Werkwijze hondenopvang Zalikas

Dierenmishandeling of ander dierenleed kan je hier bespreken.
Erthanax
Berichten: 9549
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Erthanax »

reggie2 schreef:
24 aug 2021 12:26
En dat allemaal op kosten van de nieuwe eigenaren, nogmaals.....doe je huiswerk voordat je denkt ergens over te kunnen oordelen.
Profiteurs van goedgelovigen wellicht, maar evengoed profiteurs. Een huiswerkopdracht hoeft u mij overigens niet te geven. Daarnaast denk ik niet ergens over te oordelen, ik geef mijn mening, of oordeel zo u wil.
Ik heb in de afgelopen meer dan veertig jaar in totaal twee honden en acht katten gehad, en daarnaast nog ander klein spul (een parkiet, zebravogeltjes, tropische vissen, goudhamsters). Stuk voor stuk met veel aandacht, liefde en plezier naar eer en geweten verzorgd. "Dierenvriend is my middle name," zo te zeggen :wink:, laat daar geen misverstand over bestaan.

Een vriendin heeft een zwerfhond uit Polen; een alleraardigst en lief beest waar zij en haar gezin veel plezier van hebben. Dat neemt mijn principiële bezwaren tegen de vaak schimmige internationale handel in huisdieren van onduidelijke herkomst niet weg.

Sannietje
Berichten: 246
Lid geworden op: 15 jul 2021 17:51

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Sannietje »

Ik zie ook voornamelijk (pitt)bullachtigen en staffords.
Het probleem ontstaat al langer, zodra vakantietijd aanbreekt. Om tijdens je vakantie een goed logeeradres te vinden voor je maatje is dat per week al gauw 100-150 euro. Ben ervan in de veronderstelling dat veel mensen dat teveel geld vinden.

Maar gezien de hoeveelheid staffords en pittbulls ( die vaak in het nieuws komen met bijtincidenten), zijn die het minst populair. Deze honden heb ik ook geen click mee eerlijk gezegd.
Sneu voor die honden is het wel.
Katten zijn er trouwens nog meer.

reggie2
Berichten: 3370
Lid geworden op: 12 feb 2017 18:27

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door reggie2 »

@Sannietje, als je voor vakantie geen adres hebt of /geld , niet je hond wil meenemen, dan moet je niet aan een hond beginnen.
Hier is de hond altijd mee geweest, waar je ook naar toe gaat. Het is een mede gezinslid.

Klopt trouwens dat die griezelhonden vaak in het asiel zitten. Daar moeten ze een fokverbod op zetten.

Sannietje
Berichten: 246
Lid geworden op: 15 jul 2021 17:51

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Sannietje »

reggie2 schreef:
24 aug 2021 13:18
@Sannietje, als je voor vakantie geen adres hebt of /geld , niet je hond wil meenemen, dan moet je niet aan een hond beginnen.
Hier is de hond altijd mee geweest, waar je ook naar toe gaat. Het is een mede gezinslid.

Klopt trouwens dat die griezelhonden vaak in het asiel zitten. Daar moeten ze een fokverbod op zetten.
Die van ons gaat ook mee, 2 jaar geleden heerlijk met hem genoten in Tjechie. Heerlijk de berg opklimmen...vond ie geweldig. Hij mocht mee eten op het terras en mee in de boot met een rondtocht. Volgend jaar gaat hij weer mee😉, hij hoort erbij.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Eigen honden eerst!

Dat is trouwens ook het partijstandpunt van het FvD (Forum voor Dieren).

Margje_Fenne
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 aug 2021 13:26

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Margje_Fenne »

Wat goed dat jullie niet terug zijn gegaan.

Naast de discussie over het hierheen halen van honden vanuit het buitenland, is het volgens mij vooral zaak om eens aandacht te krijgen voor de gang van zaken rondom Zalikas. Ook wij hebben slechte ervaringen met deze stichting, met veel pijn en verdriet tot gevolg. En we zijn niet de enige. Ook had de Voedsel- en Waren autoriteit allang in moeten grijpen op de locatie in Loerbeek.

JeroenG.
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 sep 2021 11:18

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door JeroenG. »

ik moet zeggen dat ik wel een beetje schrik van dit bericht. Wij hebben in 2019 onze Mikkie (toen Prait) via Zalikas gekregen en zijn eigenlijk zeer tevreden. Hun samenwerking met Animal Rescue Sofia lijkt mij oprecht en het werk wat deze organizatie doet lijkt mij ook oprecht. Daarnaast proberen ze ook honden te herplaatsen waar iemand vanaf wil vanwege de kinderen, werk, scheiding enz. Onze kennismaking met de honden was inderdaad ook met meerdere kandidaten alleen niet in de kou en in het donker en wij gingen dus ook met een andere hond naar huis dan waar we voorkwamen, maar ook omdat we zelf een beter gevoel hadden bij de andere hond en de keuze van het plaatje toch niet goed voelde. De andere hond was een hond die ter hergeplaatsting was aangeboden aan Zalikas maar wij vielen dus voor Prait. We zijn erg blij met onze hond en ik heb toch nog steeds erg het gevoel dat ik iets goeds heb gedaan. Hij was wel erg onzeker in het begin dus je moet hem een beetje in bescherming nemen maar nu heeft hij genoeg vertrouwen. Of dat komt doordat hij een bastaard is of door de eerste ongemakkelijke weken van zijn leven dat weet ik niet. Gezien de kosten van inenten, transport, opvang, voeding, denk ik niet dat iemand hier erg rijk van wordt. Maar iedereen moet doen wat hem een prettig gevoel geeft. Het was voor ons ook niet zo ver rijden dus we zijn gewoon gaan kijken en voila. Had ik zonder mijn gewenste hond naar huis gegaan had ik misschien ook iets negatiever geweest, of niet.

serno21
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 aug 2021 20:19

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door serno21 »

Ik ben wel geschrokken van jullie bericht over Zalikas. Erg vreemd dat ze aan het begin vragen om een video te maken van je huissituatie, een uitgebreide beschrijving (incl. gedrag) geven van de aangeboden honden en dat men als puntje bij paaltje komt de honden dan zo maar wat verdelen onder de belangstellenden. Wij waren ook afgekomen op de uitvoerige omschrijving van de honden, maar kregen wat argwaan toen de communicatie al wat moeizaam verliep. Uiteindelijk niets meer gehoord op onze 'vraag' hond etc. Als ik dit zo lees mankeert er een heleboel aan de organisatie.
Wij zijn uiteindelijk goed af door zelf een heel lieve hond uit Bulgarije genomen te hebben uit een plaatselijk asiel (zat daar pas net, middelgrote husky). Met de nodige inentingen etc. De hond is hier nu goed terecht gekomen. Overigens over de kosten: (gemiddeld rond de 450€ bij Zalikas): Lijkt mij dat er toch wel wat mensen ergens aan verdienen. Bij ons was de prijs in het gemeentelijk asiel (Plovidiv, 2e stad van het land) slechts 12€ (ex vaccinaties, chip etc wat nog wel moet maar wat de plaatselijke dierenarts kan regelen.)
Het goede voornemen van Zalikas om honden op te vangen die in Bulgarije een slechter bestaan hebben of op straat leven staat dan toch wel haaks op dit financiële plaatje. En voor die prijs mag men zeker een degelijkere organisatie en communicatie verwachten en een beter vervoer en begeleiding van zowel hond als belangstellende nieuwe eigenaren.

Kwaatje
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 jun 2022 11:41

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Kwaatje »

Dit is al een ouder topic, maar ik wilde toch mijn ervaring met Zalikas "even" kwijt.
Wij hebben in 2020 bij Zalikas ook een hond geleasd. Het was midden in coronatijd. Mijn man was ontzettend ziek geweest begin van dat jaar, dus we waren heel voorzichtig.
Er zouden voldoende ontsmettingsmiddelen voorhanden zijn op de locatie in Loerbeek. Dat bleek te bestaan uit een flacon ontsmettingsvloeistof en een vies handdoekje. Gelukkig hadden we zelf voldoende bij ons.

We zouden in groepen kennis gaan maken met de honden, maar dat bleek op het moment supreme ook een loze belofte. Je ging wel in groepjes naar binnen, maar iedereen die er was, bleef op het veld waar de honden liepen.

Als je dan een veld hebt, waarvan je weet dat er een stuk of 20/30 honden losgelaten worden en een stuk of 40 mensen, dan zorg je toch dat het een beetje toonbaar is, maar het veld (denk formaat half voetbalveld) bestond voor de helft uit hoog opgeschoten onkruid en brandnetels.

Toen we op het veld rondliepen kwamen we er al snel achter dat er heel veel belangstellenden waren voor de hond waar we in eerste instantie voor gingen en dat de hond qua karakter (border collie kruising) qua temperament niet goed bij ons zou passen.

D. [naam verwijderd door moderatie] was aan het rondlopen en aan het praten met mensen. Daar kwam je niet echt gemakkelijk tussen en wij zagen de bui al hangen. Het zou wel eens een latertje kunnen worden. En ivm de energie van mijn man, was dat niet echt een optie.

We hadden om kunnen draaien en weg kunnen rijden, maar als je je al een paar weken hierop verheugd hebt, en je in je hoofd al een hond mee naar huis hebt genomen, is dat nog niet zo simpel.

Er liep ook een gedragsdeskundige rond, met 2 honden aan de riem. Die al langer in Loerbeek zaten blijkbaar, want ze waren niet met het transport meegekomen. Als je informatie vroeg over de betreffende honden, dan wist hij er niets over. Ook heel vreemd

Ons oog viel op een hond die zich wat afzijdig hield en waar niet echt veel belangstelling voor was. Aan een van de andere dames wat meer info gevraagd over de betreffende hond. Hij was 8 maanden, gecastreerde reu en eigenlijk niet wat we zochten, want we zochten een teef. Maar hij trok mij ontzettend aan....

Aan D. gevraagd wat ze van de combi vond en ze was meteen enthousiast. Hij zou prima bij ons passen volgens haar. Knap hoor! Ik heb alleen maar gevraagd: D., die hond daar achterin het veld, die zouden we graag meenemen. En toen wist ze het al :)

Contract ondertekend (iets van 20 krabbels heb ik moeten zetten). Je mocht niet laten enten, maar er moest getiterd worden en die uitslag moest je ook aan Zalikas doorgeven. Als de hond naar de dierenarts moest, eerst overleg met Zalikas. Chip mocht niet overgeschreven worden. Die moest op naam van Zalikas blijven staan.Gesprekje gehad met de toenmalige penningmeester. Die had een hele tafel vol koeken liggen. Want mensen moesten niet naar de vlakbij gelegen friettent iets gaan eten, want daar vertelden ze zulke verhalen over Zalikas, dat mensen vaak niet meer terug kwamen. Heel typisch verhaal vond ik dat......

Toen moest de hond gevangen worden, en tuigje en riemen gepast worden en daarna de hele boel betaald.

Hond achterin de auto (met onze eigen hond die we meegenomen hadden om te zien of er een klik was) en dat ging eigenlijk wel goed. Toen we thuis waren, kwamen we er pas achter dat hij echt ontzettend bang was voor mensen.

Je zit verplicht in een app groepje met de mensen van jouw transport en daar kwam wel wat dingen boven water. Bijvoorbeeld dat de puppies normaal met 4 maanden naar nederland kwamen en nu ivm corona pas met 8 maanden. En dat ze weinig contact gehad hadden met mensen. Dus heel slecht gesocialiseerd waren. Meerdere nieuwe hondeneigenaren uit de app groep hadden die ervaring. De hond moest verplicht in een bench. Wat wij nooit gedaan hebben. We hebben al meer dan 42 jaar honden en nog nooit heeft een hond van ons in een bench gezeten. We hebben hem een paar dagen laten acclimatiseren (hij kroop weg, achterin de schuur en wij zetten er eten en water bij en gingen er op een afstandje bij zitten lezen of zo en tegen hem kletsen en vooral niet aankijken)
Toen hebben we hem een hele lange riem aangegeven, zodat we hem gemakkelijk konden pakken als dat nodig was. En zijn aan het socialiseren gegaan. En tot op de dag van vandaag (bijna 2 jaar later) maakt hij nog steeds mini-stapjes voorwaarts.

Voor ons is het de liefste hond. Voor onze kleinkinderen ook en voor de rest van de wereld maakt hij dus die stapjes.

Als we alles van te voren geweten hadden, waren we nooit met Zalikas in zee gegaan. Ik heb ze van te voren wel gegoogled, en dat was best positief eigenlijk. Pas daarna, toen we onze hond eenmaal hadden, en ik ging nog een keer heel kritisch zoeken, kwamen er andere reviews boven water.

On the bright side: we hebben echt de allerliefste gekke hond er aan overgehouden

Renaren
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 sep 2022 03:39

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Renaren »

Wij hebben dezelfde ervaring met Zalikas als Kwaatje. Er werd ons een hele bange hond voorgeschoteld door D. Hij vertoonde steeds meer angstagressie. Niet tegen ons, voor ons was hij erg lief. Dit was overigens al in 2015. Er is dus niets veranderd in al die jaren.

Traumahond
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 sep 2022 16:35

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Traumahond »

Ik blijf mij altijd weer verbazen over hoe gemakkelijk mensen verleid worden en kiezen voor een zgn. "rescue"-hond in plaats van het overnemen van een hond uit een asiel hier of te gaan voor een goed gefokte (maar vaak duurdere rashond). Rescuehonden zijn vaak ex-straathonden uit het Oostblok die door (schimmige) lieden daar naar hier worden getransporteerd en met een tranentrekkend verhaal aan de man of vrouw worden gebracht. Vaak is dat dan voor mensen zelfs hun eerste hond ooit. Corona heeft dit probleem alleen maar nóg groter gemaakt en ik ben het met vorige schrijvers eens dat er rap wetgeving moet komen die dit soort praktijken moet stoppen en/of strafbaar moet stellen.

Wekelijks heb ik cliënten die mij bellen waarbij dan blijkt dat de "geredde" hond toch een (fors) rugzakje aan problemen heeft meegenomen. En dat moet je dan als leek maar zien op te lossen. Hoe? Vandaag was ik bij een cliënt met een hond en hoorde van deze Stichting. Het kostte me welgeteld twee minuten werk om er achter te komen waar Zalikas voor staat en ik kan niet anders zeggen dan dat dat mijn tenen doet krullen. Schandalig als je zo met honden om gaat (in een busje met zijn twintigen, om over de rest van wat ze dan hier in Nederland te wachten staat nog maar te zwijgen). Misschien dat daarom ook op hun website geen gezichten en achternamen bij de "medewerkers" en "het bestuur" staan? Als je ergens voor staat dan verschuil je je niet achter een tekening! Het is ook tekenend dat de gemeente waar ze nu nog gehuisvest zijn dwangsommen van €100.000,- heeft opgelegd bij het vaststellen van overtredingen (https://www.gelderlander.nl/montferland ... ~ade3e36e/)!

Wat veel mensen niet weten is dat er in het Oostblok grof geld verdiend wordt aan deze handel en wandel! Ieder verhaal wordt klakkeloos geloofd en niemand gaat kijken of het daar écht zo is (zie ook het verhaal van Serno21, 03-10-21, hierboven). Doordat hier allemaal mensen ingaan op "ach, hoe zielig,.....kijk nou naar dat zielige koppie" wordt deze criminaliteit stelselmatig in stand gehouden. Wat zullen ze in Bulgarije lachen om zoveel domheid hier. Gelukkig heeft mijn cliënt een hond die goed te herconditioneren is en ik heb haar aangeraden alle contacten met deze club te verbreken en hier nooit meer op in te gaan. Nu de rest van Nederland nog!

Marck Verweij
Directeur Traumahond
Kynologisch gedragsdeskundige/Hoofddocent

Jablan
Berichten: 6089
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Jablan »

Ik zoek baas op dierenbescherming.nl is de plek om een asieldier uit Nederland te vinden.

Aurora_devil
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 okt 2022 14:57

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Aurora_devil »

Om even in te haken maar voor 20 honden in een busje gaan ze niet voor rijden vanuit Bulgarije.
Voor 36 honden wel.

Maar de transporten komen niet meer in Loerbeek aan maar op een boerderij in de buurt.
Maar er zijn nog weinig transporten tegenwoordig aangezien Zalikas zelf geen UBN nummer meer heeft.

Maar ze spreken over transpiratie en openheid op de site maar idd daar is weinig van te zien.

D. is oprichster en de penningmeester van Zalikas maar laatst zat ze te huilen in hun laatste (verloren) rechtzaak dat ze heel veel schuld heeft.

Hopelijk is Zalikas snel te einde en alle leed die ze veroorzaken.
Laatst gewijzigd door Aurora_devil op 23 okt 2022 15:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Flowervalley
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 dec 2022 12:12

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Flowervalley »

Ik heb zelf ervaring met zalikas en Daniëlle K.

Helaas heb ik ook zeer nare ervaring met haar.
Nu ik inmiddels verhuisd ben durft ik wel te reageren omdat ze immers mijn gegevens had .

Het is pure handel!!
Doe het niet.
Trap er niet in!!
Danielle is iemand die niks om de dieren geeft.

Toentertijd in 2005/2006 heeft zij ook duitse herder Era laten verdwijnen nadat ze in pension zat in Loerbeek.
De hond (intacte teef) is nooit meer terug gevonden.
Google het verhaal maar eens en u zult geschokt zijn.

Fabius10
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mar 2023 12:34

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door Fabius10 »

Stichting Zalikas Opvanghonden (SZO) oftewel Zalikas, een modelvoorbeeld van een stichting en een constructie waar je voor moet oppassen, en zeker niet mee in zee moet gaan. Wegens een dramatische verandering in ons leven een jaar geleden, na enkele maanden de pijnlijke beslissing moeten nemen om afstand te doen van de hond waar we 4 jaar hard mee hebben getraind en voor hebben gezorgd (onder een opvangovereenkomst, want de stichting wil absoluut niet dat je eigenaar wordt van de hond). Nu 6 maanden verder, los van grotendeels genegeerd te worden en voor alles en nog wat te worden uitgemaakt door Danielle Kalshoven (er is een 'bestuur' maar eigenlijk heeft zij alles voor het zeggen) géén steek opgeschoten, omdat ze simpelweg niets doen en hun verantwoordelijkheden als eigenaar compleet ontlopen.

Het beestje zit momenteel al geruime tijd in een pension aangezien de situatie in huis en omgeving onhoudbaar is. We zoeken hulp voor een oplossing, maar deze stichting gaat in géén enkele aangeboden oplossing (waaronder bijvoorbeeld eigenaarschap overdragen zodat we zelf verder kunnen zoeken) mee en verder bieden ze geen hulp en geen oplossing terwijl het contract ze hier wel toe verplicht.

Onze visie m.b.t. 'straat'honden uit het buitenland halen en een 'beter' leven geven is compleet veranderd. Deze stichting moet stoppen!

RRdeHond
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 aug 2023 16:10

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door RRdeHond »

Hoi Fabius, wij zitten in precies dezelfde situatie. Kunnen we contact krijgen?

JH1
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 nov 2023 10:56

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door JH1 »

Hallo Fabian en RRdeHond,

Wij hebben hetzelfde meegemaakt met Zalikas.
Een hond via Zalikas geadopteerd die niet kon aarden en ondanks trainingen en coaching bijtgedrag vertoonde.
Uiteindelijk het besluit genomen om de hond terug te laten nemen door Zalikas.
Na de afstandsverklaring en het bedrag te hebben betaald werd het stil aan de kant van Zalikas.
Het enige was dat de hond op de website werd geplaatst.
De hond moest bij ons blijven, want Zalikas had geen mogelijkheid en ruimte om de hond terug te nemen.
Al met al na maanden vergeefs contact zoeken hebben wij een rechtszaak gestart, waarin we hebben gesteld dat Zalikas de hond binnen een gestelde termijn moest terugnemen.
Die rechtszaak is door ons gewonnen, waarbij ook een dwangsom is opgelegd door de rechter.
Echter Zalikas heeft de hond nooit terug genomen, noch door gebrek aan financiële middelen de dwangsom betaald.
Uiteindelijk hebben we de hond via een dierenasiel gebracht kunnen herplaatsen bij een nieuw baasje.

Kortom, als je pech hebt met de hond, dan wordt je door Zailkas met een probleem opgezadeld. Nooit met deze stichting in zee gaan!

RRdeHond
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 aug 2023 16:10

Re: Werkwijze hondenopvang Zalikas

Ongelezen bericht door RRdeHond »

HoI! Ik heb je een vrienschapverzoeken en prive bericht gestuurd. Ik kom heel graag met je in contact!
JH1 schreef:
09 nov 2023 11:10
Hallo Fabian en RRdeHond,

Wij hebben hetzelfde meegemaakt met Zalikas.
Een hond via Zalikas geadopteerd die niet kon aarden en ondanks trainingen en coaching bijtgedrag vertoonde.
Uiteindelijk het besluit genomen om de hond terug te laten nemen door Zalikas.
Na de afstandsverklaring en het bedrag te hebben betaald werd het stil aan de kant van Zalikas.
Het enige was dat de hond op de website werd geplaatst.
De hond moest bij ons blijven, want Zalikas had geen mogelijkheid en ruimte om de hond terug te nemen.
Al met al na maanden vergeefs contact zoeken hebben wij een rechtszaak gestart, waarin we hebben gesteld dat Zalikas de hond binnen een gestelde termijn moest terugnemen.
Die rechtszaak is door ons gewonnen, waarbij ook een dwangsom is opgelegd door de rechter.
Echter Zalikas heeft de hond nooit terug genomen, noch door gebrek aan financiële middelen de dwangsom betaald.
Uiteindelijk hebben we de hond via een dierenasiel gebracht kunnen herplaatsen bij een nieuw baasje.

Kortom, als je pech hebt met de hond, dan wordt je door Zailkas met een probleem opgezadeld. Nooit met deze stichting in zee gaan!

Plaats reactie