16again schreef:En dat is waarom werkgevers crimineel gedrag verweten werd.
Met alle respect; maar de ene werkgever is toch werkelijk niet de andere; niet, dat iets dergelijks niet zou gelden voor werknemers.
Iig ging het in de uitzending over sommige werkgevers.
En komt de arbo- of bedrijfsarts op voor mijn belangen of die van mijn werkgever?
Wat een suggestieve vraag. Als het goed is voor geen van beiden en is deze gewoon neutraal. De beslissing wordt gemaakt op de vastgestelde problemen, niet omdat men a of b vertegenwoordigt. En natuurlijk kan dit wel eens misbruikt worden, maar ik verwacht dat dit in meer dan 99% van de gevallen niet zo is.
Het item gisteren over de rol van de werkgever tijdens ziekte is zeer herkenbaar voor mij. Ik ben bij einde dienstverband, tijdens een ziekteperiode, zonder tussenkomst van de bedrijfsarts beter gemeld en heb WW aangevraagd. Zelf niet wetende dat dit niet de juiste route was. Ik heb nu achteraf om een herstel betermelding verzocht bij mijn vorige werkgever. Dit blijkt allemaal heel moeilijk te zijn . wat ik herken in het verhaal is dat je dubbel zo goed als mogelijk voor jezelf moet opkomen, terwijl je hier vanwege je ziekte niet toe in staat bent. Dit kost heel veel energie die je niet hebt.
We konden persoonlijke ervaringen melden bij het ministerie. Dit zou ik wel willen doen omdat mijn vorige werkgever het ministerie van Veiligheid en Justitie is.
Wie o wie weer waar en hoe dit kan.
Groet, Charlie
Laatst gewijzigd door Radar op 27 feb 2018 17:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden:Bericht door Moderator verplaatst naar bestaande topic.
crazyme schreef:Iedereen weet hoeveel tijd, energie en doorzettingsvermogen het kost om arts te worden. Ik ben er van overtuigd dat deze mensen eerbaar hun werk doen.
Wanneer er rotte appels tussen zitten moet je die hard aanpakken, maar vraagtekens zetten bij een hele beroepsgroep is te schandalig voor woorden.
Je suggereert dat in uitzending getoonde misstanden op initiatief van de bedrijfsarts gebeurt. Terwijl het juist andersom is. De bedrijfsarts wordt door werkgever onder druk gezet , om bevindingen van die bedrijfsarts in voordeel werkgever te beinvloeden.
crazyme schreef:Iedereen weet hoeveel tijd, energie en doorzettingsvermogen het kost om arts te worden. Ik ben er van overtuigd dat deze mensen eerbaar hun werk doen.
M.i. zijn iig de studie- en de werk-situatie niet te vergelijken; in laatstgenoemde situatie kan b.v. een kwaadwillende werkgever iig proberen de arts, die iig vaak in een te krap tijdschema zit, te manipuleren.
Als de bevindingen van de bedrijfsarts onvoldoende in het straatje van de werkgever passen, dan zoekt de werkgever een andere arts. En dit plaats de arts voor een dilemma: Of een lege agenda , of gekleurde medische rapporten opstellen.
En niet te vergeten dat de contactpersonen bij de arbodiensten ook ver buiten hun boekje gaan. Zij intimideren de zieke medewerker zonder pardon en wijzen continue met hun vingertje. Het is echt wie betaald, bepaald. Ik begrijp best dat het een werkgever geld kost, maar blijf gewoon respectvol met je werknemer om gaan. Deze kiest er niet voor om arbeidsongeschikt te zijn. Ik denk wel dat hier een eerlijkere en gelijkwaardigere constructie voor moet worden bedacht. Want vaak komen werkgever en werknemer onnodig lijnrecht tegen over elkaar te staan. Ook de communicatie laat vaak de wensen over. Na een langere tijd ziek zijn groeit het onbegrip bij werkgevers en collega’s. En dit heeft alles te maken met communicatie. Als de werkgever niets deelt op de werkvloer zullen collega’s gaan klagen. De werkgever merkt dit en wil van de situatie af. Schakelt gewoon zijn arbodienst in en zegt dat de druk opgevoerd moet worden. Zo gezegd, zo gedaan. Een mediation traject er tegenaan...en weer van een zieke medewerker verlost. Die zieke medewerker is tenslotte van al deze druk zo moe geworden dat deze het niet meer aankan en de VSO in de mediation snel ondertekend. Als je gezond bent is alles top, maar o wee als je wat krijgt...dan ben je ineens niets meer waard voor het bedrijf.