LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5518
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door Radar »

Dokter De Bruin, een orthopedisch chirurg gespecialiseerd in rugwerveloperaties, belooft honderden patiënten van het Waterlandziekenhuis in Purmerend dat ze huppelend het ziekenhuis zullen verlaten. In plaats daarvan komen ze echter met vreselijke pijn in een rolstoel terecht.

10 januari in Radar

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Het leed is helaas voor deze mensen al geschiedt, ze gaan nu de weg met centramed in, de lijdens weg dus!!
Radar zou eens aan centramed moeten vragen hoeveel oude zaken er nog open staan, en wat dat volgens hun de afhandeling gaat kosten.
Deze lopende zaken zijn namelijk de duurste, met de slachtoffers van deze man erbij, vraag ik me af waar ze het van gaan betalen.
Er moet een wet komen dat alle zaken binnen een jaar geregeld zijn, dit getraineer van hun veroorzaakt te veel geestelijk en lichamelijk letsel.

http://www.centramed.nl/download.php?id ... e5f9ea5b89
100.000 gedeeld door 125 slachtoffers, gemiddelde letseladvocaat kost 275 euro per uur, dus verder als je verhaal doen kom je niet.
Hoezo minachting!
Herhaling van 2 eerder hier geposte reacties!
Heel jammer dat de reacties verloren zijn gegaan, iemand die ze nog heeft plaats ze op nieuw, we praten hier over serieus leed.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Er zouden wel eens rond de 500 zaken bij centramed open kunnen staan nu, dus een openstaande rekening van rond de 100 miljoen is niet geheel ondenkbaar.
Dit hebben ze dus niet!
Het lijkt er op dat ze de schades laten oplopen, en kan het net als in een piramide spel, dat je op een keer punt komt dat het in elkaar dondert.
Dus mijn vraag aan radar is, als er nou meer schade is dan wat ze hebben, wat gebeurd er dan???
Is dan bijvoorbeeld de veroorzaker het ziekenhuis weer aansprakelijk, of kunnen de slachtoffers het vergeten.

Nieteerlijk
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2011 18:08

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door Nieteerlijk »

De uitzending van Radar was niet oprecht. Het intervieuw met de patiënten in de Concordia was van december 2008!!!
Dus de vragen over wat het Waterlandziekenhuis voor de patiënten heeft gedaan tot nu toe was niet niet recent en schetstte een verkeerd beeld. Beetje ongepast van dit programma...
Daarbij is de oproep van Radar om personeel wat me dr. de Bruin heeft samengewerkt ook niet echt gepast en onrelavant.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Er zouden wel eens rond de 500 zaken bij centramed open kunnen staan nu,
Er staan nog bergen claims open die 10 jaar ouder zijn als onderstaande jaren.
Centramed geeft aan dat van de claims die in 2006 zijn ingediend nog 20 % openstaat, uit 2007 nog 31 %, 2008 nog 45 %, uit 2009 nog 71 % en uit 2010 nog 92 %.
Het totaal wat nog openstaat gaat over een enorm bedrag!

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/02/02/R341.htm

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Slachtoffers van chirurg De Bruin spring uit je rolstoel, jullie zijn gelukzoekers volgens Boogaard! :roll:

Waar een ieder ander fatsoenlijk mens z'n ogen uit zijn kop zou schamen, gaat jan boogaard van centramed de verdediging in door slachtoffers in een kwaad daglicht te zetten, uiteraard dit alles om zieltjes onder het publiek te winnen, dat het afwijzen en traineren van de zaak gerechtvaardigd zou zijn.
Overigens bepaald centramed niet welke zaken worden afgewezen, maar dat doet de rechter, die bepaald of deze 15 afwijzingen terecht zijn, dat centramed alles op voorhand afwijst was al bekend.
Al zouden er een paar Gelukzoekers tussen zitten, dan nog haal je het niet in je hoofd uit piëteit, voor de echte slachtoffers, om dit in een krant te zetten!!!
Ik denk dat Nederland hier kan zien hoever deze maatschappij gaat, in zijn terreur en zwartmakerij tegen slachtoffers!
Gelukzoeker duikt op ‘sloopchirurg’
Claims tegen omstreden chirurg De Bruin van Waterlandziekenhuis vaak onterecht, zegt verzekeraar Centramed • Patiënten: Afhandeling schadeclaims verloopt traag • Centramed: We zijn juist zorgvuldig

Schadeclaims tegen chirurg Cees de Bruin zijn in enkele gevallen onterecht.
De letselschadezaak rond orthopedisch chirurg Cees de Bruin, destijds werkzaam in het Waterlandziekenhuis in Purmerend, trekt ‘gelukzoekers’ aan. Dat zegt directeur Jan Boogaard van Centramed, die de schadeclaims van (mogelijk) gedupeerde patiënten afhandelt.
Chirurg De Bruin beloofde patiënten dat ze door een operatie in de wervelkolom lopend het ziekenhuis zouden verlaten. In plaats daarvan belandden sommigen in een rolstoel. Dat de zaak zo uitvoerig in de media is geweest, maakt de afhandeling van de claims er niet makkelijker op, zegt Boogaard. “Zaken die zo in de publiciteit komen, trekken opportunisten aan, mensen die zeggen: ‘ik ben ook ooit door dokter De Bruin geopereerd, dus laten we kijken of er wat te halen valt’.”
Bij vier patiënten is inmiddels vastgesteld dat er sprake is geweest van verwijtbaar medisch handelen; zij hebben een schadevergoeding gekregen. Het gaat om patiënten die door fouten tijdens een operatie door De Bruin arbeidsongeschikt zijn geraakt. Bij 48 zaken is de aansprakelijkheid nog in onderzoek, vijftien claims zijn afgewezen. Ook lopen er nog procedures bij de rechtbank.
Onlangs toonden tientallen gedupeerde patiënten zich in een onderzoek van Zorgbelang Noord-Nederland teleurgesteld over de afhandeling van de schadeclaims. Het ziekenhuis zou zich veel te afwachtend opstellen en patiënten van het kastje naar de muur sturen. Daardoor lijkt het alsof het ziekenhuis de zaak in de doofpot wil stoppen. Het ziekenhuis bestrijdt dat, maar beloofde na het rapport van Zorgbelang beterschap. Het stak 100.000 euro in een steunfonds voor gedupeerde patiënten van dokter De Bruin. Bovendien is er een ‘nazorgteam’ dat patiënten bijstaat.
Centramed vindt dat de kwestie-De Bruin te eenzijdig wordt belicht. “Het behandelen van aansprakelijkheidsclaims wegens vermeend verwijtbaar medisch handelen is een van de meest complexe processen bij schadeverzekeraars. Het gaat ook om relatief veel patiënten die hun ongenoegen hebben kenbaar gemaakt over de zorgverlening door de bewuste orthopeed. Het beeld dat beklijft van een tv-uitzending is: iemand in een rolstoel. Maar bij de vermeende slachtoffers zitten ook mensen bij die hun hele leven hebben gerookt en al een omvangrijke medische historie hadden. Die gaan naar een arts en zeggen: opereer me even, dan speel ik daarna weer eredivisie. Als dat dan niet lukt, is dat niet altijd de schuld van de arts.” Of Cees de Bruin een slechte chirurg is, durft Boogaard nog niet te zeggen. Hij hoopt daar eind dit jaar een beter beeld van te hebben.

Zaak-DeBruin
Cees de Bruin werkte 25 jaar als orthopedisch chirurg in het Waterlandziekenhuis, dat hem afgelopen zomer ontsloeg.
De Bruin heeft in die tijd acht keer voor de rechter gestaan. Hij werd twee keer berispt door het Medisch Tuchtcollege. Zijn dossiervorming was gebrekkig. Bovendien gebruikte De Bruin omstreden behandelmethoden, waarvan hij de risico’s voor de patiënten verzweeg.
De Bruin beloofde patiënten dat ze door een operatie in de wervelkolom huppelend het ziekenhuis zouden verlaten. In plaats daarvan belandden sommigen in een rolstoel. Anderen houden hun leven lang pijn.
Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van het Waterlandziekenhuis bleek dat De Bruin een te groot risico was voor het ziekenhuis en voor de patiënten. Toch deed het ziekenhuis jarenlang niks met signalen over het dubieuze handelen van De Bruin.
Nog steeds staat Cees de Bruin zonder aantekening ingeschreven in het BIG-register. Hij kan in principe zonder problemen elders aan de slag als chirurg.
http://www.metronieuws.nl/algemeen/gelu ... PYhFBmnBI/

Op welk denk niveau denken ze bij Centramed dat mensen zitten, het hier bovenstaande te roepen en niet beseffen dat mensen echt wel door hebben wat de werkelijke achtergrond is van dit zwakteoffensief. :roll:

R. Hinnen
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 feb 2011 19:45

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door R. Hinnen »

Hierbij wil ik slachtoffers van een medische fout waarschuwen voor de werkwijze van de verzekeringsmaatschappijen (in mijn geval Medirisk). Deze heeft onderlinge afspraken met belangenbehartigers en expertiseartsen. Gezamenlijk maken ze zich schuldig aan samenzwering, fraude, oplichting, vervalsen van medische gegevens, bewust achterhouden van bewijslast, enz, enz. Ook als uw belangenbehartiger een LSA advocaat is of lid is van Stichting Keurmerk Letselschade is dit geen garantie dat hij niet het belang van de verzekeringsmaatschappij dient in plaats van uw belang. De Stichting Keurmerk Letselschade is op de hoogte van deze praktijken en doet niets aan deze misstanden.

Tot slot aan de heer Boogaard van centramed u weet wel beter, een slachtoffer van een medische fout zal nooit zijn geluk zoeken bij een oplichter, neem gerust de zaak JZA-2007-900369 als voorbeeld.

R. Hinnen,

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

http://www.wlz.nl/nieuwsitems%20display ... 49002A9FD1
Vergoeding
Al sinds de bekendmaking dat het ziekenhuis werkt aan een steunfonds wordt zij regelmatig benaderd met verzoeken om vergoeding van gemaakt onkosten. Die vraag gaat verder dan het ziekenhuis met dit fonds beoogt. “Patiënten zijn in afwachting van een mogelijke schadevergoeding en willen liever vandaag dan morgen genoegdoening, in welke vorm dan ook. Wij ontvangen dan ook verzoeken om kosten voor de aanpassing van de woning, aangepast bed of ander meubilair te vergoeden”, weet Jansen. “Het ziekenhuis kan die kosten niet vergoeden. Deze zaken worden over het algemeen gedekt door de verzekeraar en de gemeente biedt vaak nog aanvullende subsidies.”
Als ik een fout maak, en een lantaarnpaal om rij, wil ik dat mijn verzekering deze schade vergoed, ik zou het namelijk niet terecht vinden dat de gemeenschap voor mijn fout op draait.
De gemeente zou deze lantaarnpaal trouwens ook bij mij claimen, ik neem aan dat de verzekering of de gemeente dat ook in dit geval doen.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Overleg met Waterlandziekenhuis 10 maart 2011
Op 10 maart heeft er een overleg plaats gevonden tussen een aantal belangenbehartigers van de benadeelden van dr. De Bruin, orthopedisch chirurg van het Waterlandziekenhuis in Purmerend, en een vertegenwoordiging van het ziekenhuis en de verzekeringsmaatschappij CentraMed. Dit overleg vond plaats in goede sfeer. Er is gesproken over de communicatie tot heden, het steunfonds, de werkwijze van de klachtencommissie en de behandeling van de zaken door de verzekeringsmaatschappij. Indien dit noodzakelijk blijkt zal er meer geld beschikbaar komen voor het Steunfonds, zodat iedere benadeelde daar ook daadwerkelijk een beroep op kan doen, mits diegene natuurlijk voldoet aan de criteria. De klachtencommissie heeft een team van deskundigen benoemd dat zal adviseren over medisch inhoudelijke zaken. Mr Klungers adviseert zijn eigen cliënten de klachten, voor zover deze een medisch inhoudelijk oordeel behoeven, in te trekken als de zaak al ter beoordeling ligt bij CentraMed. Verder is gesproken over de mogelijkheid om een aantal zaken, waarvan de financiële schade beperkt is gebleven, zo snel mogelijk af te ronden, waarbij CentraMed zich coulant zal opstellen. Mr Klungers heeft het ziekenhuis gevraagd geen kosten in rekening te brengen voor het verstrekken van de medische dossiers. Hierover zal het ziekenhuis op korte termijn een beslissing nemen. Er is afgesproken om over twee maanden weer bij elkaar te komen om eventuele knelpunten te bespreken.


http://www.boddaertverweel.nl/nieuws/index.php?id=238

Het criterium van afhandelen is dus niet hoe duidelijk de zaak is, maar de hoogte van de financiële schade!
Het is dus duidelijk dat dit ten koste gaat van de mensen die grote financiële schade hebben, centramed kan straks roepen dat een groot aantal zaken al afgerond zijn, terwijl dat in euro's misschien maar 1% van totale financiële schade is.
Dit is het systeem wat ze dus al vanaf 1994 hanteren, en ze komen er nu weer mee weg! uiteraard is dit media offensief ze wel wat coulance waard.

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Ik heb net de uitzending gezien.
Er wordt gesproken over betalingen door het Waterlandziekenhuis aan slachtoffers, een ziekenhuis doet dit soort betalingen uit hun waarborgfonds pot (centramed dus), als het dus waar is van deze betalingen, had centramed dit ook moeten melden, al zou dat maar zijn geweest om andere leden binnen het waarborgfonds tegen deze hoge schadeclaims te beschermen.
Jammer dat er aan het eind geroepen wordt, dat het ziekenhuis goed verzekerd is, Radar weet precies hoe de vork in de steel zit rondom dit waarborgfonds, ook hier zal wederom weer met advocaten gedreigd zijn, zoniet! begrijp ik niet dat Radar hier niet op in gegaan is!

mb75
Berichten: 4
Lid geworden op: 31 mar 2011 12:23

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door mb75 »

Goedenmiddag

Onze gehandicapte dochter word 11 april 2 jaar.

En is al meerdere malen slachtoffer geweest van medisch falen wat echt niet nodig was.

Er missen gegevens uit haar medisch dossier en alles word in de doofpot gedrukt althans dat proberen ze.

In 2 jaar tijd hebben ze haar ernstige schade toegebracht.

2009

Haar longen zijn zwaar aangetast en beschadigt door het verkeerd plaatsen van beademingsbuis ondanks dat de monitor dippende saturatiewaardes aangaf hebben ze het 6 weken lang laten zitten

Bedankt Isala Klinieken in Zwolle

2010

Haar slokdarm is aangetast door vele maagzuur spugen en door het eten van sondevoeding wat 3 maanden over tijd was (Foutje Apotheek Emmerhout bedankt nog )
Daardoor erg ziek geweest en spuugde ze een tijdje bloed.

22-2-2011

Umcg groningen maakt grote fout tijdens plaatsen peg katheter die in haar buik zou komen maar nu 6 weken later nog in de dikke darm zit.
En hebben ze haar dikke darm 2 x geperforeerd en haar maag ernstig beschadigd.
Terwijl ze het wisten ons naar huis laten gaan terwijl ze wisten dat ze geen eten meer kreeg.
Twee weken later is er naar veel aandringen een rontgen foto gemaakt ze heeft daardoor 18 dagen niks gegeten en is met spoed opgenomen.

24 Maart aangifte gedaan op politiebureau Emmen starten onderzoek naar deze kwakzalvers werkzaam in het umcg Groningen.

Toekomst onze dochter onzeker deze week waarschijnlijk erasmus in rotterdam en nu duimen dat het niet te laat is.

alles lezen hierover ga dan naar http://medischfalen.hyves.nl/

En blijf op de hoogte van deze onmenselijke horrorpraktijken


medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Er zouden wel eens rond de 500 zaken bij centramed open kunnen staan nu,
Er staan dus nog 1.154 zaken open! :shock:

http://www.amweb.nl/nieuws/nederland/ce ... 0511.lynkx

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Ruim 130 slachtoffers chirurg de Bruin van het waterland Ziekenhuis
melden zich bij de politie Zaanstreek Waterland.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/57281/Ruim+1 ... elden+zich

medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

Er zijn 404 nieuwe schades gemeld en er zijn 368 dossiers afgehandeld; het aantal nog in behandeling zijnde dossiers is opgelopen tot 1.154
http://www.amweb.nl/nieuws/nederland/ce ... 0511.lynkx
Stand van zaken waterlandziekenhuis claims:
Afgewezen claim (dossier blijft procedureel nog open) 34
Afgewezen claim (met gesloten dossier) 1
Claim erkend en afgewikkeld, dossier gesloten 5
Claim erkend en bezig met schaderegeling 0
Aantal claims in behandeling 38
Totaal 78
http://www.waterlandziekenhuis.nl/docum ... 202011.pdf


Totaal zouden er bij centramed dus 404 schades gemeld zijn, door alle ziekenhuizen die bij hun aangesloten zijn.
Hiervan zijn 368 dossiers afgehandeld, er zouden dus volgens hun nog maar 36 dossiers openstaan van 2010!
Raar dat er bij het waterland ziekenhuis alleen al 38 dossiers openstaan, dit is dus exclusief de 34 procedureel openstaande zaken.
Nou zouden er best van het waterland ziekenhuis een paar zaken voor of na 2010 hun zaak bij centramed aangebracht kunnen hebben, maar het is in ieder geval wel duidelijk dat procedureel openstaande zaken maar niet meegenomen worden bij de tellingen, dus kortom centramed gaat op de stoel van de rechter zitten en schildert hun afgehandelde zaken te mooi voor!

Dus de werkelijke openstaande zaken moet veel hoger liggen dan die 1.154 dossiers.

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door Chocomelk »

@ medischemissers, hou je hier je dag/week/maand boek bij ofzo ?

Centramed
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 jun 2011 10:55

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door Centramed »

Ten aanzien van medisch aansprakelijkheidszaken verschijnen soms bijdragen van lezers die anoniem een reactie en soms een aantijging aan het adres van Centramed leveren. Vaak zonder kennis van en ervaring met het complexe proces waarin Centramed en een gedupeerde patiënt samen aan een persoonlijke oplossing werken, waarin dus die patiënt centraal staat. Centramed zou graag willen reageren maar doet dat liever persoonlijk en rechtstreeks aan zo’n afzender. Om die reden nodigen wij u uit contact met ons op te nemen via www.centramed.nl of te mailen aan [email protected]



medischemissers
Berichten: 104
Lid geworden op: 27 feb 2010 14:52

Re: Enorme letselschadezaak rond orthopeed De Bruin

Ongelezen bericht door medischemissers »

PURMEREND - De kans dat orthopedisch chirurg De Bruin strafrechtelijk vervolgd gaat worden, wordt steeds groter
http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieu ... s-chirurg-

Gesloten