LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Terug betalen van de aanvullende beurs

Krijg je studiefinanciering? Of ben je al jouw lening aan het afbetalen? Bespreek hier jouw ervaringen.
JR1991
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 feb 2015 18:40

Terug betalen van de aanvullende beurs

Ongelezen bericht door JR1991 »

Beste mensen,

Vorige week heb ik een brief ontvangen van DUO met daarin de mededeling dat ik in 2016 mijn lening moet gaan aflossen. Ik heb meteen DUO gebeld om te vragen om welke lening het gaat aangezien ik nooit een lening aangevraagd heb. Het gaat dus over het terugbetalen van mijn aanvullende beurs waar ik volgens hen geen recht op heb gehad, omdat mijn vader zijn uitkering kennelijk verhoogd is, uitgerekend 9.500 euro schuld! Dit kwam mij koud op mijn dak vallen omdat ik nooit eerder een bericht hierover heb gehad. Het blijkt dus dat ik mijn adres bij DUO niet gewijzigd heb. Waarom weten ze nu opeens wel mijn juiste adres uit te halen? Het verkeerd doorgeven van het inkomen van mijn vader is niet mijn verantwoordelijkheid geweest!

Is er een mogelijkheid dat ik onder deze schuld uit kan komen?

stofzuigertje

Re: Terug betalen van de aanvullende beurs

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

De normale beurs = lening...

maar aanvullende is afhankelijk inkomen ouders!
Dat zij niets opgeven of verkeerde info of iets verzwijgen, claim het bij hem!

Of je uit of thuis woonde, maakt niets uit, wel moet je altijd je echte verblijf adres opgeven [Offtopic bijdrage verwijderd door de moderator]
Laatst gewijzigd door Radar op 23 feb 2015 09:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Offtopic bijdrage verwijderd

JR1991
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 feb 2015 18:40

Re: Terug betalen van de aanvullende beurs

Ongelezen bericht door JR1991 »

Bedankt voor uw reacties. Destijds behaalde ik mijn diploma en verhuisde net daarvoor naar een ander adres. Volgens duo moet ik 4 jaar terug betalen terwijl ze mij nooit op de hoogte hebben gebracht over het verkeerd doorgeven van het inkomen van mijn vader. Die brieven zijn schijnbaar na het behalen van mijn diploma verstuurd. Ik ga deze week naar een jurist om er achter te komen of er nog wat aan te doen is en of de schuld bij mijn vader verhaald kan worden.

Julie4444
Berichten: 5016
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Terug betalen van de aanvullende beurs

Ongelezen bericht door Julie4444 »

JR1991 schreef:Bedankt voor uw reacties. Destijds behaalde ik mijn diploma en verhuisde net daarvoor naar een ander adres. Volgens duo moet ik 4 jaar terug betalen terwijl ze mij nooit op de hoogte hebben gebracht over het verkeerd doorgeven van het inkomen van mijn vader.
Weet niet hoe het bij DUO geconstateerd is, maar bij IB-aangifte duurt het ook enige jaren voordat alle gegevens wat betreft het inkomen gecontroleerd zijn. DUO is niet verantwoordelijk voor het ontvangen van incorrecte gegevens, maar u/uw ouders. Ze zullen er wel pas achter zijn gekomen en als uw ouders inkomen inderdaad te hoog was (en u/uw ouders dit dus onjuist hebben doorgegeven) had u de aanvullende beurs nooit mogen ontvangen. Het is dan ook terecht dat u die moet terugbetalen.

Anders zou iedereen die geen recht heeft op een aanvullende beurs die gewoon kunnen beuren en dan vervolgens weigeren deze terug te betalen. Zo werkt het niet, gelukkig.

Ik zou al lang blij zijn dat ik geen boete/beschuldiging van bewuste fraude krijg, als ik u was. (en nee, ik ga er natuurlijk van uit dat dit niet bewust gedaan is!)

Gesloten