LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] springstreet

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
loet smeets
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 jun 2010 19:22

springstreet

Ongelezen bericht door loet smeets »

Op 17 april 2010 heb ik converse /all stars gympen besteld en betaald (64 euro)bij Springstreet. Inmiddels zijn we 2 maanden verder en heb ik nog niets ontvangen en wordt er door Springstreet niet gereageerd op mail en telefoon. Ook ik voel mij bedrogen en heb het sterke vermoeden met een malafide internetwinkel te maken te hebben.

michielNED
Berichten: 85
Lid geworden op: 10 apr 2010 15:06

Re: springstreet

Ongelezen bericht door michielNED »

Via google komt het volgende adres naar voren:

SDI Enterprises, Inc.
Prinsengracht 796
1017 LH Amsterdam
020-7719710
KVK 28098433
[email protected]

Site lijkt ook als theavenue.nl actief te zijn. Over beide sites zijn tig meldingen over niet leveren te vinden. Kortom, ik zou zeven aangifte doen. De leveringstermijn is al lang verstreken, de verkoper is dus in gebreke.

loet smeets
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 jun 2010 19:22

Re: springstreet

Ongelezen bericht door loet smeets »

Dank je wel voor de tips, ik zal zeker aangifte gaan doen.
groetjes Loet

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Guardian72 »

http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 69&t=82066 - nog een topic over dezelfde.
Domeinnaam springstreet.nl
Status actief
Houder ,
Administratieve contactpersoon [email protected]
Registrar Transip BV
Schipholweg b
2316XB LEIDEN
Nederland
Technische contactpersonen [email protected]
Bovenstaande is het webregistratie adres.
Alleen een hotmail (is al twijffelachtig)
Domeinnaam theavenue.nl
Status actief
Houder SDI ENTERPRISES
Administratieve contactpersoon [email protected]
Registrar Transip BV
Schipholweg b
2316XB LEIDEN
Nederland
Technische contactpersonen [email protected]
Dezelfde inderdaad.
Verdacht.

Rickzijlker
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 jun 2010 16:42

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Rickzijlker »

Hier nog een 'gedupeerde' van deze oplichter. Gelukkig ging het 'slechts' om 66 euro voor een paar vans. Uit principe ben ik bereid om tot het uiterste te gaan om deze oplichter op zijn knieën te krijgen.Hier mijn verhaal tot nu toe:

11 mei: Besteld
23 mei: Eerste keer gevraagd wat de status was
1 juni: Tweede keer om status gevraagd
2 juni: Na wat googlen zag ik wel erg veel klachten en ben ik uitgebreid op onderzoek uitgegaan en heb ik Springstreet.nl ingebreke gesteld.

Ingebrekestelling mail:

"
**plaatsnaam**, 2 juni 2010

http://www.springstreet.nl
SDI Enterprises, Inc.
Hekkensteeg 11
2312 MT Leiden

Rick Zijlker
***adres***
***adres***

Geachte heer/mevrouw,

Onder verwijzing naar mijn eerder verzonden emails d.d. 23 mei 2010 en 1 juni 2010, waarin om reactie had gevraagd op de status van mijn bestelling (Ordernummer: *****) , heb ik nog steeds geen reactie gehad.

Bovendien zijn er in de afgelopen maanden (vanaf februari) talloze klachten geregistreerd over mede-klanten die nog altijd in afwachting zijn op betaalde bestellingen ook geen contact krijgen met uw bedrijf. Deze onbeantwoorde klachten kunt u hier vinden:
http://www.klachtenoplossing.nl/springstreet-nl/

Aangezien reactie uitblijft beroep ik mij op artikel 4.2 uit de voorwaarden van http://www.springstreet.nl waar het volgende beschreven staat:
"4.2 Zodra http://www.springstreet.nl kennis draagt van feiten en/of omstandigheden die realisering van de levering op of binnen de opgegeven levertijd onmogelijk maken, geeft http://www.springstreet.nl hiervan zo spoedig mogelijk bericht aan de klant onder opgave van de verwachte nieuwe levertijd."

Ik stel u nog één keer in de gelegenheid langs de normale weg te handelen en verwacht uw reactie over de status en datum van de levering van mijn bestelling uiterlijk 10 juni 2010 te ontvangen.

Bij het uitblijven van de reactie met leveringsdatum beroep ik mij op mijn recht om de overeenkomst te ontbinden volgens artikel 4.3 uit de voorwaarden van http://www.springstreet.nl waar het volgende beschreven staat:
"4.3 Indien de verhindering van de nakoming, als in het vorige bedoeld, langer dan dertig (30) dagen aanhoudt, heeft de klant het recht de overeenkomst te ontbinden, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. "

Ik vertrouw erop dat u het niet zover zult laten komen.

Rick Zijlker
"

11 juni: Er is nog steeds geen gehoor. Tijd voor ontbinding van de overeenkomst. Na deze ontbinding, waar ik hoogstwaarschijnlijk ook geen reactie op zal krijgen, ga ik aangifte doen.

Ik heb van alle correspondentie en van de website+voorwaarden etc. screenshots en kopieën gemaakt. Een leuk detail is dat het emailadres wat hier voorheen genoemd wordt, banden heeft met de escort wereld in Miami. Ik heb een tweetal advertenties gevonden waarbij [email protected] als contactadres gebruikt wordt. Zie deze link.

Ook heb ik een mail naar dit adres gestuurd met de vraag of hij eigenaar is van springstreet.nl , in het engels uiteraard, maar geen gehoor.

Het adres wat eerder genoemd werd (m.b.v. een whois op de website) is gewoon van de hostingprovider. Transip is de hostingprovider waar de site gehost staat, maar ook duizenden andere sites en heeft hier niets mee te maken. Toevallig werk ik zelf in de domeinenwereld, dus weet hoe dat werkt.

Nog een bijzonder detail: SDI Enterprises inc. staat met als adres Amsterdam in het KVK register. Toch blijkt er een tweede SDI Enterprises Inc. te bestaan met het bovenstaande adres in Leiden. Dit bedrijf pretendeert groothandel in dranken te zijn. Aangezien je een unieke naam moet voeren volgens KVK denk ik dat dit hetzelfde bedrijf is.

Ook is er een SDI Enterprises Inc. in de Verenigde Staten. Dan denk je waarschijnlijk dat dat logisch is, maar deze is gevestigd naast Miami.. waar dus ook die advertenties voor geplaatst zijn. Het is een eenmansbedrijf, net als op nederlandse sites over SDI Enterprises Inc. vermeld staat.

Kortom er hangt een luchtje aan deze zaak. Ik update hier zodra ik nieuws heb.

Sandra1976
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2010 12:57

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Sandra1976 »

Ook ik ben een gedupeerde van Springstreet.nl. Op 14 april A&F kleding t.w.v. 158 euro besteld. Tot op heden niks ontvangen. Diverse mails en brieven gestuurd, geen reactie. Heden heb ik contact opgenomen met mijn bank ABN. Daar Springstreet gebruik maakt van een ABN rekeningnummer, heb ik een klacht ingediend en wordt deze op dit moment onderzocht door de interne veilingheidsdienst van de ABNAMRO.
Wellicht heeft iemand hier wat aan. Ook ik ga morgen aangifte doen bij de politie.

Verder zie ik dat hetzelfde rekeningnummer 52.45.90.958 (MOLLIE BV) ook gekoppeld is aan http://www.ladies4you.nl (zie http://www.opgelichtopinternet.nl) Mollie BV is overigens het bedrijf dat de internetbetaling voor Springstreet etc verricht. Mollie BV heb ik ook gebeld (+31 20 - 612 88 55) zij gaan de klant verzoeken het geld terug te betalen. Mocht ik na 5 werkdagen geen reactie moet ik weer bellen. Wellicht ook handig voor jullie om je klacht bij Mollie BV neer te leggen.

Succes allemaal!
Groetjes,
Sandra

Sandra1976
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2010 12:57

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Sandra1976 »

Het ongelooflijke is gebeurd... ik heb mijn geld vandaag teruggestort gekregen! Fantastisch! Hoop dat het jullie ook zo vergaat.

Succes!

Monique_
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jun 2010 20:23

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Monique_ »

Dat is geweldig Sandra!
Ik ga maandag contact opnemen met MOLLIE en de ABN en aangifte doen.

loet smeets
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 jun 2010 19:22

Re: springstreet

Ongelezen bericht door loet smeets »

Inmiddels zijn de converse gympen geleverd, ongeveer een week nadat ik hier een klacht had geponeerd en ook op de site klachtenoplossing.nl. Overigens heb ik ook aangifte gedaan 4 dagen voordat de schoenen werden geleverd. Je zou bijna geloven dat het geen toeval is.
Bedankt voor alle tips en succes.
groetjes Loet

lianda
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jul 2010 17:47

Re: springstreet

Ongelezen bericht door lianda »

Nou ik ben dus ook de gedupeerde, helaas lees ik het forum over Springstreet te laat.
Ik ben opgelicht voor een bedrag van 455,00 EUR .
Me maag draait ervan. Ik ben vandaag bij de Politie geweest en als antwoord wij kunnen niets voor u doen.
Dus iedereen na mij kan gewoon lekker op die rekening geld storten.

De Bank kan ook niks doen, omdat ik met IDEAL hebt betaald.
Dus Internetbankieren met IDEAL dat doe ik dus nooit meer. Je wordt van de kastje naar de muur gestuurd.
Hoe kan het dat deze persoon niet wordt aangepakt, en lekker kan door verkopen.

Maar ik ga ermee verder IP adres heb ik al, en ik hoop meer boven water te halen.
Wie ook nog zijn geld wilt terug zien.....mail mij ( met z'n alle staan we sterker)

Lian

marijkemcm
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 jul 2010 20:48

Re: springstreet

Ongelezen bericht door marijkemcm »

Ik heb in februari Ugg's ballerina's besteld en € 116,00 betaald. Na 3 weken bleken ze niet leverbaar te zijn. Er wordt af en toe dmv een standaardmail een toezegging gedaan over terugbetaling(ik lees bij diverse andere klachten precies dezelfde toezeggingen zoals: kijk vrijdag op je bankrekening of we hebben het al betaald). Echter tot op heden nog geen geld terugontvangen. Ik heb ook Mollie Bv gebeld op 30 juni. Zij hebben per 1 juli hun diensten aan Springstreet stopgezet omdat er klachten waren. Ik had Springstreet mijn laatste ultimatum gesteld te betalen voor 30 juni 11.00 uur. Helaas, maar wel voorspelbaar, niets van hen vernomen. Ik heb dan ook aangifte bij de politie gedaan. Zij namen het heel serieus. Samengevat is Springstreet een grote oplichter met een volle bankrekening :(

basdevries
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jul 2010 14:28

Re: springstreet

Ongelezen bericht door basdevries »

lianda schreef:Nou ik ben dus ook de gedupeerde, helaas lees ik het forum over Springstreet te laat.
Ik ben opgelicht voor een bedrag van 455,00 EUR .
Me maag draait ervan. Ik ben vandaag bij de Politie geweest en als antwoord wij kunnen niets voor u doen.
Dus iedereen na mij kan gewoon lekker op die rekening geld storten.

De Bank kan ook niks doen, omdat ik met IDEAL hebt betaald.
Dus Internetbankieren met IDEAL dat doe ik dus nooit meer. Je wordt van de kastje naar de muur gestuurd.
Hoe kan het dat deze persoon niet wordt aangepakt, en lekker kan door verkopen.

Maar ik ga ermee verder IP adres heb ik al, en ik hoop meer boven water te halen.
Wie ook nog zijn geld wilt terug zien.....mail mij ( met z'n alle staan we sterker)

Lian
Beste Lian,

Op welke manier dacht je dan dat de bank iets voor je ging/kon doen? Jij hebt de betaling gedaan.
Ik vind het vervelend voor je dat je gedupeerd bent maar het is je eigen verantwoordelijkheid om op te letten of een webshop betrouwbaar is.

Desondanks heeft het absoluut wel zin om aangifte te doen. De Politie onderneemt namelijk wat als er minimaal drie aangiftes over hetzelfde bedrijf binnen komen. Daarbij is het echter wel belangrijk om de leveringstermijn en andere voorwaarden in de gaten te houden. Deze dienen verstreken te zijn, anders zullen zij (nog) niks kunnen doen.

J de Boer
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jul 2010 11:35

Re: springstreet

Ongelezen bericht door J de Boer »

Tja.....ook ik ben "slachtoffer" van Springstreet. Niet zo'n groot bedrag ( €89,00 ) maar toch. Na veel heen en weer gebel, gemail en geschrijf vandaag aangifte gedaan van oplichting. Iedereen die dit is overkomen raad ik aan het zelfde te doen. Ik heb niet de illusie dat ik mijn geld terug krijg maar ik hoop dat de politie ( als er genoeg aangiftes zijn) ze in iedergeval te pakken krijgt.

mb_71
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jul 2010 23:31

Re: springstreet

Ongelezen bericht door mb_71 »

LET OP! De persoon achter deze website heeft ook een (nieuwe?) website onder de naam usamerken.nl

Voordat ik via deze site iets bestelde heb ik op google gezocht en aangezien ik geen posts op fora tegenkwam over deze webshop, zag ik geen reden om te wantrouwen....

Ik heb op 10 juni een bestelling gedaan en herhaaldelijk om de status gevraagd. De mail naar [email protected] en [email protected] wordt echter door de mailserver teruggekaatst.

De website van usamerken.nl ziet er bijna hetzelfde uit als springstreet.nl en het rekeningnummer is hetzelfde: 524590958

michielNED
Berichten: 85
Lid geworden op: 10 apr 2010 15:06

Re: springstreet

Ongelezen bericht door michielNED »

Die site staat inderdaad op naam van dezelfde houder. Als naam van de houder staat er daar "EasyBuyAmerica LLC", een bedrijf dat mogelijk ook gelinkt is aan de volgende sites (een deel ligt ondertussen al plat, maar via google cache is te zien dat er "copyright EasyBuy America LLC" staat):
ipaduitamerika.nl
uggsuitamerika.nl
productenuitamerika.nl
abercrombieuitamerika.nl

Frank 1978
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jul 2010 12:37

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Frank 1978 »

Ik ben zo stom geweest hoor! Heb op 10 juni een paar schoenen gekocht via usamerken.nl. Heb herhaaldelijk contact met hun proberen op te nemen, maar de emailadressen die ik kon vinden werken niet. Verder heb ik het contact formulier op usamerken.nl ingevuld, maar ook hier geen reactie op.

Wat moet ik doen op mijn geld terug te krijgen? Ik zie zoveel verschillende reacties op jullie site, maar wat is nu de beste en meest effectieve?

Wie kan er in godensnaam voor zorgen dat dit bedrijf vervolgd wordt zodat andere mensen niet dezelfde fout kunnen maken?

Hoor graag,
Frank

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Domeinnaam usamerken.nl
Status actief
Houder EasyBuyAmerica LLC
Administratieve contactpersoon [email protected]
Registrar Transip BV
Schipholweg 9 b
2316XB LEIDEN
Nederland
Technische contactpersonen [email protected]
Domeinnaamservers ns0.transip.net
ns1.transip.nl 80.69.69.69
ns2.transip.eu
Datum registratie 2010-03-18
Administratie door NL Domain Registry
Bovenstaand gegevens zoals die bij SIDN bekend zijn.

Een niet Nederlands bedrijf zit hier dus achter.
Dit bedrijf mischien: http://www.networksolutions.com/whois-s ... merica.com

Maar ook weer verstopt.
Succes - maar ik denk dat het een dure les word.

marijkemcm
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 jul 2010 20:48

Re: springstreet

Ongelezen bericht door marijkemcm »

Vooral aangifte doen! Misschien wordt die ******* dan gepakt!!

Ineke312
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 jul 2010 19:54

Re: springstreet

Ongelezen bericht door Ineke312 »

22 juni 2010 heb ik bij springstreet all stars besteld en betaald met ideal(77 euro). Nog steeds niets ontvangen en geen antwoord op al mijn mailtjes. Vandaag even gegoogled op springstreet en ben erg geschrokken. Oplichting dus! De site zag er professioneel uit...Niet dus. Wat te doen?

Groet Kathy

marijkemcm
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 jul 2010 20:48

Re: springstreet

Ongelezen bericht door marijkemcm »

Hooi ,
je moet gewoon aangifte doen want ik heb mijn uggs ook nooit gehad!
en inmiddels al aangifte gedaan

groetjes

Gesloten