LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Hier kan je jouw mening kwijt over (digitale) televisie.
j. van de Leemput
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 feb 2007 16:19

Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door j. van de Leemput »

Wie kan mij advies geven:

* In 2006 heeft UPC ongevraagd reclame gestuurd: de UPC-box
* Hiervoor moest aan de deur 'even worden getekend'
* Dit heb ik - helaas (stom!) - gedaan
* Vervolgens verscheen zonder mijn toestemming op mijn afrekening 'digitale tv' (die ik niet heb aangevraagd, en ook nooit heb gehad)
* De reclamebox heb ik weggegooid. In mijn flat hebben zeker twintig mensen dit gedaan (de reclamedozen lagen in de vuilcontainer)

UPC dreigt nu 150 euro als boete/vergoeding in rekening te gaan brengen. Men heeft 2x bevestigd dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Deze zaak is gaan lopen in oktober 2006. Tot op heden (februari 2007) heb ik die boete van 150 euro nog niet ontvangen.
MIJN VRAAG: wie heeft die boete gehad en wat heeft u hiertegen gedaan? ([email protected].) Hartelijk dank!

Wat mij nog van het hart moet: ik vind de reclamecampagne van UPC ongekend agressief en respectloos, mensen aan de deur overvallen met 'gratis' boxen en boetes van 150 euro gaan uitdelen aan wie de reclame heeft weggegooid. Ik vind het werkelijk onvoorstelbaar dat UPC op zo'n negatieve en misleidende manier klanten tracht binnen te halen.

Ninja
Berichten: 108
Lid geworden op: 24 apr 2005 14:21

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ninja »

Heb je een kopie van de papieren die je ondertekend hebt toen je de UPC-box aannam? Ik lees namelijk ook veel dat je dan tekent voor een contract. Verder zou er op dat papier kunnen staan wat de voorwaarden van de box zijn, zo kan het zijn dat het eigendom van UPC blijft. Zoals UPC nu reageert lijkt het er op dat dit het geval is. Ik weet niet wat je er dan nog mee kan, als je ergens voor getekend heb en er staat iets dergelijks bij, dan wordt het denk ik lastig. Als je alleen hebt getekend voor ontvangst van een pakketje dan mag je er volgens mij mee doen wat je wilt, dus ook weggooien.
Als je geen kopie hebt gekregen van hetgeen je ondertekent heb, dan kan je UPC verzoeken om hiervan een kopie aan je te sturen. UPC moet namelijk bewijzen dat je inderdaad getekend hebt en akkoord bent gegaan met bepaalde voorwaarden. Het is dus sowieso verstandig om dit bij UPC op te vragen. A.d.h.v. wat je precies getekend hebt, weet je hoe je er voor staat en of je die € 150,- moet betalen of niet.

Op de site van UPC staat overigens:
De UPC MediaBox blijft eigendom van UPC. Natuurlijk gaan wij er vanuit dat u zorgvuldig met de mediabox om gaat en hem conform de handleiding installeert en gebruikt. Indien de mediabox wordt beschadigd of gestolen dient u aangifte te doen bij politie en/of zult u uw verzekering op de hoogte moeten stellen.

Maar goed, als je niet voor bovenstaande hebt getekend dan betekent dit niet zoveel
:wink:

Ron58
Berichten: 1157
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:07

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ron58 »

Er waren op dit forum een aantal mensen die zeiden de box weg te gaan gooien, aangezien je zaken die je ongevraagd toegestuurd krijgt niet hoeft te betalen, zie hier het gevolg van deze opstelling.
Zaten in al die 20 "reclamedozen" in de container waar u het over heeft ook daadwerkelijk de mediaboxen nog??, kan het me niet voorstellen.
Het lijkt me dat een twintig medebewoners het ding aangepakt hebben en de verpakking weggegooid. (hetgeen ook niet slim is als je nog niet weet of je hem wilt houden)

Tekenen voor ontvangst is tekenen voor accoord contract, zo heeft UPC het in al haar wijsheid bedacht, of dit wettelijk helemaal klopt weet ik niet, ik neem aan dat UPC ook rechtskundigen in huis heeft, voor een bedrijf met zo veel conflicten kan dit niet anders.
De box aannemen en niet binnen de gratis proefperiode terugsturen betekent een (betaald) jaarcontract.

Ik erger me ook groen en geel aan dit bedrijf en heb ook al de nodige discussies gehad met ze dat ze dat kreng wat ze al twee keer vergeefs hebben aangeboden maar in hun ... moeten steken.

Volgens mij hou je het niet vol te spreken over "reclamedoos" en "wie de reclame weggooit", door de aankondigingen van UPC kun je niet hardmaken dat je niet wist dat het niet om een een reclamezending maar om een apparaat met een zekere waarde ging.

Ik ben heel benieuwd hoe dit af gaat lopen, ik lach me rot als UPC dit verliest en dan liefst bij enige duizenden klanten.

Succes!

j. van de Leemput
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 feb 2007 16:19

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door j. van de Leemput »

Aanvulling op m'n eerste bericht, mening prof. Jan Kabel (UvA):

"De decoders voor digitale televisie die UPC ongevraagd bij inwoners van Rijnmond thuisbezorgt, mogen zonder pardon worden weggooid. Niemand is verplicht moeite te doen het ’cadeautje’ terug te geven aan UPC. Dat zegt professor J. Kabel, specialist in het recht van commerciële informatie aan de universiteit van Amsterdam."
,,Ongevraagd toezenden van goederen en diensten is niet toegestaan. Gebeurt dat wel, dan mogen de spullen zonder kosten worden behouden. Wil je het weggooien, dan is dat ook je goed recht. Hoe duur of goedkoop de artikelen ook zijn.’’
Bron: AD (Algemeen Dagblad)

Mijn vraag: heeft een rechter zich al uitgesproken over iemand die weigert de vergoeding/boete te betalen die UPC in rekening brengt voor de weggegooide box?

Rots
Berichten: 29
Lid geworden op: 21 apr 2004 15:41

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Rots »

Als je de box niet wilt, dan moet je hem niet aansluiten en activeren.
Doe je dit wel, dan kan je nooit zeggen dat je de box niet ontvangen hebt, want ze houden bij UPC precies in de gaten wat je met die box kijkt.
Dit in de gaten houden is overigens ook een goede reden om de box niet te gebruiken. Het is een soort van inbreuk op je privacy.
Uiteindelijk zullen veel bekeken zenders in (veel te) dure paketten verdwijnen.

Ron58
Berichten: 1157
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:07

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ron58 »

Als je de box niet wilt, dan moet je hem niet aansluiten en activeren.
Dat heeft hij ook niet gedaan, hij heeft hem weggegooid.

agro
Berichten: 1989
Lid geworden op: 05 mar 2004 15:52

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door agro »

Denk dat je 2 mogelijkheden hebt.
1- je betaald hetgeen upc van je verlangt heb je verder geen problemen, met dien verstande dat je t.z.t. toch wel weer een mediabox nodig zal hebben(en dan voor elke tv die je hebt, en als je wil opnemen een mediabox met harddisk(deze kan je niet kopen maar moet je bij upc huren)) als upc het analoge signaal van de kabel verwijderd, vermoedelijk over een 2 a 3 tal jaren.

2- je betaald niet, laat dan wel een selectieve blokkade voor upc op je bankrekening leggen opdat ze niks meer kunnen afschrijven, vervolgens ga je je tv zelf overmaken, kost je € 1,00 per 3 maanden extra aan administratie kosten.

Houd er ook rekening mee dat je zal worden lastig gevallen door incassoburo, en zelfs mogelijk dat je voor de kantonrechter zal moeten verschijnen, of ze dan in hun gelijk zullen worden gesteld voor de boete die ze je opleggen heb ik mijn twijffels, maar mogelijk heb je een rechtsbijstandsverzekering die je kunnen helpen.

houd er dan wel rekening mee dat de kabel zal worden afgesloten, en je zal dan een alternatief moeten gaan bedenken om niet verstoken te worden van radio en tv, bv. schotel of digitenne.
Ik ben zelf informatie aan het inwinnen voor schotel en zoals het er nu uitziet zal ik de langste tijd bij upc klant zijn geweest.
Ook als je nog van meer diensten van upc gebruik maakt zal je hiervoor alternatieven moeten gaan zoeken.
Heb je telefoon en/of internet niet van upc hoef je je daar geen zorgen over te maken.
succes toegewenst.

Rots
Berichten: 29
Lid geworden op: 21 apr 2004 15:41

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Rots »

Geplaatst door Ron58 op 24 Feb 2007 08:48 Onderwerp:


Quote:
Als je de box niet wilt, dan moet je hem niet aansluiten en activeren.

Dat heeft hij ook niet gedaan, hij heeft hem weggegooid
Het was in het algemeen bedoeld en het ging niet over hem persoonlijk.

agro
Berichten: 1989
Lid geworden op: 05 mar 2004 15:52

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door agro »

Bron webwereld.nl

zie ook: http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=48330
dd25-2-07 17.46uur.

Mogelijk kan je bij de pvda opheldering krijgen.

Ook p onderstaande site kan je veel reacties lezen:
http://www.webwereld.nl/comments/42846/ ... html#66117
PvdA: recht om UPC-decoder weg te gooien

Woensdag 13 september 2006, 15:07 - Veel abonnees van kabelaar UPC klagen over het ongevraagd toegestuurd krijgen van een decoder. Volgens de PvdA hebben zij het recht de tv-decoder bij het vuil te zetten.

63 reacties Door Jeroen Doorn
Dat meldt De Telegraaf. Staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) wil een gesprek met diverse bedrijven en de Consumentenbond om regels op te stellen over wat toelaatbaar is. UPC stuurt abonnees ongevraagd mediaboxen toe waarmee ze een half jaar lang gratis digitale televisie kunnen kijken. In die periode wordt de klant benaderd met de vraag of hij het abonnement om wil zetten in een betaald lidmaatschap.

Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer hebben meerdere leden hun ongenoegen geuit over de handelswijze van de kabelaar. De PvdA pleit voor een weggooirecht: abonnees moeten de mogelijkheid hebben om de decoder bij het grof vuil te zetten, aangezien zij nooit om het apparaat gevraagd hebben, zo schrijft de krant. Probleem is volgens Van Gennip dat abonnees tekenen voor ontvangst van het apparaat en daarom waarschijnlijk in de problemen komen wanneer ze de mediabox weggooien.

Mark Zellenrath van UPC verklaart tegenover Novum zich van geen kwaad bewust te zijn. "We sturen eerst twee brieven en bellen daarna op om te vragen of ze een decoder willen." Tevens betoogt Zellenrath dat iedereen het apparaat binnen zes maanden kosteloos kan terugsturen. "Dit wordt ten onrechte als een probleem gepresenteerd", aldus de woordvoer
Tuurlijk is Zellenrath zich van geen kwaad bewust, als je geen fatsoensnormen kent, en (mede)verantwoordelijk bent voor het onbeschoft gedrag van upc, is dat ook niet merkwaardig.

Ron58
Berichten: 1157
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:07

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ron58 »

We sturen eerst twee brieven en bellen daarna op om te vragen of ze een decoder willen.
De leugenaar,
ik heb 1 brief gehad, een kwartier (echt waar) daarna stond er al iemand voor de deur met dat ding.

tonvanheel
Berichten: 109
Lid geworden op: 19 feb 2007 21:18

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door tonvanheel »

Sorry hoor, ik zal wel een eitje wezen, maar:

1. UPC heeft mij gebeld of ik 6 maanden de decoder op proef wilde
2. Na overleg over de voorwaarden, gratis, geen enkele kosten, ik word na 5 maanden gebeld of ik contract wil aangaan/beeindigen (gesprek op band vastgelegd)
3. gratis contract verloopt eind maart 2007

Het is nu eind Februari (dus verwacht elk moment telefoontje van UPC over al of niet verlengen).
Krijg ik geen belletje dan ben ik toch zelf mans genoeg om per 15 maart het hele zooitje gratis terug te sturen (heb de doos en alle toebehoren bewaard).

Dan heb ik toch lekker 6 maanden gratis digitaal "genoten".
Ze komen vast wel met weer een nieuw gratis kennismakingspakket.

Geef ze echter nooit je banknummer, laat nooit automatisch afschrijven en mochten ze dit toch doen: ONMIDDELLIJK BLOKKEREN.

Accepteer alle gratis aanbiedingen en bedenk dat er altijd een alternatief is: DE SCHOTEL

Ron58
Berichten: 1157
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:07

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ron58 »

Geef ze echter nooit je banknummer
Hoe stel jij je dat voor??????????

Als je UPC digital aangeboden krijgt ben je al kabelklant en hebben ze dat al lang.
Hoe betaal jij UPC? Ga je het elke maand contant brengen of zo???

tonvanheel
Berichten: 109
Lid geworden op: 19 feb 2007 21:18

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door tonvanheel »

@ron58
Hoe betaal jij UPC? Ga je het elke maand contant brengen of zo???
Wel eens van een acceptgiro gehoord ?

Tot 1-1-2007 werden de kosten voor de kabel (UPC) geind door Eneco.
Nu stuurt UPC mij elke 3 maanden netjes een acceptgiro

Ron58
Berichten: 1157
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:07

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ron58 »

Wel eens van een acceptgiro gehoord ?
Precies het antwoord wat ik van je wilde horen, dan hebben ze je bankrekening nummer.

Dit bedoel ik niet om elkaar af te z......., maar omdat je advies ze nooit een bankrekeningnummer te geven in dit geval niet opgaat, ze hebben het al.

Waar het wel van toepassing is, en dat had je misschien in het achterhoofd, is bij die gasten van b.v. Durion/Oxxio, die al een bankrekingingnummer vragen als ze je beloven wat "documentatie" te sturen. Dat mensen dit op dat moment al klakkeloos geven snap ik ook niet.

tonvanheel
Berichten: 109
Lid geworden op: 19 feb 2007 21:18

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door tonvanheel »

@ron58
dan hebben ze je bankrekening nummer.
OK, dat hebben ze inderdaad al.
Wat ik bedoelde is "Geef zo nooit een machtiging tot automatische incasso"

Ron58
Berichten: 1157
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:07

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ron58 »

Kennelijk heb jij Eneco ook altijd per acceptgiro betaald, elders op dit forum lees je dat UPC gewoon ongevraagd automatisch incasseert.
Deze mensen hedden Eneco gemachtigd, maar niet UPC.

Bij het terugsturen aan UPC, in jouw geval voor 15 maart, gaat ook veel mis, de boxen schijnen nog al eens "niet aan te komen".

Nee, laat mij dan maar de meest veilige weg nemen, helemaal niet aan beginnen. Kost net zoveel moeite als terugbrengen, dat wel.
Je moet meerdere keren aangeven dat je hem niet wil, ondanks dat staan ze toch voor je deur, moet je weer opletten dat ze hem niet aan de buren geven. Ze gooien hem nog net niet door je openstaande bovenraampje zoals maandag bij Radar :-)

tonvanheel
Berichten: 109
Lid geworden op: 19 feb 2007 21:18

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door tonvanheel »

@ron58

Nee, ik betaalde Eneco via automatische incasso.

UPC heeft van mij geen machtiging.
Zodra iemand iets automatisch afschrijft waarvoor ik geen machtiging heb gegeven laat ik dit direkt door de bank terugdraaien.

Ron58
Berichten: 1157
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:07

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door Ron58 »

Vreemd, kennelijk gaan ze dan heel willekeurig te werk, er zijn echt een aantal mensen die er over vallen dat UPC in hetzelfde geval wel automatisch incasseert, een heeft het laten storneren en ontving daarna een "dreig" sms op zijn gsm van UPC, kennelijk heeft Eneco letterlijk alles doorgegeven.

Maar goed: UPC's wegen blijven ondoorgrondelijk.

rweelden22
Berichten: 104
Lid geworden op: 24 jan 2007 11:34

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door rweelden22 »

ik zal zeggen op de brand stapel met upc

ech wel
Berichten: 47
Lid geworden op: 15 sep 2006 01:23

Re: Boete voor weggooien reclame UPC-box: 150 euro

Ongelezen bericht door ech wel »

"Mark Zellenrath van UPC verklaart tegenover Novum zich van geen kwaad bewust te zijn. "We sturen eerst twee brieven en bellen daarna op om te vragen of ze een decoder willen." Tevens betoogt Zellenrath dat iedereen het apparaat binnen zes maanden kosteloos kan terugsturen. "Dit wordt ten onrechte als een probleem gepresenteerd", aldus de woordvoerder"




Zellenrath is een gore leugenaar en dient aan zijn ballen opgehangen te worden (naast Olivier Martens (directeur televisie van UPC) overigens)

Ook bij mij is het heel anders gegaan en na telefonisch voorgelogen te zijn door ene meneer Bouslan (hang hem er ook maar gelijk naast naast) heb ik UPC een pissige brief geschreven.

Resultaat: UPC is op de pik getrapt en ben afgesloten door UPC.

Inmiddels krijg ik weer post van de heer Olivie Martens: als ik niet betaal wordt ik afgesloten????!!!!

Voor de goede orde heer Martens: Als UPC iemand afsluit moet je vooral niet dreigen met afsluiten als er geen betalingen meer binnnekomen.


UPC: Maffia, Lutsers, Ongedierte.

UPC dient met wortel en tak uitgeroeid te worden!

Gesloten