LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] hamburg-mannheimer

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Gast

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Gast »

Wat zijn we weer lekker "hanig" bezig. De een weet het nog beter dan de ander. :shock:

Als je je klanten denkt te werven via je quasi professionele praatjes hier op dit forum, dan ben je wel heel naief Simon. Een goede adviseur heeft dat niet nodig, waarmee je jezelf dus alszodanig diskwalificeert. :oops:

Dat geeft niets, maar is wel goed om te weten :idea:

EchteMeisje
Berichten: 442
Lid geworden op: 16 jul 2003 17:28

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door EchteMeisje »

Nou 'Gast',

Ik denk dat je nogal in de war bent. De enige(n) die via internet zieltjes proberen te winnen en dus hun producten proberen te verkopen dat zijn HM en die zogenaamde adviseurs van ze.

Simon kom ik al zo een 2 jaar regelmatig tegen en ik heb hem nog nooit iemand een verzekering zien aansmeren. Je bent echt in de war met Sjef.

Dat komt omdat Sjef niet weet hoe hij moet quoten. Maar dat geeft niet, hij weet ook niet veel van verzekeren.

En die inschrijving bij het klachteninstituut gaan we ook onder de loep nemen want ik voel nu al nattigheid (HM Consulting?).

Gast

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Gast »

Nou Echte Meisje, lekker klef bezig jij en Simon :roll:

Sjef

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Sjef »

Nou "echt meisje" je gaf aan dat je van 09:00 hr -tot 17:00 hr voor een baas werkt.
Gezien de tijden van je reactie ben je dus , of illegaal in je baas zijn tijd
aan het "werken" waar je baas niets van weet, of je baas weet het wel en wordt je dus betaald om ongefundamenteerde leugens in de wereld te strooien.

Gast

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Gast »

Ze heeft de plaat gepoetst, met Simon?

EchteMeisje
Berichten: 442
Lid geworden op: 16 jul 2003 17:28

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door EchteMeisje »

Ja Sjefke,

Als je een management functie hebt dan kun je je nu eenmaal veel veroorloven.

Enne, mijn baas kijkt regelmatig mee en lacht vaak om jullie reacties.
Hij heeft zelfs al een bijnaam voor jullie.

Simon
Berichten: 412
Lid geworden op: 05 aug 2003 10:05

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Simon »

wat leuk, die inschrijving bij het klachteninstituut. Als ik HM was zou ik toch ff contact opnemen met het klachteninstituut, zij weten van niks:
Hagenouw Financieel Advies
Hagensaar B.V.
Hagoort, P.J.
Hakenberg Enschede
Halavurt, B.
Halink Financieel Adviseurs
Halm, M.
Halters, J.H.A.M.
Hamerlinck, A.P.
Hamers Assurantiën V.O.F
Geen Hamburg-Mannheimer.

Ook op de site van GIDI staat HM niet vermeld (o ja, wel bij GIDO in duitsland. Soms ook nog in Polen? nou, dan zit het wel goed).
Een beetje adviseur ziet ook dat dit geen overlijdensrisicoverzekering is maar een gemengde kapitaal verzekering
In Nederland noemen we een uitkering bij overlijden ook wel een overlijdensrisicodekking. HEt geeft niks als dat in België anders heet.
Als je de polis goed gelezen hebt, staat er toch in dat de premie door HM doorbetaald wordt.
JIJ was degene die zei eerder dit verhaal de wereld in hielp:
Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid ? Dus dan hoef ik geen premie meer te betalen, maar dan bouwt mijn lijfrente ook niet meer op!
Leuk als je op je dertigste in de AOW komt. Kun je dus nooit meer aan een goed pensioen komen !
Deze twee maatschappijen hebben zich dan ook bij de Munchener Ruck ( lees Hamburg Mannheimer) herverzekerd
Ik wist niet dat Munchener Ruck onderdeel was van HM (een mens kan niet alles weten). Wist je trouwens dat AEGON zich herverzekerd bij NN en NN bij AEGON?

Ik heb de HM polis aan diverse collega's laten lezen, iedereen viel bijna van z'n stoel van het lachen. Een collega maakte mij nog attent op het telefoonnummer waarnaar men kan bellen: **************.

Spinner

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Spinner »

Paar vraagjes gewoon uit interesse,

Waarom vind ik geen link op de Duitse HM site naar België of Nederland en omgekeerd?
Waarom vind ik niets over het T50 plan terwijl daar volgens het verkooppraatje duizenden mensen in europa in deelnemen?
Waarom zit er een verschil in het logo van HM als je het vergelijkt op de Duitse (echte site) en Belgische site?
Iedere onderneming heeft tegenwoordig toch een leuke site met info en een adres maar probeer www.ncfsa.nl eens ….. tja waarom is dat?
Waarom heef de NCFSA (NEDERLANDS centrum enz) zijn hoofdkantoor in België?
De NCFSA zou volgens de folder een onderdeel zijn van de HMI verkooporganisatie maar zoek die eens in google …. www.hmi.be is ook niet erg verhelderend. Tja waarom is dat.

Is de ene HM de andere wel en wie is de NCFSA. Ik zeg niet dat het niet klopt, maar doorzichtig is anders en ik weet niet of het dan wel een AAA of AA+ status mag hebben. Wat mij betreft niet. Ik krijg een beetje een gevoel dat ik bij lege kantoren en anonieme postbussen uit kom als ik verder zoek. Heeft iemand al eens een uitkering ontvangen van deze organisatie? Zijn er Duitsers in de zaal die HM werkt toch al sinds 1899?

jannieheetik

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door jannieheetik »

Op jouw vraag: heeft er al iemand ooit een uitkering ontvangen van HM, het volgende. Op deze site, en ook op die van http://www.laatjenietnaaien.nl staat ene pierre, die heel netjes behandeld zegt te zijn door zijn tussenpersoon en door HM, toen zijn vrouw door een ongeval arbeidsongeschikt raakte. Dat klinkt heel authentiek en geloofwaardig.
Alleen komen er dan weer lieden, die bij HM hebben gewerkt, en die vertellen dat dit verhaal van een van de trainingen (=hersenspoelavonden) komt.
Ik heb ook zitten surfen, en ook mij viel het gebrek aan mogelijkheden om in contact te komen met ze op. Ik persoonlijk heb de indruk dat er met het product weinig mis is, het is de verkoopmethode die vies is.
Net als bij Eissman. Ik mis hun spruiten en vooral de schorseneren. Maar ik verrek het om mee te werken aan een systeem wat huishoudens in de ellende stort! Mijn voormalige verkoper eindigde in een persoonlijk faillissement. Hem waren gouden bergen beloofd.
En zo zal het ook vergaan met 98% van de mensen die nu zo dapper 'hun' HM verdedigen hier op de site en op de andere fora die HM als topic hebben. Die andere 2% hebben zoveel eelt op de ziel dat ze in ieder bedrijf zichzelf met de ellebogen een weg naar de top zouden weten te banen. Over de rug van anderen.

Banon

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Banon »

Het is inderdaad een tegenstrijdig verhaal van dat klachteninstituur. De een geeft een inschrijfnummer, en de ander ziet ze niet in de lijst staan. Op zich zal er met het product niets mis zijn, maar mensen van HMI moeten op zijn minst toegeven, dat de verkoopmethode discutabel is en dat de structuur (ncfsa, belgie , nederland) niet helemaal helder is. Dat betekend niet per definitie dat het niet klopt, maar feit is dat mensen liever een vertrouwd gevoel hebben. Ook al weten ze van maatschappijen als bijvoorbeeld Aegon en NN net zo weinig of zelfs minder dan HMI. Dat is helaas wel een feit, men heeft al vaak een oordeel voordat men de volledige info gehoord heeft. Blijkbaar willen mensen van hMI dat op dit forum nog wel kwijt,van andere maatschappijen is dat vaak moeilijker. Maar goed, de verkoopmethode daar gaat het om, en inderdaad ondanks eerlijk product, weinig mensen hebben er succes mee. Als je in de top zit is het goed. Het risico als startend adviseur is namelijk dat je snel uitgesproken bent in eigen vrienden en kennissenkring, ondanks de aanbevelingstechniek, het werven van nieuwe namen. Diegene boven je heeft wel al lekker verdiend, de adviseur ook, maar die is uitgekletst en degene erboven zoekt nieuwe mensen die het zelfde in eigen kring doen. Zo kun je inderdaad verdienen, en daar is niks mis mee, maar mensen wordt een vertekend beeld voorgehangen. Ten tweede, volgens HMI werken er caa 600-700 mensen in Nederland. Als die allemaal weer 2 mensen zouden werven, en elk wederom 20 klanten zouden aanspreken dan is dit niet oneindig, vul maar in in excel, je zit snel op de gehele Nederlandse bevolking haha. In theorie althans. Voordeel van de HMI methode is dat je kunt doordringen in bepaalde bevolkingsgroepen die je op traditionele wijze (nog) niet kunt bereiken. Ik zeg niet meteen dat andere maatschappijen beter zijn, kijk maar naar menig afhandelen in geval je echt geld nodig hebt. Dan zijn er kleine letters genoeg, die niet van te voren zijn besproken. Lang verhaal kort, vooral de manier van werven van HMI is zeer discutabel, ik heb het met 2 vrienden zien gebeuren en dat is niet misselijk zeg.

Kees101

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Kees101 »

Banon,

Vertel over die ervaringen van je vrienden

EchteMeisje
Berichten: 442
Lid geworden op: 16 jul 2003 17:28

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door EchteMeisje »

Simon,

Wat vond je van de volgende zin op die polis van HM:

' Bovendien hoeft u na uw overlijden geen premies meer te betalen.'

Ik viel zowat van mijn stoel van het lachen.

spaardelict
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 feb 2004 23:48

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door spaardelict »

Echte Meisje, reemd gevoel voor humor voor een alleged specialist :shock:

jannieheetik

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door jannieheetik »

We hebben nou 13 pagina's vol. Soms met zinnige zaken en soms met onzin. Wie weet wat hierboven staat, die mag het zeggen, bijvoorbeeld.

Om kort te gaan: Wanneer je vandaag de dag wordt opgebeld door een oude bekende, die met je wil praten en niet door de telefoon wil zeggen waarover, dan kun je ervan op aan dat het gaat om HM en dergelijken.

Eerst had je alleen Tupperware en Mylene, toen de pyramidespelletjes, en inmiddels is het vergeven van dit soort onzin. Inmiddels is er ook al een telefooncarrier die zo werkt.

Het wordt de hoogste tijd dat onze regering ingrijpt.

Een goed product koop je op een plaats, waar je het kunt vergelijken met andere producten, waar je goed en EERLIJK wordt voorgelicht over de voor- en nadelen van die verschillende producten en onder voorwaarden waarvoor we jarenlang hebben moeten vechten, zoals bijvoorbeeld voor de colportagewet!

Wie meent dat hij/zij goed af is met een product wat dmv een eenzijdige voorlichting en met de nodige drang wordt aangepraat, die moet het nu inmiddels zelf maar weten.

En wie meent dat hij/zij zijn boterhammetjes moet verdienen bij een dergelijk bedrijf, die wil ik over 5 jaar nog wel eens spreken.

ATP

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door ATP »

HAllo,

Manheimer....hahahaha...ben daar 3 jaar geleden door benaderd. Heb het gelukkig niet gedaan. Het is het systeem van de piramide verkoop. Je kent het wel. Als geld verdienen zo makkelijk zou zijn zou iedereen het wel doen. Ik ben zelf verzekeringsagent en weet wat het is om een bedrijf runnend te houden. Ik kan je een goede tip geven. Als de verzekerings markt je aantrekt ga da solliciteren bij een tussenpersoon.
OM afspraken aftekopen is er altijd werk. Deskundigheid is gewenst. HEt fenomeen zit in de techniek die ze je leren om nieuwe leads te generen om nieuwe afspraken te krijgen.
Ga niet met deze organisatie in. BRAINWASH je hebt het gelezen !!!!!

EchteMeisje
Berichten: 442
Lid geworden op: 16 jul 2003 17:28

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door EchteMeisje »

Zeg Spaardelict,

Als je me niet begrijpt mag je dat gewoon toegeven hoor.

Ik kan me voorstellen dat de materie best moeilijk is voor een leek.

jannieheetik

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door jannieheetik »

kan jij dan lezen wat er staat?

spaardelict
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 feb 2004 23:48

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door spaardelict »

Hoi Echte Meisje en Jannieheetik,

Nee, echtemeisje, ik begrijp je inderdaad niet, en ik denk dat ik dat maar beter zo kan houden.

Jannieheetik, alleged is quasiprofesioneel. Men doet alsof men het beste met je voor heeft, zeikt (overigens terecht) op HM etc, maar doet ondertussen hetzelfde. Kijk ook maar eens op de topic legio lease.

Kortom, leuk dat jullie reageren maar het voegt zo weinig toe... :shock:

Maar wel blijven hoor, valt er nog wat te lachen ook ... :D Blond? :idea:

EchteMeisje
Berichten: 442
Lid geworden op: 16 jul 2003 17:28

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door EchteMeisje »

Spaardelict,

Het is duidelijk dat je lijd aan een ernstige vorm van projectie.
Duidelijker gezegd: waar je mij van beticht (niets toevoegen aan de discussie) is eigenlijk wat je zelf doet.

Je voegt niets inhoudelijks toe aan deze discussie én daarbij begrijp je de materie ook niet.

Dat je een Engels woord kent (alleged) is natuurlijk geweldig voor iemand die zichzelf delict (ook al zo een moeilijk woord) noemt.

M.a.w. ik hoop dat jij ook blijft reageren, kunnen we elkaar gezellig afbranden. Maar heb dan wel het fatsoen en het lef om dat niet via dit forum te doen, maar gewoon rechtstreeks via e-mail.
Hierbij ben je daartoe uitgenodigd.
Mocht je de uitnodiging afslaan en toch op dit forum doorgaan dan maak ik daaruit op dat je hobby jezelf voor paal zetten is en dat je toegeeft een lafaard te zijn.

Tot mails.

Simon
Berichten: 412
Lid geworden op: 05 aug 2003 10:05

Re: hamburg-mannheimer

Ongelezen bericht door Simon »

Wat vond je van de volgende zin op die polis van HM:

' Bovendien hoeft u na uw overlijden geen premies meer te betalen.'

Ik viel zowat van mijn stoel van het lachen.
Ik val nog steeds van mijn stoel van het lachen als ik die zin teruglees.

Echte Meisje, reemd gevoel voor humor voor een alleged specialist


Ik denk dat het maar goed is voor Spaardelict dat we niet echt professioneel praten. Ik moet toegeven, ik dacht eerst dat alleged een Belgisch woord was (we hebben het hier tenslotte over HM', waar men bestendig invalide is en een indexcijfer evolueert.

Ik heb trouwens nog steeds geen offerte mogen verwelkomen. De medewerkers met het juridisch statuut van subagent laten zichzelf wel een beetje kennen.

Gesloten