Daar staat:
Dan volgt een heel verhaal waaruit blijkt dat het weigeren van de bloedtest die normaliter zou volgen op de speekseltest een lagere straf oplevert dan rijden onder invloed. Het kan dus lonend zijn om de bloedtest te weigeren. Maar als je de speekselproef weigert, krijg je een boete en kan je rijbewijs worden ingevorderd.Speekseltest
Deze test wordt uitgevoerd om te bepalen of een bestuurder drugs en / of alcohol heeft gebruikt. De politie kan automobilisten willekeurig stoppen of stoppen na een verkeersovertreding en hen vragen een speekselmonster af te staan voor analyse.<> Als de test positief is, wat betekent dat er sporen van drugs worden gedetecteerd in het speekselmonster, kan de politie verdere stappen ondernemen, zoals een bloedtest om de resultaten te bevestigen. Als de bestuurder onder invloed lijkt te zijn, kan hij of zij worden gearresteerd en kan zijn of haar rijbewijs worden ingetrokken.
Het niet meewerken aan een speekseltest is een overtreding waarvoor alleen een geldboete wordt opgelegd.
Alcohol wordt in één adem genoemd, maar er is vast ook nog een aparte test.... de blaasproef!
Zoek nog even verder door en je ziet dat zelfs de grootste ambulance chaser bevestigt dat de politie alcohol- en drugstesten kan uitvoeren als er de verdenking is van rijden onder invloed. Zoals ook deze strafrechtadvocaat.
MoneyMan maakt overal een pissing contest van. Zonde van ieders tijd, zeker van die arme Dagkoers die dringend op zoek moet naar nieuwe woonruimte en zich daar beter op kan richten...Samenvattend, de politie heeft dus niet de bevoegdheid om zonder enige reden of vermoeden willekeurig alcohol- of drugstesten af te nemen bij personen. Er moet sprake zijn van een vermoeden, of het moet plaatsvinden in het kader van een algemene verkeerscontrole. Dit is vastgelegd in de Wegenverkeerswet en het Besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer.