LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Medisch noodzakelijke plastische chirurgie – deel 2

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Medisch noodzakelijke plastische chirurgie – deel 2

Ongelezen bericht door Radar »

De meeste mensen gaan ervan uit dat alle medisch noodzakelijke zorg vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Maar als het om plastische chirurgie gaat, zijn patiënten aan de goden overgeleverd.

Sinds 2005 wordt een deel van de medisch noodzakelijke plastisch chirurgische operaties niet meer vergoed. Maar wat als artsen het erover eens zijn dat een dergelijke operatie echt nodig is? Wie betaalt dan de rekening als de verzekeraar niet thuis geeft?

In januari deden we een oproep en we kregen zo’n 1000 reacties. Maandag het vervolg op onze eerdere uitzending over de vergoeding van medisch noodzakelijke plastische chirurgie. Dit keer luiden artsen, specialisten en patiënten de noodklok.

Maandag 9 maart in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

tmoller
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 jan 2006 10:21

Re: Medisch noodzakelijke plastische chirurgie – deel 2

Ongelezen bericht door tmoller »

Mijn vrouw heeft een probleem met haar ogen en is met haar linkeroog bijna blind, nu heeft zij op advies van haar specialist een ooglidcorrectie aangevraagd bij het ziekenfonds en deze zegt, dat het niet vergoed wordt.
Verleden jaar heb ik er over gebeld en kreeg ik te horen, dat mijn vrouw een aanvullende verzekering moest nemen om dit vergoed te krijgen, dus heb ik deze afgesloten en moet nu 12 maanden lang € 34,- extra betalen voor iets wat we niet krijgen.

antonvdkamp
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mar 2015 16:45

Re: Medisch noodzakelijke plastische chirurgie – deel 2

Ongelezen bericht door antonvdkamp »

Heb eind vorig jaar bovenooglidcorrectie aangevraagd, eerst verwijzing via huisarts, intake bij plastisch chirurg, foto's gemaakt maar tot grote verbazing aanvraag afgewezen door verzekeraar Unive. Krijg steeds meer last, moet vaak hoofd wat achterover houden om goed te kunnen kijken op mijn beeldscherm waar ik vele uren per dag achter werk. Krijg daardoor op den duur ook last van nek en rug terwijl de klacht relatief eenvoudig te verhelpen is. Heb uitgebreide aanvullende verzekering maar krijg behandeling niet vergoed.

tmoller
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 jan 2006 10:21

Re: Medisch noodzakelijke plastische chirurgie – deel 2

Ongelezen bericht door tmoller »

Ja, wij zijn ook bij Unive en ik ga volgend jaar wel over naar een ander ziekenfonds

Annie1957
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2015 21:54

Re: Medisch noodzakelijke plastische chirurgie – deel 2

Ongelezen bericht door Annie1957 »

In maart 2011 heb ik een maagverkleining gehad om medische redenen. Hierdoor ben ik 45 kilo afgevallen. Na 1 jaar onder controle te blijven en op gewicht te zijn gebleven zou ik in aanmerking komen voor een vergoeding van een buikwandcorrectie. Mijn zorgverzekaar CZ wil de kosten niet vergoeden terwijl ik hiervoor wel in aanmerking zou komen. Ook de rechtsbijstandsverzekering heb ik ingeschakeld maar dat mocht niet baten. Ik sta met mijn rug tegen de muur want ik kan de kosten niet zelf betalen.

Gesloten