LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Garantie op beplanting - tips - adviezen gevraagd

Alles over onderhouden van de tuin, hoveniersbedrijven etc.
Taxushaag1
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 nov 2008 16:00

Garantie op beplanting - tips - adviezen gevraagd

Ongelezen bericht door Taxushaag1 »

Beste allemaal,
Begin dit jaar hebben wij door een gerenommeerd hoveniersbedrijf voor een vermogen (25000 Euro!!) onze tuin en een vijver laten aaanleggen. Wij hebben voor deze dure oplossing gekozen omdat wij geen groene vingers hebben, niet handig zijn, en een onderhoudsvrije tuin wilden hebben.

Ik ben helaas niet tevreden over de beplanting. De planten in de vijver zijn niet aangeslagen. In twee perken staan struiken heel dicht op elkaar en is het nu al rommelig. Als erfafscheiding is een taxushaag geplaatst. Na korte tijd werden een paar struiken bruin. Hierover hebben wij met het bedrijf gebeld en wij werden gerustgesteld dat dit kon gebeuren maar in de herfst zouden ze de schade komen opnemen en zou alles vervangen worden.

Na de zomer bleek de hele haag (meer dan 50 planten!) bruin geworden te zijn. Ook is het terras aan voor en achterkant verzakt. Hoveniersbedrijf is langs geweest om de schade op te nemen. Nu blijkt dat er een ziekte in de taxus zit. Het hoveniersbedrijf wil de planten wel vervangen maar brengt wel 850 Euro in rekening, want ziekte valt niet onder de garantie. Het moge duidelijk zijn dat ik niet in het voorjaar veel geld aan een bedrijf betaal om mijn tuin aan te leggen om dan 6 maanden weer tegen kosten aan te lopen.

Heeft iemand op het forum ervaring hiermee? Tips over wat ik wel/niet kan doen?

Gesloten