LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DSB: De Compensatie

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Radar »

DSB was de afgelopen dagen groot in het nieuws. De bank schudde op haar grondvesten. Inmiddels hebben de DSB-bestuurders erkend fouten te hebben gemaakt en daar spijt voor betuigd. Maar wat gaan ze doen om de problemen van hun klanten op te  lossen?

Radar brengt als eerste gedetailleerd de oplossing die DSB bedacht heeft om haar klanten tegemoet te komen. Zowel DSB als de stichtingen die opkomen voor de belangen van de gedupeerden reageren in de studio.

diananora
Berichten: 11
Lid geworden op: 03 mei 2009 12:44

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door diananora »

Daar ben ik ook heel benieuwd naar hoe ze dit gaan doen want met de voorstellen waar ze tot nu toe mee zijn gekomen kom je geen stap verder. Het enigste wat ze je bieden is een sigaar uit eigen doos. Het afkopen van een kapitaalpolis en restitutie waarde van koopsompollisen die 21000 euro waren en nog maar 8000 van over is?? Ja en een renteverlaging maar meer niet. Ik heb in iedergeval 21000 euro onnodige koopsompollisen, daar 6 jaar onterecht rente over betaald, een kapitaalverzekering die niks waard is en alleen maar verlies lijdt. Als ik een beetje uit de losse pols reken is mijn schade in iedergeval rond de 300000. En dan krijg je 13000?????? Sorry hoor. Wij zijn al met een advocaat bezig maar ja alles wat hij doet richting DSB wordt gewoon niet op gereageerd. Ja als ze een dagvaardiging binnen krijgen reageren ze ineens met een ander voorstel wat nog steeds van geen kanten klopt. Advocaat heeft een tegenvoorstel gedaan waar wij enigszins mee kunnen leven, vervolg??? Nog steeds geen reactie van de DSB. Terwijl wij snel moesten reageren ivm de zitting die eraan zat te komen.
Ik ben het ondertussen zat! Wij willen wel schikken mits het een beetje redelijk is zodat wij uit de **** komen en de hele handel naar een andere bank kunnen oversluiten!

jonis
Berichten: 2772
Lid geworden op: 23 okt 2007 01:45

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door jonis »

Akkoord tussen DSB Bank en stichting Steunfonds
DSB Bank heeft een overeenkomst getekend met de stichting Steunfonds Probleemhypotheken om gedupeerden op individuele basis te compenseren.


Opzadelen
De stichting, die naar eigen zeggen ongeveer tweeduizend gedupeerden behartigt, beschuldigt DSB ervan huiseigenaren te hebben opgezadeld met torenhoge schulden. De twee partijen hebben nu een raamwerk opgezet dat als voorbeeld moet dienen voor de behandeling van de overige dossiers.

Melden
Mensen die vinden dat zij door DSB zijn benadeeld en compensatie willen, moeten zichzelf melden bij de stichting Steunfonds probleemhypotheken. "Degenen die zich aanmelden, zullen wij proberen te helpen. We willen individuele oplossingen, geen collectieve'', aldus DSB-woordvoerder Klaas Wilting.

http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieu ... er_DSB.xml

diananora
Berichten: 11
Lid geworden op: 03 mei 2009 12:44

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door diananora »

Nou ik ga vanavond zeker kijken en heb ook al een mail naar een collega van Jelle Hendricx gestuurd over deze bereikte compensatieregeling. Hoop zo dat het goed is en dat we er dan vanaf zijn!

Porto
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 feb 2007 03:51

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Porto »

Ik hoop echt dat jullie een goede compensatie krijgen en niet eenmalig 1000 euro retour krijgen en dat de week daarop de rente met 2% wordt verhoogd. ;)

Eens een dief, altijd een dief... houd het aub in de gaten! Er zit bij elke regeling die ze zg willen treffen een hele vieze en dikke adder onder t gras!

koningsjpc
Berichten: 46
Lid geworden op: 26 jan 2005 11:29

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door koningsjpc »

Het blijft opletten met Dick Scheringa. Van hem zul je dus niets kunnen verwachten. Dit was in het verleden zo en zal ook niet veranderen.
Eens een dief, altijd een dief.
Hij heeft zichzelf in het verleden enorm verrijkt ten koste van zijn klanten, die heel vaak gedupeerd achter bleven en hij zal zijn "zuurverdiende centen" (haha) vanuit prive echt niet terugbetalen. Waarvan moet hij anders AZ67, het stadion en zijn museum bekostigen????
De weldoener (maar niet heus).
Sorry zeggen door hem is een wassen neus en is het toppunt van een hypocriet en stelt dus niets voor, als je zelf, zoals voornoemd, miljoenen hebt "verdiend" ten koste van Jan met de pet. Deze miljoenen betaald hij echt niet terug uit zijn eigen portemonnee.
En wat te denken van zijn medewerkers, van Gool, Gerrit Zalm, Klaas Wilting en Joris Linschoten. Deze waren ook op de hoogte van zijn praktijken destijds en incasseerden en incasseren nog steeds een riant salaris, ook weer ten koste van Jan met de pet, die dus berroid achterblijft. Het zijn en blijven zakkkenvullers.

Porto
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 feb 2007 03:51

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Porto »

Teveel waarde hechten aan iemand die pas 'sorry' zegt als t hem te heet onder de voeten wordt is wel het laatste wat je moet doen.

Teveel klanten vinden hem waarschijnlijk nu nog zielig ook en besluiten bij de DSB te blijven in de trant van 'nu moet hij het wel menen...'; dit is precies waar dit soort ratten op uit zijn met hun zielige 'sorry' en blijven daardoor alsnog DAGELIJKS hun bankrekening zien groeien met tien-, als niet, honderd duizenden euro's. Na zijn 'welgemeende sorry' is het direct door naar zijn veel te dure Mercedes met chauffeur naar zijn veel te dure villa (waarschijnlijk hypotheekvrij en ZONDER koopsompolissen!), de champagne openen, wat kaviaar erbij en lachen om al die mensen die toch maar weer intrappen in zijn oprechte excuses en de belofte naar beterschap.

Mensen, nogmaals, kijk uit met de DSB... het oplichten en misleiden zit hen in het bloed en dat is nu eenmaal moeilijk af te leren. Geld is heden ten dage een kwaad iets waarvan door de hebzucht, waar de mens van nature een groot aanleg voor heeft, de wereld vanzelf wel ten onder zal gaan. De DSB kan misschien verder wel een 'gezonde' bank zijn zoals onze 'goudeerlijke' minister Bos ons wil doen geloven maar alleen al de jarenlange slechte publiciteit rond deze bank moet je al je zinnen doen zetten op een bank met goede ervaringen en de DSB gewoon links laten liggen; hoe aantrekkelijk hun rentes etc ook mogen zijn. Een bank met een slechte naam is al een slecht begin om uberhaupt mee te beginnen en vragen om problemen.

Ook ik heb in het verleden teveel van de creditcard gebruik gemaakt, teveel besteld bij postorderbedrijven, een DK opgenomen waarvan de rente binnen 1 jaar was verdubbeld (Finata bank, niet van DSB denk ik) en zat 'ineens' met een schuld van bijna 30.000 euro! Nu zit ik al ruim een jaar per maand 700 euro af te lossen + ruim 300 euro aan rente = ruim 1000 euro in de maand en ik hoop er binnen 3.5 jaar af te zijn.... voor mij is het daarna over en uit met lenen... aan mij hebben ze al veel te veel verdiend.

Ik kan geen hypotheek krijgen zolang ik deze schuld heb, dat is ook goed anders kan ik ook alvast een kartonnen doos gaan kopen want nog eens 600 euro erbij lappen gaat mij iets te ver. Qua oversluiten vis ik ook al overal achter het net omdat ik geen vast dienstverband heb (0 uren contract) en hier verder totaal geen problemen mee heb maar in deze situatie een GROOT nadeel schijnt te zijn (maar ik kan wel maandelijks makkelijk ruim 1000 euro neerleggen... ra ra ra...). Gelukkig heb ik wel de wetenschap dat, als ik aan het werk blijf, ik er binnen 3.5 jaar uit ben en daarna kan gaan SPAREN voor mijn aankopen. Helaas heb ik tegen die tijd wel een compleet jaarloon aan rente zitten betalen wat natuurlijk dood- en doodzonde van je geld is.

panamera
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 jul 2009 13:28

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door panamera »

Ik kan jullie vertellen dat DSB HELEMAAL NIETS doet om hun klanten ook maar enigszins tegemoet te komen. Ik heb nu al diverse DSB adviseurs over de vloer gehad die allemaal beloven dat DSB met een oplossing komt. Maar nee, telkens komt DSB met het eindoordeel dat ze HELEMAAL NIETS willen compenseren.
Ik heb allemaal onterechte arbeidongeschiktheids polissen en ook heb een hoge afsluitprovisie betaald.
DSB doet in het begin heel vriendelijk en welwillend maar puntje bij paaltje doet DSB HELEMAAL NIETS voor haar klanten!!!! SCHANDE !!!!

Kingskip
Berichten: 0
Lid geworden op: 05 okt 2009 21:11

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Kingskip »

Ik zag net de uitzending. Eigenlijk schrok ik ervan. De voorstellen die daar gedaan zijn, volgens het raamwerk is al door dsb al uitgevoerd. Dus ik vraag me af welke nieuwe vorderingen zijn er gemaakt. DSB deed vorige jaar al het voorstel Hollandswelvaren weg te doen. Het geld in het potje te stoppen. Na de klachtbrief een half jaar geleden verstuurd kwam dsb al met het voorstel de rente op 5. nog wat te zetten, af te lossen in 10 jaar. We mochten absoluut niet met anderen hierover praten. De koopsompolis zou afgekocht worden, waarna een andere verzekering van 50 euro in de maand de boel zou dekken. Hoezo nieuw ontwikkelingen en een eventueel doorbraak in de onderhandeling. Dit snap ik niet.

Tot op heden heeft DSB niets gedaan met eventueel de rente verlaging. Alleen voorgesteld. Als zij al sorry zeggen dan is zo'n rente verlaging toch automatisch. Of zitten ze te wachten dat we akkord gaan zonder verder acties.... Dus alleen het rente voorstel met 10 jaar aflossing.

Sigaartje
Berichten: 0
Lid geworden op: 05 okt 2009 22:12

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Sigaartje »

Met grote verbazing heb ik naar de uitzending van heden avond zitten kijken...

Ik ben geen klant van de bank (gelukkig niet) maar ik vraag me oprecht af voor welke partij de aanwezige compensatie stichting opkomt?

Ik zie geen oplossing dan alleen een verschuiving van het probleem. Er wordt u alleen een sigaar uit eigen doos voorgehouden die mede tot stand is gekomen door deze belangenbehartiger.. Maar wiens belang eigenlijk?

Ik snap ook niet goed waarom de DSB hier niet gelijk een handtekening onder gezet heeft want de bank zou hier erg goed mee wegkomen...

U betaald als gedupeerde in alle gevallen de rekening.. Een lachertje is het, meer niet..

De klap op de vuurpijl vond ik nog wel het voorstel om elke maand 135 euro te sparen op een nieuwe te openen rekening bij de DSB bank ( een rekening andere bank zou teveel rompslomp geven) om zo aan het einde een deel van de Veel te hoge) hypotheek af te lossen. Dit bedrag komt dan bovenop de huidige maandlasten..

Mag ik een koude douche voor deze belangenclub?

joopo
Berichten: 0
Lid geworden op: 05 okt 2009 22:03

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door joopo »

DSB Compenseren?
Laat me niet lachen!
Ooit wel eens een koe een haas zien vangen?
Nee ik ook niet.

Dsb stuurt alleen wurgcontracten waar je nooit en te nimmer vanaf komt.
Een adviseur komt zogezegd effu langs ( zonder laptop of ook maar een stuk papier of pen ), deze hebben de inhoud van een fruitvlieg, als je doorvraagt lopen ze vast! Tegen personen ( in dit geval mijn ouders ) welke er minder verstand van hebben vertellen ze dat ze het op de zaak uit moeten zoeken en verschuilen zich achter hun leidinggevende welke over jou zaak beslist. Je krijgt in het gesprek dus niets concreet, nee je krijgt een aanbieding achteraf.

Mensen let op! deze bank is gewoon uit op jou zuurverdiende geld, het maakt niet uit over hoe of wat, je gaat gewoon voor de bijl! Bij iedere aanbieding moet je goed je best doen om te kijken waar zich de adder bevindt. En ik kan je als bloedend slachtoffer garanderen dat die ozo flinke adder er is.
Vraag ook maar eens even aan zo een adviseur over hoe het zit met het 2 sporig rentebeleidt, voor de eerste periode rentevast denk je goed te zitten, daarna wordt je een nieuwe aanbieding gedaan welke gemmideld 3% hoger ligt t.o.v. de collega banken. Maar denk maar niet dat je bij de heren wegkomt. Je zit gewoon in de val van DSB.

De val van DSB waar ik als bloedend slachtoffer in zit is geen pretje, op de schaal van op tot 10 zit ik gemiddeld op een 11.

Wees gewaarschuwd, DOE HET NIET!!

16again
Berichten: 16167
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door 16again »

Als ik Die Jelle Hendriks, vertegenwoordiger van gedupeerden hoor blaten, vraag ik mij af wat er tijdens die onderhandelingen onder de tafel gebeurd is!
"door overheid additionele fondsen gecreeerd moeten worden....politieke oplossing"
Volgens mij is het probleem willens en wetens veroorzaakt door DSB (o.a. schenden van de zorgplicht), laat DSB dit dan oplossen, en niet de belastingbetaler!
"Restitutie van koopsompolissen van risicoverzekeringen....hangt af hoelang je recht heb kunnen ontlenen aan de polis...."
En over de periode dat je van die verzekering hebt kunnen "genieten", vangt Dirk nog steeds 85% provisie!
Waar de zorgplicht bij de (koppel!!)verkoop van die polissen is geschonden, zou gewoon die gehele verzekering met koopsompolis teruggedraaid dienen te worden.

Waarom gingen variable hypotheekrentes altijd omhoog, zelfs tegen marktontwikkelingen in??

Door het niet op komen dagen van DSB in de uitzending (hoezo afspraken nakomen?) bleef alleen een zachte heelmeester over, en ging een kans verloren om een andere vertegenwoordiger van gedupeerden, Lakeman, aan het woord te laten.

kraac00
Berichten: 10
Lid geworden op: 04 mei 2009 15:39

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door kraac00 »

wat is het adres van de stichting steunfons probleem hypotheken??

nergens te vinden trouwens.

brican
Berichten: 0
Lid geworden op: 05 okt 2009 23:21

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door brican »

kraac00 schreef:wat is het adres van de stichting steunfons probleem hypotheken??

nergens te vinden trouwens.

http://www.dsbramp.nl/

is echt waar.

kraac00
Berichten: 10
Lid geworden op: 04 mei 2009 15:39

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door kraac00 »

bedankt.

jollie68
Berichten: 0
Lid geworden op: 06 okt 2009 10:53

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door jollie68 »

Ik wordt er moedeloos van, van die hele DSB. Ik ben al 6 jaar bezig om een oplossing te vinden, maar niks hoor. Ik ben gescheiden en mijn ex-man woont nog in de woning, hij betaald ook alleen de hypotheek. Geen probleem zou u denken. Echter ik ben ook nog steeds mede-aansprakelijk. ben al bij rechter geweest, heb een vonnis liggen, maar mijnheer Scheringa leeft boven de wet, zo wordt er gezegd. Echt ik heb dingen meegemaakt, teveel om op te noemen. ben nu ook weer met een advocaat bezig. De hele DSB heeft S..... aan mij.
En dan die mijnheer Linschoten maar zeggen bij Pauw & Witteman dat ze al voor heel veel oplossingen hebben gezorgd, met name scheidingsgevallen. Nou ik heb niks gehoord hoor.
Ben zelf maar eens naar Wognum gereden en had een gesprek met de heer De Leeuw. hij begreep mij volkomen, maar wat ben ik er mee opgeschoten ..... helemaal niks. Hij zet gewoon een reminder in zn agenda en na 2 weken stuurt hij een lullig briefje en daarmee is voor hem de kous af.
Als ik mijnheer Scheringa hoor roepen dat hij snapt dat de mensen boos zijn, en dat er een oplossing moet komen,waarom heeft hij dan gisteren niet het convenant getekend??????
Ik had gehoopt dat er nu eindelijk eens iets zou gebeuren en voor mij persoonlijk dat ik voor het eind van het jaar er een dikke streep onder zou kunnen zetten. Maar ik ben bang dat het een gebed zonder eind gaat worden.

Amsterdam_Atlanta
Berichten: 326
Lid geworden op: 06 okt 2009 11:27

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Amsterdam_Atlanta »

De Meneer in het publiek die aan het woord is geweest, zou ik graag contact mee hebben om ervaringen te delen.
De Meneer was al zo in de problemen dat hij zijn huis gedwongen met een groot verlies moest verkopen. En met een giga restschuld zit. Wij hebben een soortgelijke situatie.

Alvast bedankt.

Amsterdam_Atlanta
Berichten: 326
Lid geworden op: 06 okt 2009 11:27

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Amsterdam_Atlanta »

Volkomen eens, ik was op de bijeenkomst van 4 okt en toen al ging het heel vreemd. Jelle was Super nerveus, en nu blijkt waarom, hij zou via een omweg betaald worden door de DSB. Kan je, je voorstellen, 2000 gedupeerden * (minimaal)500 euro.
Wel goed van de Tros om door te vragen.

jonis
Berichten: 2772
Lid geworden op: 23 okt 2007 01:45

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door jonis »

Volkomen eens, ik was op de bijeenkomst van 4 okt en toen al ging het heel vreemd. Jelle was Super nerveus, en nu blijkt waarom, hij zou via een omweg betaald worden door de DSB. Kan je, je voorstellen, 2000 gedupeerden * (minimaal)500 euro.
Wel goed van de Tros om door te vragen.

Hoezo via omweg....en 500,- ...en nerveus komt de man in mijn ogen sowieso altijd over....

Niemand in dit land werkt voor niets en waar jij altijd netto denkt is het voor Jelle bruto compensatie voor verricht werk en dat zal hij gewoon rechtstreeks betaald krijgen.
Het gaat volgens zijn zeggen dus om 275,- per opgelost dossier wat dan nog eventueel kan oplopen "om uit de kosten te komen"

http://pauwenwitteman.vara.nl/
5 oktober Pauw en Witteman in 5 minuten met Jelle aan de lijn.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: DSB: De Compensatie

Ongelezen bericht door Piet »

In de loop van vanmiddag komt DSB met een verklaring over de overeenkomst met SSP.
Bron RTLZ.

Morgen, 7 oktober, geeft Hypotheekleed/Lakeman een persconferentie over de ontwikkelingen.

Diverse nieuwsberichten over de ontwikkelingen van de laatste dagen zijn hier te vinden:
http://www.platformaandelenlease.nl/php ... &start=315

Groeten,
Piet

Gesloten