LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Antidepressiva

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Antidepressiva

Ongelezen bericht door Radar »

Kunnen antidepressiva aanzetten tot gewelddadig gedrag? Radar heeft ruim zeven jaar geleden al aandacht besteed aan de mogelijke rol die deze medicatie speelt bij onder meer agressie en zelfmoord. Al jaren zijn antidepressiva een punt van discussie, en onlangs is deze opnieuw opgelaaid.

Naar het uitzenditem

jodevo
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 20:50

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door jodevo »

Ik ben inderdaad van mening, dat anti-depressiva van invloed kan zijn op je geest. Mijn zoon heeft dit ook geslikt, slechts 2 pilletjes per dag. Maar het hangt wel degelijk af van de situatie.
Het heeft hem niet gered, hij is samen met zijn twee zoontjes voor de trein gaan staan.
Volgens mij wordt je geest vertroebeld, kan je niet helder meer denken.

Een altijd verdrietige moeder en oma.

rheijmen
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 20:52

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door rheijmen »

Ik kan niet voor anderen spreken, maar 'depilletjes' hebben mijn leven ten goede veranderd. Ik heb al een aantal dagen na aanvang een verschil gemerkt, dat voor mij ongelooflijk is... Eindelijk voel ik me 'normaal'. Ik ben dus erg blij met deze medicatie. Ik heb één moment gehad dat ik terug leek te vallen in mijn oude overtuigingen en ben daarmee naar de huisarts gegaan. Deze heeft aangeraden om het nog even aan te kijken en het is alweer maanden geleden dat het weer ging schemeren in mijn hoofd :-) Fijn!
Ik zou het niet erg vinden om mijn hele leven te blijven slikken als dat nodig is, al ben ik bezig met het zoeken naar een alternatieve oplossing, o.a. door dieet, shiatsu en acupunctuur. Dit lijkt ook goed te gaan. In overleg met mijn huisarts zal ik toch gaan afbouwen. Het liefst blijf ik puur natuur geluk(kiger).
Serotonine, 50 mg, sinds februari 2008.

MJdeW
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 20:56

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door MJdeW »

Ik heb sterke vragen bij het gebruik van antidepresiva. Mijn vrouw krijgt fluoxitine, paroxitine, lithium, lorazepam, temazepam en promethazine voorgeschreven. Met als gevolg dat ze totaal niet meer logisch kan denken en haar totale omgeving van zich afstoot. Is inmiddels haar baan hierdoor kwijt, heeft bijna geen sociale contacten meer, is onbereikbaar voor de hulpverlening en zit in een neerwaatse spiraal waaraan geen enkele GGZ hulpverlener een eind kan maken. Ook voor mij niet meer bereikbaar maar geeft zelf aan dat alles goed gaat. Mogelijk dat iemand met medisch kennis hierop kan reageren, ik sta inmiddels totaal machteloos, heb daar zelf ook proffesionele hulp voor gezocht maar ook daar word aangeven als ze zelf niets onderneemt dan kan niemand haar helpen.

talke
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 nov 2009 20:53

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door talke »

Ik slik antidepressiva helaas ik slik zelf trazolan(naast dit medicijn slik ik ook nog diazepam en abilify) maar een half jaar geleden wilde ze me op andere zetten namelijk op prozac. Hierop merkte ik dat ik juist alleen maar depressiever werd en heb toen in de instelling waar ik zat aangegeven dat het niet goed ding ik me heel suicidaal voelde en agressief mijn arts zij dat, dat niet van de medicatie kon komen(maar ik had daar meer last van vanaf het moment ongeveer een dag of 3 begonnen was met prozac). Uiteindelijk is het bijna fout gegaan want ik had zo ontzettend de drang om mezelf iets aan te doen dat ik ook daadwerkelijk een overdosis medicatie in genomen heb. Ik ben toen op de intensivicare terecht gekomen en toen ik weer op de afdeling kwam heeft het nog een aantal weken geduurt waarin de suicide neigingen weer opliepen voor ik mocht stoppen met de prozac. Ik had dit al een keer eerder meegemaakt ook met prozac en met Citalopram van beide werd ik suicidaal agressief en angstig. Of ik nu agressief ben door de antidepressiva weet ik niet ik weet wel dat ik agressief ben maar of ik dat daaraan kan wijten weet ik niet denk het niet want slik die medicijnen al lang. Maar heb het wel gemerkt bij de prozac en de Citalopram.

Maar moet zeggen dat ik het slecht vind dat psychiaters en huisartsen zo met medicatie om gaan want het word ontzettend snel voor geschreven dat merk ik ook met antipsychotica die ik slik en werkt het niet nou dan proberen we het andere middeltje maar. Sorry maar zo denk ik er over

henkleyen
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 21:02

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door henkleyen »

Ik gebruik sinds 1990 al seroxzat. In die tijd heb ik regelmatig te maken gehad met de politie,vanwege vechtpartijen. Ik had ook veel last van zelfmoordneigingen en impulsen. Nu ik sinds kort weet dat het hoogst waarschijndelijk door de antidepressifa komt weet ik er beter mee om te gaan. Ik heb daar wel heel veel hinder van ondervonden, vanwege mijn werk (ik kon nergens meer aan de slag).
In het jaar 2000 heeft de rechtbank mij een agressie therapie opgelegd. Ik had gezegd in mijn verweer dat het wel eens door de seroxat kon komen, hier werd toendertijd niet naar geluisterd. Ook niet door mijn toenmalig psychiater.

SojaBoontje
Berichten: 12
Lid geworden op: 16 nov 2009 21:08

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door SojaBoontje »

Door vervelende samenloop van omstandigheden kwam ik terecht bij GGnet. Je wordt daar dan in een groep gestopt. Bij de dagopening hoorde ik niets anders dan dat de groepsgenoten anti-depressiva slikten. Soms werden doses verhoogt, soms werden ze weer verlaagd.

Een groepsgenoot klaagde over terugkerende nachtmerries. De begeleidster, die op de hoogte was van zijn medicijngebruik, zei doodleuk, dat dat kwam doordat zijn dosis anti-depressiva was verlaagd.

Maar het erge vond ik dat er geen gesprekken gehouden werd, maar alleen maar bezigheidstherapie gegeven werd. En dat duurt twee maanden. Twee maanden dat je daar aan het lijntje wordt gehouden.

Ik ben daar dan ook, na bovenstaande bevinden, gillend weggelopen. Ik was in een klap genezen...

candost
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 21:15

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door candost »

ik gebruik al sinds 1999 prozac. ik heb er ook therapie bij (psychotherapie). van 1999 tot 2005 heb ik prozac geslikt en ik ben er zeker beter van geworden. geen suicidale gedachten of ergens anders last van gehad. na 2,5jaar "clean"geweest te zijn heb ik weer een terugval gehad waardoor ik nu sinds 3 maanden weer met prozac ben gestart. het gaat wel wat beter met me maar het duurt wel langer dit keer. Ik ben behoorlijk depressief en heb nergens zin in. de wereld kan vergaan maar het interesseert me eigenlijk niet. en toch wil blijven leven en niet doodgaan.... Ik geloof erin dat het allemaal goed gaat komen samen met de Prozac....

barendregt
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 21:00

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door barendregt »

In 1996 kreeg ik het antidepressiva Seroxat. Vijf minuten nadat ik een pil had ingenomen viel ik, letterlijk, op de bank in een diepe slaap. Ik was aan het stofzuigen en liet de slang gewoon vallen.
Twee uur later werd ik wakker doordat ik drijfnat was. Ik had "alles laten lopen". Vanaf dat moment heb ik drie weken niets meer kunnen doen, behalve slapen. En met luiers om. Ik kon ook niet meer praten. Op een dag keek ik in de spiegel en zag een junkie in de spiegel. Ik schrok me dood en dook gelijk weer onder mijn kussen. Na 4 weken kon ik me weer enigszins bewegen en moest naar de psychiater. Het feit dat ik nog steeds geen beheersing had over mijn sluitspieren, dat ik met dubbele tong sprak en dat ik me als een zombie gedroeg, deed hem niet veel. Ik kon gerust weer aan het werk, zelfs met die medicatie.
De depressieve gevoelens werden al maar erger. De drang naar zelfmoord ook. Ik wilde ook perse opgenomen worden omdat ik niet voor mezelf instond.
Na een half jaar thuis ben ik weer op therapeutische basis 2 uur per dag gaan werken. Nog steeds met die pillen. Op een dag kreeg ik een slechte beoordeling. Direct daarna ben ik met de trein naar Amsterdam gegaan om maar iets leuks te gaan kopen en zo mijn slechte gevoel weg te werken.
Op het station van Duivendrecht voelde ik me zo vreselijk afgewezen en in de steek gelaten en wilde onder de trein springen. Het was een flits. En ik had gesprongen als ik op dat moment niet mijn kinderen voor me had gezien. Ik heb aan een andere wachtende gevraagd of hij me wilde tegenhouden omdat ik wilde springen. Gelukkig is dat ook gebeurd.
De psycholoog omschreef het als eenzelfde situatie als hoogtevrees. En omdat ik dat maar wilde geloven geloofde ik dat maar al te graag. Want ergens voelde ik dat dit niet uit mezelf kwam.
Nog steeds kan ik geen trein aan zien komen rijden en moet ik wegkijken.

Na jullie uitzending van 2002 werd het mij al duidelijk en viel alles op zijn plaats. Ik heb vaak donkere gevoelens, tegen het depressieve aan, maar ik ben er van overtuigd dat de Seroxat dit heeft versterkt.
Zonder die rotzooi heb ik nog de macht over mijn eigen handelen en lichaam, hoe rampzalig ik me ook voel.

seroxatisgif
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 nov 2009 20:54

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door seroxatisgif »

Ik gebruik nu al 15 jaar seroxat, vanaf mn 17de en wou dat ik dat medicijn nooit voorgeschreven had gekregen. Het heeft m'n hele leven verwoest. In het begin helpt het en voel je je beter, maar daarna kom je er niet meer van af. Ik was altijd een rustig persoon, maar na een tijdje seroxat te hebben gebruikt kreeg ik vaak ruzie met andere mensen en dat liep soms ook uit de hand. Daardoor ook in aanraking gekomen met justitie en politie. Ik heb dingen gedaan die ik nooit gedaan zou hebben als ik geen seroxat zou gebruiken. Ook thuis problemen bij m'n ouders. Ik werd agressief en onhandelbaar. Op m'n 21e wilde de toenmalig psychiater van het Riagg me van de Seroxat af hebben en binnen 2 weken volledig gestopt met de Seroxat en dat ging goed mis. 2 weken is veel te snel om seroxat af te bouwen. Toen het misging gingen ze experimenteren met ander anti depressiva's, maar die werkten niet. Maar wat ze die zogenaamde psychiaters niet doorhadden is dat ik zware ontwenning had van de Seroxat. Ik heb bijna een half jaar half dood op bed gelegen daardoor. Na 5 maanden kreeg ik weer Seroxat en ging het gelijk weer beter met me. Je komt er niet vanaf, die ontwenningsverschijnselen zijn zo extreem, je kan beter aan cocaine of aan alcohol verslaafd zijn dan aan seroxat.

Ook heb ik na 15 jaar nog steeds het gevoel dat ik van de Seroxat depressieve wordt dan ik al ben. Maar ik blijf de seroxat gebruiken omdat de onwenningingsverschijselen erger zijn dan dat ik me depressief voel. Ook heb ik soms gedachten die me bang maken. Soms als een dag de seroxat niet in neem voel ik me zo opgewekt en heb 100 keer zoveel energie. Ook m'n gevoelens en emoties worden afgevlakt.

Als ik terugkijk denk ik wel eens dat ik seroxat toen op mn 17 niet eens nodig had gehad, maar ik heb toen 1 afspraak met een psychiater gehad en gelijk wordt er seroxat voorgeschreven. Toen in 1994 was het nog niet zolang op de markt en wisten ze nog niet veel van de extreme ontwenningsverschijnselen. Volgens mij is er ook nog nooit onderzoek gedaan naar de gevolgen van langdurig Seroxat gebruik voor je lichaam. Ik ben nu 32 en ik heb onverklaarbare zware spier en gewrichtsklachten. Medisch gezien kunnen ze niks vinden. Ik weet van andere mensen die meer dan 10 jaar seroxat gebruiken dat ze hetzelfde hebben. Dus alles wordt gewoon veroorzaakt door Seroxat. Alleen het probleem is om dit te bewijzen. Ook al die jaren is er verder geen toezicht gehouden om mijn seroxat gebruik. De huisarts is het al die jaren gewoon blind blijven voorschrijven.

Ik vraag me af hoe me leven er nu zou uitzien als ik op m'n 17de geen Seroxat had voorgeschreven gekregen. Veel beter dat weet ik zeker.
Dus mensen als je seroxat voorgeschreven krijgt neem het niet. Seroxat is gewoon gif.

Wordt vervolgd...................................

johmaria
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 21:57

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door johmaria »

Gebruik al bijna 14 jaren antidepressivia. Begonnen met Prozac,Seroxat.Daarna Mitazepine en Setraline. Nu sedert juli 2009 Trazolan. Mijn ervaring met deze medicijnen is best positief, ben blij dat ze er zijn dus. Niemand weet wat er in een ieder omgaat zodra men met deze medicijnen begint. Het gaat om je gevoel wat je in je hoofd hebt, kunnen sombere gevoelens zijn, minder leuke gevoelens maar reden tot agressiviteit geloof ik niet in!. Het verbeterd juist je stemming maar een ieder reageert er anders op. Het zijn wel dikmakers je wordt er wel een paar kilo zwaarder van..ben nogmaals blij dat ze er zijn deze medicijnen en het is goed om ze alleen voor te laten schrijven door een psychiater of psycholoog..Wat ik wel ervaren heb is als je met deze medicijnen stopt om over tegaan naar een andere antidepressivia je wel otwenningsverschijnselen krijgt, dat lege gevoel is erg snel weer terug..met het nieuwe medicijn kost het toch wel weer wat tijd om je lichaam in balans te krijgen. Duurt een tijdje voordat je de juiste dosering hebt gevonden. (trazolan).

blues
Berichten: 0
Lid geworden op: 16 nov 2009 23:28

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door blues »

Voor klachten van depressieve aard werd mij een aantal jaren terug een anti-depressivum (zoloft) voorgeschreven door de huisarts. Op dat moment had ik,op de depressiviteit na,geen andere klachten en gebruikte ook geen andere medicatie. De gebruiksaanwijzing gaf geen aanleiding om het niet in te nemen (ik kende de evt bijwerkingen). Huisarts heeft geen waarschuwing gegeven dat de onderstaande ervaring mogelijk was.

Na een paar weken gebruik (voorgeschreven dosis van huisarts) ging het volledig mis. Ik had last van verwardheid,wist vaak niet meer waar ik was of mee bezig was. Vergat sleutels (in de deur laten zitten), portemonnee in winkels,afspraken en administratie die in het honderd liepen en zat mezelf in de weg. Steeds grotere zorgen op de momenten dat het even iets beter ging, maar die momenten waren van korte duur. Agressiviteit had ik niet,maar door de verwardheid kwam er wel een soort radeloosheid opdoemen, soms resulterende in suicidale gedachten. Heb het nog een maand geprobeerd maar na twee maanden trok ik het niet meer,de huisarts was op vakantie en ik ben -op eigen initiatief- acuut gestopt met zoloft. Binnen enkele weken 'knapte ik (redelijk) op' en keerde terug naar de situatie waarin ik verkeerde voor het zoloft gebruik.

Ik wens iedereen veel wijsheid toe

cazorp
Berichten: 0
Lid geworden op: 17 nov 2009 10:43

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door cazorp »

Mijn ervaringen met AD's zijn heel divers, maar ik vind dat het alleen maar voor een korte periode gebruikt zou moeten worden in de meeste gevallen.
Ik heb 7 jaar Prozac geslikt en 3 jaar Zoloft, ben 22 kilo aangekomen en vorig jaar gestopt, maar het was heel zwaar en daardoor raakte ik aan de Oxazepam, omdat de onthoudingsverschijnselen te groot waren, daarna over op Valium, om hier weer vanaf te komen. Toen kreeg ik dit jaar toch weer Prozac voorgeschreven, maar werd er dit keer zwaar depressief van, tot het suicidale aan toe. Gevaarlijke spullen, echt waar!!! Als je er niet langer aan hoeft kap er in godsnaam mee, want het is verslavend, ook al zeggen zij (de farmacuetische industrie) van niet. Ik en velen met mij zullen beamen dat het wel degelijk verslavend is en heel moeilijk is om vanaf te komen.

Nu ben ik dus bezig met afbouwen van Valium en heb als ondersteuning om te slapen Seroquel (50 mg voor de nacht) Ook daar ga ik op een gegeven moment mee afbouwen, maar zo erg is het dus, dat ik aldeze middelen ben moeten gaan slikken om er (van de AD)vanaf te komen. Van de regen in de drup. Zit nu op een hele lage dosis Valium, maar voel eindelijk weer wat aan emotie, niet altijd leuk, maar beter dan jaaaaaaren als een Zombie op de bank te hangen, wat een troep.

Ik heb heel veel ervaring ermee, dus als iemand wat wil weten, roep maar...
Sterkte iedereen.

[

liluns
Berichten: 0
Lid geworden op: 17 nov 2009 14:21

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door liluns »

Ik zoek al jaren naar het pilletje om me gelukkig te voelen
ik zoek al jaren naaar het pilletje om eindelijk die 30 kilo's kwijt te raken.
ik zat al jaren aan de pillen die mij niet gelukkig maakte, niet slanker.
Maar wel agressief en diep diep ongelukkig. diverse zelfmoordpogingen, mishandelingen woede en agressie. het gevoel niet te weten wat je moet doen. het gevoel wat je van de hulpverleners krijgt: jij bent gek neem nog maar een pil dan word je rustiger. doe je het niet word je kind afgenomen. zo wordt je bedreigd en nog gekker gemaakt!! Nu na ruim 15 jaar ben ik van die rotzooi af (sinds 3 maanden) en het gaat beter met me dan ooit. en dit dankzij mijn nieuwe huisarts. Hij die mij vertelde dat ik geen medicijnen nodig heb.
Al die jaren dat ik weer hulpeloos naar de dokters toeging kreeg ik te horen dat ik een "stofje" mis en dat ik die pillen me leven lang zal moeten slikken net als een suikerpatient zijn leven lang moet spuiten.
Ik pleit ervoor dat ze mensen eerst een therapie aanbieden ipv meteen met pillen te strooien. Ik pleit ervoor dat de hulpverleners leren hoe ze met mensen om moeten gaan, zich verdiepen in de mens want alleen zo kun je iemand helpen.
Pillen kunnen je wel degelijk GEK maken. met hulp van slechte hulpverleners. want zij hebben macht, zij zijn deskundig en jij bent een zielige hulpeloos geval die afhankelijk is van hun en hun pilletjes. je zou ze bijna kunnen vergelijken met loverboys. ze maken je afhankelijk en kunnen daarna doen met je wat ze willen.
En hoe komt het dat ik aan de anti depressiva zat??? ik was een opstandige puber pffff en bedankt hulpverlening van Nederland!!! Maar ik vecht nu terug!!! en ga daar waar mogelijk is de mensen helpen die ik helpen kan. om uit het diepe dal te klimmen en op te staan zonder pillen. En dan vooral de jongeren..die hebben hulp nodig voordat ook hun volgepropt worden met alle gevolgen van dien.
Want het juiste pilletje bestaat niet!! je zal het zelf moeten doen!!!

SojaBoontje
Berichten: 12
Lid geworden op: 16 nov 2009 21:08

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door SojaBoontje »

GGnet, waar ik een op een gegevem moment terecht kwam, vroeg of ik er iets voor voelde om pilletjes te slikken. Ik heb ze gezegd, dat de pilletjes alleen maar de symptomen bestrijden, maar het probleem niet oplossen.

De psychiater beaamde dat. Hij voegde er aan toe, dat het door de pilletjes zelfs lastiger werd om een juiste diagnose te stellen.

Nee, geef mij maar een goed gesprek. Dat is wel even flink op de tanden bijten, maar het ook hier geldt "zachte heelmeesters maken stinkende wonden".

JJfrom66
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 nov 2009 16:54

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door JJfrom66 »

Anti (tegen) depressiva (depressiviteit).
Ik weet het zo net nog steeds niet!
Voor velen zal het een placebo effect hebben, ik slik wat dus zal ik wel beter worden.
Ik heb al vele jaren 13 wel geteld meerdere soorten AD (anti Depressiva) gebruikt.
Sommige moesten weer worden bijgesteld (geen effect) sommige moesten worden gestopt (verhoging bloeddruk (Effexor) en ik ben nu langzaam aan het afbouwen ik ben altijd van mening geweest dat we (ik) het zelf ook moet kunnen oplossen.
Ik ben aan de sport gegaan en ben gaan wandelen goed voor aanmaak van de stoffen endorfine en dopamine in de hersenen.
Tevens zijn dit hele goede anti depressie stofjes.
Een beetje eten aanschaffen wat iets aan de aanmaak van serotonine (de transporteur van hersensignalen) kan doen waaronder banaan en eten van vis (deze bijzondere vriend heeft ook stofjes die je blij kan maken).
Wat ik probeer te zeggen is dat je grip op je eigen leven moet krijgen en voelen dat je geliefd bent en een waardevol mens no matter what!
Niemand kan je dat geven alleen je eigen innerlijke stem kan je daar brengen bij dat kleine stukje balans.
Wilde ik even kwijt succes allemaal met het beginnen of het afbouwen van AD.

Groetjes JJ

Toolboy

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door Toolboy »

Volgens mij zijn er over dit item al voldoende reactie`s gekomen.
Onder medicijnen.
Een ieder die deze doorgelezen heeft moet/kan weten wat deze zooi teweeg kan brengen.
Ik maak er dan ook uit op dat de tros dat niet heeft mee gelezen.

Jammer. T

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door solleila »

Ik ben ook heel veel kilo's aangekomen door die troep. Bijna 5 kilo per maand en mijn arts zei gewoon dat je teveel eet. Maar het doet iets met je cortisol gehalte waar je door je trek krijgt. Ook agressie is mij bekend. Ik kon om niets boos worden en echt uit mijn dak gaan. Of janken.
Cortisol is een stresshormoon.
Geukkig ben ik met een kh arm dieet al mijn kilo's kwijtgeraakt. En al jaren van die rotpillen af.

Een vriend van mij heeft vorig jaar zelfmoord gepleegd nadat hij is overgestapt naar een ander anti-depressiva omdat hij van de Zoloft kilo's aankwam.

Mensen die terugvallen met niet ernstige zware depressie. Gebruik Sint-Jans kruid. Dat is een natuurlijk anti-depressiva. Overleg dit wel met je arts.
Want bij sommige medicijnen samen met Sint-Jans bijwerkingen kunnen er bijwerkingen zijn. Ook de anti-conceptiepil werkt minder samen met Sint-Jans kruid. Je moet wel op een hoge dosis zitten 1200mg - 1500mg.
En je krijgt het niet van zorgverzekering.
Maar overleg het wel met je huisarts. En ga zeker niet zelf dokteren.

Rouke2
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 nov 2009 16:29

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door Rouke2 »

@JJfrom66: Ik hoop (voor mijzelf) dat het echt waar is dat je o.a Dopamine aanmaakt dmv sporten/bewegen. (men zegt van wel, ik ben alleen 'n tikkeltje pessimistich daarover.)
Ik heb namelijk nogal wat gaten op te vullen.. (GABA-receptoren, Serotonine, Astrocyten, Dopamine, et cetera..)

Ikzelf heb ervaring met Paroxetine & Zoloft.
Ik heb in totaal 8,75/9 jaar geslikt daar ben ik niet vrolijker van geworden.
Naast de wel-bekende problemen zoals aankomen heb ik o.a last van impotentie-klachten.

Van de producten die (lage) doseringen 'Serotonine' met zich meedragen ben ik op de hoogte; Ik vrees echter dat zo'n gat niet 1-2-3 (überhaupt niet) is op te vullen.
Na 9 jaar onzin slikken op 2 compleet andere problemen vrees ik dat goed herstel zo goed als onmogelijk is.
Om nog maar te zwijgen over de mate waarin onder andere mijn omgeving niet snapt hoe ik (dis-)functioneer.

Dé GGZ en haar "hulp"; ja ja.


In de periode dat ik o.a Paroxetine sliktte kwam ik ongeveer 60Kilogram aan binnen 1 jaar tijd.
Dat moet je maar meemaken, ben je het ene jaar dun & trots op je sportprestaties, het jaar erop ben je in feite te zwaar om nog goed te kunnen sporten.

Waar ik (semi-zelfstandig) achter ben gekomen dat alle pillen die ik had sliktte allen een negatieve uitwerking hadden op mijn schildklier(waarden).
Dit is namelijk een van de klachten die ik al erg lang -sluimerend- had.

Nu zit ik met (wellicht) 2 auto-immuunziekten, potentieel 1 systeemziekte, 'n hartritme stoornis, ben ontzettend gevoelig voor kritiek (mede omdat m'n andere klacht dat ook al heeft op mijn eigen doen & prestaties.)

Enfin, enough to talk about.

1 ding wél geleerd: de zorg/het merendeel van de zorg is een grote disfunctionerend apparaat.

Ik vraag me nog af of ik 2010 óf later nog wel wil halen.. (Nú ben ik écht depressief)

lorreporre
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 jan 2010 22:30

Re: Antidepressiva

Ongelezen bericht door lorreporre »

Ik slik zelf nog AD en ik ben hierin erg goed begeleid door mijn huisarts. Als er ook maar iets in de dosis veranderde had ik binnen 2 a 3 weken weer een vervolgafspraak zodat er gecheckt werd of deze doseringen (teveel) resultaat hadden.

Ook heeft mijn huisarts bij het voorschrijven van de specifieke AD precies gekeken welke bijwerkingen (zoals bijvoorbeeld sterke gewichtstoename) zoveel mogelijk beperkt moesten en konden worden. Dit verschilt namelijk per merk AD. Als het goed is heeft elke huisarts/voorschrijver van AD hier een gids/genoeg parate kennis van.

Gesloten