Terugleverkosten Budget Energie

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
kckesie
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2024 17:15

Re: Terugleverkosten Budget Energie

Ongelezen bericht door kckesie »

Wanneer je kiest voor een beter milieuben je de pineut. Terugleverkosten t.g.v. de energiebedrijven, meer betalen voor elektrische auto’s, geen subsidies meer en hogere wegenbelasting voor elektrische auto’s omdat ze zwaarder zijn. Enz,enz. Je kunt beter geen zonnepanelen nemen en lekker in je dieseltje blijven rijden. Is veel beter voor je portemonnee.

klaartje59
Berichten: 77
Lid geworden op: 07 feb 2014 21:02

Re: Terugleverkosten Budget Energie

Ongelezen bericht door klaartje59 »

Corneliscool schreef:
20 feb 2024 12:28
Uitzending van 19 Febr. inderdaad teleurstellend. Als de consumentenbond het niet meer weet, dan is het voor de consument ook niet te volgen.
Er werd ook alleen maar gepraat over terugleverkosten van wat je teruglevert.
Maar bij budget energie bv. wordt je eigen verbruik als maatstaf gezien voor die kosten. Als je bv 2500 kwh verbruikt en je levert 3500kwh terug, dan betaal je over die 2500kwh kosten en van de resterende 1000kwh krijg je dan een teruglever vergoeding. Erg duidelijk was het in de uitzending allemaal niet.
Misschien bedoel je hetzelfde maar bij budget energie wordt voor terugleveringskosten gekeken naar de "saldeerbare teruglevering, dit staat ook op de site. Een gedeelte van wat je opwekt wordt meteen gebruikt dus dat telt niet mee voor gebruik en teruglevering. Ik dacht eerst dat saldeerbare teruglevering is wat je daadwerkelijk saldeert dus 2500 kwh. Maar blijkbaar is 3500 kwh de hoeveelheid kwh wat voor salderen in aanmerking kan komen!! Over die 3500kwh betaal je dus terugleverkosten. Daarnaast wordt dan 2500kwh gesaldeert wat betekent dat je voor 1000kwh een terugleververgoeding krijgt.

Plaats reactie