LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
magicmind
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 mei 2009 09:31

PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door magicmind »

Wat een vreselijke afdeling, ongemotiveerde, lakse verpleging (op een uitzondering of 2 na), artsen met veel pretenties, psychiaters die nooit op de afdeling zijn (alleen de assistenten waren er 2 maal per week...),. Echt een levende hel, nu 3 maanden thuis en in 1 maand hebben 2 oud-patienten zelfmoord gepleegd. Mensen krijgen daar geen goede behandeling, sommigen worden 3 weken in de separeer gegooid en helemaal platgespoten en vernederd. Bah, wat een stel idioten daar, de verpleging is nog gekker dan de patienten. :cry:

Heb heel vaak fouten gezien, medicatie die aan een verkeerde patient werd gegeven (dus van een andere pat), patient bloedverdunner geven ipv bloedstolling, een man van 75 lieten ze van 10 u 's ochtends tot 10 uur 's avonds rondjes lopen in alleen zijn onderbroek (hij was ver heen) en niemand die naar hem toe ging!! :x Verpleging die 's nachts ligt te slapen in de huiskamer (zelf gezien).

Vrouw die zei dat ze zelfmoord ging plegen lieten ze gewoon de deur uitlopen zonder dat iemand van de verpleging naar haar toeging... Echt beschamend slechte zorg.

Ga nooit naar dit ziekenhuis voor psychiatrie of grote operaties (ook veel horrorverhalen over gehoord)!!!! Het is een grote wanorde en ze zien zelf niet eens in wat voor klerezooi het is.

Ik mag hopen dat deze mensen zelf eens echt zwaar depressief worden of psychotisch en dat zij precies zo worden behandeld (mishandeld). En normaal ben ik niet wraakzuchtig... De smerige honden, ik ga nooit meer naar dit k..ziekenhuis :evil:

Jan075
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jun 2010 22:06

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door Jan075 »

Zo te zien is dit bericht 1 jaar terug dus het kan zijn dat het toen slecht was dat weet ik dus niet maar meld het even voordat ik me mening schrijf.
Ik ben de afgelopen 4 weken opgenomen geweest op de Paaz Zaandam.
Ik heb niets te klagen gehad.
De verpleegkundigen waren allemaal heel goed en begripvol.
Als je in een dip zat kon je gewoon bij ze aankloppen en ze nemen echt de tijd voor je .
Ze kwamen ook in de avond bij ons zitten toen we tv gingen kijken.
Het hele therapie programma was prima met genoeg vrijheden.
Medicijnen keurig verzorgd.
Ik heb het erg goed gehad daar en ben daar goed geholpen met mijn behandelplan.
Het is natuurlijk nooit leuk om daar te zijn,maar als het even niet lekker gaat in je leven is het goed dat er zulke instellingen zijn.
Dit wou ik even hier even kwijt omdat ik wel tevreden was en al die dingen die mijn voorganger schreef ben ik nu absoluut niet tegen gekomen dan zou het in 1 jaar wel 100% verandert zijn.

Arjan!
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 jul 2010 01:06

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door Arjan! »

Het bekende smoesje in de psychiatrie: kritiek afdoen als schreeuw uit het verleden want "er is inmiddels veel veranderd in de psychiatrie".

Wellicht meent u het oprecht, maar ik zie het smoesje opvallend vaak voorbij komen. Dat is mijn ervaring.

Overigens dit terzijde: waarom zou u eigenlijk medicijnen gebruiken voor een onmeetbare ziekte in de hersenen?

Jan075
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jun 2010 22:06

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door Jan075 »

Heeft u het nou over het bericht van Magicmind of mijn bericht?
Mocht het voor mij bedoelt zijn mag u zich wel wat duidelijk uiten met wat u nou eigenlijk bedoelt met die opmerkingen.
Als ik een bericht lees over deze Paaz en ik ervaar hetzelf anders en geloof me weet waar ik over praat heb er 10 weken gezeten dan reageer ik daar natuurlijk op.
Het is trouwens 1 negatieve reactie dus waar zijn die positieve reacties nee die zetten ze er hier nooit op er moet wel wat te klagen blijven.
We mogen blij zijn dat er zulke instellingen zijn als je het echt nodig hebt dan,zeg dit anders krijg ik dat ook weer over me heen.

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door tiptoo »

Jan075 schreef: We mogen blij zijn dat er zulke instellingen zijn als je het echt nodig hebt
precies Jan075 , ik zelf heb mensen in mijn omgeving gezien was dan niet Zaandam die er opgeknapt zijn dus waarom oordelen over dit soort dingen! laat ze!!

Arjan!
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 jul 2010 01:06

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door Arjan! »

Nou, ik heb mij er anders in verdiept en als we echt naar de feiten kijken dan kun je dat geen hulp noemen wat ze op psychiatrische afdelingen geven. Natuurlijk is het niet zwart wit, maar over het algemeen doet psychiatrie meer kwaad dan goed. Of althans, wetenschappelijk bekeken.

Wat ik duidelijk zie en wat de verdeeldheid in reacties mogelijk verklaart is het volgende:

1) als je 'meewerkt' dan doet het personeel bijzonder aardig tegen je en wordt je zoveel mogelijk weggehouden bij wat er 'achter de schermen' gebeurt met ...
2) de mensen die 'niet meewerken'. Deze groep wordt tot op het martelen aan toe behandeld, met dwang injecties en soms isoleercel tot jaren achtereen.

Nova: http://www.youtube.com/watch?v=i5IWFDY_oNo

De medicijnen die je krijgt maken je chronisch ziek. Antipsychotica bijvoorbeeld vermindert de kans op herstel tonen betrouwbare studies aan.

http://www.psychminded.co.uk/news/news2 ... ge001.html

Hoogleraren nemen er zelfs ontslag om, dus dit is niet iets wat je zomaar zou mogen afwimpelen als onzin.

http://www.moshersoteria.com/resig.pdf

Wat gebeurt er nu als je dit vrijwillig slikt? Het personeel doet aardig tegen je en het onderdrukt uiterlijke symptomen zodat het lijkt alsof het helpt. Maar je kan niet meer zonder de pillen want dan gaat het 2x zo hard fout, maar ze vertellen je natuurlijk niet dat dat door de antipsychotica komt.

Sommige mensen echter, die weten dat die pillen niet deugen en weigeren het dus. En dan doet dat personeel ineens niet meer zo vriendelijk tegen je. Dan wordt je in een isoleercel opgesloten en spuiten ze het onder dwang bij je in. Nou, je kunt je wel voorstellen wat voor situatie er dan ontstaat en tot wat voor gruwelijke ervaringen dat leidt voor mensen.

Jan075
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jun 2010 22:06

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door Jan075 »

Ja natuurlijk Arjan zijn er zulke gevallen bekend.
Ik heb ook dat You tube filmpje gezien en weet wel dat er zulke gevallen bekend zijn.
Ik kreeg een tijd geleden te horen dat ik naar Dijk en Duin zou gaan in Castricum en wat doe ik ik ga dat Googlen en wat ik dan lees alleen maar negatieve reacties van o.a oud patienten-familieleden van patienten en zovoort.
Mijn reactie is dan gelijk ohjee,maar denk ook ik ga eerst zelf even kijken en oordeel dan zelf.
En natuurlijk liggen er ook fouten bij de verpleging,maar vlak de patienten niet uit en je weet soms is het nodig om ze in de isoleer te doen,want dat heb ik zelf overvonden omdat ik een suicidale periode had en om jezelf niets aan te doen ga je even in de isoleer in mijn geval dan 3 dagen.
Het helpt niet altijd de isoleer,maar het is wel een bescherming.
Maar goed denk dat we met dit soort discussies nooit klaar zijn ,maar het is wel goed dat er meerdere voorbeelden zijn dat het ook positieve verhalen zijn.

tsja..
Berichten: 145
Lid geworden op: 20 jan 2010 10:14

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door tsja.. »

correct me if i'm wrong, maar volgens mij is 'Arjan!' tegen psychiatrische hulp en medicijnen in het algemeen, en niet tegen PAAZ in het bijzonder.

goed dat t voor jou in ieder geval geholpen heeft jan75.

Arjan!
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 jul 2010 01:06

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door Arjan! »

Ik ben voor eerlijkheid, dat is alles. Wat de beste behandelingen zijn, dat is te bepalen door de specialisten. Daar bemoei ik mij niet mee, ook niet met de keuzes van mensen. Indien je ADHD medicatie wil gebruiken, of wil roken, dan is dat aan jezelf en dan heb ik daar respect voor.

Maar het gaat mij er dus om dat de medicijnen worden voorgeschreven voor een ziekte waar geen bewijs voor is, dat is fraude. Psychiatrie maakt misbruik van problemen.

Ik zal het proberen uit te leggen.

Voor hersenziekten is er de neuroloog. Voor problemen met het lichaam is er de huisarts en vervolgens specialisten. Psychiaters zijn als 'arts' oplichters, want er is geen bewijs voor een ziekte om te behandelen terwijl ze op basis van fraude toch medische behandelingen toepassen. Geleerden zijn woedend maar kunnen weinig meer aanvangen dan het publiek kenbaar te maken.

Nu zijn er bijvoorbeeld ook veel eerlijke specialisten met 'talent' die alternatieven ontwikkelen, vaak vrijwel zonder geld omdat ze worden verdrukt door het gevestigde psychiatrische establishment die rijk wordt door pillen voor te schrijven.

Als voorbeeld is er hoogleraar Loren Mosher die Soteria psychotherapie ontwikkelde vrijwel zonder financiële steun. Deze wetenschappelijk bewezen behandelmethode voor de meest complexe psychische problemen (etiket schizofrenie) kan tot wel 90% van de mensen goed doen herstellen tegen lagere kosten en zonder gebruik van 'medicijnen'.

http://www.moshersoteria.com/soteri.htm.

Zet dat nu eens tegenover psychiatrische behandeling met "zo goed als 0% kans op herstel en 30+ jaar korter leven door de medicijnen".

Begrijpt u nu waarom men stelt dat de psychiatrie niet goed is en zou moeten verdwijnen? Hulp bieden is nodig, maar de vraag is: waarom medische hulp als er geen bewijs is voor een ziekte en de praktijk aantoont dat het meer kwaad dan goed doet?

Mensen kunnen toch niet weten wat het beste voor ze is? Ze zullen dankbaar zijn als ze een medicijn krijgen voorgeschreven en ze zullen er in geloven, maar ze weten niet dat het middel ze chronisch ziek maakt onderwijl het de symptomen onderdrukt en ze 30+ jaar eerder doet sterven.

http://www.independent.co.uk/life-style ... 51821.html

PAAZ is een onderdeel van de psychiatrie. De mensen die er werken bedoelen het vast niet (bewust) slecht. Maar het is wel echt slecht wat ze doen, want ze maken mensen chronisch ziek en zorgen ervoor dat ze eerder sterven terwijl er eerlijke alternatieven zijn die de mensen volledig hadden kunnen doen herstellen.

De 90% kans op herstel is met een behandeling die vrijwel zonder geld is ontwikkeld, stel je eens voor hoe effectief dergelijke psychotherapeutische behandelmethoden worden als daar de miljoenen in zouden worden geïnvesteerd die nu verdwijnen in psychiatrische genetisch en medicijnen onderzoek.

Ik hoop dat het u nu duidelijk is hoe ik hier in sta en waarom ik ervoor pleit om de psychiatrie af te schaffen.

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door tiptoo »

Arjan! schreef:
Ik hoop dat het u nu duidelijk is hoe ik hier in sta en waarom ik ervoor pleit om de psychiatrie af te schaffen.

hoe zie jij dan als iemand onverwachts giga aan het doordraaien is??? waar wou je die mensen dan onderbrengen het ken dat iemand ineens totaal de weg kwijt is en dan? wou je die op het politie bureau opsluiten dan? ik ben totaal geen fan van psychiaters vind het een apart soort mensen heb er gelukkig ook niks mee maar het is soms nodig, dus heb je dan een oplossing voor de mensen zoals ik hierboven schrijf....trouwens sommige mensen komen niet onder medicijnen uit anders hebben ze geen leven, medicatie terwijl het niet nodig is vind ik ook onzin!

Arjan!
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 jul 2010 01:06

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door Arjan! »

Beste Tiptoo,

Menselijke problemen kunnen zeer complex zijn en het is zelfs zo dat de menselijke geest oneindig veel mogelijkheden heeft, want mogelijkheden geven mogelijkheden. Het is dus logisch dat mensen totaal vast kunnen lopen in hun psyche en dat dat tot zeer ernstige problemen en verschrikkelijke ervaringen kan leiden.

Die problemen zijn echter niet definitief. In studies wordt aangetoond dat mensen zonder psychiatrische behandeling meer kans hebben op herstel. Het duurt wel even, zo'n 2 tot 4 jaar, maar dan kan 40% van de mensen die gediagnosticeerd wordt met schizofrenie volledig herstellen van de problemen terwijl de kans op herstel met antipsychotica behandeling vrijwel nehil is (je moet blijven slikken om de symptomen te onderdrukken).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14728997

De overige 60% herstelt niet en blijft verwikkeld in (ernstige) psychische problemen volgens deze betreffende studie.

Er zijn echter hele goede alternatieven die de mensen die u beschrijft net zo snel kunnen 'stabiliseren' als antipsychotica dat kan (binnen 6 weken na opname), maar met een geheel ander lange termijn resultaat.
“Maar het verschil was dat de Soteria patiënten langer gezond bleven. De terugvals cijfers waren veel lager voor de Soteria groep in zowel één als twee jarige follup-up studies. De Soteria patiënten funktioneerden ook sociaal veel beter. Ze waren beter in staat om hun baan te behouden of om school te volgen.”

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Whi ... 8author%29
Bij specifiek Soteria psychotherapie kan volgens wetenschappelijke studies 90% van de mensen die wordt gediagnosticeerd met schizofrenie goed herstellen en valt niet meer terug, zonder gebruik van psychiatrische medicijnen en tegen lagere kosten dan een psychiatrische ziekenhuisopname op een PAAZ afdeling.

http://www.moshersoteria.com/soteri.htm

http://www.soterianederland.nl/

De mensen worden dan niet opgenomen in een ziekenhuis maar ondergebracht in een huiselijke woonomgeving met specialisten die de persoon in kwestie helpen om uit de crisis te kunnen komen en vervolgens zodanig te helpen herstellen dat zij weer sterk zijn om een onafhankelijk en sociaal gezond leven te leiden.

Het gaat hier niet om criminelen, dus een angst voor deze groep mensen is ongerechtvaardigd. Het zijn vaak erg aardige mensen die met oprechte hulp weer normaal kunnen funktioneren. Natuurlijk zitten er ook criminelen tussen, maar die vind je ook bij mensen zonder psychische problemen.

Groet,
Arjan

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: PAAZ Zaandam Zaans Medisch Centrum: NOOIT MEER!

Ongelezen bericht door tiptoo »

@ Arjan , ik heb maar een stukje gelezen wat ik dan ook lees is dat ze ook hulp op financiele dingen nodig hebben , is het geen instelling dat als mensen accuut hulp nodig hebben ze dan ook al is het midden in de nacht dan hulp bieden, en wie zegt mij dat uit al die studies die er staan het ook werkelijk zo is dat mensen die schizofrenie hebben dan ook genezen dat geloof ik namelijk niet zo in.

Gesloten