LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
Snoesje1
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2010 23:26

gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door Snoesje1 »

Ik weet het, het is een tijd aangekondigd dat CAIway digitaal gaat vanaf vandaag.. en ik ga binnenkort verhuizen en neem toch een apart ab. kabel tv en internet, maar toch baal ik

weer dat een bedrijf je verplicht allerlei kastjes aan te schaffen voor extra tv's in huis zodat je toch tv kunt blijven kijken.

Ik heb een tijdje geleden ook een dvdrecorder aangeschaft, mega handig met build in tvgids. Dan met 1 druk op de knop herkent hij het programma en neemt voor je op en onthoudt de naam. Caiway heeft dit niet al te lang geleden uitgeschakeld en programmeer je lastig met de hand.

Nu is het zo dat je dus je dvd recorder wel in de prullebak kunt gooien omdat je er eigenlijk alleen nog maar gewoon dvdtjes mee kunt afspelen en verder niets. Nu caiway digitaal gaat, kun je dus niet opnemen meer met je apparaat. Misschien heb ik niet goed opgelet, maar ik zit zwaar te balen.. meer voor alle ouderen, weer een kastje verplicht, maar ook voor gezinnen, die kastjes zijn niet goedkoop. Je wordt gewoon gedwongen om een dure aanschaf te doen.. ik vind het gewoon heel naar...

zo...

voerpijl
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 okt 2010 22:30

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door voerpijl »

beste snoesje,
het valt allemaal wel mee.als je de geschiedenis bekijkt dan zijn er tegen alle nieuwe dingen altijd bezwaren gemaakt.
of het nu om de overgang van de postkoets naar de stoomlocomotief ging of de invoering van het stemrecht voor vrouwen......
je wilt toch de vooruitgang niet stilzetten?
als je het eenvoudige decodertje van 20.- euri koopt dan kan je ook weer de dvd recorder gebruiken en kan je weer prachtige scherpen beelden opnemen. dus je bent nu je gal kwijt en je kan nu gewoon verder gaan met gebruik te maken van de mooie ontwikkelingen op het gebied van HD tv.je wilt het nooit meer missen en maak je vooral geen zorgen over de ouderen, die hebben wel voor hetere vuren gestaan.
dag snoesje groeten van cor naaldwijk. :D

hoera
Berichten: 7
Lid geworden op: 04 mar 2009 16:57

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door hoera »

voerpijl reageert wel erg makkelijk.
iets meer als een jaar geleden heb ik een dvd harddiskrecorder gekocht die, nu caiway digitaal is gegaan, alleen nog maar ned. 1, 2 en 3 opneemt.
caiway gebeld ik moest een nieuwe decoder kopen (59 euro), gedaan en aangesloten resultaat 0 komma 0. helpdesk weer gebeld alles uitgelegd en ik moest vervolgens een digital terrestrial receiver kopen (19,90) en alles zou opgelost zijn. omdat ik een totale digibeet ben toch maar weer keurig advies opgevolgd en naar de caiway winkel gegaan, alles nog een keer uitgelegd en ja hoor ik moest de receiver kopen, aldus gedaan. en ..... u raad het al, resultaat 0 komma 0.
opnieuw gebeld en nu zou ik een nieuwe dvd recorder (349 euro) moeten aanschaffen !
maar nu stop ik er echt mee, jammer dat het me al zoveel geld heeft gekost en dat caiway zo met zijn klanten om gaat want als ik hier in de flat hoor hoeveel mensen er met caiway problemen hebben zal het ze veel klanten gaan kosten, inclusief mijzelf.

Snoesje1
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2010 23:26

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door Snoesje1 »

precies... en omdat ze dus willen dat je hun apparatuur gebruikt, melden ze ook nergens duidelijk dat je wel evt. je eigen dvd recorder kunt aansluiten.

Tuurlijk wil ik best met mijn tijd meegaan, maar halloo, alsof het leven al niet genoeg kost, zeker als alleenstaande moeder, die nog eens net moet verhuizen en alles al nieuw moet gaan kopen.. ja, dan spuw ik best een beetje gal...

maar goed, ik heb wel gelezen dat je met een bepaald apparaat je dvdr toch kunt aansluiten én iets kunt kijken en iets anders kunt opnemen. Ik heb de caiway weer gemaild, ik ben benieuwd....

maar het is toch te belachelijk voor woorden dat je zo verder geholpen wordt en uiteindelijk 349 moet gaan afrekenen?

dickie60
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 nov 2010 20:47

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door dickie60 »

:x
Wat een bedrijf dat CAIWAY - Ik heb er geen woorden voor.
EEn goed initiatief om digitaal te gaan. maar bereid het goed voor in informeer de mensen helder over de gevolgen.....voor de apparatuur die ze hebben tijdens de overgang en wat er aan te doen. Dit zwaar onderschatdoor hen. Hierdoor weet het personeel ook niet meer wat te doen en te zeggen.

Heb een DVD HD Recorder PAnasonic DMR EH 57. Hiervoor zou een DigiOne digitale TV stick in de scart vna de HD Recorder de oplossing zijn. No Way......
Regelmatig gebeld met de 'help desk' en omdat er iedere keer een ander antwoord werd gegeven maar een ochtend vrij genomen om naar de CAIWAY shop te gaan hopende daar de oplossing te vinden. Maar nee ook niet. Nog een keer de 'helpdesk' gebeld en hier te horen gekregen dat ik binnen 48 uur gebeld zou worden door een specialist ....... die is zeker niet gevonden want ik wacht na 5 dagen nog steeds op telefoon.........
ik wacht nu op een andere aanbieder van digitale TV in de Wateringse Veld, want ik ben echt helemaal klaar met CAIWAY.......... Of heeft een lezer hetzelfde probleem en kan/ wil helpen?

Groet
Dick

hoera
Berichten: 7
Lid geworden op: 04 mar 2009 16:57

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door hoera »

dickie60

je hebt helemaal gelijk, ik heb dezelfde dvd recorder en ook door caiway "geadviseerd" om een nieuwe decoder en stick te kopen, gedaan en resultaat 0 komma 0. en sinds gisteren zenden ze ook het analoge beeld niet meer uit dus kan je ook ned. 1, 2 en 3 niet meer opnemen.
weet iemand of er een instantie is waar je hierover kan klagen ?

Snoesje1
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2010 23:26

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door Snoesje1 »

ik vind dit eigenlijk gewoon buitengewoon schofterig dat je zo noodgedwongen wordt allerlei kosten te maken terwijl je al goede apparatuur in huis hebt.

Ik had ook een epg, zo'n programmagids óp mijn dvd.. ook uitgeschakeld door Caiway (ver voor het dig. tijdperk).. daar had ik m nu juist voor gekocht..

maar ook de kpn hoor, die verkochten die gigaset.. met antwoord apparaat. Ja, right.. bleek dat je gewoon naar een juffrouw voicemail moest bellen om af te luisteren, kpn verdiend daar weer aan. Gigaset omgeruild voor de orig. siemens met EIGEN antw. apparaat...

heb het wel even aan een collega gevraagd. Als je dvd recorder 2 scartaans. heeft, dan kun je er wel wat mee. Je ene kastje zet je de tv op beeld en dan een ander goedkoop dig. kastje kopen, met een loop verbinden met je scart en antenne en dan kun je het beeld van je dvd aanzetten en dat opnemen (zodat je met het andere kastje gewoon op een ander net tv kunt kijken).

maar ja, dan kun je nog niet vanalles programmeren als je weggaat... als hij van het beeld opneemt..

Dus, waars. wordt het dan toch maar gewoon nieuwe apparatuur!!

dickie60
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 nov 2010 20:47

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door dickie60 »

thx, zal het proberen. Panasonic belde terug naar aanleiding van een mail - daar kan CAIWAY nog een voorbeeld aan nemen - maar herkende het probleem niet en kon zich niet voorstellen dat het zou gaan werken met een DigiOne stick.
Ik heb inderdaad 2 scart aansluitingen zal binnenkort de 'techneut' uit gaan hangen.

Begrijp ook niet dat het kan dat CAIWAY een monopolie heeft --- dacht dat niet meer mocht in Nederland,,,, lijken wel glazenwassers [grapje]

Snoesje1
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2010 23:26

Re: gewoon ff klagen - dvd recorder en digitale tv S@$!@#$!

Ongelezen bericht door Snoesje1 »

haha, treffend voorbeeld.

Ja, wij hadden ooit zo'n kastje gekregen van samsung..

ik zou dus zo'n basispakket kunnen nemen met zo'n simpel kastje en dan via MP een 2e kastje voor weinig kopen

enige nadeel.. als ik een keer weg wil.. of opnemen op verschillende netten dan kan dat dus niet op 1 avond.

je moet je dvd op AV zetten. Je zet dan niet op je dvd een kanaal naar keuze aan, maar dat doe je via de 2e afstandsbediening. Omdat je hem dan op 'tvbeeld opnemen' hebt staan, kun je alleen maar dat beeld opnemen van dat kanaal.

Dus dan heb je er nog niet echt iets bijzonders aan.. ik vind het wel lastig.. want je moet zo nadenken..

en ik moet nu toch al alles nieuw aanschaffen, internet, bellen, tv ivm verhuizing en laat alles achter...

dusssss.....

Gesloten