LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] niet betalen expertise kosten door vkg groep

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
berini24
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jul 2014 14:24

niet betalen expertise kosten door vkg groep

Ongelezen bericht door berini24 »

In Februari 2014 is door tegenpartij tegen mijn geparkeerde auto opgereden.De tegenpartij had netjes een briefje tussen de vooruit gedaan waar hij schuld bekende.Hij was tegen de voorkant gereden van de auto.
Op verzoek van verzekeraar VKG groep moest de schade worden getaxeerd door een expert door hun aangesteld.Afspraak bij schadebedrijf in Krimpen ad IJssel.
Dit was netjes afgehandeld en het schadebedrag werd vastgesteld op €488.00 euro.Dit bedrag is ook uitgekeerd.
Na het taxeren meld de eigenaar van het schadebedrijf dat er geen reparatie plicht is, maar dan een expertise rapport wordt gemaakt tegen kosten van €100,01 die ook door de verzekeraar tegenpartij wordt vergoed.Dit rapport met de kosten ook opgestuurd naar VKG groep.
Na lange tijd maar eens gaan bellen met de vraag hoe het ervoor staat.Contact gehad met mevrouw Esther Bakker.Die vertelde dat die kosten niet door hun betaald wordt,maar voor rekening is van de gedupeerde.Hierdoor werd ik een beetje boos.Ze vertelde over allemaal wetten.
Toen naar schadebedrijf gegaan met het verhaal, die wederom vertelde dat er geen reparatie plicht is en de expertise kosten moeten worden betaald.Op de vraag of hhij dan contact opnemen deed hij dat niet, want het was voor hem een grootte opdrachtgever.Wat moet je nu als particulier.

dhc
Berichten: 4586
Lid geworden op: 24 aug 2008 20:38

Re: niet betalen expertise kosten door vkg groep

Ongelezen bericht door dhc »

Dit bedrag dient u te betalen, er is een tegenprestatie verricht. Normaliter wordt dit verrekend met de te repareren schade. U bent niet verplicht de schade te laten repareren maar de taxatie dient wel betaald te worden.

Emcede
Berichten: 303
Lid geworden op: 18 dec 2010 23:45

Re: niet betalen expertise kosten door vkg groep

Ongelezen bericht door Emcede »

Het klopt dat je geen reparatieplicht hebt. Je hebt echter wél de wettelijke plicht je schade te beperken, als dat mogelijk is. Voor het vastgestelde bedrag is de auto te maken. Dat is inclusief de kosten van de garage voor het begeleiden van de expert. Als je besluit de auto niet (of niet bij dit bedrijf) te laten maken, dan moet het bedrijf wél zijn kosten vergoed krijgen. Van jou dus. Want: als je de auto hier laat maken blijft het hele verhaal bij het vastgestelde schadebedrag. Een tegenpartij hoeft niet méér te betalen.

Gesloten