam_Atlanta »

Waarom zei Jelle niets, bij de leugens van Dirk & Hans. Die verklaarden waar Jelle erbij zat dat de regeling niet meer dan Eur 26m zou kosten. En nu blijkt dat het meer dan 100 miljoen zou kosten voor een kleine 2000 gedupeerden. Nou als je alle duizenden gedupeerden tegemoet wil komen dan is dat Eur 400-500 miljoen.
Elke oen snapt toch dat de DSB dan technisch falliet is, toch Jelle.

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door jor »

Het begint nu toch echt op te vallen dat iedereen het gedaan heeft(behalve de DSB), laten we wel eerlijk blijven en beseffen dat de grote fouten al jaren werden veroorzaakt door de DSB zelf en omdat er steeds maar werd ontkend dat er iets aan de hand was modderde dat voort en dan komen de genoemde figuren als lakeman pas in beeld.Laat onverlet dat het diep triest is voor iedereen die erbij betrokken is.

VANGUPPENSTEIN
Berichten: 0
Lid geworden op: 13 okt 2009 07:40

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door VANGUPPENSTEIN »

Enkele jaren terug hadden we bij de DSB bank een spaarrekening en een achtergesteld deposito afgesloten. Waarom ? De meeste banken gaven nauwelijks rente. Het maximaal gegarandeerd bedrag ging op de spaarrekening en de rest op het achtergesteld deposito (deel tot 100% en een deel tot 90%).
Dat bedrag was bij die bank immers toch niet gegarandeert en andere banken gaven vaak minder rente dan je aan belasting moest betalen!

Tijdens de val van de Ice-save werd het maximaal gegarandeert bedrag opeens verhoogd tot 100.000 euro. Als we dat van tevoren wisten hadden we nooit iets achtergesteld !

Ik voel me nu aan alle kanten gepakt door de heer Lakeman (Haal je geld van de DSB), de heer Bos (Wat de DSB doet deugt niet) en door de DNB (de DSB Bank is een veilige bank).

Waarom werden de Ice-savers wel aan alle kanten geholpen en wij nu niet ?

BlauweLotus
Berichten: 0
Lid geworden op: 13 okt 2009 07:53

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door BlauweLotus »

Wat ik me, net als Marco, afvraag is wat er gebeurd met de bestaande hypotheken. Wij hebben een tweede hypotheek bij DSB. Normaliter zou die never nooit overgenomen worden door een andere bank. Heeft iemand enig idee wat er met die hypotheken gaat gebeuren?

Groetjes,
Hilde

angela44
Berichten: 0
Lid geworden op: 13 okt 2009 08:13

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door angela44 »

ik heb sinds 2 weken zelf een jurist in de arm genomen jaren lang heb ik te veel betaald,jaren lang heb ik hun telefoon terreur aangehoord , soms werd ik 20 keer per dag gebeld door ze en op een manier van nu betalen, of er zitten morgen andere sloten op je deur,
of je krijgt een brief u heeft een achterstand van 1700 euro, na veel bellen blijkt dat dsb my geld niet heeft gebruikt voor men hypotheek maar in een bouw deot heeft gestopt waar ik niet om gevraagt heb, en niet voor getekent heb,maar ze willen het er ook niet uithalen
verder als je belt naar ze weer de een niet van de ander daar dat hij leeft,stelletje ongeregeld daar, mijn jurist vroeg om te komen praten om voor ons onze hypotheek door te ligten, dan gooien ze gewoon hoorn op de haak
ik hoef geen geld van ze
ik wil me nacht rust en me normale leven terug en weg bij dsb zijn meer niet

ger1000
Berichten: 29
Lid geworden op: 20 dec 2005 13:02

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door ger1000 »

Bij Pouw en Witteman (gisteravond) heeft Antoinette Herzenberg absolute onwaarheden zitten vertellen. Mensen met een achtergesteld deposito hebben zelf het risico genomen en moeten nu niet zeuren. Zulke deposito's worden per internet afgesloten en er staat duidelijk op de website dat het niet onder de garantieregeling valt. Hier valt DSB dus niets te verwijten en dit heeft niets met de zorgplicht te maken. Als je zwicht voor 7% rente weet je toch dat je risico neemt! Beetje dom om hier je pensioen op te storten

Gesloten