LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
thierryendaphne
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 10:28

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door thierryendaphne »

Tien September 2010 onze grote dag, wij zijn getrouwd!

Een week daarna op huwelijksreis gegaan, alles leuk en prachtig.
Tot een van de laatste dagen, ik had al een muggenbult (dacht ik!) 1,5 maand op mijn kuitbeen zitten. `t was een rare plek! Paars achtig..
Om die plek die ik al had, was nog een plek bij gekomen. Het deed niet zeer, maar was erg rood en iriterend!
Besloten de volgende ochtend mijn huisarts te bellen, die rade aan om toch even langs een dokter te gaan.

Wij naar de dokter, die vermoede een tekenbeet Zou dat kunnen? Ja weet ik niet. Ik weet alleen dat ik als klein meisje gebeten ben door een teek. Ben je vaak in het bos ect? Ja wij doen aan scouting en zijn graag in de natuur.
Ik kreeg een zalfje mee, die ik 2x daags moest insmeren op mijn plek. Ook rade hij aan om naar mijn eigen huisarts te gaan, en ook al was de plek weg, want dat hield niet in dat het dan over was.

Terug van vakantie, naar mijn eign huisarts, die vermoede ook een tekenbeet, maar omdat je de antistofen niet direct in je lichaam kunt vinden zou een bloed test geen zin hebben. Maar omdat de 1e plek al 1,5 maand er zat, kon een bloed test geen kwaat.

De uitslag van mijn bloed test was: dat het wel in mijn bloed was te zien, maar dat het niet recent was. hij had het over een doorgemaakte infectie...
Maar omdat mijn plek in die dagen er na zo veel groter was geworden, heb ik een antibiotica kuur gekregen voor 3 weken.

Ben nu met de 2e week bezig, en mijn plek word gelukkig niet groter! het erg rode is er ook van af. Nu lijkt het of ik allemaal paarse/blauwe plekken heb!

Ik hoop dat het hierbij blijft, ik heb veder nergens last van.

clipper
Berichten: 36
Lid geworden op: 10 okt 2005 08:32

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door clipper »

Zwerfkat,

Je vraag is terecht. Bekijk je echter een willekeurig aantal richtlijnen die door het CBO zijn opgesteld, dan zul je zien dat die nagenoeg allemaal tot stand zijn gekomen in overleg met de nationale beroepsgroepen. Dat nu is een - ook al als gevolg van de hiervoor genoemde europeesrechtelijke rechtspraak - verboden "standaard". Richtlijnen moeten al vanaf 1998 gebaseerd zijn op internationaal onderzoek, en op behandelingen die - naar die internationale maatstaf gemeten - voldoende beproefd en bewezen zijn.

Verder: Anders dan men ons vaak wil doen geloven, is de medische zorg hier in Nederland een van de schraalste van heel Europa. Wij hebben nog niet een derde van het aantal huisartsen, specialisten en ziekenhuisbedden per 100.000 inwoners dat men in vergelijkbare landen als Duitsland, Frankrijk, Belgie, heeft. En in zo'n schraal systeem kun je nu eenmaal niet anders dan je beperken tot het nog net haalbare. Schraalhans is meester in onze gezondheidszorg. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de Nederlander, als gevolg daarvan, van alle Europeanen het minste aantal jaren kent dat hij in goede gezondheid kan doorbrengen (alleen Finnen zijn nog slechter af). Met name de Nederlandse vrouw komt er bekaaid af: maar liefst 27 % van de jaren die zij gemiddeld leeft dient zij als ziek of gehandicapt te worden beschouwd (zie: http://ec.europa.eu/health/ph_informati ... ata_en.htm ) .

Natuurlijk, ook ons klimaat van mist, mest, en vuile uitlaatgasregen, draagt er aan bij dat wij zo onderhand het ziekste volk van Europa zijn, evenals het feit dat wij ons voeden met kippen en varkens die in wezen wandelende apothekerspotten zijn. Maar omdat er van de 1 miljoen werkers in de gezondheidszorg die leven van hetgeen wij met zijn allen aan premies en inkomensafhankelijke bijdragen betalen, nog geen 10% weet hoe een patient er uit ziet, of hoe je een bed opmaakt, maar zij hun tijd doorbrengen met in wezen onnutte zaken als call-centre medewerkertje spelen, of de verzekeraarsbobo uithangen, en dergelijke, mag duidelijk zijn dat gezondheidszorg hier meer een werkverschaffingsproject voor elders niet plaatsbaren is, dan echte gezondheidszorg. En dat er nog heel wat omscholing nodig is om ook hier een fatsoenlijke gezondheidszorg op te gaan zetten met wel voldoende handen aan bed. Niet onze gezondheidszorg is duur, maar het systeem, en dat kan bij een gerichte omscholing alleen maar beter en goedkoper worden

bergeddy
Berichten: 0
Lid geworden op: 18 okt 2010 21:21

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door bergeddy »

Vanmorgen heb ik eens op mijn gemak alle reacties doorgelezen. Laat ik beginnen te zeggen dat ik blij ben dat we in Nederland wel goede gezondheidszorg hebben. Echter wat steeds duidelijker wordt is de macht van de farmacie, geïnfiltreerd in de politiek.
Ik wil nu eindelijk eens een lans breken voor de zogenaamde alternatieve gezondheidszorg. Een begrip die verwarrend is, omdat we eigenlijk niet weten waar we het over hebben. Omdat het nog steeds een vrij beroep is, is er veel kaf tussen het koren. Toch zijn er in Nederland hoge scholen voor natuurgeneeskunde, een vijfjarige opleiding waarbij studenten zowel regulier als in de natuurgeneeskunde worden opgeleid. Er zijn zogenaamde beroepsorganisaties die toezien op de kwaliteit van deze beoefenaars. Uit ervaring weet ik dat de ziekte van Lyme natuurgeneeskundig gezien zeer goed te behandelen is. Waarom dan altijd zo'n achterdocht jegens deze methode. Of het nu wel of niet wetenschappelijk te verklaren valt. Waarom nemen we de mensen die in dit forum aangeven genezen te zijn, niet serieus. Ik zou de mensen die met deze ziekte rondlopen willen oproepen om voor een natuurgeneeskundig traject te kiezen en na een paar maanden massaal Tros Radar te informeren hoe het met hen gaat. Wellicht dat dit een manier is om regulier en niet regulier bij elkaar te krijgen.
De farmacie is zo machtig, dat alles wat daarin een bedreiging vormt, wordt afgeschoten. Dat is zo onterecht!
Zelf heb ik goede ervaringen bij www.mecebi.nl een centrum waar wel wordt samengewerkt tussen artsen, natuurgeneeskundigen en zelfs een Duitse wetenschapper. Ook zij behandelen lyme met succes.
Mensen, laat je iet ontmoedigen, er is meer mogelijk dan je denkt. Garanties zijn er nooit, maar ik heb teveel positieve verhalen gehoord om me neer te leggen bij de beperkingen van de reguliere geneeskunde! Wie volgt?
Sterkte allemaal.

JanSW
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 okt 2010 14:01

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door JanSW »

Veel huidige chronische Lymepatiënten worden complementair behandeld, d.w.z. regulier als het moet en alternatief waar het kan.
De praktijk leert dat veel chronische Lymepatiënten het zeker niet redden met een alleen maar een alternatieve behandeling.
Bovendien zijn veel mensen door hun ziekte alles kwijt geraakt, inclusief baan en inkomen en hebben niet de 'luxe' te gaan experimenteren met dure alternatieven.
En degenen die zich binnen hun werk nog enigszins staande kunnen houden hoeven bij een arbo- of verzekeringsarts van het UWV zeker niet aan te komen met een alternatieve behandelaar.
Het is niet voor niets dat veel alternatief werkende artsen en kundig op het gebied van Lyme (en dat zijn er niet zo veel), ook langdurige antibiotica voorschrijven.

Lyme behoort, net als iedere andere ziekte, serieus genomen te worden en een behandeling te krijgen die gewoon door iedere verzekering standaard wordt vergoed.
Laatst gewijzigd door JanSW op 19 okt 2010 11:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Martha123
Berichten: 0
Lid geworden op: 18 okt 2010 21:17

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door Martha123 »

Ook ik ben van het kastje naar de muur gestuurd met mijn klachten.
Volgens de artsen vage klachten en ook bij mij zou het tussen de oren zitten. Ik heb allerlei testen gehad waaronder ook Lyme en er kwam niets uit. Geen lyme, Dus ga maar weer naar huis.
In de loop van de jaren heb ik allerlei klachten gekregen, van niet scherp zien, oorsuizen, pijnlijke gewrichten, pijn in mijn ribben enz. dan krijg je te horen dat het fybromialgie is.
Ik heb last gekregen van uitstraling in mijn rechterbeen en de neuroloog kon niets vinden en ik mocht weer terug naar mijn huisarts, maar ik kon niet meer lopen vanwege het uitvallen van mijn been. Ik kan zo nog wel een hele waslijst opnoemen maar goed het help je niet. En elke keer als je weer met een klacht bij een arts komt mag je idd naar een psycholoog voor een fijn gesprekje.
Want als de artsen het niet weten zit het toch tussen de oren. Alleen dit al te horen maakt het steeds moeilijker om met je klachten naar de dokter te gaan.
Af en toe ben ik echt boos om hoe het gaat en zou je het liefst een second opinie krijgen ergens in het buitenland.
Het wordt dus gewoon tijd dat er een goed en duidelijk beleid komt ivm het testen van LYME.

Welwaar
Berichten: 132
Lid geworden op: 04 okt 2010 13:14

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door Welwaar »

Met de reactie van Bergeddy ben ik het hardgrondig eens!
Het is toch niet voor niets zeer opvallend, als je de tijd neemt om al deze berichten te lezen,dat er JUIST binnen de natuurgeneeskundige inzichten en behandelwijzen WEL resultaten te zien zijn. De naam van m.n 1 homepaat wordt vaak genoemd!
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als; lyme niet wetenschappelijk vast te stellen is, JUIST deze ellende daarom volgens niet wetenschappelijke geneeswijzen zeer goede rsultaten heeft.
Veel mensen die genezen zijn vinden OOK vaak geen gehoor. Ze worden van forums weggehoond omdat men daar het antibiotica evangelie predikt.
Kom daar dan niet aan met bioresonantie en vegatest.
Ziekte van lyme heeft een "simpele' doch desastreuse ondergrond;
Er zullen de komende jaren ziektebeelden komen die regulier niet of heel moeilijk vast te stellen zijn .
Enerzijds komt dit omdat wat wij deze aarde en het milieu in de breedste zin van het woord, wereldwijd grondig verziekt hebben.
Daar heeft de teek mee te maken. En het gebruik van bestrijdingmiddelen.
Door aanvallen van milieu en micro-organismen worden we steeds kwetsbaarder.
De teek is een micro-organisme wat bestand is tegen milieuveranderingen. Ze weten te overleven.
Wij worden zwakker en de micro organismen steeds sterker, en dat maakt ons juist steeds zieker en zieker .
Zo ook met de inmiddels bekende niet behandelbare ziekenhuis bacterieen. Ook wel ESBL genoemd.
Door een reeds beschadigd immuunsysteem staan we met lege handen bij o.a. de lymebacterie .
We krijgen door lyme geen slecht immuunsysteem, dat hebben we al!
Van bovenstaande inzichten hebben reguliere artsen doodeenvoudig geen flauw idee. Daar zijn ze nu eenmaal niet in opgeleid.
De biologische natuurwetenschapper kijkt op een heel andere manier naar ziekte van lyme. En ik denk de enig juiste!
En daar bedoel ik mee dat zij deze ziekte zeer serieus nemen!
Laatst gewijzigd door Welwaar op 22 okt 2010 11:57, 2 keer totaal gewijzigd.

Iceblue
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 11:38

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door Iceblue »

Sinds 2000 vage klachten, maar altijd op mijn ondergewicht 'afgeschoven' (heb anorexiaverleden). Eenmaal gezonder gewicht, en alleen maar meer klachten, verder gaan kijken. Helaas door Nederlandse artsen 'tussen-de-oren' gediagnotiseerd...

Tenslotte in 2005 zelf bloed laten testen in Duitsland, daar kwamen antistoffen Lyme uit. Gelukkig wilde mijn huisarts daarin mee, en heb 2 maanden lang 400gr Doxycycline gekregen. Alleen amper resultaat, omdat de Lymeklachten al chronisch geworden waren...

Meeste moeite met kracht (elastiekjesgevoel) en concentratie (ben boekhoudster van beroep, enige helderheid wel handig) en veel pijn/krampen in spieren en gewrichten. Kan 30 uur werken, maar daarnaast amper/geen actie meer mogelijk.

Hoop dat de artsen hun ogen willen openen, en voor nu en in de toekomst chronische lyme voorkomen kan worden!

Lieve groet,
Iceblue

leonmols
Berichten: 33
Lid geworden op: 29 nov 2005 12:00

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door leonmols »

cureme schreef:Wat een herkenning tijdens deze uitzending, natuurlijk niet iets om trots op te zijn. Verhaal klopte helemaal, totdat meneer Coutinho aan het woord kwam. Die wil het niet snappen en voert slechts een PR campagne. We richten ons op het voorkomen van Lyme, ja natuurlijk maar graag (...) ook op de patienten die het hebben. Ik had verwacht dat dat meisje van 17 die Coutinho zou aanvliegen.... maar helaas. Wat een schandalige opmerking in het bijzijn van een patient. Op macro niveau zal deze discussie echt gevoerd worden, echter het geeft weer eens aan hoe autistisch deze medici zijn. Ehhh, niet beledigend richting patienten met autisme bedoeld.... u snapt wat ik bedoel. Oh meneer Coutinho, u feiten kloppen niet en toch meent u zo stellig te moeten zijn. Wat is uw doel? Meer mensen met lyme? Slechts 1 dag met Lyme zou u goed doen, ik ben mild!
Coutinho is zo verschrikkelijk arrogant, da's niet normaal! Ik kan me nog herinneren hoe lyrisch de man was verleden jaar over het griepvaccin. En we hebben allemaal gezien wat dat opleverde.

Af en toe heb ik het idee dat al die medici er maar op 1 ding uit zijn: zoveel mogelijk (nieuwe) medicijnen (maar dan als symptoombestrijding, NIET als genezing) kunnen verkopen.

mirjamdg
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 11:54

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door mirjamdg »

Het is allemaal heel schrijnend dat er in een land als Nederland dit gebeurd!
En natuurlijk niet alleen met de ziekte van Lyme...
Ook ik heb Lyme, ik ben heel erg teleurgesteld geweest toen ik tegen de muur liep in het ziekenhuis.
gelukkig heb ik een fantastische huisarts die heel allert is geweest en mij dus meteen heeft getest nadat ik een virale meningitis kreeg.
Ook nadat ik bij de eerte neuroloog en internist hier in het ziekenhuis naar huis werd gestuurd met de mededeling u heeft een griepje... terwijl mijn bloedtest wel duidelijk was (ja dat kan ook nog!)
heeft mijn huisarts mij gesteund en een second opinion geadviseerd. Ik heb de Lyme vereniging gevraagd welke arts en nadat ik bij hem was geweest lag ik twee dagen later aan het infuus!
Deze heeft meerder kuren gegeven en toch blijf ik me niet in orde voelen.
Nu word ik niet meer getest en ben alternatief bezig het vervelendste tot nu toe vind ik dat ik ook nog een met een arbeidsongeschiktheid verzekering te maken kreeg die niet uitbetaald! Na de eerste kuur verkondigen ze dat je beter bent. Terwijl je eigen internist een brief stuurt dat dit niet zo is je kan naar je geld fluiten. Ik kan nu weer een klein beetje werken en toch zit ik financieel best belabberd of het leuk is om ziek te zijn en je bedrijf te zien afglijden wat je in 10 jaar hebt opgebouwd.
Ik heb geleerd dat je zelf dus overal achteraan moet gaan en de artsen zoeken die je willen helpen en dan is het nog een lijdensweg.
Ik blijf moe en hoofdpijnen houden concentratie problemen en hele vage klachten.
En daar zal ik mee verder moeten het is niet anders....
sterkte voor ieder die ook besmet is met deze borrelia bacterie!
Groet Mirjam

goudthe
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 11:59

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door goudthe »

Hallo,
Gisteren de uitzending gezien over de ziekte van lyme. Wat mij verbaast, dat de medische kennis hier in Nederland zo achterloopt met deze vervelende ziekte en er zo weinig over weet.
Ik kom regelmatig in Oostenrijk, ieder jaar worden de Oostenrijkers opgeroepen om een injectie te krijgen voor bescherming van een tekenbeet en eventueel het risico om de ziekte van Lyme te krijgen. Daar komen ook veel teken voor.
Het blijkt wel dat de medische kennis hierover daar veel verder is dan bij ons. Dan vraag je toch wel af, vooral als je de uitzending hierover ziet, waarom lopen wij hier zo achter?
Daar moet dan toch iets aangedaan worden toch? Het verloop van deze ziekte is toch vrij ernstig.
Groetjes
Sonja Rijsdijk

mirjamcecile
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 okt 2010 21:24

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door mirjamcecile »

Ik ben ook zo'n verkeerde gediagnosticeerde patiënt. Ik heb achteraf gezien al vijftien jaar Lyme, maar heb veertieneneenhalf jaar lang verkeerde diagnoses gekregen, variërend van depressies, ME tot fibromyalgie. Ik was daarvoor heel sterk en gezond. Ik ben al drie keer 100% afgekeurd, verrek dagelijks van de pijn in hoofd, pezen, spieren en gewrichten. Ik heb zakken geld en energie verspild aan allerlei specialisten, ik heb ze allemaal gehad, van regulier tot en met alternatief, tot ik eindelijk dit jaar een erythema migrans kreeg. Het OLVG in Amsterdam achtte de positieve testen vals-positief en wilde me niet verder helpen. Het Radboud heeft me nog wel zes weken antibiotica gegeven, maar wil me verder ook niet helpen, omdat ze het onaannemelijk vinden dat ik al zo lang klachten heb. Ik heb gelukkig een goeie tip gekregen van een collega lyme-patiënt. De Oosteinde Walborg kliniek in Amsterdam. Weliswaar moet je de onderzoeken daar wel zelf betalen, maar je krijgt daar tenminste een behandeling, die los staat van dat idiote CBO-protocol van de RIVM. Goed dat er aandacht werd besteed aan Lyme door Radar, jammer van die Coutinho. Ach, als hij zelf het aan den lijve zal ondervinden (je mag het iemand niet toewensen, maar hij...) zal hij wel anders piepen.
Het wordt hoog tijd dat we in Nederland nu eens kappen met dat op onwetendheid gebaseerde geruststellen. Laten de medici nu eens hun verantwoordelijkheid nemen en echt geïnteresseerd en betrokken hun best doen om hun patiënten te genezen. Ik hoop dat de nieuwe richtlijnen meer recht doen aan de realiteit en dat de lymepatiënten nu eindelijk serieus worden genomen en in de gelegenheid worden gesteld om te genezen.

Sv.LYME
Berichten: 0
Lid geworden op: 18 okt 2010 19:35

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door Sv.LYME »

Ik ben al 6 jaar aan het uitzoeken wat ik mankeer, bij diverse doktoren door het land geweest maar weer en weer kreeg ik te horen het zit tussen uw oren. Totdat in 2009 mijn hond een paar teken op zijn kop had, wij bij de teek geken wat we moesten doen, alleen weg halen en doorgeven aan de dierenarts. Mijn vrouw ging verder lezen wat de symptomen zijn voor de ziekte van lyme, zegt zij "ik lees jouw hier". Wij naar de huisarts voor een bloedonderzoek, en niets aan de hand. Wij waren niet van plan om optegeven en gingen verder zoeken op internet. Wij zijn bij PROHEALTH gekomen om bloed te laten onderzoeken, en urine. Daar kwam uit dat ik de ziekte van lyme heb. Ik was van plan om naar Duitsland te gaan, maar in Amsterdam zit een kliniek die samen met Duitsland werkt. Ik ben daar naar toe gegaan heb weer diverse onderzoeken gedaan. Alles wees naar lyme. Ik ben na 20 weken behandeling weer een groot deel opgeknapt. Maar ik moet zelf voor de kosten opdraaien. Dus wat de meneer van RIVM zegt dadt alles wordt vergoed is niet waar. Maar ik ben al iets beter.


Gr. Sven

timschuijt
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 12:14

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door timschuijt »

De uitzending van gisteren gaf weer eens duidelijk aan dat de ziekte van Lyme ook een groot probleem is in Nederland. Naar mijn mening zal de discussie over hoe goed de testen en behandelingen voor de ziekte van Lyme altijd voortduren en het is dan ook belangrijk om dit probleem bij de wortels aan te pakken.

Zelf weet ik als geen ander hoe vervelend het is om de ziekte van Lyme te hebben. Als kind heb ik jarenlang last gehad van deze ziekte voordat ik hierop getest werd en vervolgens hiervoor werd behandeld. Zoals bij vele anderen heeft dit ook mijn leven flink op zijn kop gezet. Dit heeft niet alleen maar nadelige gevolgen gehad aangezien het me heeft aangespoord om hier wetenschappelijk onderzoek naar te gaan doen.

Op dit moment doe ik mijn promotieonderzoek naar de ziekte van Lyme aan de Universiteit van Amsterdam en Yale University (in de VS dichtbij het dorpje Old Lyme, waar Lyme voor het eerst ontdekt is). Het doel van mijn onderzoek is om bepaalde speekseleiwitten van de teek te identificeren die belangrijk zijn voor de Borrelia bacterie om de gastheer binnen te komen. Omdat we op dit moment geen vaccin hebben om de ziekte van Lyme te voorkomen is het erg belangrijk om hier onderzoek naar te doen.
Op dit moment ben ik bezig met de laatste paar maanden van mijn promotieonderzoek en het valt mij op dat er erg weinig onderzoek wordt gedaan naar het voorkomen van de ziekte van Lyme en dat het niet makkelijk is om geld te krijgen voor onderzoek. Nederland 'zeurt' wel de hele tijd over het grote probleem ziekte van Lyme maar daar lossen we de problemen niet mee op.

Moraal van het verhaal: Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk. Geef mij een pot met geld om onderzoek te doen en ik zorg voor een vaccin! Dit is natuurlijk redelijk simplistisch geformuleerd maar wel de enige weg naar een werkend vaccin om uiteindelijk de ziekte van Lyme te voorkomen. Wat zou dat mooi zijn...
Laatst gewijzigd door timschuijt op 19 okt 2010 20:56, 1 keer totaal gewijzigd.

PaulaKo
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 13:25

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door PaulaKo »

Voor politiek Den Haag:De teken van Troje[/b]

Ergens heb ik een keer gelezen dat soldaten in een oorlog (welke waar weet ik nu niet meer--?) meer vrees hadden voor de teek dan voor de vijand.

De mexicaanse griep was de 'dreiging van buitenaf', waaraan onderzoek en veel geld besteed moest worden. Paniek om een dreigende vijand.

Straks zijn de teken onze 'paarden van Troje', stil in het lage groen binnen de landsgrenzen oprukkend, steeds meer gevuld met een 'gevaarlijke vijand'.

En als het welzijn nog geen motief van handelen is, dan toch nog de euri's, toch? - mensen met onbegrepen klachten blijven het reguliere en ook alternatieve circuit raadplegen en kosten de zorgverzekeraars uiteindelijk ook veel of meer geld. En de arbeidsongeschiktheidsverzekering..., en de ziektewet... en helaas uiteindelijk - de sociale dienst.....

Den Haag kan de kwestie bij de artsen laten. Doch wetenschap is doorgaans niet alleen 'zuivere' wetenschap - E&E - ego's en euri's spelen mede een rol.

Als de kwaliteit van leven van de enkeling er misschien niet meer zo toe doet, bedenk dan dat een gezonde bevolking beter is voor de economie.

tot zover..

galati
Berichten: 0
Lid geworden op: 18 okt 2010 22:00

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door galati »

Ook mijn man kreeg vorig jaar vage klachten. Het begon met een dikke zeer pijnlijke hand. Acute peesontsteking volgens de arts. Later kreeg hij op verschillende plaatsen pijn, altijd in de gewrichten. Dan zat het in zijn knieën of vingers, dan weer zijn schouder(s) zjn handen in die mate dat schrijven haast onmogelijk was, de waslijst met klachten werd groter en groter. Weer naar de huisarts, bloed onderzocht niks gevonden. Hij bleef werken maar dat ging steeds moeizamer. Op de duur had hij zoveel pijn in zijn knieeën dat lopen haast onmogelijk werd evenals opstaan. Later weer naar de huisarts die vroeg toen of hij een beet van een teek heeft gehad. Voor zover hij wist niet maar later zijn we eens gaan denken en inderdaad een jaar of 2 geleden heeft hij een paar weken een rode rond plek op zijn bil gehad. Dit later tegen de huisarts verteld maar die stuurde hem toch door naar de reumatoloog, weer bloed afgenomen maar ook hij kon geen dianose stellen.De huisarts wilde niet echt mee in het lyme verhaal. Voor ons stond het inmiddels voor 99% vast dat hij de ziekte van lyme had. Op ons verzoek en na heel veel gedoe eindelijk een brief voor Nijmegen gekregen (ja, 3 maanden wachten) mijn man had ondertussen ondraaglijke pijnen kon niet meer werken, bijna niet meer lopen, geen auto rijden enz. Hebben in de tussentijd ook zijn bloed laten onderzoeken bij Pro Health dat was ook negatief. Ook in Nijmegen kon niet aangetoond worden dat hij lyme heeft, ze zeiden niet dat hij het niet heeft maar dat het niet aangetoond kon worden. Daar wilde ze hem ook weer doorsturen naar de reumatoloog. Wij hadden inmiddels zo genoeg van de reguliere zorg dat we via internet bij Jan de Vries terecht zijn gekomen, bioresonantie. Binnen 5 minuten was het duidelijk: Lyme. Hij is daar nu vanaf juli onder behandeling en het gaat een heel stuk beter. Inmiddels werkt hij weer. Het is nog niet 100% maar als je ziet van hoever hij komt zijn we dolblij met dit resultaat.
We kunnen het iedereen aanraden ook mensen die al 10 of 15 jaar met Lyme lopen. Blijf niet in het reguliere circuit hangen. Een bezoek aan Jan de Vries in Den Ilp is zeer zeker de moeite waard

Joop Boer
Berichten: 0
Lid geworden op: 18 okt 2010 15:29

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door Joop Boer »

Joop Boer 19 okt.2010

Sinds 2007 klachten eerst trombose been, jaar later kreeg ik eind aug.2008 te horen dat ik CLL (chronische lymfatische leukemie) heb. In oktober 2010 werd ik ziek, wij dachten een zware griep, maar achteraf bekeken had dit al te maken met Lyme. Ik viel 5 kg. af en kon dit er niet weer bij op krijgen. Het gewicht ging heel langzaam verder achteruit.
Begin 2009 kwamen er rugklachten bij onder in de rug. Naar Pijnbestrijding gestuurd, na 4 x pijnbestrijding geen resultaat. Jammer dan.
Ik kreeg steeds meer klachten, slecht gaan praten, heel moe, vanaf 20 april 2010 in de ziektewet, veel slapen, het gewicht wat steeds verder terug liep tot ondertussen van 84 kg. naar 64.2 kg.
Ik ben ook al naar een KNO arts gestuurd, want er zou iets met mijn stembanden zijn, nou nee dus, toe door gestuurd naar logopedie, maar ook die wist niet wat ze er mee aanmoesten.
Naar Neuroloog gestuurd, in het UMCG deze kwam tot de slotsom van, het moet haast wel A.L.S. zijn. Wij waren bij het horen van de woorden "haast wel" goed wakker geschud. Wij hebben een 2e onderzoek aangevraagd in AZU, toen ik daar binnenkwam, bleken de papieren van UMCG mij alvoor te zijn gegaan.
Dus waren zij daar bevooroordeeld.
Wij zijn via via bij iemand gekomen die levend bloed analyse kan doen, deze persoon zag heel duidelijk dat er Borrelia in het bloed zat.
Met deze wetenschap zijn wij bij een natuur "arts" terecht gekomen, deze gaf ook duidelijk aan dat het om LYME gaat. Ik ben ook ondertussen aan de voedingssupplementen gegaan, en heb nu net een maand Doxycicline geslikt.
Er zit wat werking in mijn lichaam, ik ben 's nachts rustiger droom niet meer zo erg, en overdag is het lichaam ook rustiger. Volgens mijn partner wisselt mijn lichaamstaal ook van dag tot dag, maar voel mijzelf nog steeds ontzettend moe.
Doordat mijn gewicht maar niet beter wil worden, voel ik mij zeer slap.
Ik heb ondertussen mijn bloed ook laten testen in Keulen, maar dat was twijfelachtig en bij nader onderzoek negatief. Maar daar kan het nog weer naar toe.
Wij doen niet anders dan boksen overal tegen op. Er zij niet veel artsen die met je mee willen denken en werken, om toch de onderste steen boven te krijgen.
Wij hebben nu een goed kontakt met een persoon bij ons uit het dorp, die zelf ook met LYME zit. Maar deze gelukkig onder de knie heeft. Hij voorziet ons van allemaal goede tips en informatie.
Zo heb je tenminste het gevoel dat je niet alleen bezig bent.
Ik heb ondertussen al heel wat gelezen op deze site en weet ook echt dat ik niet alleen sta in deze moeilijke weg en periode.
Het beheerst ons hele leven.

catie
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 13:58

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door catie »

Een Nederlandse vriendin die in Belgie woont kreeg vreselijke zenuwpijnen in haar benen. Ze werd opgenomen in een ziekenhuis en onderzocht door een neuroloog die bloed liet prikken, ook op Lyme. De vriendin vroeg wat ze daar aan had, want zo'n uitslag duurde immers wel een paar weken. De neuroloog antwoordde:" Madam, we zijn hier niet in Holland! Ik heb de uitslag vanmiddag". Zij bleek positief te testen op Lyme en kreeg in het ziekenhuis 3 weken lang antibiotica via een infuus, waarna ze geen klachten meer heeft gehad.
Wat een bof dat ze niet in een Nederlands Ziekenhuis terecht kwam! Waarom kan een neuroloog in Belgie dit wel en in Nederland niet? Terwijl de Nederlandse medici zich zo op de borst kloppen dat de gezondheidszorg hier zo uitstekend is?
Het Radar programma was uitstekend en duidelijk. Ik hoop dat er snel een vervolg op komt met informatie over hoe de medische stand en organisaties hopen deze achterstand op te lossen.

bernadet2
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 14:28

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door bernadet2 »

Ik wil iedereen aanraden om op zoek te gaan naar een natuurarts die gespecialiseerd is in lyme. Ik heb weleens waar niet zolang de ziekte als de mensen die in beeld waren. Maar voelde me ook zo wanhopig, boos en ziek. De artsen doen net of er niets aan de hand is! Maar alle symptonen duiden erop. Nu loop ik bij een natuur arts (gespecialiseerd in lyme) en voel me langzaam aan steeds beter worden. Zij weten er veel meer van en weten meerdere manieren om deze bacterie aan te vallen!

P.s. Er is namelijk een werkgroep lymeartsen daar heb ik mijn natuurarts gevonden.

JOKE70
Berichten: 0
Lid geworden op: 19 okt 2010 15:10

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door JOKE70 »

goede uitzending, goede vragen werden gesteld!
jammer van die rivm meneer? wat een ********, weet duidelijk niet waar hij het over heeft.

Zelf al sinds 2006 lyme, had twee kringen, maar werd door de huisartsenpost afgedaan als een allergie.
Ben overigens niet gebeten door een teek, maar een mug, dus dat is het lullige, dat kan dus ook! mijn test was bijna positief, dus wel degelijk antistoffen.
toch drie maanden Ab gehad, knapte ik van op, maar toen ik daar mee stopte was ik 10 x zo ziek.. Toch heeft de huisarts ook geopperd of het niet tussen de oren zat. zat ik daar met een oog die niets meer zag, uitval , niet meer kunnen lopen, praten enzovoort, mijn klachten lijst is zeeeerr lang!!!!

Toch ben ik een eind opgeknapt, dankzij:
- bioresonantie/kleurentherapie
- fotonentherapie
- mms
- samento en banderol
- homeopatische korrels
Alles zo'n beetje afgewisseld. en nu alweer 10 maanden volledig aan het werk.
maar kan nog niet alles, en merk nog wel dat ik lyme heb, maar dat de bacterie minder in getale is, of minder invloed op me heeft.
dus ik ben een lymepatient waar het best redelijk mee gaat, maar hoevelen liggen er nu wel niet te verpieteren op bed??

Tros radar, kunnen jullie niet eens een uitzending wijden aan alternatieve geneeswijze en lyme, en dan in een positief licht? zoals je hier kunt lezen hebben daar toch veel mensen baat bij!!!!
jammer is wel dat ook dit uit eigen zak betaald moet worden!!
ik had er al een nieuwe dure auto voor mezelf voor kunnen kopen...
dus dan weet je wel wat ik financieel inlever per maand!!
maar ik heb het over voor mijn gezondheid, sterker nog ; ik heb geen keuze!
twee lieve kinderen en een schat van een vent! daar doe ik het voor!

Onno62
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 okt 2010 15:32

Re: Lyme-patiënten het bos in gestuurd

Ongelezen bericht door Onno62 »

Gisteravond met belangstelling uw uitzending bekeken. Het is zo herkenbaar voor een lymepatient. Zelf heb ik al bijna 3,5 jaar de ziekte van Lyme, opgelopen tijdens het werken in de tuin. Na de teleurstellende medische molen in Nederland (zit tussen de oren), ben ik vorig jaar juni uitgeweken naar Duitsland. De uitslag van het laboratorium in Keulen werd in het laboratorium in Bremen meerdere malen bevestigd. Inmiddels driemaal een kuur gehad, waarbij de laatste kuur conform het schema Augsburg voor chronische lyme met coïnfecties wordt gevolgd. De kuur bestaat uit een combinatie van azithromycine, quensyl en doxycycline. Deze heb ik inmiddels 17 weken gevolgd en ben nu met de laatste week bezig. Na beëindiging van de kuur moet ik over 6 weken nog een LTT laten uitvoeren. Tijdens deze laatste kuur kreeg ik omniflora, een darmgespecialiseerde probiotica. De behandeling in Duitsland moet uit eigen zak betaald worden en dan heb ik het nog niet over de consequenties ten aanzien van de ziekte en het werk (evt. WIA). En dan komt de meneer van de RIVM met een arrogantie een en ander bagatelliseren. Je zou hem zo lyme wensen in de meest erge vorm. Tot slot de meneer van de SP die het geen goede ontwikkeling vindt dat de mensen hun heil zoeken in het buitenland. Welk alternatief hebben de mensen in Nederland? Ik ben blij dat ik de uitvlucht tot het buitenland heb genomen. Tevens ben ik blij met de support van de bedrijfsarts.

Gesloten