LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Voedselhypes
Voedselhypes
Suiker is slecht, stevia is beter. Zout 'drinken' is goed voor je. E-nummers zijn per definitie slecht. En eet vooral proteïnes, véél proteïnes. Voedselhypes: je kan er tegenwoordig niet omheen. Maar hoe weet je nou wat je wel en niet moet geloven? Radar gaat op zoek naar antwoorden.
Maandag 8 januari 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1
Maandag 8 januari 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1
Re: Voedselhypes
Hmm, zou een van de antwoorden "vegetarisch" kunnen gaan zijn?
Re: Voedselhypes
Zal wel onderdeel van het straatje zijn.sjohie schreef:Hmm, zou een van de antwoorden "vegetarisch" kunnen gaan zijn?
Re: Voedselhypes
De waarheid van vandaag is de leugen van morgen, Vegetarisch ach nu zijn de Goji bessen weer vol met gif.
Re: Voedselhypes
Misschien heel gek maar ik ga eerst de uitzending eens bekijken...
-
- Berichten: 696
- Lid geworden op: 06 feb 2012 19:13
Re: Voedselhypes
Snap dat gezeur allemaal niet want dood gaan we allemaal een keertje
Re: Voedselhypes
En mijn moeder zette voor mijn vader en ik (wij eten als enigen graag vis) altijd vis met spinazie op tafel. Gelukkig leven we nog.
Re: Voedselhypes
Het enige spul waar ik ver van blijf is het chemisch en synthetische oxidaan - kan ronduit dodelijk zijn en zit in heel veel voedingsmidelen en dranken! U bent gewaarschuwd!
Re: Voedselhypes
Stevia wordt al heel lang gebruikt door de chinezen en japanners, er is niets mis mee. Stevia is een gezond natuurprodukt, zolang het maar niet na gemaakt wordt.
Re: Voedselhypes
E nrs zijn gevaarlijk als het geen natuurlijke stoffen zijn. Er is een onafhankelijk onderzoek geweest naar meerder e-nrs tegelijk, en wat bleek 3 industrie-e-nrs bij elkaar vormen al een kankerverwekkende stof. Daarom heeft de industrie alleen maar testen gepubliceerd met één e-nr . Waarom komt er niet eens een nieuw onafhankelijk en publiekelijk (tv, kranten) test naar meerdere e-nrs in een voedingsprodukt........ waarom niet ???? omdat bekend wat de uitslag zal zijn en dat dat dan e-nrs niet meer geaccepteerd gaan worden
Re: Voedselhypes
Je spreekt jezelf tegen. In het ene geval zeg je dat er al een onafhankelijk onderzoek is naar e-nummers is geweest en een link is gevonden tussen 3 e-nummers die een kankerverwekkende stof vormen en in het andere geval roep je op dat er geen onderzoeken worden gedaan omdat dan bekend zou worden dat e-nummers niet meer geaccepteerd gaan worden.zeiler schreef: ↑08 sep 2018 12:06E nrs zijn gevaarlijk als het geen natuurlijke stoffen zijn. Er is een onafhankelijk onderzoek geweest naar meerder e-nrs tegelijk, en wat bleek 3 industrie-e-nrs bij elkaar vormen al een kankerverwekkende stof. Daarom heeft de industrie alleen maar testen gepubliceerd met één e-nr . Waarom komt er niet eens een nieuw onafhankelijk en publiekelijk (tv, kranten) test naar meerdere e-nrs in een voedingsprodukt........ waarom niet ???? omdat bekend wat de uitslag zal zijn en dat dat dan e-nrs niet meer geaccepteerd gaan worden
1) Waar is de publicatie van het onderzoek dat je benoemt te vinden?
2) Hoe kun je uit een onderzoek zo'n conclusie trekken maar ondertussen de andere onderzoeken die niet aansluiten op jouw conclusie compleet negeren?
Klinkt als typisch voeselhype-napraat.
sjohie
vindt dit leuk
Re: Voedselhypes
Wat een waardeloze reportage was dat over eiwitshakes.
Alles werd op een hoop gegooid zoals whey als veganistische eitwitshakes.
Met name vegetariërs en veganisten hebben vaak extra eiwitten nodig en zeker de actieve sporters hieronder. Eiwitten zijn zeer belangrijk voor de spierherstel. Laat je dit achterwege als actief sporter dan zal je dat verschil wel merken.
Zelden zoveel onzin gehoord als in deze reportage.
Alles werd op een hoop gegooid zoals whey als veganistische eitwitshakes.
Met name vegetariërs en veganisten hebben vaak extra eiwitten nodig en zeker de actieve sporters hieronder. Eiwitten zijn zeer belangrijk voor de spierherstel. Laat je dit achterwege als actief sporter dan zal je dat verschil wel merken.
Zelden zoveel onzin gehoord als in deze reportage.
Re: Voedselhypes
Gelukkig maakt Antoinette Hertsenberg het goed in Dokters van Morgen, waarbij ze met het Pioppi dieet spectaculaire resultaten haalt met 3 deelnemers.
Laatst gewijzigd door Radar op 23 okt 2018 13:32, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Commerciële link aangepast door Moderator
Reden: Commerciële link aangepast door Moderator
Re: Voedselhypes
Het Pioppi dieet, alwéér een nieuwe versie van het Atkins dieet, en opnieuw wordt er flink aan verdiend.
En natuurlijk moet het deze keer Italiaans zijn, een handige commerciële zet want alles wat Italiaans is wordt verheerlijkt.
Vreemd trouwens want Italianen leven voornamelijk op pizza en pasta.....
Het werkt, dat is zeker, maar je hoeft er geen nieuwe boeken voor aan te schaffen.
Doodgewoon koolhydraatarm eten is voldoende en volgens mij was Atkins toch echt degene die dat uitgevogeld heeft.
Er staan duizenden recepten online, veel succes!
En natuurlijk moet het deze keer Italiaans zijn, een handige commerciële zet want alles wat Italiaans is wordt verheerlijkt.
Vreemd trouwens want Italianen leven voornamelijk op pizza en pasta.....
Het werkt, dat is zeker, maar je hoeft er geen nieuwe boeken voor aan te schaffen.
Doodgewoon koolhydraatarm eten is voldoende en volgens mij was Atkins toch echt degene die dat uitgevogeld heeft.
Er staan duizenden recepten online, veel succes!
Miepje1
vindt dit leuk
Re: Voedselhypes
Probleem met zulke diëten is dat ze meteen weer doorslaan naar het andere uiterste. Waarbij de 'volgers' dat een paar weken volhouden en het vervolgens weer opgeven. Terwijl met in de basis vrij simpel is wat je ook al van jongs af aan mee krijgt/kreeg: veel/voldoende groente en fruit eten, niet te veel vlees en liever niet te veel tussendoortjes of kant en klaar. Als mensen daar eens mee zouden beginnen, dan zou je al een heel eind op weg zijn.
Re: Voedselhypes
2 collega's van mij volgen ook het koolhydraat vrije dieet, maar eten wel 3 frikandellen met mayonaise tussen de middag. En dan vragen ze zich af hoe het kan dat ze niet afvallen want ze houden zich zo goed aan hun dieet
Miepje1
vindt dit leuk
Re: Voedselhypes
Italianen eten van alles en nog wat, dat verschilt nogal per regio. Wat niet verschilt is dat Italianen fundamenteel meer geld uitgeven aan hun dagelijkse eten, en er vanaf kinds af aan veel meer over leren dan hier in Nederland.Confetti schreef: ↑28 okt 2018 08:38Het Pioppi dieet, alwéér een nieuwe versie van het Atkins dieet, en opnieuw wordt er flink aan verdiend.
En natuurlijk moet het deze keer Italiaans zijn, een handige commerciële zet want alles wat Italiaans is wordt verheerlijkt.
Vreemd trouwens want Italianen leven voornamelijk op pizza en pasta.....
Het werkt, dat is zeker, maar je hoeft er geen nieuwe boeken voor aan te schaffen.
Doodgewoon koolhydraatarm eten is voldoende en volgens mij was Atkins toch echt degene die dat uitgevogeld heeft.
Er staan duizenden recepten online, veel succes!
Re: Voedselhypes
Omdat frikandellen vol zitten met meuk. Je moet gewoon vers koolhydraatarm eten. Ik doe het al 15 jaar en ben kerngezond. Het kost meer tijd en geld, dat moet je er voor over hebben. Lekker zelf alles koken zonder zakjes, koolhydraatbommen vermijden en al helemaal niks eten waar light op staat. KoolhydraatVRIJ is zo goed als onmogelijk, koolhydraatARM is prima te doen.