LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Hier kan je discussiëren over het onderwerp reïntegratie.
Forever@work

Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Forever@work »

Werkgevers moeten eens voor de spiegel gaan staan en zich afvragen of zij geen last hebben van hun geweten.
In hun ogen zijn uitkeringstrekkers slechte mensen en hebben ze liever mensen die van jobhoppen houden, die dus een baan hebben maar van baan naar baan hoppen zonder in de ww of bijstand te belanden.
Ze weten dan als iemand 6 jaar heeft gewerkt dat het een betrouwbaar wernemer is, in plaats van iemand die elke keer maar 2 maand werkt....laatst genoemde heeft dan altijd een negatief beeld over zijn brief en cv hangen....
Tevens kan iemand met lbo even goed werk verrichten als iemand met hbo, vaak hebben hbo'rs een airig beeld in hun hoofd, dit omdat ze een hoge opleiding hebben genoten, maar veelal de banen op een onredelijke manier binnenangelen.
Er zijn zat mensen in de bijstand, WW, WAO die een kans verdienen op de arbeidsmarkt verdienen, maar omdat er een leegte is in hun cv word het veelal niks, en onterecht.
Mensen die een reïntegratietraject doorlopen hebben behoefte aan een baan, praten over problemen kunnen ze dan 1 keer of desnoods 2 keer per week in een pauze doen, desnoods onder een kop soep, alles kan dan aan de orde komen, waar loop je thuis tegen aan, waarom heb je een negatief beeld over mensen, waarom lukte het niet om een baan te vinden.
Dit hoeft dan het RIB niet meer te doen, en blijven die miljarden in de pockend van het Minesterie van financiën en kan dan worden besteeds aan het vergroten van het banenbestand.
Dus als er iemand uit de bouw komt, en al 1,5 jaar werkloos is, maar toch veel verstand heeft van computers, office programma's, etcetera, kan deze man of vrouw best een baan krijgen op een administratievr afdeling, echt dat werk heb je dan binnen een maand of 4 onder de knie, en dan kun je dus kijken 1 of 2 x per week met zijn allen van de afdeling wat de voortgangsproblemen zijn en wat daar aan te kunnen doen, in plaats van dat de medewerkers zoals gebruikelijk achter de mensen hun rug om gaan roddelen dat hij of zij er niks van bakt en niet word gerespecteerd zoals veel wiw'rs of melketeers op dit moment en krijg je gelijk een transparantie werkvloer en accepteerd en respecteerd iedereen mekaar waardoor het werk goed gaat en de productieviteit alleen maar omhoog gaat ten gunste van de onderneming, mijn bovenstaand verhaal is een realistisch doel en kan absoluut werkelijkheid worden...dit kan alleen als het uwv en het cwi beter gaan samenwerken en het niet overlaten aan commerciële bureaus

Harige Poten

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Harige Poten »

Deze topic is tig keer beter dan als dat andere geblaas op andere reïntegratietopics..
Dit is een steengoed verhaal, maar te goed aangezien er geen reacties komen van dé deskundigen van de praktijk???

Lichtje

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Lichtje »

Toch is het heel simpel. Een WG wil geen gedonder. Als hij denkt dat een arbeidsconflict de oorzaak is geweest van al die gaten in de CV en er ook geen echte meerwaarde van de sollicitant valt te verwachten, neemt hij uiteraard die persoon niet. Wat zou U zelf doen als U met 80 urige werkweken, een bedrijfje had opgebouwd en zo iemand meldde zich bij U??? Bij andere oorzaken (serieuze ziekte oid) zijn werkgevers meestal socialer dan men denkt.:idea:

Eddie2

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Eddie2 »

Simpel voorbeeld:

Mijn broer heeft 14 jaar bij een en hetzelfde bedrijf gewerkt. Altijd pluimpjes gehad van de baas. Twee jaar geleden ging het met het bedrijf een stuk minder (waar niet?) Ineens was mijn broer een blok aan het been van zijn baas en kon plots niets meerb goed doen. Een goor spelletje is gespeeld en hoewel er bemiddeld is door een jurist is mijn broer toch uit het bedrijf gezet met een oprotpremie. Hij heeft gesolliciteerd bij andere bedrijven maar was natuurlijk te duur en alle andere standaardverhalen die jullie zelf ook wel kunnen invullen.

Ook hij wordt nu getreiterd door de GSD alhier omdat hij nu een arbeidshandicap zou hebben. Brieven met klachten? ha ha ze worden door zowel de gsd als de 'arbodeskundigen' niet eens beantwoord en ze gaan gewoon door met hun semi vriendelijke uitnodigingen.

Wat moet je hier nog tegen beginnen? het is echt gewoon maffia. Emigreren denk ik? naar een land waar je nog wel een normale baan kan vinden. Let op mijn woorden, er sluimert hier in Nederland iets. Ons wordt voorgehouden dat het zoet weer gaat komen, nou vergeet het maar, we zijn hard op weg om een bananenrepubliek te worden. Ja alleen de aller allersterksten (dus de grootste ellebogen) zullen het hier nog redden. Als je perongeluk in een "zwakkere" positie komt dan wordt je hier genegeerd en gediscrimineerd en als je een grote bek hebt het liefst ook nog geëlimineerd.

Lichtje

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Lichtje »

Dat is ECHT ellendig van en voor je broer. Wellicht ook voor de werkgever die zn bedrijf naar de knoppen zag gaan en geen personeel (tijdelijk) mag ontslaan. Mag gewoon niet! Dus krijg je ged..., want de kosten moeten wel omlaag. Jammer dat de ontslagwetgeving zo streng is, waardoor er altijd ruzie komt EN de werkgever EN de werknemer daardoor in de ***** komt. :idea:

Forever@work

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Forever@work »

Wat een verhaal Eddie2!, dit is de wereld op zijn kop..
Mijn idee is niet gebaseerd op arbeidsconflicten maar tijdelijk werk (de gaten in de cv), daar ketst het vaak op af, terwijl hij/zij in werkelijkheid vaak goed werk leverd, ondanks mbo niveau....
We kunnen nu niet allemaal knappe dames zijn die een representatieve baan willen hebben op een p&o afdeling, secretariaat, management assistente, en weet ik wat al die dames voor een baan hebben...feit is wel dat je ze ziet rijden 'smiddags voldaan in hun mooie Peugot 206, 306, volkswagen passat, etc etc...
En de hardwerkende arbeider van 55 rijd nog rond in een oude saab, bij gebrek aan beter.....
Maargoed!! Ik dwaal weer af (terwijl dit ook realiteit is)
Werkgevers zijn dus wel aan het individualiseren......

Eddie2

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Eddie2 »

Ellendig van mijn broer? Mijn broer valt volgens de rechter NIETS te verwijten, vandaar ook de hoge oprotpremie. Over de kostenbesparing zal ik het maar niet hebben. er zijn na zijn ontslag diverse nieuwe apparaten gekocht die echt geen kattenpis kosten. Neen, hij is er gewoon op een smerige manier uitgewerkt. Maar het gebeurd wel meer uiteraard. Deze werkgever heeft zijn straf al gehad en zal nog veel meer straf krijgen. Strenge wetgeving? ja idd maar dan wel in het voordeel van de werkgever, ik weet zeker dat die rechters zo corrupt zijn als de kol ere en die advocaten spelen het spel ook niet zoals het hoort. Het gaat mij een beetje te gemakkelijk die handtekening onder een ontslagvergunning. Ook dit soort gebeurtenissen zorgen er trouwens voor dan mensen zodanig hun vertrouwen in de mensheid kwijt zijn dat ze niet eens meer WILLEN werken, en IK geef ze gelijk!!!!

kidcat
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 sep 2005 22:56

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door kidcat »

Met mijn broer is ook een heel vies spelletje gespeeld:
Een week nadat hij z'n collega's had getrakteerd op een etentje vanwege zijn 25jarig jubileum bij de zaak, moest hij bij de baas komen. Daar kreeg hij te horen dat hij ineens niet meer goed functioneerde, en kreeg hij zijn ontslag. En dat terwijl hij zelfs geregeld 's nachts z'n nest uitging en in de auto stapte als er iets met het computersysteem op het werk misliep!
Ook hem viel niets te verwijten behalve misschien dat al dat werk op de meest onmogelijke momenten hem zijn huwelijk gekost heeft....

Gelukkig hoefde hij de lijdensweg bij de RIB's niet te gaan, de mazzelaar heeft nu weer een leuke baan (met ongeveer dezelfde bezigheden) bij een ander bedrijf, dat hem wél waardeert!

Groet,
Kid

Lichtje

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Lichtje »

Ik vind het oprecht heel naar voor jullie broers. Dat zijn de privedrama's achter een ontslag. Maar.. doe eens een suggestie. Als je zelf een bedrijf had en je wilde een nieuw systeem waardoor 4 mensen geen werk meer hadden, moeten die dan ''aan het werk worden gehouden??""
Hoe dan.. de maatschappij is constant in beweging. 30 jaar geleden zat je ''goed'' in het leger. Nu niet meer... bij bossen gaan ze eruit. Mag je verwachten van een werkgever (stel je echt eens voor dat je dat zelf bent en nauwelijks de eindjes aan elkaar kunt knopen, maar omwille van de concurrente MOET je investeren), dat hij mensne zinloos werk laat doen?? Vandaar die toch wel hoge afvl regeling, om je om te csholen. Maar... het blijft een persoonlijk drama! :idea:

Eddie2

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Eddie2 »

Dan had hij een vent moeten zijn en het beestje bij de naam moeten noemen, maar dat had de rechter niet gepikt vandaar dat het helaas altijd met gore spelletjes gebeurd.

kidcat
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 sep 2005 22:56

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door kidcat »

Zinloos werk?
Ik dacht dat tegenwoordig al het werk min of meer 'passend' wordt genoemd.
Poetslappen scheuren, stickertjes plakken, snoepjes in zakjes doen.... dát is ZINLOOS werk..... :(

Groet,
Kid

Lichtje

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Lichtje »

helaas altijd met gore spelletjes gebeurd.
Zucht... ik weet er als oud PZ man, helaas alles van. Overigens.. van beide kanten. Ik vond dat altijd heel erg! :idea:

Lichtje

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Lichtje »

De hoofdoorzaak is overigens dat de werknemer MOET vechten van het UWV anders krijgt ie geen WW en voor de werkgever geldt hetzelfde, want anders krijgt ie geen ontslagvergunning. Ik pleit ervoor dat je eerlijk bent tegen elkaar. Uitlegt dat de verliezen te groot worden. DAT er wat moet gebeuren en dan onderling, dus zonder gevechten, een oplossing vinden. Bv jarenlange aanvulling op de WW uitkering EN een scholingsprogramma! :idea:

Eddie2

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Eddie2 »

Mijn broer werd werkloos nadat dat schorem in Den Haag de vervolguitkering even had geschrapt. Hij heeft dus zegge en schrijve 1 jaar WW gehad na 14 jaar werken. En ook van een ontslagvergoeding wordt gesnoept door het UWV.

Lichtje

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Lichtje »

Ik kan begrijpen waarom jij af en toe zo obstinaat reageert. (keur het niet goed). Toch moet een oplossing gevonden worden. Er zal toch ook echt een andere verkiezingsuitslag moeten komen dan! :idea:

Eddie2

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Eddie2 »

Mijn obstinate houding daar moet u maar doorheen prikken, ik probeer gewoon duidelijk te maken dat er dingen gebeuren die absoluut niet door de beugel kunnen en waardoor ik teleurgesteld ben. Ik weet zelf ook wel dat het leven niet rechtvaardig is, maar er zijn natuurlijk grensen. Hoewel PRDV zich nog moet gaan bewijzen lijkt een coalitie van hem met de PVDA en/of de S.P. wel wat.

Ik had ook een zwak voor D66, maar nadat ik gisteren een docu heb gezien op netwerk over Dietrich en zijn plannen pas ik daar liever ook voor. Ik begrijp niet dat die oude man van Mierlo dat zomaar pikt.

kidcat
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 sep 2005 22:56

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door kidcat »

Er zal toch ook echt een andere verkiezingsuitslag moeten komen dan!
Zeker weten! Dat gajes werkt ons hele land naar de mallemoer.
Maar.... als links er straks eenmaal zit, zou het dan werkelijk verbeteren?
De SP blert maar doet verder ook geen moer.

Zelfs hier in de gemeente: de SP heeft voorgestemd met de 'verkoop' van de ID-ers, omdat de mensenhandel ondanks hun 'nee'-stem toch wel door zou gaan.... :evil:

Politici zijn gewoon pluchegeil. Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau.

Groet,
Kid

Jan Jurk

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Jan Jurk »

Lieve Kidcat, heeft u echt op iedereen wat aan te merken? (behalve op uzelf) :roll:

Eddie2

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door Eddie2 »

Mee eens, Kidcat, maar hoop doet leven. Wat dacht je van Dietrich, die immiteerde gisteren in netwerk het verkiezingsfilmpje van van Mierlo destijds. Dit terwijl hij alle idealen van diezelfde van Mierlo over boord gaat gooien. Je had hem moeten zien met zijn zelfingenomen kop. Enge man vind ik het. Maar ja, ben het wel met je eens, het zijn eigenlijk allemaal machtswellustelingen die dmv kiezesbedrog aan de macht komen en gekomen zijn. Het is altijd nog beter dan andere structuren zoals dictatuur. We mogen wat dat betreft onze handen best dichtknijpen. Zo lichtje, ook nog eens wat positiefs uit mijn mond.

kidcat
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 sep 2005 22:56

Re: Nu is de werkgever aan zet, en niet té veel individualiseren

Ongelezen bericht door kidcat »

JJ,
Nee hoor! Ik geef alleen mijn mening over bepaalde zaken. Moet kunnen toch? Sociale misstanden zitten mij gewoon heel erg dwars....ik kan gewoon niet tegen onrecht!

Ha! En op mijzelf is genoeg aan te merken! Nobody is perfect, en ZEKER ik niet :wink:

Groet,
Kid
Laatst gewijzigd door kidcat op 05 nov 2005 00:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten