LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
tester
Berichten: 253
Lid geworden op: 02 jul 2003 18:27

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door tester »

Nog maar een keer mensen blijven er vragen over stellen.
Nogmaals bijna elke advocaat of jurist geeft dit advies zelfs mijn buurman!

Bernard-L
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 feb 2004 17:26

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door Bernard-L »

Ik ben hier ook nieuw maar voordat ik naar een advocaat ga, lees ik eerst op mijn gemak al die topics door.

Dan ben ik een beetje op de hoogte en daarna krijg ik de hoogte. Het zijn zo veel berichten. Was ik dit forum maar eerder gaan lezen.

Misschien ga ik ook wel naar een advocaat. Moet hij wel op bekend zijn met het forum, want anders heb ik er nog niets aan.

Ikwaseenbeetjedom
Berichten: 2956
Lid geworden op: 20 nov 2003 11:33

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door Ikwaseenbeetjedom »

het is héél verstandig naar een advocaat te gaan.
Je nachtrust zal er beter van worden, bij mij in ieder geval wel!

tester
Berichten: 253
Lid geworden op: 02 jul 2003 18:27

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door tester »

tester


Geplaatst op 12 Feb 2004 17:45 door tester


--------------------------------------------------------------------------------

Nog maar een keer mensen blijven er vragen over stellen.
Nogmaals bijna elke advocaat of jurist geeft dit advies zelfs mijn buurman!

Naar boven

Gideon
Berichten: 5
Lid geworden op: 14 feb 2004 12:37

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door Gideon »

Lang heb ik gewacht om op dit forum te reageren. Maar het moest er nu toch maar eens van komen, daarom wordt dit een lang verhaal.

Veel geschreeuw en weinig wol. Dat gevoel bekruipt mij als ik zie hoeveel organisaties zich bezig houden met en voor de gedupeerden van o.a. aandelenlease-beleggingen. Misschien met de beste bedoelingen, maar toch?!.
Eén van de grootste stichtingen, Leaseverlies heeft ruim 4 miljoen euro in kas zonder dat ik enig resultaat heb waargenomen. Zeker zullen ze zich straks op de borst slaan als er een oplossing wordt gevonden. Een oplossing die door andere partijen is voorgekookt. Deze stichting heeft veel branie, een samenwerkingsverband met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond (die zich ook verdacht stil houden), een bestuur met mensen van naam en faam (vooral advocaten) die zich de mond lieten snoeren toen ze een brief ontvingen van Dexia waarin ze gewaarschuwd werden persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden voor alle schade voortkomend uit hun activiteiten en een raad van toezicht met allemaal mensen uit het old boys netwerk. Stel jezelf de vraag voor wie men eigenlijk optreedt, wat is het ware gezicht van een dergelijke stichting. Denk na over wat er zich achter de schermen afspeelt. Wie is wie?
De gedupeerde die zich heeft aangesloten bij Leaseverlies, krijgt nog niet eens een antwoord op zijn of haar mail. Ook niet toen men dringend vroeg of men de restschuld nu moest inlossen of niet. Het enige wat deze ‘helden stichting’ riep, was dat ieder dit zelf maar moest beslissen. Wat zullen diegene die de restschuld hebben betaald, dikwijls door zichzelf opnieuw in de schulden te steken (uitstel van executie), deze stichting dankbaar zijn voor hun heldere en duidelijke stellingen.

Maar ook met de overige stichtingen en verenigingen heb ik niet zo een hoge pet op. Ondanks veel geschreeuw en dappere demonstraties of zelfs ondersteund door duurbetaalde advocaten, is er nog weinig tastbaar en/of zichtbaar. Ik voorspel dat er ook geen resultaten geboekt gaan worden omdat er achter de schermen gewerkt wordt aan een heel andere oplossing.

Daarom begrijp ik al die gedupeerden niet die zich inlaten met deze hulpverleners en geen contact opgenomen hebben met bijvoorbeeld een kwaliteitsbureau als Vermogensmonitor uit Den Haag. Daar is veel ervaring en deskundigheid in huis. Vér voordat er zich maar iemand in Nederland bezig hield met aandelen- beurs en andere vormen van vermogensfraude was men hier al mee bezig. Dhr. van Straaten is zeer ervaren en goed op de hoogte van alle zaken die zich voordoen in deze branche. Zonder echt veel ruchtbaarheid maar wel met goede en acceptabele resultaten voor de gedupeerden boekt men al vele jaren successen. Ik ken persoonlijk iemand die zijn zaak via dit bedrijf heeft opgelost en kan zeggen dat het over een groot bedrag ging.

Via dit bedrijf ben ik in verwezen naar de stichting toezichthoudend nederland. Deze stichting zet zich al sinds 1999 in om controle te krijgen op de toezichthouders omdat deze de banken en verzekeraars en de tussenpersonen hun gang lieten en nog steeds laten gaan.

Vanuit deze stichting is de stichting Adviesverlies ontstaan. De mensen in deze stichting hebben mij in het najaar van 2002 snel en goed geholpen. Ook hier ongelofelijk veel kennis en deskundigheid. Mij is gebleken dat ze in een vrij groot netwerk opereren en de financiële wereld goed in kaart hebben gebracht. Gezien hun bevindingen en ervaringen zijn ze vrij gesloten met het geven van informatie. Na vele (dure) gesprekken met zogenaamde deskundigen, waaronder financieel specialisten en juristen, was het voor mij en mijn vrouw een verademing dat men in één gesprek alle door mij gesloten beleggingsproducten kon analyseren en zelfs in dit gesrpek een indicatie gaf wat onze schade was en waar de fouten zaten. Ik was daar zelf nooit achtergekomen en ook door niemand op gewezen. Of men wist het niet of men wilde het niet vertellen.
De mensen bij deze stichting kennen nagenoeg alle eigenschappen van financiële producten, weet hoe deze zijn verkocht, door wie ze zijn verkocht, tegen welke condities en marges etc. De mensen bij Vermogensmonitor en Adviesverlies kennen nagenoeg alle spelers (banken en verzekeraars, tussenpersonen, brancheverenigingen), ik begreep van hen, soms zelfs persoonlijk. Ze hebben veel en goede contacten met de politiek, wetenschappelijke bureaus, toezichthouders en pers. Ook ben ik al artikelen over en van hen tegengekomen in de pers (AD, FD, Telegraaf, Volkskrant, NRC, FEM, Vrij Nederland, Elsevier etc) vanaf 1999. En wat nog het meest belangrijk is, deze mensen hebben met niemand van de spelers een binding en zijn daardoor volledig onafhankelijk, ook financieel, ze zijn zelfs nog kritischer naar de branche dan ik ben en zeer scherp in hun benadering en uitspraken.

De praktijk spreekt voor zich. Ik weet uit eigen ervaring hoe men ons beleggingsprobleem heeft opgelost. Binnen 2 maanden was er met de verkoper, tussenpersoon en de bank een overeenkomst en had ik ruim 40.000,- euro op mijn rekening. Ik denk dat dit komt omdat ze de veroorzakers confronteerden met zoveel feiten (mijn schade was zelfs groter dan ik zelf wist doordat er naast mijn aandelenlease ook allerlei overbodige en dure beleggingsverzekeringen waren meeverkocht) en tevens de tegenpartij laten merken niet uit te zijn op de ondergang van de tussenpersoon of bank-verzekeraar, maar een redelijke en snelle oplossing wil bereiken. Ze hebben op een of andere manier veel invloed, hoe weet ik niet precies, wel merkten wij (o.a. door publiciteit) dat de druk groter werd op de tegenpartij naarmate de onderhandelingen langer duurden.

Hoewel niet de volledige schade is vergoed (ongeveer 60%), ben ik er toch goed uitgesprongen als ik zie welke resultaten er bereikt worden bij vele andere gedupeerden . Er is geen advocaat aan te pas gekomen, we hebben geen rechter gezien. Daarnaast waren de kosten voor ons minder dan 5% van de uitbetaalde schadeloosstelling. Ik weet dan men via Adviesverlies al bijna 100 zaken heeft opgelost en er voor ruim 1 miljoen euro is uitbetaald door tussenpersonen, banken en verzekeraars.
Er is maar één nadeel en dat is dat deze mensen zich ook met andere zaken bezig houden, dus teveel werk voor te weinig mensen en je dus veel geduld moet hebben. Los daarvan zijn wij blij met de inzet van deze twee organisaties, uit de financiele zorgen en slapen weer rustig. Daarom roepen we iedereen op na te denken alvorens in zee te gaan met allerlei hulpverleners. Ik besef dat dit bericht een hoop kritiek zal losmaken, vooral van de door mij bedoelde en bekritiseerde ‘hulpverleners’. Het zij zo.

Karel
Berichten: 457
Lid geworden op: 15 okt 2003 00:48

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door Karel »

ozzy en Alycia zijn volgens mij figuren die achter die (duistere???) club in Nunspeet zitten. Wellicht is hier een waarschuwing op zijn plaats!!

Geen telefoonnummer, geen adres (verschuilen zich achter een postbusnr.), geen e-mail. Kortom, men hult zich volledig in de anonimiteit maar ze vragen wel je volledige financiële hebben en houwen op te sturen.
Dan beweren ze ook nog dat hun bemiddeling niets kost. Ja, ja. Het zal wel de zoveelste poging zijn om een nieuwe (overwaarde) hypotheek af te sluiten met allerlei extra verzekeringen als borgstelling!!

Alycia
Berichten: 75
Lid geworden op: 10 feb 2004 00:21

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door Alycia »

nogmaals... gaan we weer... stichting maffia...

AvB
Berichten: 67
Lid geworden op: 26 jan 2004 09:45

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door AvB »

Wij betalen iedere maand 550 Euro aan dexia, want wij weten niet wat de gevolgen zijn. Incasso `s en deurwaardes en dan..........We zouden die bedragen opzij kunnen leggen en niet betalen. Maar als we geen gelijk krijgen moeten we alsnog die grote betalingen doen plus rente.
Wij weten niet meer wat te doen.....bijna iedereen adviseert om de betalingen te stoppen. Hoever gaan de deurwaarders......wij kunnen niet veel riskeren met een gezin met 4 opgroeiende kinderen. gr AvB

EEE

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door EEE »

Beste AvB

Wij betalen al vanaf september 1999 niet onze restschuld ,(Verliesver3dubbelaar 11.000 € schuld) , en zullen dat ook niet gaan doen tot een rechterlijke beslissing uitspraak heeft gedaan.
Wij hebben nu pas de incasso van 2000€ er over heen gehad, maar schrijven wel aangetekende brieven naar Dexia en GGN (8 inmiddels).
Denk dat we met zen allen de restschuld niet moeten betalen en er voor moeten gaan daar pak je Dexia het best mee, laat je informeren door een advocaat en laat je zeker niet bang maken door dat gespuis.

ps.

Zet je centjes op een spaarrekening en hou het vast, betalen kan je altijd nog naar een uitspraak van de rechter.

groetjes en sterkte

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door CB »

Gideon,

Volgens mij heeft Vereniging Eigen Huis er niets mee te maken. De Vereniging Effecten Bezitters zul je waarschijnlijk bedoelen.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Ik heb het bedrag van januari gestorneerd (het staat al weer bij ons op de bank) en de machtiging ingetrokken.

tester
Berichten: 253
Lid geworden op: 02 jul 2003 18:27

Re: DRAMA,S AANDELENLEASE ONTHUTSEN NUCHTERE ADVOCAAT

Ongelezen bericht door tester »

Blijft belangrijk.

Gesloten