LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sportschool spreekt zichzelf tegen ivm opzegtermijn

Vervelende ervaringen op de sportschool of met een sportclub? Bespreek het hier.

Er moet een algemene regelgeving komen ivm opzegtermijnen voor sportscholen

Peiling eindigde op 16 okt 2007 23:11

eens
2
67%
oneens
1
33%
 
Totaal aantal stemmen: 3

Shanna
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 apr 2007 13:20

Sportschool spreekt zichzelf tegen ivm opzegtermijn

Ongelezen bericht door Shanna »

Beste lezer,

Momenteel ben ik lid van een sportschool omdatik 3 maanden geleden ben begonnen met lijnen.. Mijn vriend en ik hebben ons ingeschreven omdat er op dat moment een actie was 6 maanden abbo. voor €35,- per maand.. Er stond met koeienletters onder: GEEN OPZEGTERMIJN!!
Dit was voor ons erg aantrekkelijk omdat wij beide nogal een druk leven hebben en dus niet wisten of wij later dit jaar nog tijd zouden hebben om te gaan sporten.. Nu blijkt dat wij inderdaad geen tijd meer hebben en wilden ons abbonnement opzeggen,.. En wat kregen wij tot onze verbazing voor mededeling: U moet uw abbonnement blijven betalen tot dec. 2007, want wij hebben getekend voor een half jaar.. Ze zeggen nu dat ze met geen opzegtermijn bedoelen dat je ten alle tijden kunt opzeggen, maar dat je wel moet doorbetalen en dat dan aan het einde van je lidmaatschap er niet verlengd wordt..

Nu is mijn vraag.. Waarom zetten ze het dan wel op de poster dat er geen opzegtermijn is en wat kunnen mijn vriend en ik hieraan doen.. Zo kan ik ook wel regels en voorwaarden opstellen, want je kunt onder deze regel alles verstaan...

Met vriendelijke groet,

Shanna

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Sportschool spreekt zichzelf tegen ivm opzegtermijn

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Opzegtermijn sportschool

Wanneer u die koeienletters nog kunt bewijzen door bijv de reclamefolder die nog in uw bezit is dan is dit een ernstige vorm van misleiding waarmee elke rechter de vloer mee aanveegt.

Maar........ alles per aangetekende brief met bericht van ontvangst (track & trace).
Sportschoolhouders zijn over het algemeen juist dit soort jongens die al gewend zijn langs- of net over het randje van de wet te gaan.
Watjes zullen ze tot bij de rechter achtervolgen met aanmaningen,incassobureau's en bedreigingen.

Zaak is dan ook om het bewijs keihard te hebben en een toon in de brief aan te slaan waarin u niet alleen de overeenkomst op grond van ernstige misleiding met onmiddelijke ingang verbreekt, elke vorm van bedreiging van incassobureau's zal negeren en rustig een rechtzaak (indien door die eigenaar gewenst) zult afwachten.
Stel ook in uw brief dat u op grond van deze misleiding alle kosten nodig om hieraan het hoofd te bieden op deze sportschooleigenaar verhaalt zal worden met dezelfde- of betere middelen dan hij wellicht gebruiken zal.

Bewaar elke correspondentie over deze zaak; e-mails bijv. met Alt-PrintScreen en plakken in een tekstverwerker in de map sportschool XXX.
U zult dit nodig hebben!

Maar.............ALLES STAAT OF VALT MET DAT BEWIJSSTUK!!!

Grootvader

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Sportschool spreekt zichzelf tegen ivm opzegtermijn

Ongelezen bericht door gravedigger »

Dat is weer eens een heel snelle(en mischien verkeerde) conlusie KV. Als dat contract idd is aangegaan voor 6 maanden, zal je dat dus moeten uitzingen en betalen. Dan is hun uitspraak dat de opzegging na die periode geldt dus terecht.

Pruim
Berichten: 542
Lid geworden op: 23 sep 2007 18:05

Re: Sportschool spreekt zichzelf tegen ivm opzegtermijn

Ongelezen bericht door Pruim »

Als mensen naar een sportschool willen, maar niet weten of ze na een bepaalde tijd nog wel willen of kunnen gaan, waarom sluiten ze dan zo'n abonnement af. De meeste sportscholen hebben wel een systeem met een strippenkaart of een stempelkaart, zodat je 10x of iets dergelijks heen kunt gaan voor een bepaald bedrag. Dan zit je ook niet met opzegtermijnen of een lidmaatschap.

Shanna
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 apr 2007 13:20

Re: Sportschool spreekt zichzelf tegen ivm opzegtermijn

Ongelezen bericht door Shanna »

Beste pruim,

ik wilde ook blijven sporten, maar bij deze sportschool was het niet mogelijk om een strippenkaart of iets anders af te sluiten..
Wij werden aangetrokken tot het abbonnement, omdat er geen opzegtermijn beloofd was.. Dat staat/stond op alle reclamemiddelen.. (posters, folders, flyers).. Natuurlijk hoopten wij om deze 6 maanden te blijven sporten, maar wij waren in de veronderstelling dat we het zo weer op konden zeggen,.. NIET DUS...

Panders
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 nov 2007 17:06

Re: Sportschool spreekt zichzelf tegen ivm opzegtermijn

Ongelezen bericht door Panders »

Shanna, heb je de folder of advertentie met die tekst (Geen opzegtermijn) nog? En wat staat er in de voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan, over de opzegtermijn?

Gesloten