LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pesten van je kind met als gevolg letsel

Bespreek hier ervaringen over basis- en middelbare scholen
karin38
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 okt 2009 08:52

Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door karin38 »

Je kind zit op een openbare school. Hij wordt al maanden fysiek en geestelijk gepest. Je hebt dit meerdere malen gemeld bij de leerkracht en bij de directie. Ontkennen dit in alle toonaarden. Constant wordt hij op zijn voeten getrapt door een leerling. Gevolg, heel veel pijn aan zijn voeten. Leerkracht zegt: ach ze hebben beiden lange benen, dus....
Je kind krijgt een nieuwe voetbal en neemt deze dagelijks mee naar school. Maar tijdens het spelen buiten tijdens het speelkwartier wordt deze bal met veel geweld van hem afgenomen en gooien ze de bal constant hard naar zijn hoofd toe.
Elke keer gaat hij hiervoor naar zijn leerkracht toe, maar die doet heel laconiek. De beide leerkrachten moeten goed toezicht houden als de kinderen buiten spelen, maar doen dit dus niet.
De directeur ziet dit niet als pesten. Zijn speelgoed is meerdere malen kapotgemaakt, ook dit wordt glashard ontkent, het speelgoed was al stuk toen hij het meenam naar school.
Omdat je kind constant hoofdpijn heeft en pijn in zijn beide voeten, ga je met je kind naar zijn arts toe. Deze schrikt hier van en wil foto's van zijn beide voeten laten maken en stuurt hem voor de hoofdpijn door naar een osteopaat. De volgende dag kan je daar al terecht. Deze constateerd na onderzoek dat er twee nekwervels zijn verschoven. Hij noemt het constant gooien met de bal naar zijn hoofd en het trappen op zijn voeten fysiek geweld. En hij wordt hier ook enorm boos over.
Hij kan de nekwervels terugzetten, maar wil je zoon toch onder controle houden hiervoor.
De dag erna confronteer je wederom de leerkracht hiermee, deze ontkent wederom in alle toonaarden. Wie zegt dat hij het niet ergens anders heeft opgelopen. Nou, niet dus, je kind speelt wel buiten maar niet met een bal en alleen met hele goede vriendjes en alleen in je eigen tuin en in je eigen straat.
Deze school is een van de 8 zwakke scholen in je woonplaats die onder curatele zijn gezet door de inspectie van het onderwijs. Je neemt dus contact op met je eigen vertrouwensinspecteur en ook deze wordt heel erg boos en zegt je toe direct contact op te zoeken met de directeur en als deze alles ontkent gaat hij een stapje hoger en als ook de clusterdirecteur alles ontkent, dan gaat hij naar het bestuur toe. Want dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd op deze school.
Een andere leerling is ook al heel erg fysiek mishandeld, zelfs geslagen en geschopt en een andere leerling werd constant uitgescholden.
Het bestuur van de openbare scholen is al een heel erg rommeltje.
Dit geval valt onder de Arbowet waarin zelfs staat dat een school een veilige omgeving moet bieden aan de leerlingen. Maar dat doen ze dus in het geheel niet.
In de gehele provincie zijn er al ruim 30 zwakke scholen. Dat is behoorlijk veel.
De inspectie van het onderwijs neemt dit heel erg hoog op en wij als ouders ook.
Je hoeft als ouder trouwens niet bewijzen dat je kind werkelijk mishandeld is, de school moet juist met harde bewijzen komen dat dit niet zo is.
Trouwens, de school heeft pas sinds een jaar een eigen pestprotocol.
Ook dit meerdere keren aangekaart bij de leerkracht en de directie. De school heeft een pestprotocol, maar dat is een wassen neus. Dit pestprotocol hebben ze pas gemaakt naar aanleiding van dat ik hen er op had gewezen dat ze er geen een hadden. Toen hebben ze heel snel een in elkaar gedraaid.
Je mag niet opkomen voor de rechten van je kind dat fysiek mishandeld is.

witte angora
Berichten: 31285
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door witte angora »

Als het zo'n beroerde school is, waarom laat je je kind dan juist naar die school gaan?

karin38
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 okt 2009 08:52

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door karin38 »

Wij willen hem heel graag van deze school afhalen, maar het bestuur en vooral de clusterdirecteur verbied ons dat. Doen ze al heel lang.
Want als hij hier lucht van krijgt, gaat hij alle scholen in onze woonplaats mailen en hen verbieden onze zoon bij hen in te laten schrijven.
Maar door wat ze nu doen hebben we wel een hele goede reden om hem van deze school af te halen.
Maar wij moeten eerst afwachten wat de inspectie van het onderwijs gaat doen en wij krijgen ook hulp van iemand die al jaren strijd tegen schoolpesten. Die gaat ons ook hierin helpen.
En wij gaan juridische hulp inschakelen.
En de beide artsen staan achter ons en helpen ons ook en steunen ons ook hierin en geven ons groot gelijk dat wij dit niet accepteren.
Gelukkig staan we niet alleen hierin.

witte angora
Berichten: 31285
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door witte angora »

Ik denk dat het bestuur toch echt niks over jullie te vertellen heeft, of wel dan.

Als je weg wilt, ga je weg, simpel zat. We zitten in Nederland, niet in Noord-Korea of de voormalige Sovjet-Unie.

Gewoon eerst een andere school zoeken, en als je er een hebt gevonden, dan pas laten weten dat je weg gaat.

En die mail: dreig gewoon met een aangifte wegens laster en smaad. Dat is strafbaar namelijk. Zorg wel dat je zelf niet te negatief bent over de school, anders kan zo'n dreigement zich tegen jullie keren. Sterker nog: je hoeft niet eens al te negatieve dingen over die school te vertellen. Het onderwijswereldje is klein, andere scholen weten heus wel redelijk goed wat er wel of niet speelt. Ook al zullen ze dat niet hardop zeggen.
hen verbieden onze zoon bij hen in te laten schrijven.
Als die clusterdirecteur niks over die scholen te vertellen heeft, kan hij ze ook niks verbieden. Ik weet eerlijk gezegd niet of hij zelf met die mail gedreigd heeft, of dat je je dit inbeeldt.

stofzuigertje

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Omdat het een openbare school betreft kunt U de klacht ook bij de Wethouder indienen en die kan wel er voor zorgen dat U elders terecht kunt.

Zowel voor U als Uw kind is goede school waar dit kind zich thuis voelt noodzakelijk en daar is hier geen sprake van.

Als de verantwoordelijke Wethouder weigerde of het op lange baan schuif is klacht indienen bij Ministerie van Onderwijs ook nog mogelijk over zowel de wethouder als de school.

Gezien de verkiezingen is de www.sp.nl ook een partij die vaak op komt voor dit soort gevallen en veel kan regelen, ook als ze in Uw gemeente niet aanwezig zijn zullen ze het landelijk regelen.

karin38
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 okt 2009 08:52

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door karin38 »

De clusterdirecteur heeft het al eens gedaan, mensen verbieden om van school te veranderen. Is een vriendin van ons ook een paar jaar geleden overkomen. Ook op een zwakke school die onder curatele stond. Haar kind werd ook al jong gepest, geslagen en geestelijk mishandeld. Zelfs het bestuur verbood het. Ze is toen ook naar de inspectie gegaan, die zeiden dat het bestuur dit niet mocht doen. De inspectie heeft toen ingegrepen en toen mocht ze wel van school veranderen.

Naar de wethouder van onderwijs stappen heeft weinig zin. Het is een stichting, de openbare scholen hier. De politiek hierop aanschrijven kan wel, maar ook zij kunnen weinig doen, ook omdat het een stichting is. Het bestuur trekt zich ook weinig aan van de politiek. De raad klaagt al jaren over het feit dat ze geen invloed over hen uit kunnen oefenen.

De enigen die hier wat aan kunnen doen is de inspectie van het onderwijs, ook om het feit dat dit een zwakke school is en onder hun curatele staat. Gelukkig steunt de vertrouwensinspecteur ons hierin en gaat komende week de nodige stappen ondernemen. Als het niet bij de directeur kan en ook niet bij de clusterdirecteur, dan gaat hij naar het bestuur toe.
Ook worden wij door iemand gesteund die al jaren strijd tegen pesten op school. Hij helpt ons ook hierin.
Wij gaan natuurlijk wel alles op alles zetten om onze zoon van deze school te halen. Dit is een hele goede aanleiding om dit te doen.
En de behandelende artsen vinden het een heel goed idee om juridische stappen tegen de school te gaan nemen. Ook de vertrouwensinspecteur vindt dit een heel goed idee. Komende week nemen wij contact op met een advocaat hierover.

Dit is nog lang niet voorbij.

Toxopeus
Berichten: 233
Lid geworden op: 03 okt 2009 11:18

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door Toxopeus »

karin38 schreef:Dit is nog lang niet voorbij.
Problemen met de buren,wijkagenten en de school, ligt het ook niet een beetje aan jezelf?
klik

stofzuigertje

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Als ik snel beide topics lees zou ik liever verhuizen naar betere wijk of stad....

Wel zou ik de SP (meestal in grotere steden waar dit soort problemen vaker voor komen aanwezig) vragen.

Een nieuwe start in nieuwe omgeving en de problemen zullen eerder oplossen.
Ook de kinderbescherming met valse beschuldigingen en zo zullen andere mensen hebben dus U als nieuwe klant zien.

Dus verhuis indien mogelijk en je hebt dan wel recht op school in jou buurt uit te zoeken zonder beperkingen!

karin38
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 okt 2009 08:52

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door karin38 »

Verhuizen naar een andere woonplaats, is niet een twee drie mogelijk, dan moet je het geld wel hebben om te verhuizen.
Maar we denken er wel hard over na om dat te gaan doen.

Zodra ik meer weet wat de inspectie gaat doen, dan ga ik kijken de plaatselijke politiek te benaderen. Maar zoals ik al eerder zei, het is een stichting en heel moeilijk aan te pakken. Nee, daar past het bestuur wel voor op. Ze hebben zich zo ingedekt dat niemand ze kan aanpakken, behalve de inspectie voor het onderwijs. Want dit is niet het eerste geval van fysieke mishandeling.

En wat betreft die valse meldingen bij AMK door buren en anderen, dat wordt aanstaande dinsdag definitief opgelost. Dan vindt er een gesprek plaats met onze advocaat en moet deze instantie met harde bewijzen komen.

Verhuizen is wel een optie, maar wel een moeilijke waar je maar net het geld voor moet hebben.

karin38
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 okt 2009 08:52

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door karin38 »

We zouden inderdaad naar een andere school kunnen stappen en onze zoon bij deze nieuwe school inschrijven.
Maar zo makkelijk gaat dit hier niet.
Een openbare school is geen optie, de nieuwe school gaat bij de oude school informeren, want zonder toestemming van de oude school kun je niet eens je kind inschrijven bij een nieuwe school. Bij de oude school gaan ze dan ook informeren waarom je van school veranderd of wilt veranderen.
En alle scholen zijn gekoppeld aan elkaar. Zodra dit de clusterdirecteur dit te weten komt, steekt hij hier een stokje voor.
Zelfs bij een katholieke of christelijke school kan dat niet, want die hebben ook contact met de openbare scholen. En hele goede contacten zelfs.
Maar als de inspectie voor het onderwijs het met ons eens is, zullen we alles op alles zetten om hem van deze school te krijgen.
Ook al is het openbaar onderwijs bestuur het hier niet mee eens.
We wachten gewoon af wat de inspectie gaat doen en wat een advocaat eventueel kan doen.
Het valt allemaal onder de Arbowet artikel 3 waarin staat dat de school er voor moet zorgen dat leerlingen veilig zijn.
Een vriendin van ons heeft dit zelfde al ruim 2,5 jaar geleden meegemaakt, met een school hier.
Het is heel moeilijk vechten tegen het bestuur en de scholen. In de hele stad zijn er in totaal 8 zwakke scholen. Het is dan ook heel moeilijk om van school te veranderen om deze reden.

Thundercracker
Berichten: 118
Lid geworden op: 26 mar 2010 23:13

Re: Pesten van je kind met als gevolg letsel

Ongelezen bericht door Thundercracker »

Je hoort hier ook maar 1 kant van het verhaal en gezien de andere topics zal hetzelf ook wel een probleemgezin zijn ....

En als mijn kind gepest zou worden erg gepest dan dan zouden ze toch echt naar een andere school gaan NIEMAND kan dat verbieden om te doen. Je bepaalt altijd nog ZELF waar jeje kind naar school laat gaan. Een school kan vol zijn en dus geen plek hebben maar weigeren zullen ze verders nooit..onzin.

maargoed steek eerst je hand maar eens in eigen boezem..

Gesloten