LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Weer nieuwe rechtszaak leasebeleggers in de maak

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Chris G
Berichten: 911
Lid geworden op: 21 aug 2003 14:13

Weer nieuwe rechtszaak leasebeleggers in de maak

Ongelezen bericht door Chris G »

Weer nieuwe rechtszaak leasebeleggers in de maak

NIJMEGEN (ANP) - Een groep van meer dan driehonderd beleggers heeft vrijdag aangekondigd een collectief proces te beginnen tegen Dexia Bank en de tussenpersoon Spaar Select. Ze voelen zich misleid bij beleggingen waarbij de overwaarde van de woning is gebruikt.



Bij de Overwaarde Effect Constructie namen beleggers een tweede hypotheek op basis van de overwaarde van hun huis. Die lening stak Dexia voor de klanten van Spaar Select in aandelen. Uit dat mandje aandelen betaalden de beleggers zowel de hypotheek als de kosten voor de leasecontructie.

Door sterke koersdalingen op de beurs groeide het mandje niet, maar nam de waarde snel af. Bovendien knabbelden de maandlasten iedere keer verder aan het vermogen. Uiteindelijk bleef in veel gevallen een schuld over. De gemiddelde belegger staat circa 100.000 euro in het krijt.

Volgens advocaat H. Janssen van de stichting Leaseleed zijn de beleggers nauwelijks op de risico's gewezen. De stap naar de rechter is nog niet definitief. De wet schrijft voor dat een collectieve rechtszaak niet begonnen mag worden voordat een poging tot overleg is ondernomen. Dexia en Spaar Select hebben twee weken de tijd om op het verzoek van de stichting in te gaan.

Tegen diverse aanbieders van soortgelijke beleggingscontructies zijn de afgelopen maanden zaken aangespannen. Zo hebben onder meer tienduizenden boze beleggers zich verenigd in de stichting Leaseverlies die Dexia voor de rechter heeft gedaagd voor misleiding. Bovendien heeft minister Zalm van Financiën een bemiddelingscommissie onder leiding van voormalig ombudsman M. Oosting ingesteld.


De Gelderlander 07-12-2003

Copyright © 2003 De Gelderlander - alle rechten voorbehouden

Marloes
Berichten: 23
Lid geworden op: 29 okt 2003 16:30

Re: Weer nieuwe rechtszaak leasebeleggers in de maak

Ongelezen bericht door Marloes »

Bedankt bezoeker voor deze bijdrage.

Gesloten