LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NZA

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

NZA

Ongelezen bericht door vroem »

ik vraag mij af of iedereen zich, met alle gedoe rond een nieuw kabinet, wel beseft dat de grootste problemen die zich in de zorgsector afspelen toe te schrijven zijn aan het wanbeleid van de NZA?
Deze dictatoriale club heeft een veel te uitgebreid mandaat, en daarmee veel te ver gaande rechten in de zorg""markt"".
De rechter heeft de NZA in haar korte bestaan (ontstaan vanuit COTG) reeds meermalen keihard teruggefloten, maar er zijn ook zaken waar de rechter zich niet mee kan en mag bemoeien.

Invoer van de DBC`s bv in de ziekenhuizen is naast veroorzaker van hoge kostenstijgingen ook verantwoordelijk voor verarming van de zorg zelf.
En geeft de NZA eerlijk toe dat men misgekleund heeft? welnee... De schuld ligt weer eens bij de sector zelf....

En 2 bestuurders hebben nog eens 4 jaar extra gekregen ook....Naast de diverse andere fucnties die zij hebben mogen zij dus 4 jaar doorgaan met verder duurder maken en gelijkertijd uitkleden van de zorg in Nederland...Ik vind dat mensen op dit soort posities geen andere functies mogen hebben.. Vind ook dat een NZA met maar liefst 170 medewerkers wel een grote aanslag doet op de belastingpot... Kan best wat minder hoor, zoveel hoeven ze nu ook weer niet te doen dat daar 170 man voor nodig is...

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

inmiddels 40 x gelezen, maar blijkbaar kan het niemand wat schelen. Dan moeten we ook niet zeuren dat de verzekering steeds verder wordt uitgekleed en wel de premie blijft stijgen....

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: NZA

Ongelezen bericht door tennis »

vroem schreef:inmiddels 40 x gelezen, maar blijkbaar kan het niemand wat schelen. Dan moeten we ook niet zeuren dat de verzekering steeds verder wordt uitgekleed en wel de premie blijft stijgen....
Niemand is verplicht een bericht te schrijven !

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

heb ik gezegd dat dat moet dan? Ik trek slechts een conclusie. Als je niets inhoudelijks te melden hebt, dan liever idd geen reactie....

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: NZA

Ongelezen bericht door tennis »

sorry, maar als ik wil reageren, dan doe ik dat, ook zonder jou toestemming!

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

laat het dan , als het per se off topic moet, tenminste nog een zinvolle reactie zijn, niet een die nergens op slaat... :roll:
Maar je gaat je gang maar, als dat je gelukkig maakt... :D

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: NZA

Ongelezen bericht door S. »

Ik heb het bericht gelezen en vind het jammer dat er zoveel controlerende instanties nodig zijn voor het leveren van zorg. De NZa is ook de instantie die verantwoordelijk is voor de toepassing van de zorgzwaartepakketten en andere ongein. Zij ook al vele topics over volgetiept. Heb het idee dat wanneer je patienten net iets teveel geeft dan wat ze nodig hebben, maar de financiele verantwoording op deze uitvoering minimaliseert, dat je dan nog goedkoper uitbent dan wanneer je zoiets als de nederlandse zorg autoriteit of dergelijken in stand moet houden. De mensen die daar werken doen dit bepaald niet voor een schijntje.
Heb een aantal jaren terug een keer een soort online-ruzie gehad met iemand die voor zo'n instantie werkte waarvan ik ook vind dat deze niet nodig moet zijn. Hopelijk heb ik die persoon aan het denken gezet en doet hij nu wat anders.(lees: nuttigs) Mij heeft hij echter niet kunnen overtuigen van het belang van al die controle momenten, formulieren en politiek geneuzel, maar de strijd eindigde in de opvatting dat ik dom, laag opgeleid, leugenachtig en meer negatiefs was en dat de autoriteiten nuttig werk deden, de vakbonden afgeschaft dienen te worden want die lopen hen maar in de weg.
Het ging dus eigenlijk nergens over.

De NZa is niets meer dan een mooie façade die een aantal bestuurders aan het werk moet houden.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

waar het mij en veel andere zorgverleners om gaat: zelfs waar de zorg goed loopt, voldoende mensen zijn, en de efficientie aantoonbaar zeer hoog ligt, vindt men het nodig het roer om te gooien. De mensen zijn daar juist omdat alles goed gaat niet erg gemotiveerd voor, met als enig en voorspelbaar resultaat dat het onder de streep slechter zal gaan en dus duurder uit zal vallen..
Van de werkuren staan verplegers inmiddels slechts een 25% ""aan het bed"", de rest gaat op aan administratiestaatjes invullen ed.

De NZA is totaal ontspoort, en d eminister die verantwoordleijk is wil/kan dat niet erekkenne, geeft zelfs een verlenging van aanstelling aan 2 van de bestuurders...

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: NZA

Ongelezen bericht door S. »

De verplegers in vaste dienst leveren heel weinig directe zorg, maar een uitzendkracht of oproepkracht vaak des te meer. Die staat wel bijna 100% aan het bed.
Vaak draait s' middags een afdeling op oproepkrachten, stagiares en uitzendkrachten terwijl het vaste personeel heel druk is met allerlei regeldingen zoals formulieren invullen. Waar de meesten overigens ook niet blij mee zijn hoor.En het jammere is dat om de paar jaar het beleid van in te vullen formulieren weer veranderd. Is het personeel net lekker ingeburgerd in de administratieve handelingen, gaan ze deze weer wijzigen en kun je alles weer aanpassen, opnieuw doen en je het nieuwe weer eigen maken.
Wat daar het nut van is?
Lijkt op een nooit eindigend breiwerk waarvan de ene instantie de bol wol vasthoudt, het personeel zich het leplazerus breidt en de andere instantie aan de losse draad onderaan trekt en er weer een nieuw bolletje van rolt, wat vervolgens weer naar instantie 1 gegooid wordt wie het weer vast mogen houden t.b.v het never ending breiwerkje, wat nooit de kans krijgt om uit te groeien tot een heuse trui :P

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: NZA

Ongelezen bericht door S. »

Alle gekheid op een stokje....Beste Vroem ik ben bang dat je veel verstand hebt van deze materie en helaas heb je ook gelijk.
Jammer, niet omdat ik je niet op de juiste waarde wil schatten, vind het alleen diep treurig dat ik het met je eens moet zijn nu ik de site van NZa eens even goed heb bekeken. Ik had liever gehad dat ik met je in discussie moest gaan om je ongelijk aan te kunnen tonen......

Zonde van al dat geld wat ermee gemoeid gaat.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

ik zie ook wel eens verkeerd, en als ik het verkeed heb en iemand kan dat ook aantonen ipv het alleen maar te roepen zoals op dit forum meesal gebeurt, sta ik daar ook best voor open. ik vind het eigenlijk te triest voor woorden dat ik blijkbaar zaken goed doorzie.... Ik hoop dat bij meer mensen de ogen open gaan, en dat mensen dit ook melden aan bv de vaste kamercommissie volksgezondheid, zoals ik ook reeds gedaan heb, en aan de diverse politieke partijen. Want onder de streep moeten die er iets aan doen....Namelijk minister terugfluiten en ook NZA terugfluiten.

ben trouwens benieuwd wat die bestuurders van de NZA zelf verdienen , niet alleen bij de NZA maar ook met de diverse nevenfuncties... Zal vrees ik neit onder de balkendende norm zijn. Maar intussen wel bepalen wat anderen kunnen en mogen verdienen en de zorgsector in de tussentijd ook langzaam maar zeker kapot maken. Van beste en goedkoopste (!!) zorg wereldwijd naar middelmatig of zelfs slecht en duur, benieuwd hoe lang ze erover doen........over de rug van de zorgconsument

Creatura
Berichten: 208
Lid geworden op: 04 okt 2007 21:46

Re: NZA

Ongelezen bericht door Creatura »

De NZa zit nog steeds in een ivoren toren.....
(Over de orthodontietarieven)
De verlaging is gedeeltelijk al in gang gezet en kent een lange historie. Sinds 2002 zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd en zijn de tarieven een aantal maal verlaagd. De laatste twee van die verlagingen heeft de NZa gedeeltelijk terug moeten draaien omdat de rechter oordeelde dat de NZa de tariefberekening op een aantal punten nader moest uitwerken. Dat is nu gebeurd. Uit recent kostenonderzoek blijkt dat de opbrengsten van orthodontisten inmiddels nog iets hoger zijn dan uit het onderzoek in 2007 bleek. De NZa zal het tarief verder verlagen per 1 januari 2011 en per 1 januari 2012. Doordat de NZa na de uitspraak van de rechter in 2009 genoodzaakt was het tarief met 12,6% te verhogen is de totale verlaging per 1 januari 2011 34%.
In de praktijk waar ik werk (met een tandarts-orthodontist) is onze marge op orthodontie 9%. Een verlaging betekent voor ons een verlies van 21%. Mag je zelf de conclusie trekken wat wij per 01-01-2011 gaan doen.
Juist ja, meer dan 150 patienten zullen noodgedwongen moeten gaan stoppen met het behandelplan.

Fijne jongens, die NZa-boys :evil:

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

correctie op wat ik eerder stelde: de NZA heeft geen 170 maar 270 mensen in dienst....
Een bericht wat ik hier geplaatst had gisteren, een andere vertaling van de afkorting NZA, is door de moderatoren verwijderd met als argument dat er geen persoonlijke gegevens geplaatst mogen worden. Maar er stonden dus pertinent geen persoonlijke gegevens!
Laatst gewijzigd door vroem op 29 jul 2010 12:32, 1 keer totaal gewijzigd.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

Met de argumentatie en oplossing voor de orthodontisten voor de inkomensdaling laat de NZA haar ware gezicht zien....:zet maar meer stoelen en personeel neer, oftewel capaciteitsvergroting. Een capaciteitsvergroting die nergens op slaat want d emeeste orthodontisten hebben geen of nauwelijks wachttijden! wat moet je dan met meer capaciteit? Daarnaast gaat capaciteitsvergroting om een dergelijke reden volledig voorbij aan de negatieve effecten die dat zal hebben op geleverde kwaliteit.

NZA heeft geen oog voor kwaliteit van het nu geleverde werk en effecten van maatregelen daarop.
NZA bemoeit zich in deze ook met een deel van de sector die eigenlijk helemaal geen zorg van de NZA is... Zijn mi slechts drie partijen die het onderling uitmaken: patient behandelaar en zorgverzekeraar voorzover die een rol speelt, oftwele of het via de aanvullende verzeekring loopt of niet. Niet dan heeft de zorgverzekeraar ook geen rol.

Dat de consument teveel betaalt is per definitie al een kulargument met steeds meer volwassenen die puur om esthetische redenen ortho laten doen. Die kiest daarvoor, dus is het tarief niet te hoog, anders ozu hij het niet doen. Daarnaast is het een feit dat de orthotarieven nu al de laagste in west europa zijn, tegen zeer goede zo niet de beste kwaliteit.

Over de zorgverzekeraar: De orthotarieven zijn per saldo al gezakt over de afgelopen jaren. De tandarts tarieven zijn al enkele jaren bevroren. Maar de zorgverzekeringen verhogen wel de tarieven voor de AV.... Lijkt mij eerder tijd om die aan te pakken...

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

vraag mij trouwens af (betwijfel het ten zeerste) of onderzocht is wat de effecten van zon maatregel bij ortho op de totale rijksbegroting (op langere termijn!) is. Want naast stijging aantal werkloosheidsuitkeringen zullen ook de belastinginkomsten denk ik achterblijven. En ik vraag mij af of dat effect niet veel forser is dan het effect op de zorgkosten. Want laten we wel wezen, op een paar honderd orthodontisten en tandartsen die ortho doen gaat het natuurlijk om peanuts op de totale begroting...Naast een zeer beperkte vermindering van zorgkosten, die uiteraard maar van tijdelijke aard is want de gevolgen kosten straks vele malen meer om te herstellen, zullen leders op de rijksbegroting de effecten in negatieve zin veel groter zijn, en ook erg langdurig doorwerken. Maar ja de NZA laat duidelijk zien dat dat haar zorg niet is, zijn andere ministeries immers. gaat alleen om geld, en ego.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

http://www.volkskrant.nl/economie/artic ... m_tarieven

en de NZA bites the dust...again....

Echt belachelijk dat die club zo bezig blijft, over de ruggen van de zorgsector maar ook de belastingbetalend burger. Want wie betalen al die rechtzaken eigenlijk?? juist ja, wij...

En waarom moest er eigenlijk uberhaupt een andere manier van declareren komen?? wat was er mis met de oude?? ze doen maar wat, om wat te doen te hebben, maar dat doen ze maar half. puur wanbeleid. ALs dit bestuur aan het hoofd van een bedrif had gestaan waren ze allang door de aandeelhouders naar huis gestuurd. Maar Klink speelt voor struisvogel, net als de kamercie volksgezondheid....

Creatura
Berichten: 208
Lid geworden op: 04 okt 2007 21:46

Re: NZA

Ongelezen bericht door Creatura »

Deze uitspraak sterkt mij wel in de mening dat het aangekondigde ingrijpen in de orthodontietarieven geen stand zal houden bij de rechter. Normen en norminkomens zijn iets voor de DDR... en die is er al sinds 1989 niet meer.

De NZa zit in een ivoren toren, maar wel een die steeds meer barsten vertoond, en op het laatst in zal storten.

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: NZA

Ongelezen bericht door S. »

Normen en norminkomens zijn iets voor de DDR.
Grappig, daar zat ik de laatste dagen ook steeds aan te denken, ook mede omdat ik een collega heb die achter het 'ijzeren gordijn' is opgegroeid en die hetzelfde zei, ook over de nationalisering van de banken trouwens, dat is volgens haar ook afgekeken van het communisme.

Heb altijd geleerd dat in een geplande economie (en dat is de gezondheidszorg, want alles ligt muurvast) geen marktwerking mogelijk is. Wanneer je dat wil nastreven, dan moet je de gezondheidszorg net zo modelleren als in de USA en heb daar soms zeer trieste dingen op de tv gezien van mensen die in de minimuminkomensgroep zitten en hun zorgverzekering niet kunnen betalen.

brabak
Berichten: 24
Lid geworden op: 27 jul 2010 19:04

Re: NZA

Ongelezen bericht door brabak »

Als we dat minderheidskabinet krijgen, dan vrees ik dat de ziektekosten premie ook hier voor bepaalde groepen onbetaalbaar wordt.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: NZA

Ongelezen bericht door vroem »

dat is off topic. Overigens is de NZA met zijn wanbeleid vnl verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de zorgpremie.
Ik verwacht eigenlijk dat een toekomstig kabinet wat serieus in daadwerkelijke uitgaven te snijden, ECHT bezuinigen dus, beter in staat zal zijn de ontwikkeling te beperken. Een kabinet wat problemen vooruit gaat schuiven, nu niet echt gaat bezuinigen maar alleen maar lasten gaat verhogen, dat gaat mis. Verwacht ik overigens niet van een rechtser getint (al dan niet) minderheidskabinet. Daarnaast hebben de betreffend edrie partijen gewoon een meerderheid van stemmen, is dus gewoon een democratisch gegeven.

Maar het gaat hier meer over de NZA, niet over de ontwikkeling van de zorgpremie. Ik vind trouwens de ontwikkeling in de zorg nog belangrijker dan alleen sec de hoogte van de premie. Het rendement is zwaar aan het inzakken de laatste tijd aangezien er veel te veel tijd verspild wordt met politieke stokpaardjes en egotripperij door de NZA. De nieuwe minister die verantwoordelijk daarvoor word die krijgt in ieder geval alle van belang zijnde gegevens, en kan dan niet beweren na 4 jaar het niet geweten te hebben. En gaat er hopelijk ook nog wat aan doen ook. Jammer alleen dat die vrouwelijke linkerhand van Wilders, de zorgspecialiste, Agema heet zij geloof ik, niet op die post kan komen op deze manier. Had ik hoge verwachtingen van, lijkt mij wel een die knopen door durft te hakken en niet bang is voor dreigende en dwarsliggende ambtenaren.

Gesloten