LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
michael755
Berichten: 39
Lid geworden op: 13 apr 2010 23:34

DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Ongelezen bericht door michael755 »

Wie o wie kan mij helpen met het voorstel van de dsd bank?

Ik wil graag weten of het een goed voorstel is.
De tekst is volledig overgetypt om een duidelijk beeld
van het voorstel te geven.

Alvast bedankt.

m.v.g. michael

Geachte heer M en mevrouw W,

Op 17 december 2009 hebben wij uw inkomsten/lasten lijst ontvangen. Op basis hiervan is de DSB Bank met u een tijdelijke betalingsregeling overeengekomen. De curatoren hebben inmiddels besloten deze tijdelijke lastenverlaging te beëindigen.

Inmiddels hebben wij uw klacht, uw dossier en uw financiële situatie kunnen beoordelen. Op basis van deze beoordeling doen wij u, namens de curatoren, het volgende voorstel.
U heeft de volgende overeenkomsten met of via DSB bank gesloten:

1. Een levenhypotheek, contractnummer………85, huidige saldo €40.142,16, maandtermijn €145,38.
2. Een aflosvrije hypotheek, contractnummer …….77, huidig saldo €129.002,79, maandtermijn €446,29
3. Een gemengde verzekering, polisnummer ……… 80,maandpremie €54,30
4. Een Voorziening Inkomens Bescherming, polisnummer……….96, premie€9.612,00
5. Een tweede hypotheek, contractnummer……..40, huidig saldo €32.983,51, maandtermijn €157,87
6. Een kapitaalpolis, polisnummer………..16, maandpremie € 41,54
7. Een overlijdensrisicoverzekering, polisnummer…………22, premie € 3.548,00

Het rentepercentage van uw leven- en aflosvrije hypotheek bedraag momenteel 4,349% nominaal per jaar met een rentevaste periode tot 1juni 2013. Het rentepercentage van uw tweede hypotheek bedraagt momenteel 5,749% nominaal per jaar met een rentevast periode tot 1juni 2013.










Bij de beoordeling van uw klacht hebben wij uw hele dossier bekeken met als uitgangspunt dat een voorstel voor afwikkeling van uw klacht vergelijkbaar zou moeten zijn met de redelijkerwijs te verwachten uitkomst van een juridische procedure. Daarnaast hebben wij uw financiële situatie beoordeeld. Hierbij zijn wij uitgegaan van de juistheid en volledigheid van de door u aangeleverde gegevens. De conclusie van dit onderzoek is dat een juridische afhandeling van uw dossier uw betalingsproblemen niet zou oplossen. Daarom hebben wij besloten u een voorstel te doen, waarbij een gedeelte van uw uitstaande schuld wordt kwijtgescholden. Deze kwijtschelding vindt plaats onder de voorwaarde dat u afstand doet van eventuele juridische claims tegen de DSB Bank of een aan haar verbonden vennootschap.

Op basis van de door u ingevulde inkomsten/lasten lijst is berekend welke maandtermijn past bij uw huidige financiële draagkracht. Bij deze berekening is rekening gehouden met uw andere (langdurige) schulden. Voor zover bepaalde bestedingen bovenmatig zijn volgens algemeen geldende normen zoals NIBUD, zijn die uitgaven niet in de berekening meegenomen.

In uw geval is besloten €36.395,46 af te boeken op uw uitstaand saldo. Dit bedrag is inclusief de door de DSB Bank op grond van de tijdelijke betalingsregeling niet geincasseerde maantermijnen, totaal een bedrag van 3.032,10. Dit bedrag is opgeboekt bij uw uitstaand saldo. Het voorstel wordt verder uitgewerkt in deze brief.

In het voorstel wordt ervan uitgegaan dat de verzekeringen die u bij het aangaan van de kredieten als koopsom hebt afgesloten, in stand blijven. Vervanging van een koopsom door een premiebetalende verzekering heeft invloed op de maandlasten en heeft als risico dat de premie niet tijdig wordt betaald.
Bovendien is de dekking die met deze verzekeringen wordt geboden zowel in uw belang als in het belang van de bank. Daarom wil DSB Bank deze verzekeringen in stand laten.

Indien u zou besluiten om een verzekering op de 5e polisverjaardag af te kopen, ontvangt u een bedrag dat de “afkoopwaarde” wordt genoemd. In het voorstel wordt er, zoals hierboven vermeld, echter van uitgegaan dat de verzekeringen die u bij het aan gaan van de kredieten als koopsom hebt afgesloten, in stand blijven. DSB Bank stelt daarom als voorwaarde voor de regeling dat op de afkoopwaarde voor die verzekeringen een pandrecht wordt gegeven, waardoor-als u toch besluit tot afkoop van een polis- de afkoopwaarde van die verzekering in mindering zal worden gebracht op het bedrag dat u wordt kwijtgescholden. Wij verzoeken u één exemplaar van de pandakte ondertekend mee terug te sturen. Het tweede exemplaar kunt u zelf behouden.

In uw geval is een leningdeel, contractnummer………..40, volledig kwijtgescholden. De koopsom met polisnummer……22, en de kapitaalpolis met polisnummer……..16 die aan dit leningdeel zijn verbonden, kunnen daarom worden afgekocht. De opbrengst van de koopsompolis en de kapitaalpolis die zijn afgekocht, zit bij het bedrag van de kwijtschelding in begrepen. De afkoop van de kapitaalpolis heeft fiscale gevolgen. Het is aan te raden u hierover te laten informeren door een adviseur.

De opgebouwde waarde van de kapitaalpolis per 28 oktober 2010 bedraagt €344,94. De waardeopgaaf is gebaseerd op de beurskoersen op een bepaalde datum, dus kan afwijken van de uiteindelijke opbrengst. Nadat afkoop heeft plaastsgevonden krijgt u opgaaf van de opbrengst per beëindigingsdatum via SNS Reaal. Deze opbrengst is, zoals hierboven is vermeld, voor DSB Bank, ongeacht of deze hoger of lager uitvalt dan het opgegeven bedrag. Het zal in de regel om een afwijking van hooguit enkele tientallen euro’s gaan. Om de afwikkeling van de sanering zo snel mogelijk in gang te kunnen zetten, vraagt DSB Bank u een volmacht te ondertekenen, zodat DSB Bank tot beëindiging van de koopsom en
Kapitaalpolis kan overgaan en opdracht kan geven de opbrengst naar haar bankrekening over te maken. Bij deze brief is per polisnummer een exemplaar van de volmacht in tweevoud gevoegd. Wij verzoeken u één exemplaar ondertekend mee terug te sturen. Het tweede exemplaar kunt u zelf behouden.

Aan het voorstel dat u hieronder wordt gedaan, wordt verder als voorwaarde gesteld dat de betaling van uw maandelijkse verplichtingen plaatsvindt door middel van een automatische incasso. Bij dit voorstel treft u per contractnummer een formulier aan waarin u DSB Bank machtigt de maandtermijn automatisch van uw bankrekening af te schrijven. De afschrijving vindt plaats op de 1e van de maand.
Het is belangrijk ervoor te zorgen dat u voldoende saldo op uw rekening heeft.

VOORSTEL

Er wordt een bedrag van € 36.394,46 in mindering gebracht op uw huidig uitstaand saldo. In dit saldo zijn de eventuele achterstanden in de betaling en de niet geincasseerde maandtermijnen in verband met de tijdelijke regeling opgenomen. Wij wijzigen de nominale rente van uw leven-en aflosvrije hypotheek van 4,349% per jaar naar 4,700% per jaar met een rentevast periode van 60 maanden.

Na afboeking ziet uw hypothecaire geldlening er als volgt uit:

1. Een levenhypotheek, contractnummer………85, nieuw saldo €39.762,31, maandtermijn €155,74
2. Een aflosvrije hypotheek, contractnummer………77, nieuw saldo €125.970,69, maandtermijn €493,39
3. Een gemengde verzekering, polisnummer……..80, maanpremie €54,30
4. Een Voorziening Inkomens Bescherming, polisnummer……….96, premie €9.612,00
De volgende overeenkomsten worden beëindigd:
1. Een tweede hypotheek, contractnummer………40, huidig saldo €32.983,51, maandtermijn €157,87
2.Een kapitaalpolis, polisnummer……….16, maandpremie €41,54
3. Een overlijdingsrisicoverzekering, polisnummer……….22, premie €3.548,00
De huidige maandtermijn voor genoemde overeenkomsten bedraagt €865,38, de maandtermijn na finale kwijtschelding wordt €703,43.
Bij de renteherziening na 60 maanden worden de maandtermijnen mogelijk aangepast.
Dit voorstel geldt onder de voorwaarde dat alle bijlagen getekend worden teruggezonden.
Het staat u vrij het voorstel af te wijzen. In dat geval bent u verplicht de contractuele maandtermijnen stipt te voldoen en zal op uw klacht worden beslist. Dat kan nog een aantal maanden duren. Als u wel akkoord gaat, verleent u ook finale kwijting voor alles wat u in verband met uw dossier en de totstandkoming van de overeenkomsten mogelijk zou kunnen vorderen van DSB Bank en de boedel. Dit betekent dat u nadien geen klacht meer kunt in dienen tegen DSB Bank over uw lopende of al beëindigde overeenkomsten die u met of via DSB Bank gesloten heeft.

Dit voorstel is niet een (financieel) advies, maar een voostel tot afwikkeling van uw klacht. Dit voorstel is geen algemeen voorstel dat ook aan andere klanten wordt gedaan, maar een voorstel op maat, waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke omstandigheden. U zal zelf, bij voorkeur na overleg met een adviseur, moeten beslissen of u dit voorstel wilt accepteren.

Indien u met het voorstel instemt, verzoeken wij u het duplicaat van deze brief en de bijlagen voor akkoord te tekenen en aan ons terug te zenden. Daarbij is het van belang dat u op iedere pagina van het duplicaat van deze brief uw paraaf plaatst. De originele brief kunt u als bijlage bij uw contracten bewaren. Het voorstel dat in deze brief wordt gedaan, geldt onder de voorwaarde dat de volgende documenten getekend worden teruggezonden:

1. De volmacht voor de beëindiging van kapitaalpolis, polisnummer………..
2. De volmacht voor de beëindiging van de koopsompolis, polisnummer………
3. De akte van verpanding van de afkoopwaarde van de koopsompolis, polisnummer……..
4. De akte van verpanding van de afkoopwaarde van de gemengden verzekering, polisnummer………
5. De machtiging tot automatische incasso voor contractnummer………
6. De machtiging tot automatische incasso voor contractnummer…….

Dit voorstel doen wij gestand tot een periode van vier weken na dagtekening. Wanneer wij na afloop van deze vier weken geen reactie hebben ontvangen, gaan wij ervan uit dat u on s voorstel afwijst. Het voorstel komt dan te vervallen zonder DSB Bank verplicht is u een nieuw voorstel te doen.

Zo snel mogelijke afwikkeling:

Zodra wij de door u ondertekende brief met alle bijlagen hebben ontvangen, beginnen wij met de uitvoering van het voorstel. Het is dus belangrijk dat u goed controleert of u alle stukken heeft ondertekend en in de envelop meestuurt. U krijgt van ons bericht per wanneer de nieuwe maantermijnen zullen ingaan. Tot die tijd dient u uw oude maandtermijn te betalen. Indien u uw maantermijnen niet betaalt of uw maandtermijnen worden gestorneerd, dan wordt het in het voorstel genoemde saldi verhoogd met de niet betaalde maandtermijnen. Als gevolg hiervan zal de uiteindelijke looptijd van de leningen langer zijn. Het kan een paar weken duren voordat alles is afgerond. Wij vragen uw begrip hiervoor.
Laatst gewijzigd door michael755 op 11 dec 2010 10:11, 2 keer totaal gewijzigd.

michael755
Berichten: 39
Lid geworden op: 13 apr 2010 23:34

Re: DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Ongelezen bericht door michael755 »

Ik krijg alleen de bijlage's (het voorstel en contract) niet geupload.

evdbeek99
Berichten: 420
Lid geworden op: 06 jul 2007 20:36

Re: DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Ongelezen bericht door evdbeek99 »

Volgens mij is 4.7 procent geen scherp tarief.

Kan je om 1 of andere reden niet weg bij de dsb?

michael755
Berichten: 39
Lid geworden op: 13 apr 2010 23:34

Re: DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Ongelezen bericht door michael755 »

Dat dacht ik dus ook. Nee veel te hoge hypotheek. :(

Radartje666
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 sep 2009 16:04

Re: DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Ongelezen bericht door Radartje666 »

Misschien niet messcherp, maar als het een hypotheek van meer dan 100% EW betreft, dan is 4.7% voor 5 jaar vast niet zo heel beroerd momenteel. Middenmotertje, afhankelijk van de voorwaarden.

Hypotheek Zoeken
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 dec 2010 15:54
Contacteer:

Re: DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Ongelezen bericht door Hypotheek Zoeken »

Ben ook wel benieuwd op welk inkomen deze hypotheek is gebasseerd.

4.7% bij een EW van meer dan 100% is inderdaad gemiddeld.

michael755
Berichten: 39
Lid geworden op: 13 apr 2010 23:34

Re: DSB doet voorstel betreft mijn TE HOGE hypotheek. :twisted:

Ongelezen bericht door michael755 »

Samen 2000 netto per maand. De hypotheek is afgesloten op een salaris van 1700 Netto per maand.

Gesloten