LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] exel falliet woensdag??

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
galaxynl
Berichten: 44
Lid geworden op: 10 nov 2004 14:58

exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door galaxynl »

EINDHOVEN - Een aantal schuldeisers dient zeer waarschijnlijk woensdagmorgen een faillissementsaanvraag tegen Air Exel in. Deze luchtvaartmaatschappij is onderdeel van de luchtvaartgroep EAG van Erik de Vlieger.

Een van de schuldeisers is Denim Air in Eindhoven. Air Exel moet nog 120.000 euro aan achterstallige rekeningen betalen. Denim-directeur L. Jansson zei dinsdag geen hoop te hebben dat De Vlieger binnenkort over de brug komt. Ook Eindhoven Airport heeft zich achter de faillissementsaanvraag geschaard.


Het noodlijdende Air Exel moest vorige week de vluchten van en naar Eindhoven schrappen. Het vliegveld weigerde de maatschappij toegang wegens een forse betalingsachterstand. Na een afbetalingsregeling te hebben getroffen, vliegt Air Exel nu wel weer op de luchthaven.

Ook het moederbedrijf EAG zit in grote problemen. Binnenkort wordt waarschijnlijk surseance aangevraagd. Tijdelijk directeur Bart Drechsel stapte maandag op wegens een conflict met De Vlieger. De Amsterdamse zakenman moet de luchtvaartgroep nu zelf leiden.

Volgens Harm Prins, oud-topman van EAG, is KLM mede schuldig aan de financiële perikelen. In een in 2003 gesloten contract tussen KLM en de Exel-groep staat dat EAG een nieuwe luchtvaartmaatschappij op de Antillen zou oprichten. Volgens Prins bepaalt de overeenkomst dat KLM de aanloopverliezen van ongeveer 12 miljoen euro deels op zich zou nemen. Deze maatschappij heeft dat echter niet gedaan en Prins spreekt van contractbreuk.

KLM stelt dat er inderdaad een contract met EAG is afgesloten. Van een verplichting tot overname van de schulden is echter geen sprake, zo zei een woordvoerder. KLM onderzoekt momenteel de mogelijkheden om op de Antillen een betrouwbare luchtvaartmaatschappij op te zetten. Samenwerking met de Exel-groep behoort nog tot de mogelijkheden.


Vind het oprecht heel erg voor al het personeel en ander gedupeerden, hopelijk worden controles bij dit soort snelle jongens eindelijk eens beter.
Sterkte voor het personeel

Luna

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door Luna »

En zo helpt de ene luchtvaartmaatschappij de andere het faillissement in.
Uiteraard, schulden dienen betaald te worden, maar er zijn wel eens grotere bedragen genoemd dan €120.000...

Sterkte jongens!

:(

Gast

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door Gast »

Faillissement is vooralsnog afgewend

Gast

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door Gast »

HollandExel is een andere BV en zet de vluchten naar de Cariben normaal voort. Faillisement wordt eventueel aangevraagd voor Air Exel.

Gast

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door Gast »

Ze hebben voorlopig nog een doorstart

mina

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door mina »

hoe nou met mijn geboekte reis naar mexico is geboekt bij reisburo met anvr srg reisvoorwaarden????

gasthxl

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door gasthxl »

die reis gaat gewoon door en mocht hxl failliet gaan dan vliegt u terug met martinair

henrio

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door henrio »

en als je een reis hebt geboekt naar curacao in augustus??
Ben je er dan zeker van dat de reis doorgaat???

gasthxl

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door gasthxl »

Dan vlieg je terug met de KLM.

iedereen die een vlucht geboekt heeft met HXL maak je geen zorgen de touroperator is op dit moment bezig om zich in te dekken mocht Hollandexel omvallen maar de maatschappij die een enorme schuld heeft is airexel ga nou niet die dingen door elkaar halen de toutoperator is druk bezig om een backup te krijgen bij een andere maas=tschappij dus mocht u op een vakantie adres zijn vliegt u gewoon terug met een andere airline b.v. KLM MP HV. diegene die weggaan dat word allemaal omgeboekt maar ik denk dat hxl nog zeker een half jaar door zal vliegen misschien nog wel langen ze zijn op dit moment bezig met een nieuw plan zodat alleen de charter tak zal blijven bestaan dus alleen Hollandexel en geen airexel

Gast

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door Gast »

Ik help het e hopen ,maar zoalszaken meestal gaan geef ik ze nog maximaal een week

erikje

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door erikje »

GastHXL, je haalt een paar dingen door elkaar. Erik de Vlieger heeft zelf tegen de Telegraaf gezegd dat het geld er met bakken tegelijk uit gaat. Tonnen per DAG! Dat lukt je niet met een regionale operatie als AirExel, dat kan alleen maar met de 767's van Holland/Belgium/DutchCaribean-Exel. Die verstoken zo'n 50 ton brandstof per vlucht, en heb je toevallig gezien wat de olieprijs op dit moment doet? HXL's probleem is dat men de brandstof niet vooraf heeft ingekocht, het zogenaamde 'hedgen'. Brandstof is voor een langeafstandsmaatschappij de grootste kostenpost.

Voor wat betreft de tickets: wanneer je bij één van de TUI of ThomasCook reisorganisaties je reis hebt gekocht zit je 'goed'. Die vallen onder het SGR. Wanneer je echter direct bij DutchCaribeanExel een ticket naar de Antillen hebt gekocht ben je straks je geld gewoon kwijt. Foetsie. Net zoals vandaag de reizigers van AirExel in o.a. Eindhoven hebben ondervonden.

iata

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door iata »

volgens mij is dutch carribean exel aangesloten bij iata. en dus ben je verzekerd. de airline verzorgt dan de alternatieve terugvlucht volgens de voorwaarden van iata.

gasthxl

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door gasthxl »

laatste nieuws TUI en Thomas Cook investeren in HollandExel

Archangel

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door Archangel »

HollandExel die zitten vooralsnog goed, de andere Exel daarentegen...

sezofala

Re: exel falliet woensdag??

Ongelezen bericht door sezofala »

Om mensen uit de droom te helpen: IATA verzorgt geen alternatieve vluchten voor klanten van failliete leden. In de VS is op grove lijnen een dergelijk systeem aanwezig wat airlines verplicht passagiers mee te nemen als ze plaatsen over hebben. Dit is echter geenszins een voldoende oplossing.

Kijk naar de faillissementen van Sabena en SwissAir, daar gebeurde dit ook niet.

Het is ook onlogisch, omdat momenteel geen geld wordt weggezet danwel gecollecteerd voor dergelijke maatregelen.

Overigens voert Holland Exel volgens mij enkel chartervluchten uit. Dat betekent dat de touroperators verantwoordelijk zijn voor het vervoer. Als HE wegvalt zijn zij dus verplicht een ander vliegtuig te regelen. Dit geldt overigens óók voor niet-ANVR touroperators.

Gesloten