LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.

Welke soort verzekeraar heeft de voorkeur

Verzekeraars die afsluiten via tussenpersoon!
9
29%
Verzekeraars die afsluiten via telefoon - internet! (voorbeeld FBTO)
17
55%
Verzekeraars met loondienst agenten (voorbeeld RVS)
1
3%
Bij een bank een verzekering afsluiten
4
13%
 
Totaal aantal stemmen: 31

fray
Berichten: 19
Lid geworden op: 16 sep 2007 22:17

Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door fray »

Ik ben benieuwd wie als beste verzekeraar van Nederland wordt gezien, en vooral waarom. Dus niet hier vermelden wie de slechtste verzekeraar is.

Aan deze forum merk je dat mensen heel veel slechte ervaringen vermelden. Ik ben nu benieuwd waar men echt tevreden over is.

juuldijk
Berichten: 37
Lid geworden op: 08 jun 2007 12:07

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door juuldijk »

Ik heb diverse verzekeringen lopen via Centraal Beheer. Ze zijn snel met het afwikkelen van een schade en ze zijn flexibel. Een polis kun je telefonisch afsluiten maar ook weer opzeggen. Een aanrader

haatdexia
Berichten: 31
Lid geworden op: 06 jul 2007 23:55

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door haatdexia »

wat is volgens een verzekeringsadviseur hier de beste verzekeraar?

Jan Klaassen
Berichten: 42
Lid geworden op: 25 jul 2007 13:56

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door Jan Klaassen »

LS,

Ik ben pensioenadviseur, een goede en fantsoenlijke, ze bestaan, echt waar. Ik ben van mening dat het sterk verschilt welke diensten je afneemt, wat je persoonlijke situatie is, wat je eigen ervaring is met verzekeringen etc.

Als je een beetje weet wat je doet kun je volgende verzekeringen prima zonder tussenpersoon of bank regelen.
- rechtsbijstand
- wettelijke aansprakelijkheid
- auto
- boedel
- brandverzekering
- ziektekosten
- doolopende reisverzekering

Echter ik ken veel mensen die echt geen sloegge van verzekeren hebben en die zouden bijvoorbeeld het risico kunnen lopen dat bjvoorbeeld hun huis in brand vliegt en er te weinig is verzekerd. Dat wil je echt niet mee maken. Verder kunnen bepaalde mensen met gezondheidsklachten ook wel eens behoefte hebben aan ondersteuning bij de voorwaarden van hun zorgpolis.

Kortom, als je zelf weet wat je doet kan je voordeliger zelf je zaken regelen. Als je echter geen gezeik wilt hebben met verzekeringen dan is het beter om een adviseur de zaken voor je te laten regelen.

Ik zou voor je pensioen, een arbeidsongeschikttheidsverzekering en je hypotheek echter altijd een specialist inschakelen. Dit zijn voor de meeste mensen complexe diensten en deze vergen deskundige begeleiding. Ik zou dan altijd kiezen voor iemand die betrouwbaar is. Die herken je aan het feit dat ze zaken helder uitleggen, hun beloning open en eerlijk op tafel durven leggen en ´nee´ durven te zeggen.

Ten slotte zou ik me altijd vergewissen van het feit dat beleggen risico´s met zich mee brengt. Ik merk dat deze site volstaat met gefrusteerde beleggers die niet tegen hun verlies kunnen. Gek toch, want ze hebben zelf toch echt ooit besloten dat sparen te weinig opleverde. Als je niet van risico´s houdt, ga dan gewoon sparen dan moet je niet gaan beleggen zeggen wij op kantoor vaak.

guus100
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 jun 2007 13:12

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door guus100 »

Mijn voorkeursverzekeraars zijn OHRA en FBTO.

flepp
Berichten: 325
Lid geworden op: 12 jun 2005 21:34

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door flepp »

Pas als je aanspraak moet maken op je verzekering komt je er achter of je een goede of slechte verzekering gekozen heeft, de praktijk zal het uitwijzen en niet de mooie beloftes zo glas helder lijkt het mij..

fray
Berichten: 19
Lid geworden op: 16 sep 2007 22:17

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door fray »

Mensen zijn altijd nog al negatief over verzekeringsmaatschappijen. Ik heb zelf ook slechte ervaring met een bepaalde maatschappij. Ook dit geval komt doordat de door mij ingediende claim niet werd uitbetaald. Welke verzekeraar is nu echt betrouwbaar?

Dianek
Berichten: 31
Lid geworden op: 08 okt 2007 20:01

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door Dianek »

Ik heb bij Univé mijn zorgverzekering en levensverzekering, allebei tevreden over. Declaraties worden snel uitbetaald en de service is prima. De laatste heb ik gelukkig niet nodig gehad anders typte ik dit niet meer.
Bij Centraal Beheer heb ik ook diverse verzekeringen, wa-verzekering, inboedel, rechtsbijstand. Daar had ik ook de autoverzekering, maar auto is verkocht dus uiteraard opgezegd. Ook daar alles keurig gegaan. Telefonisch opgezegd en 2 dagen later een brief in de bus met alle gegevens. Ook toen ik ging verhuizen hoef je niet honderd verschillende afdelingen langs om je adres en achternaam (ivm trouwens) te wijzigen, dat geeft de afdeling die belt ook meteen voor alle afzonderlijke verzekeringen door.
Betalingen lopen prima, geen gekke dubbele afschrijvingen en dat soort dingen. Ik ben over beide tevreden.
Ik zie (door mijn werk) het bij heel wat verzekeringen anders gaan, waardoor mensen helaas in de problemen komen.

dirkb
Berichten: 17
Lid geworden op: 21 nov 2007 00:34

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door dirkb »

Ik heb bij de ANWB ongevallen, rechtsbijstandverzekering lopen en niet duur. Je krijgt korting bij meerdere verzekeringen. Doorlopende reisverzekering is daar ook niet duur. Je moet wel lid zijn van de ANWB.
Bij Ohra heb ik mijn WA, inboedel en autoverzekering lopen. Nooit problemen gehad met verkeerde polissen, etc. Maar als je medische problemen hebt, denk ik dat je een autoverzekering en zorgverzekering niet bij dezelfde verzekeraar moet afsluiten.

hetgaatmaardoor
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 apr 2011 16:32

Re: Beste verzekeraar van Nederland (en waarom)

Ongelezen bericht door hetgaatmaardoor »

Het topic is lang geleden geplaatst, maar nog steeds actueel. Verzekeraars zijn er nog steeds op uit om zoveel mogelijk verzekeringen te verkopen, of je ze nodig hebt of niet. Zij ontvangen hun provisie en kijken daarbij niet naar belangen van consumenten. De verzekeraars (in ieder geval RVS) stimuleert dit gedrag ook door de topverkopers (in omzet, niet in service of klanttevredenheid) jaarlijks op een luxe reis te tracteren waar het beste niet goed genoeg is. De mindere goden onder die verkopers verblijven wel in een net andere klasse dan de echte pushers maar krijgen dat wel te zien om hen te stimuleren het volgende jaar vooral meer onnodige en dure verzekeringen af te zetten. Het beeld dat in de uitzending van 11 april werd geschetst over over de RVS en de reisjes e.d. speelt dus nog steeds en in alle productgroepen. Volgende reis eind mei richting Schotland. Is weer eens iets anders dan Mexico, Florida etc. Maar reken maar dat alles uit de kast getrokken wordt.

Gesloten