LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Jaliks
Berichten: 21
Lid geworden op: 14 feb 2004 11:03

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Jaliks »

Hallo mensen.

Als een juridisch behoorlijk onderlegde persoon hou ik me al geruime tijd bezig met het Dexia verhaal. Dit begon toen iemand in mijn kennissenkring geconfronteerd werd met de eerste aanmaning van Dexia. Het verhaal van deze persoon komt in grote lijnen over met datgene waar hier het meest over geschreven wordt, namelijk wel of niet betalen als het openstaand bedrag relatief laag (minder dan 5000 euro ligt.

Inmiddels is mijn kennis voor de zoveelste maal gemaand iets meer dan 4000 euro te betalen vanwege, makkelijk gezegd, de openstaande saldo. Met name de arrogante toonzetting van Dexia als dat ze mee willen helpen met een oplossing beviel ons niet waardoor ik geheel belangeloos voor mijn kennis de zaak tot een rechtzaak bij de sectie kanton zal laten komen.

Mochten er derhalve mensen zijn die gratis (ik ben particulier) advies willen hebben over hun individuele kwestie, dan kunt u mij een email sturen. Ook de personen die op de hoogte willen blijven van het procesverloop, kunnen reageren. Voor de goede orde attendeer ik erop dat de dagvaarding nog niet ontvangen is door mijn kennis, maar als ik dexia mag geloven zal dat niet lang meer duren.

U moet wel begrijpen dat ik e.e.a. geheel belangeloos en dat zonder vaste jurisprudentie geen rechten aan mijn advies ontleent kunnen worden.

Groeten,

Jaliks

Gideon
Berichten: 5
Lid geworden op: 14 feb 2004 12:37

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Gideon »

Lang heb ik gewacht om op dit forum te reageren. Maar het moest er nu toch maar eens van komen, daarom wordt dit een lang verhaal.

Veel geschreeuw en weinig wol. Dat gevoel bekruipt mij als ik zie hoeveel organisaties zich bezig houden met en voor de gedupeerden van o.a. aandelenlease-beleggingen. Misschien met de beste bedoelingen, maar toch?!.
Eén van de grootste stichtingen, Leaseverlies heeft ruim 4 miljoen euro in kas zonder dat ik enig resultaat heb waargenomen. Zeker zullen ze zich straks op de borst slaan als er een oplossing wordt gevonden. Een oplossing die door andere partijen is voorgekookt. Deze stichting heeft veel branie, een samenwerkingsverband met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond (die zich ook verdacht stil houden), een bestuur met mensen van naam en faam (vooral advocaten) die zich de mond lieten snoeren toen ze een brief ontvingen van Dexia waarin ze gewaarschuwd werden persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden voor alle schade voortkomend uit hun activiteiten en een raad van toezicht met allemaal mensen uit het old boys netwerk. Stel jezelf de vraag voor wie men eigenlijk optreedt, wat is het ware gezicht van een dergelijke stichting. Denk na over wat er zich achter de schermen afspeelt. Wie is wie?
De gedupeerde die zich heeft aangesloten bij Leaseverlies, krijgt nog niet eens een antwoord op zijn of haar mail. Ook niet toen men dringend vroeg of men de restschuld nu moest inlossen of niet. Het enige wat deze ‘helden stichting’ riep, was dat ieder dit zelf maar moest beslissen. Wat zullen diegene die de restschuld hebben betaald, dikwijls door zichzelf opnieuw in de schulden te steken (uitstel van executie), deze stichting dankbaar zijn voor hun heldere en duidelijke stellingen.

Maar ook met de overige stichtingen en verenigingen heb ik niet zo een hoge pet op. Ondanks veel geschreeuw en dappere demonstraties of zelfs ondersteund door duurbetaalde advocaten, is er nog weinig tastbaar en/of zichtbaar. Ik voorspel dat er ook geen resultaten geboekt gaan worden omdat er achter de schermen gewerkt wordt aan een heel andere oplossing.

Daarom begrijp ik al die gedupeerden niet die zich inlaten met deze hulpverleners en geen contact opgenomen hebben met bijvoorbeeld een kwaliteitsbureau als Vermogensmonitor uit Den Haag. Daar is veel ervaring en deskundigheid in huis. Vér voordat er zich maar iemand in Nederland bezig hield met aandelen- beurs en andere vormen van vermogensfraude was men hier al mee bezig. Dhr. van Straaten is zeer ervaren en goed op de hoogte van alle zaken die zich voordoen in deze branche. Zonder echt veel ruchtbaarheid maar wel met goede en acceptabele resultaten voor de gedupeerden boekt men al vele jaren successen. Ik ken persoonlijk iemand die zijn zaak via dit bedrijf heeft opgelost en kan zeggen dat het over een groot bedrag ging.

Via dit bedrijf ben ik in verwezen naar de stichting toezichthoudend nederland. Deze stichting zet zich al sinds 1999 in om controle te krijgen op de toezichthouders omdat deze de banken en verzekeraars en de tussenpersonen hun gang lieten en nog steeds laten gaan.

Vanuit deze stichting is de stichting Adviesverlies ontstaan. De mensen in deze stichting hebben mij in het najaar van 2002 snel en goed geholpen. Ook hier ongelofelijk veel kennis en deskundigheid. Mij is gebleken dat ze in een vrij groot netwerk opereren en de financiële wereld goed in kaart hebben gebracht. Gezien hun bevindingen en ervaringen zijn ze vrij gesloten met het geven van informatie. Na vele (dure) gesprekken met zogenaamde deskundigen, waaronder financieel specialisten en juristen, was het voor mij en mijn vrouw een verademing dat men in één gesprek alle door mij gesloten beleggingsproducten kon analyseren en zelfs in dit gesrpek een indicatie gaf wat onze schade was en waar de fouten zaten. Ik was daar zelf nooit achtergekomen en ook door niemand op gewezen. Of men wist het niet of men wilde het niet vertellen.
De mensen bij deze stichting kennen nagenoeg alle eigenschappen van financiële producten, weet hoe deze zijn verkocht, door wie ze zijn verkocht, tegen welke condities en marges etc. De mensen bij Vermogensmonitor en Adviesverlies kennen nagenoeg alle spelers (banken en verzekeraars, tussenpersonen, brancheverenigingen), ik begreep van hen, soms zelfs persoonlijk. Ze hebben veel en goede contacten met de politiek, wetenschappelijke bureaus, toezichthouders en pers. Ook ben ik al artikelen over en van hen tegengekomen in de pers (AD, FD, Telegraaf, Volkskrant, NRC, FEM, Vrij Nederland, Elsevier etc) vanaf 1999. En wat nog het meest belangrijk is, deze mensen hebben met niemand van de spelers een binding en zijn daardoor volledig onafhankelijk, ook financieel, ze zijn zelfs nog kritischer naar de branche dan ik ben en zeer scherp in hun benadering en uitspraken.

De praktijk spreekt voor zich. Ik weet uit eigen ervaring hoe men ons beleggingsprobleem heeft opgelost. Binnen 2 maanden was er met de verkoper, tussenpersoon en de bank een overeenkomst en had ik ruim 40.000,- euro op mijn rekening. Ik denk dat dit komt omdat ze de veroorzakers confronteerden met zoveel feiten (mijn schade was zelfs groter dan ik zelf wist doordat er naast mijn aandelenlease ook allerlei overbodige en dure beleggingsverzekeringen waren meeverkocht) en tevens de tegenpartij laten merken niet uit te zijn op de ondergang van de tussenpersoon of bank-verzekeraar, maar een redelijke en snelle oplossing wil bereiken. Ze hebben op een of andere manier veel invloed, hoe weet ik niet precies, wel merkten wij (o.a. door publiciteit) dat de druk groter werd op de tegenpartij naarmate de onderhandelingen langer duurden.

Hoewel niet de volledige schade is vergoed (ongeveer 60%), ben ik er toch goed uitgesprongen als ik zie welke resultaten er bereikt worden bij vele andere gedupeerden . Er is geen advocaat aan te pas gekomen, we hebben geen rechter gezien. Daarnaast waren de kosten voor ons minder dan 5% van de uitbetaalde schadeloosstelling. Ik weet dan men via Adviesverlies al bijna 100 zaken heeft opgelost en er voor ruim 1 miljoen euro is uitbetaald door tussenpersonen, banken en verzekeraars.
Er is maar één nadeel en dat is dat deze mensen zich ook met andere zaken bezig houden, dus teveel werk voor te weinig mensen en je dus veel geduld moet hebben. Los daarvan zijn wij blij met de inzet van deze twee organisaties, uit de financiele zorgen en slapen weer rustig. Daarom roepen we iedereen op na te denken alvorens in zee te gaan met allerlei hulpverleners. Ik besef dat dit bericht een hoop kritiek zal losmaken, vooral van de door mij bedoelde en bekritiseerde ‘hulpverleners’. Het zij zo.

Karel
Berichten: 457
Lid geworden op: 15 okt 2003 00:48

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Karel »

ozzy en Alycia zijn volgens mij figuren die achter die (duistere???) club in Nunspeet zitten. Wellicht is hier een waarschuwing op zijn plaats!!

Geen telefoonnummer, geen adres (verschuilen zich achter een postbusnr.), geen e-mail. Kortom, men hult zich volledig in de anonimiteit maar ze vragen wel je volledige financiële hebben en houwen op te sturen.
Dan beweren ze ook nog dat hun bemiddeling niets kost. Ja, ja. Het zal wel de zoveelste poging zijn om een nieuwe (overwaarde) hypotheek af te sluiten met allerlei extra verzekeringen als borgstelling!!

Alycia
Berichten: 75
Lid geworden op: 10 feb 2004 00:21

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Alycia »

nogmaals... gaan we weer... stichting maffia...

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door CB »

Gideon,

Volgens mij heeft Vereniging Eigen Huis er niets mee te maken. De Vereniging van Effecten Bezitters zul je waarschijnlijk bedoelen.
Laatst gewijzigd door CB op 16 feb 2004 19:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Captain-America
Berichten: 861
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:10

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Captain-America »

Gideon,

Goed nieuws om te lezen dat de heer Van Straten (Vermogensmonitor) zoveel goed voor je heeft kunnen betekend. Al moet het mij wel van 't hart dat het erg veel op (eenzijdige) reclame lijkt.

Inhoudelijk. Ben je ook van je restschuld verlost, inzake je inleg, heb je hier ook een percentage van terug mogen ontvangen?

Ik heb zelf overigens ook met de heer Van Straten, persoonlijk, van gedachten mogen wisselen. De indruk was positief edoch ik heb er voor gekozen een andere weg te bewandelen. Dit daar ik mij met het bedrag wat ik verschuldigd zou zijn, het bekende percentage niet kon vereenzelvigen. Te wten dat ook indien de bemiddeling zou leiden tot een schikking, waarbij ik dan bijvoorbeeld niet mijn inleg terug zou krijgen en nog steeds een deel zou moeten (bij) betalen. Ik alsnog extra dit percentage zou moeten betalen.

Maar ik sluit niet uit dat dit voor sommigen onder ons wel goed zal uitwerken, tenslotte zijn wij allen ook t.z.t. kosten kwijt voor juridische bijstand. Al zullen deze (vermoedelijk) lager uitvallen als voornoemd percentage.

Enfin, nogmaals goed om te lezen dat jij er in ieder geval vanaf bent!

WG

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door WG »

Hoi allemaal

Ik ben vanmiddag gebeld door Dexia en had een hele vriendelijke dame aan de telefoon, die zei dat ik mijn rekening nog niet had betaald.
Ik heb haar verteld dat ik twee keer een aangetekend brief had verzonden met de mededeling dat ik onder protest een afbetalingsregeling wilde en hier geen antwoord op heb gekregen,
toen was ze even stil...
Ze zei dat dat ook wel mogelijk was maar met een rente van 8%
Ik vroeg haar wat ik dan zou moeten aflossen per maand want ik heb een rest schuld van 5249.00 ze zei, dat ik dan per maand 108 euro zou moeten betalen.
Ze stuurt mij nu formulieren toe waar ik mijn handtekening onder moet zetten en dan zit ik er wel aan vast om het te betalen zegt ze!!!
Ik weet het niet meer hoor... ik ben helemaal in de war, nadat alles er redelijk goed uit zag voor ons is dit toch weer een dikke domper
ze gaan gewoon door en trekken zich niets aan van het rapport van de commissie Oosting. :twisted:
WG

EEE

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door EEE »

Betaal dan ook niet je restschuld en ga naar een advocaat..

Sonja
Berichten: 823
Lid geworden op: 03 jul 2003 22:09

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Sonja »

NIET BETALEN.

Harry
Berichten: 140
Lid geworden op: 03 jul 2003 22:17

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Harry »

VRAAG: Waarom moeten de gedupeerden op voorhand een advocaat opzoeken? Als iemand van jou geld wil ga jij dan naar een advocaat.

groetjes Harry

Rinus 1
Berichten: 41
Lid geworden op: 01 aug 2003 21:30

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door Rinus 1 »

zzz
Laatst gewijzigd door Rinus 1 op 25 aug 2007 22:41, 2 keer totaal gewijzigd.

silfer

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door silfer »

Zeurdozen,

Wordt het niet eens tijd dat een ieder gaat stoppen met zeuren.
Het is geen pak suiker geweest wat je kocht, dus je hebt er goed over nagedacht voordat je het aanging.
Mogelijk heb je jezelf ook alleen maar het grote geld voor ogen gehouden.

Mij was voorgehouden dat ik mijn toenmalige lening (40.000 gulden) kon inwisselen in een lening (43.000 gulden waarvan ik alleen maar 5 jaar lang rente hoefde te betalen) en een aandelenlease produkt van 500 gulden per maand.
De verkoper vertelde mij dat ik een premie van hen kreeg bij afsluiting (heb ik eerdig om moeten zeuren, maar eindelijk na 4 maanden gekregen).
Na 5 jaar zou ik dan zoveel verdiend hebben om met mijn aandelen de schuld af te kunnen lossen.
FOUT!!!
Heb inmiddels die 40.000 allang afgelost uit eigen middelen en heb nog een restschuld met mijn leaseprodukt, terwijl ik nog steeds 227 euri per maand moet aftikken

Zelf zit ik dus nog met een aandelenlease plan van Aegon en heb nu +/- 14.000 euri schuld als ik ermee stop.

Ik heb al diverse malen om ontbinding van het contract gevraagd bij hen, maar ze trappen er niet in.

Zo'n uitspraak van DSI zou mij verlossen van 227 euro in de maand voor een onzekere periode.
Ik zou met zo'n regeling nog 5300 euro schuld hebben.
Met diezelfde aflossing zou ik dus nog maar 2 jaar hetzelfde kwijt zijn.

Ik hoop dus dat ik er binnen 2 jaar vanaf ben.
Het enige wat ik nu nog kan doen is mezelf gedeeltelijk verwijten dat ik zo dom ben geweest om het plan aan te gaan 4 jaar geleden.
:oops:

Hopelijk wordt er iemand bij Aegon wakker en biedt ons ook nog eens een renteloze lening (b.v. voor 1 jaar aan) om ons nog eens uit de ****** halen.

Succes allen en zeur niet zo,

Silfer

silfer

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door silfer »

Waarom heb ik niets vernomen van Aegon hierover?!?!?!?


Claimemissie Ahold
Wij hebben u al eerder bericht over de claimemissie van Ahold. Inmiddels is deze emissie succesvol afgerond. Hieronder leest u wat de gevolgen hiervan zijn. De berichten over deze claimemissie van de beursorganisatie Euronext kunt u lezen op de website van Euronext, www.euronext.nl.

Wat betekent dit voor mijn effectenlease-overeenkomst?

In een aantal effectenlease-overeenkomsten zijn aandelen Ahold opgenomen. Indien u op 26 november om 17.40 uur Nederlandse tijd een lopende lease-overeenkomst met aandelen Ahold had bij Dexia Bank Nederland, dan heeft Dexia Bank Nederland de claims voor u verkocht op de beurs. De verkoop van de claims van al onze cliënten is gespreid uitgevoerd over de beursdagen tussen 27 november en 10 december. De wijze waarop de claims zijn verkocht is door Dexia Bank Nederland gemeld aan de toezichthouders (Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank).

Wat levert deze emissie mij op?

De gemiddelde verkoopopbrengst van de claims is € 0,614925 per claim. De gehele verkoopopbrengst, zijnde de gemiddelde verkoopkoers maal het totaal aantal aandelen Ahold in uw effectenlease-overeenkomst wordt vanaf 18 december 2003 naar uw rekening overgemaakt. Eventuele openstaande posten, zoals bijvoorbeeld achterstallige termijnen, zijn met dit bedrag verrekend.

Wat staat er op mijn rekeningafschrift?

Op uw (post)bankafschrift staat bij het uitbetaalde bedrag ook het contractnummer van uw lease-overeenkomst en het aantal claims dat voor u verkocht is. Bij de vaststelling van het aantal claims is rekening gehouden met eventueel nog aan te kopen aandelen op uw lease-overeenkomst.

STRATEGO
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 nov 2003 21:21

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door STRATEGO »

Beste lotgenoten,

Dexia blijft gewoon doorgaan met het innen van de restschulden. Op hun site geven ze aan, dat de DSI-uitspraken individueel zijn en geen betrekking hebben op de andere lopende zaken. Hun strategie van rekken en strekken van bemiddelingen gaat dus gewoon door en intussen probeert Dexia nog zoveel mogelijk slachtoffers te maken door bedreigingen met BKR-meldingen enz. Elke dag, maand, jaar uitstel levert Dexia veel geld op.
Onze strategie moet zijn betaal massaal niet meer :lol: het beste antwoord tegeover de hongerige geldwolven van Dexia :twisted: :evil: .

Groet Stratego

EEE

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door EEE »

Dat doen we ook zeker NIET onze restschuld NIET betalen.

arend
Berichten: 58
Lid geworden op: 07 nov 2003 04:12

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door arend »

Beste lotgenoten,

In februari jl vroeg ik mij af of Dexia gewoon door ging met hun ramkoers. Inmiddels hebben zij nu ook bij mij een incassoburo op mijn dak gestuurd, te weten RaetsIncasso uit Rotterdam. Dexia probeert nog steeds door het rekken en strekken van allerlei bemiddelingspogingen om ondertussen door intimidatie de mensen te laten bezwijken om alsnog te betalen. Geholpen door dit forum ben ik absoluut niet van plan om te betalen!!! De gebruikelijke brieven van Sara Etty hebben ze inmiddels van mij ontvangen. Ik laat het op een rechtzaak aankomen als ze dat willen. Als eegalaeser lust ik ze rauw. Ze beweren mij een brochure te hebben toegezonden, hetgeen volkomen door hun gelogen is. Zijn er meerdere van dergelijke ervaringen??? Laat het weten!!!!

Groeten Arend

mechelina
Berichten: 47
Lid geworden op: 05 jul 2003 21:17

Re: Sommeert Dexia nog steeds tot betaling?

Ongelezen bericht door mechelina »

Kreeg een brief van een deurwaarder met die leive som van € 8115.46 een week geleden heb nu alles naar een advo gebracht en die vertelde mij dat een zo'n hoog bedrag zelfs NIET door een deurwaarder ge-int mocht worden zónder tussen komst van de rechter.
Na die brief heb ik alweer 2 briven ontvangen van Dexia eentje is een kopie van mijn contract als of ik dát niet meer zelf zou hebben. En de andere is een kopie zo te zien van een brief die ze mij ook al gestuurd hebben op 10-11-2003 want die datum staat er boven. En niet een datum van nu.

Ik heb wel het geluk dat ik niet met die maandlasten zit omdat IK één éénmalig bedrag gestort heb.

Maar weet je wat er op het contract stáát!!!
De som van 36 gelijk maandtemijnen met een koting van 10% dienen te worden voldaan op of omstreeks de 1 e van de maand.


Dus al betaal je het in eens ze zijn zo slim dat ze je een standaard contract sturen niet verder kijkned dan hun neus lang is.

Heb hier dus ook mijn advo nadrukkelijk op gewezen. En natuurlijk het bankafschrift waar je kan zien dat ik niets met maand termijnen te maken heb gehad.

Ik ga door tot aan het gaatje en betaal niet..

Krijg óók telefoontjes met het verzoek mijn openstaande bedrag te voldoen. Het enige antwoord dat ze krijgen is"ik wacht liever jullie rechtzaak af".
Zijn ze meteen vertrokken.
Groetjes Mechelina

Gesloten