LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Mega Tycoon online

Goede of slechte ervaringen met speelgoed? Geef hier jouw mening.
BTR

Mega Tycoon online

Ongelezen bericht door BTR »

Het is een zeer populair spel wat online gespeeld wordt door heel veel jongeren. Rijk worden door te handelen. Economie op en top. Maar het grootste probleem is dat je snel rijk wordt door criminele handelingen te doen. Diefstal, verduistering etc. Dit gaat mij toch te ver. schijnbaar kan een spel alleen maar populair zijn als er list en bedrog in staat.

MithraMadness

Re: Mega Tycoon online

Ongelezen bericht door MithraMadness »

Al met al dus een spel gebaseerd op de realiteit. Of dacht je dat de rijkste mensen ter wereld alleen op rechtmatige wijze aan hun geld komen. Met onder andere monopolyposities (kuch MS kuch) en uitschakeling van concurrenten door opkoop worden mensen goed rijk. En anders kun je nog je politieke positie doordrukken om je olieveldjes veilig te stellen. Tevens is het zo dat de rijkste mensen niet geregistreerd staan als rijk. Dit zijn toch de drugsbaronnen en witteboord criminelen. Baseert men eens een spel op de harde realiteit dan is het weer niet goed. Zullen maar weer massaal mensen gaan neerrijden (Carmageddon) of burgers neermaaien (Halflife) en auto's jatten (GTA). Wellicht dat u dit een betere oplossing vindt

Michellangelo
Berichten: 563
Lid geworden op: 14 jan 2005 19:30

Re: Mega Tycoon online

Ongelezen bericht door Michellangelo »

wat is er erg aan?

Dat het een spel is en je dingen kan doen die je in de echte wereld niet hoort te doen is toch heel normaal? Speelden we vroeger geen cowboy en indiaantje en schoten we elkaar dood? Ja toch zeker? Dat mag in de echte wereld ook niet hoor.

Bij een spel is het mooi dat je dingen kan doen niet mogen zonder risico te lopen. Ik kan een gevecht aangaan met 100 man en iedereen afknallen zonder risico op een strafblad of gewond te raken. Ik kan geld stelen, ik kan mensen aanrijden, ik kan vliegtuigen besturen (ook niet iets wat je mij in het dagelijkse leven wilt zien doen) treinen besturen, 250 kmpu door de stad rijden.... mooi toch?

Als je bang bent voor Colombine -effect, dat is allang achterhaald, dat had niets met games te maken (bowling for colombine). Om duidelijkheid te maken waar dit over gaat: Kind schiet op school geweer leeg op medeleerlingen en leraren, reden zou zijn dat ze een geweldadig spel hadden gespeeld op de computer, dat het kind opgroeide in een gezin waar de moeder aan het werk was, de vader in de gevangenis zat en het kind bij een oom in een crack-house zat is natuurlijk geen oorzaak ;)

Degenen die nu de boel oplichten hebben nooit dit spelletje gespeeld. Toch doen ze het. Het is nu eenmaal zo dat kinderen opvoeding nodig hebben en moeten weten wat kan en niet kan. Als iedere vorm daarvan ontbreekt dan is er dus een kans dat een kind iets gaat doen wat niet mag, dat ligt nu eenmaal al in de aard van het kind en dus bij gebrek aan opvoeding zal dat alleen maar groter worden. (wie wilde er niet een snoepje bij Jamin pakken? Wat hield ons destijds tegen of waarom stelen we nu niet meer?)

Conclusie van mij:
zolang ze spelen zijn ze niet aan het moorden en aan het stelen!

Gesloten