LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bewijs dat AEGON had kunnen en moeten ingrijpen!

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Bewijs dat AEGON had kunnen en moeten ingrijpen!

Ongelezen bericht door Locomotief »

Uit een officieel overzicht van rendementen en in algemene zin blijkt dat (uit diverse indexen):

-resultaat 1998 + 29.85%
-resultaat 1999 + 24.71%
-resultaat 2000 - 5.04%

Bij en over het laatste wil ik graag jullie commentaar, de ezels van beleggingsexperts AEGON had hier gewoon moeten ingrijpen maar er klopt gewoon helemaal niets van de uitspraken door AEGON gedaan, er is gemanupuleerd op een manier a la AEGON, te weten"

ZEER LAF EN LAAG!

De rechters moeten dit maar eens gaan onderzoeken maar wat een ezels bij AEGON, zitten er zeker nog, nou dat is dan een veilige haven voor alle polissen die daar liggen, ik zou me grote zorgen maken!

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Bewijs dat AEGON had kunnen en moeten ingrijpen!

Ongelezen bericht door peewee »

Locomotief,

Twee kanttekeningen.
1) Het gaat niet om het rendement op DIVERSE INDEXEN, maar om het rendement waarin het Aegon Garantiefonds in jouw type Sprintplan in belegde. Bij de Sprintplannnen verkocht tot eind 1998 betrof dit de EuroTop 50 index. Bij de Sprintplan-contracten die er vanaf eind 1998 werden verkocht betreft dit een samengestelde index van Nikei 225 index, Eurotop 100 index en de S &P Index 500. Verder is het rendement in de tussenliggende periode niet van belang, maar uitsluitend het rendement per einddatum van je contract.

2) Het ingrijpen dat had moeten gebeuren heeft niet zozeer te maken met het wijzigen van de beleggingsportefeuille, elke keuze zou tot verlies hebben geleid, maar met het feit dat vanaf het moment dat Staatssecretais Vermeend in 1997 aankondigde dat leaserente op termijn niet meer fiscaal aftrekbaar zou zijn.. Een leaseproduct veranderde daardoor in een belegging zonder reele winstkansen. Immers beleggen met geleend geld tegen 8,3 % rente per jaar is per definitie vrijwel kansloos.


Tenslotte, een derde kanttekening die te plaatsen valt. De rechter zal zelf NIETS onderzoeken. De rechter in een civielrechtelijke procedure is in beginsel LIJDELIJK en oordeelt alleen over de geschilpunten die partijen aan hem voorleggen. Helaas is het ook nog eens zo dat rechters stelling en bewijzen van stellingen van een procespartij ook nog wel eens gewoon passeert, omdat zo'n stelling en bewijs niet in het straatje van de desbetreffende rechter van pas komt.

Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Re: Bewijs dat AEGON had kunnen en moeten ingrijpen!

Ongelezen bericht door Locomotief »

PeeWee, je reactie aangaande het rendement bij de einddatum van het Sprintplan, wel degelijk zijn tussentijdse schommelingen in waarden van grote invloed op het eindrendement, bovendien is in het geheel niet aangegeven, in wat en hoeveel is belegd, gewoon misleiding en vaag gedoe.
Manupulatie is hier een gewoonte geworden van AEGON, ook wil ik hier het Garantiefonds aanhalen, een mooie naam die meer doet vermoeden dan dat zij is, onder het woord garantie versta ik meer dan de leugens van AEGON, een misbruikte term voor een mislukte club!

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Bewijs dat AEGON had kunnen en moeten ingrijpen!

Ongelezen bericht door peewee »

Locomotief,

De misleiding door Aegon met het Sprintplan bestaat inderdaad uit verschillende elementen of onderdelen. De pagina ''Het Sprintplan'' op www.sprintplanclaim.nl geeft exact aan waaruit die misleiding cq dit bedrog bestaat of heeft bestaan. Bij het Sprintplan was er geen sprake van een echte belegging, maar van een nagebootstebelegging. In gewoon Nederlands een nepbelegging.

Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Re: Bewijs dat AEGON had kunnen en moeten ingrijpen!

Ongelezen bericht door Locomotief »

PeeWee,

Er is nog veel gaande, wat te denken van alle uitgekeerde dividenden en extra aandelen die AEGON toekwamen aan de fan-tas-ti-sche winsten die behaald werden,
Deze zijn nooit doorberekend in de aanvang -en eindwaarde, WEER EEN PUNT!
AEGON heeft een laag en laf spel gespeeld en verloren, ook al lijkt het er op dat de gedupeerdeen nog steeds het zware onderspit gaan delven!

HET VERTROUWEN IN AEGON ZAL NOOIT MEER WEDERKEREN, EINDE SHOW!

Gesloten