LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Private lease: wel zo voordelig?

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest of nog gaan komen.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5514
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door Radar »

Voor zo'n 200 euro per maand rondrijden in een gloednieuwe auto. Het kan met private lease. Je hoeft er volgens de reclames alleen nog brandstof in te gooien. Maar is private lease echt zó voordelig? Radar dook in de kleine lettertjes en zocht de addertjes onder het gras.

Maandag 23 april 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1 of kijk hier: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... 3-04-2018/

bas geerdink
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 dec 2005 18:54

Re: Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door bas geerdink »

In de uitzending zijn teveel feitelijke onjuistheden verteld en verklaard die private lease in een onterecht slecht daglicht plaatsen Als je meer rijdt moet je meer betalen: de auto moet verder worden afgeschreven en onderhoud wordt vele malen duurder. Niet raar toch? En dan verklaren dat je € 10.000 voor de auto hebt betaald en dan voor de onvolledigheid maar niet erbij vertellen dat in dat bedrag alle afschrijving zit, rente onderhoud, verzekeringspremie, motorrijtuigenbelasting....kortom, mijns inziens misleiding deze uitzending. Bovendien is de rol van de consumentenbond wel erg vreemd te noemen: ze hebben recent een soort tender uitgeschreven voor private lease... ze hebben dus simpelweg boter op hun (commerciele) hoofd. Slechte zaak, met slecht vooronderzoek en bovendien alleen hoor en geen wederhoor!

Wijk3962
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 apr 2018 20:58

Re: Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door Wijk3962 »

Heden uw uitzending over privélease gezien. Wat mij van het hart moet is dat u wel de problemen aan de kaak stelt, maar verzuimd om deskundigen van bv een leasemaatschappij om een toelichting vraagt. Zoals nu door de contractant wordt gesuggereerd, kun je beter een 2e auto aanschaffen dan de kosten voor meerkilometers te betalen. Eveneens vertelt de contractant niet hoeveel meer hij rijdt dan 10.000km die hij contractueel is overeengekomen. Daardoor kan een onjuist beeld ontstaan over de extra kosten die in rekening worden gebracht voor onderhoud en afschrijving. Eveneens wordt gesproken over de kosten voortijdige contractbeëindiging. Deze kosten worden afgedaan met administratiekosten, terwijl het hier gaat om het verschil tussen boekwaarde en handelswaarde. Ook wordt door de contractant gesteld dat hij € 16000 betaald voor de auto als hij de auto aan het einde van de rit van de leasemaatschappij overneem. Ook deze redenatie is onjuist en gaat voorbij het feit dat maandbedrag bestaat uit meerdere kosten zoals verzekering, hsb, onderhoud, afschrijving en rente
Tenslotte merk ik op dat het VNA een consument vriendelijk contract heeft opgesteld waar de meeste gerenommeerde aanbieders van leaseauto’s zich aan houden.
Met vriendelijke groet, Hans Spee

thecure
Berichten: 2709
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door thecure »

dat met het aanschaf bedrag viel mij ook op. die mijnheer met de up zei: ja ik heb zus betaald en moet nog zoveel betalen om de auto te kopen.
maar hij vergeet dat daar voor al die jaren mrb, verzekering en onderhoud bij zit!

harkja
Berichten: 376
Lid geworden op: 14 jul 2015 01:18
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door harkja »

Die man heeft het over een contract van 5 jaar volgens mij ! Daarna de auto kopen en iedere kilometer die je meer rijdt tegen een bepaald bedrag per kilometer. Het heeft dus voor- en nadelen.

ManchesterU15
Berichten: 330
Lid geworden op: 20 jan 2017 15:50

Re: Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door ManchesterU15 »

Klantonvriendelijk leasecontract
'Het is oneerlijk. De leasemaatschappij weet dat hij in de eerste twee jaar niet zo veel kilometers heeft gereden en dan moet hij ervoor betalen. Misschien dat dit aan het eind van het contract wordt verrekend, maar je moet het eerst voorschieten. Klantonvriendelijk en oneerlijk', zegt Joyce Donat van de Consumentenbond.
Wat een enorm zwak standpunt van de consumentenbond zeg. In het kader van de zorgplicht is het juist logisch om dit zo snel mogelijk te verrekenen. Doe je dit niet, dan kan de klant aan het eind van de rit worden verrast met gigantisch hoge hoge kosten. In dit geval (€40*12 maanden*4 jaar) €1920 euro. Door het tussentijds herberekenen van het maandbedrag bescherm je de consument. Je grijpt tijdig in, zodat er aan het eind niet een enorme afrekening moet plaatsvinden. Dit is zowel een risico voor de klant als voor de leasemaatschappij. Mocht je over de 4 jaar toch maximaal 40.000 km hebben gereden wordt je hierin gecompenseerd.

tttlocke
Berichten: 4051
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door tttlocke »

bas geerdink schreef:In de uitzending zijn teveel feitelijke onjuistheden verteld en verklaard die private lease in een onterecht slecht daglicht plaatsen Als je meer rijdt moet je meer betalen: de auto moet verder worden afgeschreven en onderhoud wordt vele malen duurder. Niet raar toch? En dan verklaren dat je € 10.000 voor de auto hebt betaald en dan voor de onvolledigheid maar niet erbij vertellen dat in dat bedrag alle afschrijving zit, rente onderhoud, verzekeringspremie, motorrijtuigenbelasting....kortom, mijns inziens misleiding deze uitzending. Bovendien is de rol van de consumentenbond wel erg vreemd te noemen: ze hebben recent een soort tender uitgeschreven voor private lease... ze hebben dus simpelweg boter op hun (commerciele) hoofd. Slechte zaak, met slecht vooronderzoek en bovendien alleen hoor en geen wederhoor!
Goede analyse.
Maar toch geen verrassing. Je kent Radar toch?

AdWordsSpecialist
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 nov 2010 16:35

Re: Private lease: wel zo voordelig?

Ongelezen bericht door AdWordsSpecialist »

Een auto erbij kopen om de meerkosten van je leasecontract te voorkomen? Kom op zeg! Iedereen snapt toch dat dit een idiote 'oplossing' is die links- of rechtsom veel meer geld kost plus de risico's die daar aan zitten. Alle andere argumenten die te onrechte zijn opgevoerd tegen het privé leasen zijn hier al genoemd. Zwak item van Radar (weer). Ook Consumentenbond hier niet 100% zuiver. Volgende keer toch maar wederhoor toepassen. Of een onafhankelijk deskundige raadplegen? De redactie heeft duidelijk niet het niveau om dit goed te beoordelen.

Gesloten