![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Dat is dus 91 KWh in 5 dagen en daarmee geeft u de oorzaak aan.
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
Dat is dus 91 KWh in 5 dagen en daarmee geeft u de oorzaak aan.
@ troubleshootertroubleshooter schreef:Dat is dus 91 KWh in 5 dagen en daarmee geeft u de oorzaak aan.buddy5 schreef:Wij zijn dus een paar dagen weggeweest en hadden alle stekkers eruit getrokken ook van de combiketel, alleen de pomp van de vijver niet en 2 koelkasten.
in 4 dagen dat we er dus niet waren is verbruikt :
dagtarief 50 kwh
nachttarief 41 kwh
Als gestudeerde kan dit niet!troubleshooter schreef:Oke mensen een tikfoutje, mijn excuses. Maar het geeeft aan dat beide koelsystemen en de pomp samen de boosdoener zijn! Ik weet niet welke pomp er gebruikt wordt (vermogen) en als het om koel/vries kasten/kisten gaat, daar wil ook nog wel eens iets mis zijn.
tennis schreef: Het zou best kunnen zijn, dat de pomp de boosdoener is.
Hoeveel Watt heeft deze?
De pomp heeft 180 watttennis schreef:Dat is ook nog teveel, want het gemiddeld is dan nog 23 Kwh per dag.
Het zou best kunnen zijn, dat de pomp de boosdoener is.
Hoeveel Watt heeft deze?
Ik heb ook een vijver, maar een energiezuinige pomp.
Mijn gemiddeld is 14 Kwh per dag.
Dus de pomp kan het niet zijn, met zijn 180 Watt.buddy5 schreef:Gisteren hebben we 45 kwh verbruikt, dat is dus een gewone dag met wat we normaal doen...
We moeten nog een tijdschakelaar tussen de pomp zetten..
En ik heb toch sterk het vermoeden dat 1 koelkast veel verbruikt, we moeten nog even zo'n apparaatje kopen om het zeker te weten.
Maar het is heel frusterend, een paar jaar geleden woonde wij in een veel groter huis en waren we echt niet zuinig met energie en toen verbuikte wij veel minder (hadden wij ook een grote vijver) het lijkt wel of het aan dit huis ligt (spookhuis,haha)
@h@rm@nh@rm@n schreef:Het zal toch niet 1.800 Watt zijn buddy5? Want 24 x 1,8 kW = 43,2 kWh!!!
Nou volgens mijn man staat er 180 watt, ik heb al rond zitten spitten op internet of ik meer gegevens over deze pomp kan vinden maar helaas ....tennis schreef:@h@rm@nh@rm@n schreef:Het zal toch niet 1.800 Watt zijn buddy5? Want 24 x 1,8 kW = 43,2 kWh!!!
Mijn pomp heeft 168 watt, dus het kan, maar TS moet het antwoord geven!
buddy5 schreef:Nou volgens mijn man staat er 180 watt, ik heb al rond zitten spitten op internet of ik meer gegevens over deze pomp kan vinden maar helaas ....tennis schreef:@h@rm@nh@rm@n schreef:Het zal toch niet 1.800 Watt zijn buddy5? Want 24 x 1,8 kW = 43,2 kWh!!!
Mijn pomp heeft 168 watt, dus het kan, maar TS moet het antwoord geven!
Dit komt in de buurt.Nog even een rekensom. Pomp 180 Watt, koelkasten stel elk 100 Watt, bij elkaar 380 Watt.
Hoe bedoel je, tennis?Nog even een rekensom. Pomp 180 Watt, koelkasten stel elk 100 Watt, bij elkaar 380 Watt.Dit komt in de buurt.
Dit is aan de hoge kant, tennis. Wel afhankelijk hoe groot de koelkast is, met of zonder vriesvak, de plaatsing en de inhoud (artikelen). De door mij onlangs aangeschafte koelkast, zonder vriesvak en een volume van ± 100 liter, klasse AA, zou op jaarbasis 200 kWh gebruiken. Dit omgerekend met een vermogen van ± 80 Watt zijn 2500 bedrijfsuren. In jouw situatie kom je al snel op een bedrijfstijd ± 3700 uur. Al hoewel jouw opmerking ± 590 kWh per jaar, dat zijn 160 Watt, niet begrijp.Een hedendaagse koelkast verbruikt +- 590 Kwh per jaar, dat zijn dan ~ 160 watt!
Beste H@rm@n, het vermogen KWh is het opgenomen vermogen per uur. Daar hoeft u niets meer aan om te reken. Het opgenomen vermogen wordt alleen in verbruik per uur aangegeven. Dus geen moeilijke sommen gaan maken en aannemen dat het zo is. Op een gloeilamp staat: 100Watt dat betekent dat de lamp 100 Watt per uur opneemt. Een koelkast verbruikt in bedrijf wel tot 300 Watt per uur en een vrieskast nog meer vanwege de daarin geinstalleerde compressoren. Stellingen hebben hier dus niets aan, het gaat om feiten. Er is totaal 91 KWh over 4 dagen verbruikt = per dag 22,5 KWh per dag en derhalve per uur: 0,9 KWh en dat is ronduit veel teveel. Of de meter is defect dan wel wordt er stroom afgetapt. Hoe dan ook als continu verbruik kan dit niet kloppen.h@rm@n schreef:Ik vrees buddy5, dat de suggestie van tennis wel eens de enige juiste kan zijn.
Immers 91 kWh verbruik in 4 dagen (troubleshooter) komt overeen met een continue belasting van 91kWh / 96h = 0,95 kW. Stel dat de koelkasten elk 0,1 kW zijn (en voor het gemak aannemende dat deze continu hebben gelopen) dan blijft er voor de vijverpomp 0,75 kW (= 1 pk) over.
Wel vind ik vreemd dat juist in het hoogtarief (overdag) het grootste verbruik heeft plaatst gevonden. Er van uitgaande dat het weekend in deze periode is geweest, waarin het hele weekend laagtarief is geweest, dus minimaal 48 uur registratie is geweest. Indien je van de volgende 2 dagen ook nog eens deze laagtarief uren telt, kom je op (48+16) = 64 uren. De hoogtarief uren zijn over de 2 dagen buiten het weekend dan 2 x 16 = 32 uren (afhankelijk van het betreffende Netwerkbedrijf bij jou).
Indien je al een schakelklok voor de vijverpomp hebt geplaatst is het een andere zaak, maar dan wordt het vermogen van de vijverpomp alleen maar hoger.
Je kunt ook nog redeneren stel de koelkasten zijn continu in bedrijf geweest. Deze hebben dan in de 96 uren 19,2 kWh voor hun rekening genomen. Blijft voor de vijverpomp 71,8 kWh over. Indien deze ook de 96 uren heeft gedraaid kom je uit op 0,75 kW. Zou de vijverpomp met een schakelklok een aantal uren uitgeschakeld worden zodat hij bijvoorbeeld per dag 18 bedrijfsuren heeft, in totaal 72 uren, dan kom je op een vermogen van 71,8/72 = 1kW uit.
Eigenlijk wilde ik niet reageren,maar bij deze dan toch en verder laat ik het hierbij. Je kunt aan jouw reacties zien dat het met een paplepel is gebeurd. In ieder geval niet met een elektriciteitslepelSorry H@RM@N KWh is mij met de paplepel in gegote en KWh betekent het opgenomen vermogen per uur ( hours). Dus exact hetzelfde wat ik aangeef.
Indien je een elektriciteitsmeter hebt met een telwerk dat geen cijfers achter de komma aangeeft kun je geen nauwkeurige conclusie trekken en met mijn voorgestelde methode wel. Dit is geen verwijt of dergelijke maar meer een opmerking c.q. constateringAls je nu het volgende eens doet:
* Alle groepen uitschakelen
* meterstanden opnemen
* een groep inschakelen en die een uur laten staan
* weer je meterstanden opnemen.