LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] veel over dexia in belgie

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
robijn
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 jul 2003 00:28

veel over dexia in belgie

Ongelezen bericht door robijn »

kijk op http://www.dexia.com/n/news/press-relea ... hp?id=2149


Korte berichten
Persberichten
Presentaties
Verslagen en resultaten

De opzoeking starten


Persberichten van 14/03/2000

De groep Dexia kondigt haar voornemen aan om via Banque Internationale à Luxembourg (BIL) Banque Labouchere in Nederland te verwerven

De groep AEGON N.V., die tot de grootste tien verzekeraars ter wereld behoort, en de Europese bankgroep Dexia, die optreedt via Banque Internationale à Luxembourg, voeren exclusieve onderhandelingen met het oog op de acquisitie van Banque Labouchere door Dexia. Labouchere was tot nu toe volledig in handen van de Nederlandse verzekeringsgroep. De definitieve verwezenlijking van de transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de raden van bestuur van de twee ondernemingen en van de toezichthoudende overheid. De overnameprijs wordt geraamd op ongeveer 896 miljoen EUR; de transactie is voorzien voor deze zomer.
Banque Internationale à Luxembourg (BIL), lid van de groep Dexia, wil via deze transactie 100% van Labouchere verwerven, die haar zetel heeft in Amsterdam en 700 personen tewerkstelt.
BIL is naast het Gemeentekrediet van België, Dexia Crédit Local de France en Dexia Project&Public Finance International Bank, één van de vier operationele vennootschappen van Dexia. BIL is sedert jaren een referentiebank in het Groothertogdom en is belast met de ontwikkeling van de activiteiten private banking, vermogensbeheer en administratief fondsenbeheer binnen de groep Dexia.
Labouchere is een traditionele zakenbank, die opgericht werd in 1789 en zich onlangs met succes specialiseerde in de commercialisering van financiële producten voor een gegoede cliënteel, waarbij zij het accent legt op innoverende distributiekanalen zoals internet, call center en finance television. Zij werkt ook via een net van meer dan 500 zelfstandige financiële tussenpersonen. De Bank Labouchere maakt deel uit van de groep Labouchere en houdt zich bezig met private banking en investment banking; momenteel oefent de bank deze activiteiten uit via haar vijf gespecialiseerde agentschappen in Amsterdam, Arnhem, Hilversum, Groningen en Maastricht. De bank levert haar diensten inzake asset management en advies aan meer dan 3 300 topcliënten, die meer dan 1,7 miljard EUR vertegenwoordigen. De groep Labouchere is ook actief als depothoudende bank, via de joint venture CDC Labouchere Securities Services, waarin zij een belang van 49% bezit. Het effectendepot beloopt 30 miljard EUR.
Inzake producten specialiseert Banque Labouchere zich via haar dochter LEGIO-LEASE sedert 5 jaar in equity leasing. Met een marktaandeel van 75% en 275 000 cliënten bekleedt zij voor dit soort van activiteit thans een leiderspositie in Nederland. De on-linecourtagesite ALEX van Labouchere heeft met meer dan 6 000 transacties per dag en 13 000 cliënten de meest performante banksite in Nederland.
Internationaal gezien is de bank ook in Genève, Londen, Luxemburg en New York aanwezig.
De acquisitie van Labouchere past in de internationale expansiepolitiek van BIL. Labouchere zal met zijn innoverende marketingaanpak, zijn multikanalendistributie van producten en zijn originele productengamma een ondersteuning en een versterking betekenen voor de strategie op het vlak van de ontwikkeling van private banking op internationale schaal en van de activiteiten inzake vermogensbeheer en administratief fondsenbeheer, die de kern vormen van de strategische opdracht van BIL binnen Dexia. Dankzij zijn capaciteit aan institutionele beleggingen in Nederland, zal Labouchere de groep Dexia ook de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van synergieën op het vlak van de marktactiviteiten en de activiteiten als depothoudende bank. Door de integratie van Labouchere in Dexia zal de Nederlandse bank ten volle gebruik kunnen maken van de knowhow van de Groep inzake private banking en asset management en haar aanbod kunnen aanvullen met het volledige producten- en dienstengamma van Dexia.
De strategie van AEGON om zich te concentreren op haar basisactiviteiten (levensverzekeringen, pensioenen, investeringsproducten en de daarmee gekoppelde diensten) verklaart het afstoten van Labouchere. Daar deze transactie reeds in de rekeningen werd opgenomen zal het afstoten van Labouchere geen enkel effect hebben op de vooruitzichten van de resultaten van AEGON voor het jaar 2000 noch op de opbrengst per aandeel. De resultaten van de verkoop zullen door AEGON gebruikt worden voor de liquidatie van haar schulden, terwijl de winsten zullen geïntegreerd worden in de eigen middelen.
Kencijfers van Labouchere

(in miljoenen EUR)
1999

Raming
1998
Evolutie

Balanstotaal
4.544,2
4.275,6
6,3%

Nettobankproduct
247,5
212,5
16,5%

Brutobedrijfsresultaat
149,3
121,8
22,6%

Nettoresultaat
84,4
62,6
34,8%

ROE
37%
33%


OER
40%
43%


BIS RATIO
11,6%
11,8%


Tier 1
Aan te vullen
Aan te vullen

Henry
Berichten: 53
Lid geworden op: 19 sep 2003 18:39

Re: veel over dexia in belgie

Ongelezen bericht door Henry »

Robijn het was fijn. Truste.

zoex
Berichten: 407
Lid geworden op: 18 nov 2003 08:37

Re: veel over dexia in belgie

Ongelezen bericht door zoex »

Wat moeten we hier nu weer mee!!
:evil:

Gesloten