LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] erfafscheiding

Alles over onderhouden van de tuin, hoveniersbedrijven etc.
nieske11
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2009 15:16

erfafscheiding

Ongelezen bericht door nieske11 »

Wij hebben vorig jaar, in overleg met onze buren, de coniferenhaag van ca. 2.20mtr verwijderd. Deze was oud en begon bruin te worden.
Nu zijn we in sinds een ruim half jaar in overleg met de buren over een nieuwe erfafscheiding.
Jammer genoeg willen zij alleen maar een beukenhaag. Wij vinden deze niet mooi vanwege de dode bladeren die er in de winter aan blijven hangen en hebben voorgesteld om er een aantal groenblijvende leibomen te planten. De buurman wil nl geen blad in de herfst op zijn auto en de volgende auto aanschaf wordt ws. een mini van, dus hoge (brede) bomen passen dan niet op een erfafscheiding.
In november vorig jaar heb ik, op verzoek van hun, een 5-6 tal verschillende soorten bomen die geschikt zijn voor leibomen uitgezocht - ze wilden nl liever geen platanen ivm allergie maar wilden wel nadenken over andere bomen.
Zij hebben vorige week laten weten toch niet met een leiboom / leibomen in te willen stemmen en blijven bij hun beukenhaag.
Het lijkt een beetje op een patstelling zeker gezien de weinig flexibele houding die zij lijken te hebben om dit te gaan oplossen.

Zien jullie een oplossing? Als we bomen planten die (nog) geen stamomtrek van 10 cm hebben zijn dit dan bomen? Als je veel bomen naast elkaar plaatst heb je dan een haag? Wat als de buren op 50 cm van de erfafscheiding hun beukenhaag plaatsen en ons blijven beletten een aantal leibomen neer te zetten? Het is de bedoeling dat de leibomen afgetopt worden op ca. 2 mtr.

Bedankt!

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: erfafscheiding

Ongelezen bericht door kweenie »

Volgens mij is het toch maar je eigen zin doorzetten dé manier om ruzie en een slechte verstandhouding met de buren te krijgen. Lijkt me dus niet echt de meest prettige methode, nog los van of het formeel zou mogen of niet.

Beter lijkt het me om toch nog een gezamenlijke oplossing te verzinnen. Is klimop wellicht een idee? Blijft groen, is smal en groeit redelijk snel. Kun je tegen een hekwerk of tegen gespannen draden aan laten groeien. Of wellicht een eenvoudige ligusterhaag?

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: erfafscheiding

Ongelezen bericht door sjoegel »

Kweenie dat is een briljante oplossing. Ik had het bedacht kunnen hebben :D

Gesloten