LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Jack747
Berichten: 411
Lid geworden op: 08 dec 2003 11:48

Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Jack747 »

Vandaag in de Telegraaf:
Oprichter Spaar Select vertrekt

Tilburg, woensdag

Oprichter J. van Dijk van Spaar Select trekt zijn handen af van de onderneming. Gisteren werd bekend dat hij "recent"zijn aandeel heeft verkocht aan mede-aandeelhouder H. Sistermans.

Van Dijk stapt op na een periode van reorganisaties en sanering. Het bedrijf raakte in 2002 in acute geldproblemen. Personeelsleden moesten vertrekkenen 12 van de 32 kantoren gingen dicht. Vorig jaar werden nog eens 95 mensen de laan uitgestuurd. Het aantal kantoren werd verder ingedikt tot zes.
Van Dijk begon in 1993 op een zolderkamer. Op het hoogtepunt in 2002 had het bedrijf 600 mensen in dienst. Overheidsmaatregelen, een markt in mineur en conflicten brachten het bedrijf in problemen.

Bron: De Financiele Telegraaf
Dat zal nogmaals een bom duiten hebben opgeleverd voor Jan-Willem van Dijk. Alleen lafaards kiezen het hazenpad als de grond te heet onder de voeten wordt. Dat is in Van Dijk's geval (Willie voor intimi) niet zo vreemd, de schuld ligt altijd bij een ander:
Overheidsmaatregelen, een markt in mineur en conflicten brachten het bedrijf in problemen.
De praktijk: De klanten opgelicht en Willie uitgekotst door management en personeel, maar wel de zakken gevuld en daar ging het om.

groet,

Jack

Oom Dagobert
Berichten: 1701
Lid geworden op: 07 jul 2003 16:29

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Oom Dagobert »

Hij vergat te vermelden dat Spaar Select de dreiging boven het hoofd hangt dat ze veroordeeld wordt aan de legiolease gedupeerden een deel van de schade te vergoeden in de gevallen dat de contracten door verkopers van Spaar Select tot stand zijn gekomen.

Een vooruitziende blik, had hij beter voor ons kunnen benutten op het tijdstip dat de AEX abnormaal hoog en de renteaftrek zonder grenzen was.

Gast

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Gast »

Gelezen in een bericht van Piet over Spaar Select:
Wist u dat er in de periode 1996-medio 2002 ongeveer 4136 "werknemers" , waaronder jouw financieel adviseur, SS hebben verlaten?

Wist u dat in 2002 er nog 330 "werknemers" waren bij SS?

Wist u dat er nu nog 101 "werknemers" zijn bij SS?
Weten deze mensen al waar ze over een aantal maanden werken?


Van Dijk is nu dus helemaal van zijn sokkel gevallen en terecht. Hoewel, een kapitein verlaat toch als laatste het zinkende schip? :D

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door trouble »

ooo, wat een loser die van Dijk zeg, tja Willie we gaan je nu alsnog maar aansprakelijk stellen voor wanbestuur, denk maar eens aan schaatsploeg, Regent kwestie, ING beleggingen, ooo wat zullen de curatoren hiervan smullen.......

en Harry ja bent nu des te meer mede aansprakelijk hoe heb je je er kunnen laten inluizen........ Willie en Harry we komen eraan hoor!!!

NB. Piet dit was alvast een beetje tekst.

Trouble

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Piet »

Hallo Geert,

van dijk is geen kapitein, hij is de grootste rat van die maffia bende van spaar select en de veroorzaker van zo veel ellende en ratten verlaten als eerste het zinkende schip.
Het wordt tijd dat de AFM ingrijpt en ze onder curatele stelt om te voorkomen dat zij hun verantwoordelijkheid ontlopen en wij straks met lege handen zitten.

Groeten,
Piet

sasa

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door sasa »

jan willempie komt er goed mee weg....
verlaat niet alleen zinkend schip
ontloopt ook nog elk risico
en houdt er wat aan over
zoals topmanagers en criminelen zijn: ZONDER GEWETEN!

Jack747
Berichten: 411
Lid geworden op: 08 dec 2003 11:48

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Jack747 »

Bericht uit BN De Stem:
Van Dijk trekt zich terug uit Spaar Select
Door Peter de Brie


Woensdag 10 maart 2004 - BREDA – Oprichter Jan-Willem van Dijk heeft zijn handen volledig afgetrokken van Spaar Select.


Nadat hij eerder al terugtrad als algemeen directeur en zijn aandelen in Spaar Select België verkocht, heeft hij nu ook zijn belang in Nederland van de hand gedaan. Daarmee heeft Van Dijk zijn laatste banden doorgesneden met de financiële dienstverlener die hij in enkele jaren tijd tot grote bloei bracht, maar die hij ook in grote problemen zag komen na het kelderen van de aandelenkoersen op de beurs.

Van Dijk heeft zijn Nederlandse aandelen verkocht aan een vennootschap van Harry Sistermans, die reeds voor vijftig procent aandeelhouder van Spaar Select was. Geen van beiden was gisteren bereikbaar voor commentaar.

Interim-direceur Herman van Hemsbergen en directielid Eric Razenberg verlaten Spaar Select Nederland.

De nieuwe topman wordt Robert van den Broek, nu nog commercieel directeur van Spaar Select België.
De "Belgische" Spaar Select praktijken zijn al niet veel beter dan de Nederlandse...

Groet,

Jack

spaardelict
Berichten: 31
Lid geworden op: 17 feb 2004 23:48

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door spaardelict »

De onrust onder het personeel van Spaar Select wordt groter en groter, nu van de huidige 3 directeuren er 2 zeer onverwacht hebben besloten hun functie neer te leggen.
Van de huidige directie blijft alleen H. Baardemans aan. De Algemeen Directeur a.i. H. van Hemsbergen en Commercieel Directeur E. Razenberg worden per 15 maart vervangen door R. van den Broek, die de afgelopen twee jaar commercieel directeur van Spaar Select Belgie is geweest.

De directie wordt per 15 maart 2004 gevormd door R. van den Broek en H. Baardemans. De rol van Sistermans is vooralsnog onduidelijk.

In uitingen aan het personeel wordt gemeld dat het karwei van van Hemsbergen en Razenberg er op zit. Dat het nu tijd is voor nieuw elan.
Publiek geheim is echter dat de aandelenoverdracht door Jan-Willem van Dijk aan Harrij Sistermans de oorzaak is van de breuk tussen Spaar Select en van Hemsbergen en Razenberg. Tijdens het aantreden van deze twee is als voorwaarde gesteld dat noch Jan-Willem van Dijk, noch Harrij Sistermans zich actief met het beleid mochten bemoeien. Alleen onder die uitdrukkelijke voorwaarde waren de heren bereid te proberen Spaar Select af te slanken en weer winstgevend te maken. Dit moet vooral gezien worden als een spel van Van Dijk en Razenberg om Sistermans op afstand te houden. Razenberg was niet meer dan de stroman van Van Dijk, via hem had hij de touwtjes nog steeds strak in handen.
Dat de sanering is uitgevoerd door middel van sterfhuisconstructie's waardoor depot-lease gedupeerden en (ex)-personeel ersntig benadeeld worden mag de pret niet drukken.

Van Dijk en Sistermans zijn akkoord gegaan met die voorwaarde, en hebben ondertussen deze "coup" beraamd, zoals het deze tot op het bot onbetrouwbare lieden betaamt.
De resultaten (winst) blijven uit, enerzijds vanwege de onenigheid in de directie over het te voeren produktbeleid en anderzijds omdat de markt (klanten) genoeg heeft van de praktijken van Spaar Select. Nu van Dijk geen belangen meer in Spaar Select heeft, is Razenberg overbodig en wordt zonder enige gene terzijde geschoven.

Het is inmiddels de 10e directiemutatie binnen Spaar Select sinds juni 2002. Na de overname in 2002 door Spaar Select van alle franchisevestigingen trad er een team van 6 directeuren aan. Jan-Willem van Dijk, aandeelhouder bleef knarsentanden op de achtergrond.
Al snel was er geen vertrouwen meer in de toen aangesteld alg. dir. Hoex. Van Dijk zaagde door middel van zijn protege Razenberg aan de poten van diens stoel. Hoex moest vertrekken en van Dijk werd weer algemeen directeur, met Razenberg als rechterhand.
Korte tijd later vertrokken nog 3 directeuren, wiens portefeuilles door Razenberg werden overgenomen. Razenberg zou klaargestoomd worden door Van Dijk om algemeen directeur te worden, en gaf leiding aan een "zelfsturend" directieteam. Van Dijk werd echter door belanghebbende verzekeringsmaatschappijen gedwongen van Hemsbergen als alg.dir. te accepteren. Zo niet dan zou de geldkraan dichtgaan. Van Hemsbergen werd gedoogd, maar Van Dijk maakte via Razenberg de dienst uit.

Van Dijk hield Razenberg een worst voor. Als hij de resultaten kon opkrikken dan zou hij na de ad interim periode van van Hemsbergen alsnog alg. dir. worden.
Zoals zo vaak toont van Dijk zijn "ratface" door ook dit aan zijn laars te lappen en te kiezen voor het geld door de aandelen aan Sistermans te verkopen.

De huidige top en sub-top van Spaar Select willen niets te maken hebben met Harrij Sistermans. Dit is, onder de bescherming van Van Dijk, herhaaldelijk kenbaar gemaakt aan Sistermans. Deze wordt door hen als nog onbetrouwbaarder gekwalificeerd dan van Dijk. Nu de bescherming van Van Dijk wegvalt is de verwachting dat ook de sub-top het veld zal moeten ruimen. De 2 voormalig franchisemanagers en de meeste van de 6 vestigingsmanagers zijn al lange tijd in dienst van Spaar Select, en vrezen voor hun positie.

Sistermans haast spreekwoordelijke onbetrouwbaarheid en rancuneuze instelling maken dat hij, nu hij alleen aandeelhouder is zijn kans schoon ziet om zijn vroegere tegenstanders te elimineren.

wordt vervolgd.

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door trouble »

Nou Spaar Delict,

Laat die Sistermans maar knoeien weten we in iedergeval zeker dat Spaar Select gauw failliet gaat.
Sistermans was altijd al het naar achtergeschoven kindje en laat die jongen toch even het gevoel hebben van de ´´grote baas´´ zijn.

Lease gedupeerden zou zeggen geef gas in jullie zaken want Spaar Select is echt een zinkend schip nu, al hoewel ze zeggen dat ze afgelopen maand een omzet hebben gedraaid van 10.000.000 pxd voor insiders voor outsiders komt dat neer op zo´n Eur 500.000,- (bruto). Nou neem van mij aan dit is geen break even.

En die van Dijk wat een Sissi zeg, hij was altijd diegene die hards riep als je je target niet haalde wat een ´´loser´´, nou ik heb veel losers gezien maar we hebben hem nu gevonden JW van Dijk met VLAG EN WIMPEL!!!!!!!!!!!!!!

Trouble

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door trouble »

Harry Sistermans je hebt een beste gemaakt.

Gemeente heeft nog twee ton te goed

Breda daagt Spaar Select voor rechter

Woensdag 10 maart 2004 - BREDA - De gemeente Breda daagt Spaar Select Topsport BV voor de rechter. Het bedrijf dat sponsor is van de Bredase kunstijsbaan komt zijn betalingsverplichtingen volgens de gemeente niet na.


In 2001 sloot Breda een sponsor-overeenkomst met Spaar Select voor de periode van vijf jaar. Tot 2003 heeft Spaar Select het sponsorgeld betaald. Inmiddels heeft Breda nog ruim 200.000 euro ex. btw te goed van het noodleidende bedrijf. Het bedrijf heeft inmiddels laten weten niet meer aan de financiele verplichtingen te kunnen voldoen en stelt een eenmalig bedrag voor van 25.000 euro.
De gemeente Breda gaat hier niet mee akkoord en stapt nu naar de rechter.

Copyright © 2004 BN/DeStem - alle rechten voorbehouden

Jack747
Berichten: 411
Lid geworden op: 08 dec 2003 11:48

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Jack747 »

Goed voorbeeld doet goed volgen. De Belgische AFM sluit Spaar Select voor 4 maanden. Volgens Harrij Sistermans is er niets aan de hand. De stuisvogelpolitiek van weleer werkt in Belgie niet meer. De AFM is nu aan zet zou ik zeggen.
De "Belgische" Spaar Select praktijken zijn al niet veel beter dan de Nederlandse...
Spaar Select België in grote problemen
Door Petra Huijser en Peter de Brie


Donderdag 11 maart 2004 - BREDA - Onder een gelukkig gesternte opereert Spaar Select niet bepaald. Na grote problemen in Nederland - met als laatste hoofdstuk een rechtszaak over sponsoring van de ijsbaan in Breda - is nu de Belgische tak aan de beurt.


Na een eerdere inval van de Belgische justitie, volgt nu schorsing van de vergunning: Spaar Select België mag vier maanden geen enkel product verkopen. De maatregel is 5 maart opgelegd door de Belgische ‘Autoriteit Financiële Markten’, de Commissie voor bank-, financie- en assurantiewezen, CBFA. Woordvoerder E. Cloet spreekt van een zeldzaam besluit. ,,We komen er meestal in overleg met een bedrijf wel uit zonder ingrijpen.“

De maatregel betekent dat Spaar Select België (negen kantoren, enkele tientallen mensen) geen enkel nieuw product mag verkopen, reclame mag maken of een website in de lucht hebben. Een zware aderlating, omdat Spaar Select als tussenpersoon zijn geld verdient met de commissie die het opstrijkt per verkocht product.

,,Maar wij hadden zulke vraagtekens bij de administratie en boekhoudkundige organisatie dat wij niet anders konden om de consument te beschermen.“ Cloet wil niet zeggen waar het probleem precies zat. ,,Maar we houden nu in de gaten wie wat doet om de zaak op orde te brengen.“ Pas als aan alle eisen is voldaan, wordt de vergunning hersteld.

Pikant detail is dat Robert van den Broek als commercieel directeur van Spaar Select België eindverantwoordelijke was in de periode dat het conflict ontstond met de CBFA. Van den Broek is net benoemd tot algemeen directeur van Spaar Select Nederland. Volgens H. Sistermans, grootaandeelhouder van zowel Spaar Select België als Nederland, zijn die problemen niet aan hem te wijten. „Er zijn in bepaalde dossiers door agenten van ons (franchisehouders, red.) fouten gemaakt, maar die zijn niet terug te voeren op Van den Broek, al was hij dan eindverantwoordelijk.“

Om zulke problemen te voorkomen, gaat het bedrijf de structuur wijzigen. De eindverantwoordelijkheid ligt straks bij die agent en niet meer bij Spaar Select. Verder wil Spaar Select België de ‘vrije tijd’ gebruiken om het personeel extra op te leiden om straks een bredere reeks producten aan de man te brengen. Ook krijgen de 41.000 Belgische klanten extra aandacht.

De geschorste vergunning komt bovenop een conflict dat Spaar Select België uitvecht met Aegon Nederland over het product Money Max, de Belgische variant van Spaarbeleg. In verband daarmee heeft Aegon een derdenbeslag gelegd. Dit is geen beslag op rekeningen van Spaar Select zelf, maar wel op bedragen die Spaar Select nog te goed heeft van relaties. Reden voor het beslag is dat Aegon volgens woordvoerster M. Wester te veel betaalde provisie terug moet krijgen van Spaar Select België, dat als tussenpersoon Aegon-producten verkocht.

„Tussenpersonen krijgen dat bedrag voor de verkoop en het advies dat zij klanten blijven verstrekken. Als dat vooruitbetaald is op basis van tien jaar, maar het contract wordt na vijf jaar stopgezet, dan horen wij vijf jaar provisie terug te krijgen.“

Daar is nu in België sprake van, stelt Wester. ,,Wij hebben onze Belgische klanten een soort financiële bijsluiter gestuurd die aangeeft hoe hun producten ervoor staan. Spaar Select gebruikt die brief om mensen een ander product aan te smeren en strijkt daar provisie over op.“

Maar volgens Sistermans zit Aegon fout omdat de voorwaarden in de brief veranderd zouden zijn. Daarnaast zou Spaar Select ontdekt hebben dat sommige voorwaarden wettelijk niet eens mogen. „Ik ben geen jurist. Maar ik zie de bodemprocedure die wij over deze kwestie hebben aangespannen met vertrouwen tegemoet.“ Hij verliest evenmin slaap over een onderzoek door de Belgische justitie, die in januari bij Spaar Select in Antwerpen binnenviel in verband met de verkoop van mogelijk illegale hypotheekvormen. ,,Het is niet toevallig dat ook daar Aegon als moederbedrijf achterzat.“
BN De Stem 11-3-2003
Een goede start dus voor de nieuwe algemeen directeur van Spaar Select Nederland Robert van den Broek.
Pikant detail is dat Robert van den Broek als commercieel directeur van Spaar Select België eindverantwoordelijke was in de periode dat het conflict ontstond met de CBFA. Van den Broek is net benoemd tot algemeen directeur van Spaar Select Nederland. Volgens H. Sistermans, grootaandeelhouder van zowel Spaar Select België als Nederland, zijn die problemen niet aan hem te wijten.
Zou Sistermans dan toch een kat in de zak hebben gekocht?

groet,

Jack

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door trouble »

Toch bijzonder dat je je kantoren in België moet sluiten voor 4 maand en vervolgens ´´promoveert´´ tot algemeen directeur Spaar Select Nederland............... het vriendjes pölitiek werkt dus nog steeds bij Spaar Select.

NB: AFM neem een voorbeeld aan België.

Trouble

sannie
Berichten: 117
Lid geworden op: 13 feb 2004 10:14

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door sannie »

ik heb vandaag contact gehad met spaarselect tilburg ivm een brief die we hun hadden gestuurd enige tijd geleden,wat schetst mijn verbazing ik krijg een brief terug,blanco envelop,dat spaaselect breda is geworden,findi breda b.v,gevraagd waar zij dan zitten in breda,antwoord was dat ze opgegaan waren met tilburg,dat was mij al bekend, mijn vraag waarom dan findi vermelden ipv spaarselect tilburg,ik denk dat deze vestiging ook een zinkend schip is en dat ze ons ook mooi laten verzuipen,daarop kreeg ik geen bevredigend antwoord

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door trouble »

Hoi Sannie,

Ik weet dat het kantoor op dit moment het slechts draaiende kantoor van Spaar Select is, dus als er weer één zou gaan vallen zou dat best Tilburg kunnen zijn.

Trouble

Jack747
Berichten: 411
Lid geworden op: 08 dec 2003 11:48

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Jack747 »

Nog een artikel uit BN-De Stem:
Zwaar weer Spaar Select
Door Petra Huijser


Donderdag 11 maart 2004 - BREDA – Spaar Select Nederland en België verkeren in zware problemen. In Nederland sleept de gemeente Breda Spaar Select voor de rechter, omdat het bedrijf niet betaalt voor de sponsoring van de ijsbaan.

In België is de vergunning van de onderneming voor vier maanden ingetrokken, waardoor het geen producten meer mag verkopen.

De kunstijsbaan in Breda draagt nu nog de naam Spaar Select ijsbaan. Daar komt, als het aan de gemeente Breda ligt, snel een einde aan. Spaar Select, dat als tussenpersoon verzekeringen, pensioenen en hypotheken aan de man brengt, heeft namelijk sinds 2003 niet meer betaald voor die eer, terwijl het contract doorloopt tot 2006. De hoofdsponsor staat daarmee voor bijna twee ton in het krijt. De gemeente heeft beslag laten leggen op de rekeningen van Spaar Select Topsport BV, waar het sponsorcontract mee was afgesloten. In België mag Spaar Select de komende vier maanden geen enkel product verkopen. De vergunning van het bedrijf is namelijk sinds 5 maart ingetrokken door de Commissie voor het bank-, financie- en assurantiewezen, CBFA, vergelijkbaar met de Autoriteit Financiële Markten in Nederland. Een woordvoerder wil niet ingaan op de precieze reden van de maatregel, maar noemt die wel zwaar en zeldzaam. „Onze klachten betroffen de administratieve en boekhoudkundige organisatie. Meestal proberen wij er in goed onderling overleg met bedrijven uit te komen. Dat lukte niet en uit voorzorg en ter bescherming van de consument hebben we daarom de vergunning ingetrokken.“ Het betekent dat Spaar Select België de komende vier maanden geen enkel nieuw product mag verkopen. Volgens Harry Sistermans, eigenaar van het bedrijf, is dat niet heel ernstig. ,,We zijn bezig het aantal producten dat we verkopen uit te breiden. Dit geeft ons de kans ons goed voor te bereiden."

Bron BN De Stem

Vraag aan Trouble: Je schrijft over wanbeleid van Jan-Willem van Dijk. Kun je hier wat meer over vertellen?

groet,

Jack

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door trouble »

Jack,

Wil best een keer doenmaar denk niet dat het forum een geschikt middel is hiervoor. Je mag me natuurlijk altijd mailen.
Overigens Geert weet hier ook het één en ander van.

Trouble

croosjes
Berichten: 2816
Lid geworden op: 03 jul 2003 14:25

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door croosjes »

gedupeerde mij inzet wordt door passief gedrag van tegenstrijders die belang hebben bij gedwongen betaling juist positief beinvloed,daar door
wordt mij strijd tegen het onrecht gerechtvaardigd.Steeds meer bedrijven zien in om de vereniging schadeloosstelling te steunen en mee te bouwen aan de toekomst van de gedupeerde die mee doen.Dit zijn geen bedrijven die de verantwoordelijkheid van de gedupeerde weg halen en ook niet van ""wij zullen"" hun lasten zo maar kwijt schelden.Nee zij vinden zeker dat deze lasten zwaar wegen op de schouders van de gedupeerde en zullen deze ook helpen met de medewerking van deze gedupeerde om samen tot een oplossing te komen.Maar de gedupeerde bepalen zelf wanneer,maar één ding geloof niet in wonderen op het laatste moment terwijl je nu alle tijd hebt om je doelstelling te bereiken.vrgr.andre de croos vereniging schadeloosstelling.

Newsflash
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mar 2004 15:25

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door Newsflash »

:?:

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door aert0001 »

Belgisch toezicht leest ons de les (16-03-2004)

Dat niet enkel Amerikaanse en Engelse toezichthouders adequaat optreden tegen louche bedrijven in de financiële branche (tussenpersonen, accountants, notarissen, banken en verzekeraars) bewijst wel de stappen die de Belgische toezichthouder Commissie voor het Bank-, Financiën- en Assurantiewezen (CBFA) heeft genomen richting SpaarSelect België.
Hoewel deze toezichthouder pas sinds 1 januari van dit jaar operationeel is, laat men er geen gras over groeien en neemt men nu al drastische maatregelen.
Een goed voorbeeld is de tussenpersoon SpaarSelect België. Deze mag vanaf 5 maart, 4 maanden geen nieuwe financiële producten meer verkopen en reclame maken. Intussen wordt deze organisatie gedwongen te reorganiseren. Dit bedrijf bood illegaal financiële leaseproducten aan.

De CBFA heeft te kennen gegeven orde op zaken te stellen en zo een ieder duidelijk maken dat de bescherming van de consument de hoogste prioriteit heeft. Het verschil met de Nederlandse toezichthouders is dat onze zuiderburen woorden omzetten in daden. Nederlandse bestuurders zitten in een spagaat, wie helpt ze eruit?


bron adviesverlies

gast_58

Re: Op(l)(r)ichter Spaar Select kiest het hazenpad

Ongelezen bericht door gast_58 »

Kan iemand mij vertellen in hoeverre die mensen (zoals JW van Dijk) juridisch aansprakelijk gesteld kunnen worden, persoonlijk?
Of zijn zij altijd beschermd door hun BV?
Ilse

Gesloten