LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] carkit nokia 1510

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
bas

carkit nokia 1510

Ongelezen bericht door bas »

In november 2002 heb ik twee nieuwe mobile telefoons gekocht. Dit was een nokia 3510, met een vodafoon abonnement.

In december 2002 heb ik een nieuwe Opel Corsa gekocht bij de merkdaeler. Omdat handheld telefoneren inmiddels was verboden heb ik er direct een carkit van nokia in laten bouwen. Ik vertelde hun dat ik een nokia 3510 had. Na wat gebabel spraken we af dat het voor 450 euro in het voertuig werd gebouwd.

Eind december stond mijn nieuwe auto in de showroom, klaar om opgehaald te worden. Bij de afleveringsinspectie bleek de carkit boven op het dashboard geplaatst te zijn. Aangezien wij dit niet hadden afgesproken moest de auto terug komen om hem te verplaatsten.

Januari 2003 is de auto terug gegaan om de carkit te verplaatsen. Tevens meldde ik erbij dat de carkit niet naar behoren functoneerde. Tot 50 kmh kon het gesprek redelijk worden verstaan in de auto. Ging je sneller dan 50 kmh rijden dan kon je je gesprekspartnar niet meer verstaan.
De Opel dealer ging er naar kijken. Toen ik het voertuig ophaalde bleek alles op de juiste plaats te zitten. Helaas bleek het converseren bij een hogere snelheid van 50 kmh nog steeds niet opgelost te zijn.

Maar weer naar de Opeldealer. nadat ze 5 uur met de carkit bezig waren geweest, was het probleem nog steeds niet opgelost.

Inmiddels was het half juni 2003 en na talloze bezoekjes aan de daeler, was ik het nu zat. Inmiddels hadden zij diverse carkit ingebouwd en diverse andere toestellen geprobeerd maar het probleem bleef.
Ik stelde ze voor de keus. of ze maakte hem nu goed, of ze haalde de carkit eruit en gaven mij me 450 euro terug.

Uiteindelijk kwamen ze op het idee op de fabricant van nokia op te bellen. Daar kregen zij te horen dat het niet aan mijn toestel lag maar aan de carkit. Wat bleek, ik had een carkit gekregen voor een 3410 inplaats een 3510. Dit hadden ze gedaan omdat er geen carkit voor de 3510 meer werd gemaakt omdat de 3410 dezelfde houder hadden. Alleen botste de software waardoor er geen fatsoenelijk gesprek meer kon worden gevoerd.

Uiteindelijk heeft de Opel de stoute schoenen aangetrokken en er een swichbox (versterker) ingebouwd op hun kosten.

In eerste instantie een slechte zaak zowel van Nokia als van de Opeldealer.

Gelukig is het probleem nu opgelost daarvoor mijn dank aan de Opel dealer.

Ik wil hierbij vragen of er nog meer problemen bekent zijn over slecht werkende carkit van Nokia.

Gesloten