LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] particuliere ziektekostenverzekeraars

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
1234

particuliere ziektekostenverzekeraars

Ongelezen bericht door 1234 »

Wie kan mij vertellen welke part.zl verzekeraar voor een redelijke prijs.goede voorwaarden ,en gewoon een goede maatschappij is.
Man met 3 kinderen moet per 01012004 zich verzekeren na een collectief kontract naar een part kontract .Mijn beroep is leraar.

Koen

Re: particuliere ziektekostenverzekeraars

Ongelezen bericht door Koen »

Kijk eens op independer.nl

heuve319
Berichten: 98
Lid geworden op: 14 okt 2003 08:54

Re: particuliere ziektekostenverzekeraars

Ongelezen bericht door heuve319 »

Kan heel goed Zilveren Kruis-Achmea aanraden.
Ook ik moet -als kleine zelfstandige- nu weer uit het ziekenfonds, nadat ik daarvoor vele jaren particulier verzekerd was.
Het blijkt zelfs dat particulier verzekeren nog goedkoper is dan ziekenfondsverzekeren (waar sommigen een beetje op neer kijken). Als ziekenfondsverzekerde betaal ik de maximum premie van € 1711,-- per jaar plus per maand € 47,58, totaal dus zo'n € 2282,-- per jaar.
Nu ik weer naar particuliere verzekering terug ga betaal ik € 170,-- per maand = € 2040,-- per jaar, zonder eigen risico en inclusief tandartsverzekering. Dit is wel voor één persoon.

cammi

Re: particuliere ziektekostenverzekeraars

Ongelezen bericht door cammi »

Ik kan Ohra aanraden. In het programma van trosradar kwam deze ook als goedkoopste uit de bus, weliswaar voor EEn bepaalde verzekering. Radar noemde het het "basisplan", maar officieel heet het OHRA ZORGBEWUSTPLAN en je moet daarvan het basisplan hebben. Er bestaat ook nog het plusplan en het totaalplan, maar die zijn relatief niet goedkoper dan andere verzekeringen. Het is een echt uitgeklede verzekering, die voor het belangrijkste, nl specialist en ziekenhuis, normaal betaalt. De service is prima bij Ohra, er zijn geen wachttijden aan de telefoon. Er zijn 3 eigen risoco's nl. van 272,544 en 1088 euro per jaar voor het hele gezin. De premies voor 2003! waren: 40-44 jaar: resp. 42, 36 3n 24 euro. 45-49 jaar 56, 50 en 38 euro. De premie wordt vanaf deze leeftijd niet meer verhoogd, maar bij toetreding vanaf 50 jaar wordt een leeftijdstoeslag van 20% gerekend. De kinderen tot 18 jaar kosten resp 23, 22 en 20 euro. Jongere dan 40 jaar ben je ook voordeliger uit. Pas op als je online offertes op internetsites van ziektekostenverzekeraars gaat maken: (bijna) nergens is een compleet prijsoverzicht te verkrijgen, zodat je geen inzicht krijgt in de toename van de premie met de leeftijd. Het kan dus zo zijn dat je bij een verzekeraar op een bepaalde leeftijd goedkoper uit bent, maar later juist duurder. Ik moet wel waarschuwen dat je niet geaccepteerd wordt als er iets in de medische geschiedenis te melden is. Als voorbeeld wil ik u vermelden hoeveel wij betalen, man (1949), vrouw (1953) en 2 kinderen, 1986 en 1994. Wij betalen met een eigen risico van 1088 euro resp. 45, 37 , 20 en 20 euro, totaal 125 euro per maand. Daarboven de premies MOOZ en WTZ , die 1249 bedragen per jaar . Totaal komt dit per jaar op 2704 euro (2003). In 2004 gaan wij 3050 euro betalen. De premies zijn ca 6% gestegen, het grootste deel wordt veroorzaakt door de stijging van de wettelijke premies. Nog een waarschuwing: het is echt erg goedkoop. maar houdt wel rekening met de enorme prijsverhoging van de huisarts tijdens de avond, nacht en weekend. Deze bedragen zijn niet overal gelijk, maar in mijn omgeving (utrecht), bedragen deze 90 euro per consult en 135 euro per visite.
Andere ziektekostenverzekeraars die m.i. niet al te duur zijn: Unive en FBTO.

Succes.

nelly

Re: particuliere ziektekostenverzekeraars

Ongelezen bericht door nelly »

Pas bij Zilveren Kruis wel op bij de acceptatie. Ik ken verschillende mensen die niet geaccepteerd werden en een Standaard Pakket Polis aangeboden kregen. Ik ben van mening dat Zilveren Kruis erg gemakkelijk mensen met bepaalde gezondheidsklachten weigert. Ik heb om die reden ook een andere verzekeraar gezocht.

EchteMeisje
Berichten: 442
Lid geworden op: 16 jul 2003 17:28

Re: particuliere ziektekostenverzekeraars

Ongelezen bericht door EchteMeisje »

Je schrijft dat je leraar bent.

Dat betekend dat je je collectief kan verzekeren bij veel verzekeringsmaatschappijen. Vaak krijg je dan ook nog een vergoeding van je werkgever.

Mijn advies: informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden en ga je dan pas orienteren.

NB: De tarieven die op de sites van verzekeraars staan zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen die niet in een collectief terecht kunnen en zijn verschillen dus met de tarieven van collectiviteiten.

Gesloten