LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door Radar »

Patiënten die bij Achmea verzekerd zijn, kunnen voor nieuwe behandelingen niet meer terecht bij het Slotervaartziekenhuis. Althans, niet als ze de rekening volledig vergoed willen hebben. Dus ook al woon je om de hoek van dat ziekenhuis, als je daar naar de specialist gaat mag je 20% van de rekening zelf ophoesten. Die verzekeraar heeft namelijk geen contract meer met het Slotervaartziekenhuis en dus kunnen Achmea-verzekerden daar alleen nog terecht voor spoedeisende hulp en behandelingen die al liepen.

Klanten van Achmea, waar bijvoorbeeld ook Agis en ZilverenKruis deel van uitmaken, wisten hier niets van toen zij hun verzekering afsloten en kregen in februari opeens een brief met het slechte nieuws. Mag dit zomaar? Heb je dan niet het recht om over te stappen? Bij ons in de studio geeft Achmea tekst en uitleg.

Maandag 18 februari in Radar, om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1

pxzoekt
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 feb 2013 17:38

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door pxzoekt »

Beste redactie, Ik heb Agis om opheldering gevraagd en deze was kort maar krachtig. We konden niet tot een overeenkomst komen dus hebben eenzijdig het contract op gezegd. Ik heb Agis erop gewezen dat ze zulke belangrijke beslissingen niet zomaar kunnen nemen zonden hun cliente te informeren. Men gaf ook nog aan dat de vrije marktwerking deze maatregele mogelijk maakt. Ik heb hen gevraagd of ik nu nog gehouden ben aan mijn contract met hen? Antwoord ja dit kunt u aan het eind van het jaar opzeggen. Zo werd er nog wat heen en weer geschreven echter zonder enkel resulthaat. Ik vraag u te bezien of ik wettelijk mijn contract kan verbreken..immers Agis doet ook zaken die eenzijdig zijn.

Hoogachtend, P.C.Hillebrand

Baci
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2013 17:28

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door Baci »

Ik ben vanmiddag gebeld door Zilverenkruis Achmea, nav een mail die ik geschreven had over het veranderen van de verzekering. Je krijgt tot 1 april de tijd om de verzekering op te zeggen en een andere verzekering te regelen.
Dit ook meteen geregeld. Ik wil graag zelf kiezen naar welk ziekenhuis ik ga.

ageeth12
Berichten: 169
Lid geworden op: 08 jun 2005 12:37

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door ageeth12 »

het is gewoon schandelig mijn vader loopt al bijna 10 jaar bij het slotervaart voor de diabetes controle. hij kent daar zijn zorgverleners en die weten wat voor medicijnen hij gebruikt na die 10 jaar. bij hem speelt een ander probleem in januari is hij al door zijn eigen bijdrage heen. wie gaat dat voor hem oplossen.

JoopDat
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 dec 2010 21:23
Contacteer:

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door JoopDat »

Er is sprake van een totale onbalans in het Nederlandse zorglandschap!

Zie Michael Porter(doe zelf een keer de invulling ervan): 5 krachtenmodel: de zorgverzekeraars zijn veel te machtig geworden!

https://www.google.nl/search?q=Michael+ ... =firefox-a
en

https://www.google.nl/search?q=5krachte ... 66&bih=596

De macht van deze zorgverzekeraars moet worden doorbroken door de Nederlandse Zorgautoriteit!
https://www.google.nl/search?q=+Nederla ... =firefox-a

pxzoekt
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 feb 2013 17:38

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door pxzoekt »

Beste redatie, Met genoegen heb ik u uitzendeing gevolg en nu blijkt maar weer eens hoe de heren cq mevrouw het boetekleed aan deed. Ik zou u nog wel graag willen vragen hoe te handelen immers Agis is heeft de handdoek in de ring gegooid. Ik wil absoluut overstappen naar een andere verzekering zonder bemoeienissen van mij verzekering. Graag u advies hoe te handelen? Met de meeste hoogachting, P.C.Hillebrand :lol:
Laatst gewijzigd door pxzoekt op 19 feb 2013 17:10, 1 keer totaal gewijzigd.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Wel ontzettend sneu voor Achmea dat "Operatie Afschuif" lijkt te mislukken omdat dat vervelende consumentenprogramma "Tros Radar" met die vasthoudende presentatrice zich met dit probleempje is gaan bemoeien.

tenormin
Berichten: 6829
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door tenormin »

Heb ook met tranen in de ogen gezien dat Achmea afging als een gieter. Wel verschrikkelijk voor ze. Niet dat ze het zich echt aantrekken, zij zijn toch groot; "hullie" zijn klein.

Rim69
Berichten: 565
Lid geworden op: 20 jan 2013 21:37

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door Rim69 »

Beetje mosterd na de maaltijd. Zelfde item is al bij Kassa behandeld.

Conflict
Het zal niemand zijn ontgaan dat de grootste verzekeraar van ons land (Achmea) en het Slotervaartziekenhuis geen contract sluiten. Ze zijn er niet uitgekomen. Achmea vindt dat het ziekenhuis te veel geld vraagt voor 2013 en het ziekenhuis zegt het voor minder niet te kunnen doen. Het Slotervaartziekenhuis vindt de aanneemsom van €77 miljoen voor 2013 te laag. In een interview in NRC Handelsblad van woensdag 13 februari 2013 zegt Aysel Erbudak hierover: "Alles moesten we doen voor die prijs – alles. In die som was te weinig geld voor dure medicijnen voor kanker- en reumapatiënten. Die wilde ik op basis van nacalculatie doen: achteraf het gebruikte declareren. Dat wil Achmea niet. Alles moet binnen die €77 miljoen passen." Achmea houdt zich aan het Bestuurlijke Hoofdlijnen Akkoord. Hierin is vastgelegd dat ziekenhuizen in 2013 2,5% in het aantal behandelingen mogen groeien. Daarboven komt nog 2,5% inflatie.

Twee brieven
Achmea (Agis, Zilveren Kruis) verstuurde een brief ( http://kassa.vara.nl/fileadmin/user_upl ... ntract.jpg ) naar zijn verzekerden, In de brief adviseert de zorgverzekeraar zijn verzekerden toekomstige behandelingen – na 1 april 2013 – in een ziekenhuis te laten plaatsvinden waar Achmea wel een contract mee heeft. Het Slotervaartziekenhuis stuurde een brief aan 110.000 (ex)patiënten. Daarin biedt het ziekenhuis nieuwe patiënten die vanaf 1 april 2013 met een behandeling starten, de mogelijkheid ( http://www.slotervaartziekenhuis.nl/Por ... ienten.pdf ) de financiële afhandeling door de financiële medewerkers van het ziekenhuis te laten doen. Achmea vergoedt bij niet-gecontracteerde zorg voor 80%. Nu zegt het ziekenhuis in zijn brief toe de kosten van de behandeling helemaal te dekken. Het ziekenhuis stuurt de rekening naar Achmea.

Toelichting in de studio
In de studio geeft advocaat Klaas Meersma van het kantoor AKD een toelichting bij het conflict tussen Achmea en het Slotervaartziekenhuis. Klaas Meersma staat in zijn werk als advocaat onder meer instellingen bij in de contractering met zorgverzekeraars en zorgkantoren.

Een volledig overzicht over de zaak is hier ( http://medischcontact.artsennet.nl/nieu ... achmea.htm ) te vinden.

Fragment

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/f ... 9855dddff2

mickey49
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:32

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door mickey49 »

Het lijkt me juist voordelig voor Achmea om mensen de kans te geven over te stappen naar een andere verzekeraar.

Ik neem tenminste aan dat de meeste mensen die over gaan stappen al bekend zijn met Slotervaart en mogelijk al een ziekte hebben. Zij willen niet het risico lopen met een nieuwe kwaal naar een ander ziekenhuis te moeten gaan of zijn al op leeftijd en minder mobiel, zie ook de patienten in de uitzending,
De gezonde jongeren die niks kosten voor Achmea zullen niet zo gauw de moeite nemen om weg te gaan
Zo raak je dus gemakkelijk je hoog risico patieten kwijt.

Vraag is : Nemen de andere Zorgverzekeraars wel patienten van Achmea over omdat dit indruist tegen de normale overstap fase

clipper
Berichten: 36
Lid geworden op: 10 okt 2005 08:32

Re: Achmea en het Slotervaartziekenhuis

Ongelezen bericht door clipper »

Achmea (Eureko) is een ordinaire geldverdienmachine die zich - nadat dat in 2006 hier ook mogelijk werd met de invoering van de Zorgverzekeringswet van de VVD-ers Hoogervorst, Wiegel en Kroes - ook op de Nederlandse markt heeft gestort vanwege het feit - zo als in het jaarverslag was te lezen - dat daar goed aan verdiend kon worden.

Dat probeert Achmea dan ook nog eens te versterken door aan de ene kant de ene na de andere ziektekostenverzekeraar op te kopen, om zo een monopoliepositie te kunnen veroveren, en door anderzijds de zorgaanbieders, van huisarts en fysiotherapeut, van tandarts tot ziekenhuis, alleen afknijp- en wurgcontracten aan te bieden, opdat de winst op het werk van al die zorgaanbieders alleen nog maar bij Achmea in de buidel terecht kan komen. Het is gewoon schorriemorrie, vergelijkbaar met de slechtste tweedehandsautohandelaren en vastgoedbankjongens.

Heel is dus dapper van het Slotervaartziekenhuis dat ze neen heeft gezegd ! Bied steun aan het ziekenhuis door nooit meer een polis te nemen van Achmea of een van de door haar opgekochte verzekeraars. Dan volgt de rest van de ziekenhuizen vanzelf. En zeg je huidige Achmeapolis op, en stuur een kaartje met felicitaties aan het Slotervaart !

Gesloten