LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Buitenlandse telf terreur?

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
Willem

Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door Willem »

Ik ben zaterdag gebeld door nummer (+73272522084), volgens mij een nummer uit Rusland of zo! Zijn er meer mensen die dit hebben mee gemaakt? Waar komt dit vandaan en hoe komen ze aan mijn nummer? Graag reactie

Marieke

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door Marieke »

Ik heb dat zelf ook wel eens meegemaakt dat er een nummer uit Italië belde, en aangezien ik een geheimnummer heb heb ik gevraagd hoe hij aan mijn nummer kwam en het bleek dat diegene gewoon een verkeerd nummer heeft gebeld

miranda

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door miranda »

ik ben ook al een paar keer gebeld door een of ander vreemd nummer.navraag bij kpn over dat nummer leverde niets op.zij konden mij niet vertellen waar het vandaan kwam.is wel al een tijd geleden en heb geen last meer gehad.miranda

Ben

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door Ben »

Alternatieve aanbieders zoals tele2, onetel en al hun concullega's kunnen vaak gesprekken goedkoper aanbieden dan dan KPN, omdat ze allerlei exotische trucs en routeringen met het telefoongesprek uithalen. Soms worden daarom gesprekken binnen Nederland, tòch via het buitenland gerouteerd (omdat dit dan goedkoper is voor de telefoonmaatschappij). Hierdoor kan het gebeuren dat er een buitenlands nummer op je nummermelder verschijnt, omdat de buitenlandse netwerken op exotische bestemmingen nou eenmaal niet zo goed met dergelijke diensten omgaan. Vaak is dit het nummer van de telefooncentrale in het buitenland waar het gesprek over gerouteerd is.

Natuurlijk kan het ook gewoon een buitenlander zijn geweest die een verkeerd nummer heeft gedraaid...

M. Mooren

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door M. Mooren »

Of een bedrieger. Deze bestemmingen kosten handen vol geld als je ze vanaf je GSM belt. Vaak hebben die maatschappijen afspraken met de telecomoperators en worden zo rijk!

volgens mij snap je het n

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door volgens mij snap je het n »

Geachte M. Mooren,
Volgens mij snap jij het niet helemaal. Willem is GEBELD door een buitenlands nr. Dit zla hem dus nooit geld kosten, tenzij hij de kosten accepteerd van een collect call. Dat de telecom providers 'afspraken' hebben is nogal een rare opmerking. Met wie dan ? Met buitenlandse operators ?? Ja, gek he..Die afspraken zorgen ervoor dat jij met je pauper mobieltje van de handige dienst gebruik kan maken dat je naar het buitenland kan bellen. En ja, dat is inderdaad kostbaar. Ook gek, he ? Dat sommige dingen nou eenmaal geld kosten. Natuurlijk begrijp ik dat jij elke 6 maanden een nieuw gratis toestel wilt, met een gratis abo. en geen kosten voor naar het buitenland bellen, maar helaas leven we in een maatschappij waar geld verdient moet worden en niet in jouw lui-lekkerland droomwereld. Ik wens je veel sucses met het overleven in onze maatschappij, want het is een wonder dat je het tot nu toe hebt volgehouden.

Mvg.
Arie Lexed

M. Mooren

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door M. Mooren »

Jij bent de dommerik Arie!
Ik zal uitleggen hoe het werkt. Je maakt afspraken met een telecomaanbieder in een, meestal tropischland, waar corruptie een doorgaande zaak is. Vervolgens belt de bedrieger m.b.v. computers duizenden nummers af, en laat de telefoon maar één keer overgaan. De meeste mensen bellen dan wel ff terug, er staat immers in het display dat ze een gesprek gemist hebben. Zonder te letten op het nummer. Vervolgens betalen ze meerdere euro's per minuut voor die verbinding. De Nederlandse aanbieder draagt netjes 93 % van dat bedrag af aan de tropische aanbieder. En deze geeft vervolgens het afgesproken deel aan de bedrieger. Ze worden er allebei rijk van.
Als je nu eerst eens nadenkt Arie voordat je je grote bek zomaar opentrekt. Wonderd mij dat je nog net zo slim bent om te kunnen surfen. Of staat mammie naast je?

M. Mooren

Volgens mij snap jij het

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door Volgens mij snap jij het »

Geachte heer (of mevrouw ?) Mooren,

Vervelend dat mijn eerdere reactie zulks onverwerkt trauma naar boven heeft gebracht. Zoals ik al vermoedde leeft u in een eigen wereld en dat is er blijkbaar helaas één gevuld met paranoide denkbeelden. U zal waarschijnlijk ondertussen plastic tassen vol met bewijs voor uw samenzweringstheorie verzameld hebben en daar wens ik u natuurlijk het allerbeste mee, maar zou het niet een idee zijn om professionele hulp te gaan zoeken ? Ik begrijp uit uw verhaal dat naar uw mening alles over de grens een 'tropisch' land is waar corruptie en misdaad hoogtij vieren. Misschien is het tevens een idee eens uw bedstee uit te komen en het dorp te verlaten ? Ik hoop u met deze vriendelijk bedoelde tips van dienst te zijn geweest en wens u veel sterkte in deze voor u moeilijke tijd.
Mvg.
Arie Lexed

PS. De vrouw die naast mij stond was niet mijn mammie, maar die van u. Ik was er net klaar mee en ik moest nog afrekenen.

M. Mooren

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door M. Mooren »

Jongen, wat ben je toch een zielige. Je hebt zeker ook geen kammeraden? Zit de hele dag alleen thuis?

Bennie Dijkstra

Re: Buitenlandse telf terreur?

Ongelezen bericht door Bennie Dijkstra »

Hallo,

Zouden jullie het forum leuk willen houden? En onderlinge discussies doe je maar via de mail.

M. van Mooren:
Is het bewijsbaar dat dat het daar in de tropic eilanden zo werkt? Weet wel dat er soms met sexlijnen worden geadverteerd naar de Cookeilanden b.v. 0068? groetsels.

Gesloten