Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Andere onderwerpen over gezondheid en voeding
Aline28
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mei 2024 19:21

Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Ongelezen bericht door Aline28 »

Hallo allemaal,

Ik zit al een tijd lang met een groot probleem dat mijn hele leven beheerst. Het vervelende is alleen dat ik niemand ken die hier ook last van heeft. Vandaar dat ik me afvraag of er meer mensen zijn die met deze problemen kampen en of iemand iets weet wat er aan te doen.
Het zit als volgt, ik woon nu al zo’n 4 jaar in Amsterdam en eventjes in Utrecht gewoond. Ik heb in die tijd in verschillende huizen gewoond maar ik ben intussen al meermaals verhuisd. Steeds als ik in oude huizen terecht kom (en dan bedoel ik oude huizen variërend van gewoon oude huizen met scheuren in de muur, huizen met vochtproblemen en schimmels, niet goed geïsoleerde kamers en plekken etc.)

Het ene huis had lekkages en het andere huis was gewoon erg oud zonder schimmel en lekkages. Maar op deze plekken kreeg ik ontzettend erge huid en gezondheidsproblemen. Het uit zich als volgt: ik krijg binnen een paar minuten een enorm droge, trekkende, prikkende huid. De huid gaat soms ook jeuken omdat het irriteert, en soms krijgt het zelfs rode plekken. De irritatie is vooral op mijn gezicht en handen, niet op andere plekken op mijn lijf. Daarnaast krijg ik een ontzettend droge mond waardoor ik vaak ook keelpijn krijg zodra ik er een nacht heb geslapen bijvoorbeeld. En daarnaast krijg ik op den duur last van duizeligheid en hoofdpijn.

U zou misschien denken: verhuis dan gewoon naar een nieuwbouwwoning. Maar door de vreselijke woningmarkt en geld is dit niet zo makkelijk. Ik vraag me vooral heel erg af of er meer mensen zijn die met deze klachten kampen, ik ken namelijk zelf echt helemaal niemand. Soms ben ik bang dat ik een soort huidaandoening heb omdat mijn huid zo heftig reageert. Kan iemand mij adviseren?

ZeerPrivé
Berichten: 5695
Lid geworden op: 27 feb 2017 14:50

Re: Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Ongelezen bericht door ZeerPrivé »

Kan iemand mij adviseren?
Ja, dat kan je huisarts.

witte angora
Berichten: 31075
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Ongelezen bericht door witte angora »

De huisarts is inderdaad het eerste aanspreekpunt. Wij zijn geen huisarts.

Wel wil ik je meegeven je eigen leefstijl eens onder de loep te nemen. Je klachten kunnen woning-gerelateerd zijn, maar dat hoeft niet. Ik heb zelf altijd last gehad van een droge huid, soms met eczeem, ook rode vlekken en jeuk. Reden bleek dus in zeep en shampoo te liggen: de meesten verwijderen het natuurlijke laagje vet dat op je huid hoort te zitten. Met dit als gevolg. De HA zal je er vast meer over kunnen vertellen.

Succes bij de HA.

rwolters
Berichten: 1653
Lid geworden op: 28 sep 2022 13:32

Re: Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Ongelezen bericht door rwolters »

Zoals gezegd, ga naar de huisarts. Maar wat je ook eens kan proberen is om voor 1 of 2 weken een nieuw vakantiehuis te huren en kijken of je er dan geen last van hebt. Als mensen ergens heel slecht in zijn is het wel oorzaak en gevolg op de juiste manier aan elkaar koppelen. Door dingen uit te sluiten kan je de oorzaak makkelijker bepalen.

Methusalah
Berichten: 1222
Lid geworden op: 19 nov 2019 10:28

Re: Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Ongelezen bericht door Methusalah »

En specifiek bij de huisarts, laat eventueel een allergie test doen (krasjestest). Misschien ben je wel gevoelig voor huisstofmijt en die kom je overal tegen tenzij alles al hypoallergeen is in je woning. Vergeet niet dat je allergieën ook op latere leeftijd kan ontwikkelen. En hij kan je ook weer doorverwijzen naar de dermatoloog.

Nijogeth
Berichten: 10151
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Dat van die droge keel herken ik wel, maar dan juist in moderne woningen met mechanische ventilatie. Daar woon ik zelf namelijk. Ik moet echt zorgen voor extra vocht in de lucht in de winter.

BL2
Berichten: 4875
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Enorme huidklachten bij een ongezond binnenklimaat

Ongelezen bericht door BL2 »

Aline28 schreef:
28 mei 2024 19:23
Ik zit al een tijd lang met een groot probleem dat mijn hele leven beheerst.
Voordat er weer allerlei ideeën worden bedacht door ons als leken, wat zei de huisarts en/of de specialist ?

Plaats reactie