LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Vieze horeca
-
- Berichten: 150
- Lid geworden op: 12 okt 2006 17:39
Vieze horeca
Op http://www.nu.nl/binnenland/4134670/vak ... offen.html lees ik dat de nVWA vaker vieze restaurants aantreft. Hoe kun je als consument beoordelen of het er wel hygiënisch aan toe gaat in de keuken van een horeca-gelegenheid en is de netheid van toiletten een goede indicator daarvan? Een consument wil toch de garantie dat die niet ziek wordt van onhygiënische toestanden in de keuken? Zelfs in een schoon en net restaurant kun je een voedselvergiftiging oplopen wanneer door hoge tijdsdruk in de keuken varkens- en kippenvlees niet goed doorbakken wordt.
-
- Berichten: 3493
- Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20
Re: Vieze horeca
Het zou op zich ook wel eens aardig zijn om een overzicht te zien van het verband tussen vieze keukens en voedselvergiftiging. Bij veel mensen thuis is het ook niet zo'n hygiënische bedoening.
Re: Vieze horeca
Oh is dat een veronderstelling of een wetenschap uit de praktijk ?renewouters schreef:Het zou op zich ook wel eens aardig zijn om een overzicht te zien van het verband tussen vieze keukens en voedselvergiftiging. Bij veel mensen thuis is het ook niet zo'n hygiënische bedoening.
Re: Vieze horeca
Klopt, diverse Studentenhuizen gezien en zowel ik als mijn Zoon wilde daar absoluut niet meer wonen...
Net als keuken was ook de badkamer te zien dus ze gebruikte het dagelijks voldoende om het netjes te zeggen maar schoonmaken, als je borden of pannen nodig hebt is alsnog afwas doen noodzakelijk om het maar eens te noemen!
Dit zijn hoger opgeleide VWOers die geleerd hebben wat Bacteriën zijn en wat ze doen!
Daarom maar zelf iets gekocht want de huur en omstandigheden.....
Net als keuken was ook de badkamer te zien dus ze gebruikte het dagelijks voldoende om het netjes te zeggen maar schoonmaken, als je borden of pannen nodig hebt is alsnog afwas doen noodzakelijk om het maar eens te noemen!
Dit zijn hoger opgeleide VWOers die geleerd hebben wat Bacteriën zijn en wat ze doen!
Daarom maar zelf iets gekocht want de huur en omstandigheden.....
Re: Vieze horeca
Die weten daarom ook dat je antistoffen moet opbouwenDit zijn hoger opgeleide VWOers die geleerd hebben wat Bacteriën zijn en wat ze doen
-
- Berichten: 12013
- Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30
Re: Vieze horeca
Schone toiletten waren idd een indicatie voor de reinheid in de keuken, dacht men;misterzuinig schreef:Hoe kun je als consument beoordelen of het er wel hygiënisch aan toe gaat in de keuken van een horeca-gelegenheid en is de netheid van toiletten een goede indicator daarvan?
ik heb jaren tijdens studie in de horeca gepoetst en bediend , de wc.s waren brandschoon, de keuken was een gore zooi , vaak en zeker tijdens de piek. Er viel echt wel eens een steak op de grond die " schoongeblazen " werd en weer terug in de pan werd gegooid en toch werd 'savonds de keuken na afloop altijd wel weer flink geschrobd, dat weer wel. Maar ook de koelcellen waren zover ik zag ook niet altijd even schoon en werden zeker ook niet regelmatig uitgemest.
Tja , maar een voedselvergiftiging van niet goed doorbakken varkens-en kippenvlees?
Lijkt mij stug, want zelfs een leerling weet hoe je juist met varkens- en kippenvlees moet omgaan, en een 1e jaars mag nog niet eens aan de " warme" kant werken, die zorgt voor salades en desserts bv.
En idd in studentenhuizen , grr maar ze overleven het wel allemaal
Ik denk dat je dan misschien ook zelf wat zwak bent of verminderde weerstand hebt.
Re: Vieze horeca
ik denk dat je er niet teveel over na moet denken, mensen weten dat het bij de chinees ook niet schoon is, maar toch halen ze daar hun eten. moest 1 keer bij een chinees aan het werk, wat ik daar zag, was echt vies. maar dat weerhoud mij niet om geen eten bij de chinees te halen. ben er ook nog nooit ziek van geworden.
Re: Vieze horeca
Ik noemde bepaalde studenten huizen die populair zijn om meer Bieromzet dan studie resultaten!
Vaak die 1e jaar afvallen....
Maar dit heeft niets met Horeca natuurlijk te maken, hun interesse licht bij ander vak!
Wel leuk die reacties, maar de Chinees, de Wok word erg heet dus dood alles en te lang bakken mag ook niet, ik heb ervaring.
Verder weet ik dat op Maandag gesloten vele met hogedrukspuit gereinigd worden en ontvet!
Ja, ik heb daar ooit wel eens moeten schoonmaken en beter 1x per week goed dan even het doekje, de bacteriën verdeler bij uitstek, en allen uiterlijk schoon laat zien.
De vette walm van vele Wokken die op een rij staan voor diverse producten dus Rund, Varken, Kip en nog meer en voor elk product een andere voor Salmonella en zo.
De Kip Wok is dus vaker schoongemaakt en de vet neerslag, dan word alles plakkerig en lijkt het Zondag avond of ze al jarenlang zo werken.
Kom eens Dinsdag ochtend kijken of Maandag als we afhankelijk of er gasten zijn meestal in onderbroek rondlopen tenzij er gasten of levenanciers komen.....en met regenpak onder Douchte zodat die eerst schoon word en dan jezelf.....
Ja, 1x per week goed is beter dan dagelijks poetsen en uiterlijke schijn vertoning....
Verder is dit de grote schoonmaak maar de hakblokken, kippen apart... worden wel meerdere keren per dag ontsmet met alcohol en zo....
Ja, je ziet een teringzooi maar we weten hoe kruisbesmetting komt dus de schortjes, meerdere keren per dag wisselen want je staat overal tegenaan en hoe vaak word het schortje thuis gewisseld?
Dat moet dus eigenlijk dagelijks, net als vaatdoekje.....
Welk forumlid doet dus naast dagelijks liefst vaker vaat doekje & niet te vergeten Schortje, even natte handen afvegen en zo....?
Vaak die 1e jaar afvallen....
Maar dit heeft niets met Horeca natuurlijk te maken, hun interesse licht bij ander vak!
Wel leuk die reacties, maar de Chinees, de Wok word erg heet dus dood alles en te lang bakken mag ook niet, ik heb ervaring.
Verder weet ik dat op Maandag gesloten vele met hogedrukspuit gereinigd worden en ontvet!
Ja, ik heb daar ooit wel eens moeten schoonmaken en beter 1x per week goed dan even het doekje, de bacteriën verdeler bij uitstek, en allen uiterlijk schoon laat zien.
De vette walm van vele Wokken die op een rij staan voor diverse producten dus Rund, Varken, Kip en nog meer en voor elk product een andere voor Salmonella en zo.
De Kip Wok is dus vaker schoongemaakt en de vet neerslag, dan word alles plakkerig en lijkt het Zondag avond of ze al jarenlang zo werken.
Kom eens Dinsdag ochtend kijken of Maandag als we afhankelijk of er gasten zijn meestal in onderbroek rondlopen tenzij er gasten of levenanciers komen.....en met regenpak onder Douchte zodat die eerst schoon word en dan jezelf.....
Ja, 1x per week goed is beter dan dagelijks poetsen en uiterlijke schijn vertoning....
Verder is dit de grote schoonmaak maar de hakblokken, kippen apart... worden wel meerdere keren per dag ontsmet met alcohol en zo....
Ja, je ziet een teringzooi maar we weten hoe kruisbesmetting komt dus de schortjes, meerdere keren per dag wisselen want je staat overal tegenaan en hoe vaak word het schortje thuis gewisseld?
Dat moet dus eigenlijk dagelijks, net als vaatdoekje.....
Welk forumlid doet dus naast dagelijks liefst vaker vaat doekje & niet te vergeten Schortje, even natte handen afvegen en zo....?
Re: Vieze horeca
In het verleden zelf ook in een :vies:studentenhuis gewoond, fantastische periode en binnen 5 jaar afgestudeerd, wij zijn geen slaaf van ons huis