LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Klacht Fox Vakanties

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
minoustommy
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2011 20:31

Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door minoustommy »

Via Fox Vakanties heb ik een rondreis geboekt door India en Nepal met vetrekdatum oktober 2011. Na maanden van voorbereiding en voorpret, bereikte mij de laatste dagen voor mijn vertrek zeer verontrustende berichten. Naast de zware aardbeving in India en Nepal (september 2011), bomaanslag in New Delhi (september 2011), bomaanslag in de buurt van de Taj Mahal (september 2011), de zware overstromingen in India (oktober 2011), tonen de Engelse (BBC), Amerikaanse (CNN), Australische en Indiase media momenteel veel berichten over een grote uitbraak van de encephalitis epidemie (in zowel India al Nepal) en een “high teror alert” welke geldt in heel India. Continue zijn er een “Breaking News” bulletins in de Indiase nieuwsuitzendingen. Daarnaast heeft de International Society for Infectious Diseases (ISID) op 10 oktober 2011 een “Outbreak Warning” gepubliceerd. U zult begrijpen dat ik als ervaren reiziger mij grote zorgen maak over mijn veiligheid en gezondheid tijdens deze reis.

Gezien mijn grote zorgen en ik van angst niet kon slapen, heb ik mijn bezorgdheden telefonisch bij de medewerkers van Fox neergelegd. Na een aantal telefoontjes van mijn kant, werd ik uren later teruggebeld met de mededeling dat er helemaal niets bekend is over een high terror alert en ook niet over de encephalitis epidemie. En daarnaast werd mij gezegd dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de encephalitis epidemie aangezien deze NIET BESMETTELIJK zou zijn. Vervolgens werd mij in het tweede gesprek weer stellig duidelijk gemaakt dat er geen epidemie was uitgebroken en van een high terror alert zeker geen sprake was. In dit gesprek werd mij tevens gezegd dat de ziekte ook niet via de mens overdraagbaar is en ik me dus onnodig zorgen maak. Daarnaast verwezen ze naar de website van BUZA wara geen negatief reisadvies staat. (Nu weet ik dat veel reisbureaus en touroperators de klanten meedelen dat zij alleen tot annulering van een reeds geboekte reis zullen overgaan als het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies uitbrengt. Dit geeft de indruk dat het ministerie van Buitenlandse Zaken hierbij een doorslaggevende rol heeft, maar dit absoluut niet zo is).

Als ervaren reiziger heb ik uiteraard voorafgaand aan mijn telefoongesprek met FOX Vakanties de berichtgevingen uitgezocht. Ik heb dan ook benadrukt dat deze epidemie wel besmettelijk is en dat het gaat om de grootste uitbraak ooit in India. Dat deze via water, vogels, kippen, varkens etc over gedragen wordt.
Maar daar had uw medewerkster duidelijk geen boodschap aan. En op het feit dat er een high terror alert sinds vrijdag 14 oktober geldt in heel India, werd geantwoord: mevrouw, zolang er nog geen bom is ontploft gaan wij gewoon naar India.

Aangezien de Fox agent in India en de medewerkers (inclusief directie die gereageerd heeft) in Nederland van niets wisten, ben ik zo vrij geweest om tussentijds de berichtgevingen uit de media (zie de links onderaan deze brief) door te mailen naar het kantoor van FOX Vakanties. Helaas werd hier helemaal niet op gereageerd! Kortom, de medewerkers van Fox Vakanties doen helemaal niets om eventuele bezorgheden van uw klanten weg te nemen. En het feit dat Fox zegt “wij doen er alles aan om uw reis zo comfortabel mogelijk te maken” slaat dan ook de plank volledig mis.

Encephalitis is zeer besmettelijk en in slechts een paar weken tijd zijn honderden mensen overleden. Tevens geeft de overheid aan dat de situatie vele malen erger is dan de voorafgaande jaren vanwege een hele nieuwe virus. Daarnaast benadruk ik dat de media aangeeft dat de virus nu ook in New Delhi is. Dit in combinatie met het feit dat de media & politie aangeeft dat ze bewijs hebben dat er aanslagen komen in o.a. New Delhi de komende dagen voor en tijdens het festival seizoen (Diwali), begrijp ik niet dat de medewerkers van Fox hier zo luchtig over doen en zich helemaal geen zorgen maken over de gezondheid en veiligheid van de klanten. Er werd totaal geen begrip getoond, dan wel zorgen weggenomen of naar een oplossing gezocht.

Tevens heb ik gevraagd of er een mogelijkheid is een andere reis te regelen via Fox Vakanties met de wetenschap dat ik er financieel op achteruit zou gaan (door FOX al gemaakte kosten), maar dat er een middenweg gevonden kon worden. Het enige antwoord bestond uit één woord: NEE.
Kortom, Fox doet helemaal niets om eventuele bezorgheden van klanten weg te nemen. En nog erger, uw medewerkers blijkbaar niet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en gevaren in het land van bestemming. U begrijpt dat mijn gevoel van veiligheid niet vergroot is. Het tegenovergestelde is zelfs gebeurd! Ik kan blijkbaar niet vertrouwen op fox aangezien ze zelf niet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen.

In de afgelopen 10 jaar heb ik via verschillende reisorganisatie verre reizen gemaakt naar Azië, Afrika, Midden Amerika etc. en ik heb dit nog nooit meegemaakt. Zo klantonvriendelijk en zo slecht geïnformeerd over de lokale omstandigheden en ontwikkelingen in het land van bestemming. Fox Vakanties is verantwoordelijk voor de veiligheid, gezondheid van haar klanten en dit staat in een schril contrast tot de manier waarop gehandeld is door Fox Vakanties. Deze verantwoordelijkheid is zeker niet genomen.

Het hele jaar heb ik uitgekeken naar mijn vakantie en hard moeten sparen voor mijn enige reis per jaar. De reactie van Fox toont absoluut gebrek aan kennis. Hetgeen geen vertrouwen geeft om met Fox Vakanties een reis naar India en Nepal te maken gezien de situatie in deze landen. En ik heb dan ook de vakantie moeten annuleren. Wat zijn mijn rechten en kan ik juridisch gezien hier tegen in gaan?

(Hieronder vindt u een greep uit de nieuws berichten die ik heb doorgestuurd van o.a. BBC, CCN, Australische Overheid etc.)
http://www.ndtv.com/article/india/encep ... lhi-139700
http://news.priyo.com/international/201 ... cktabs_1=1
http://ibnlive.in.com/videos/193014/ter ... ities.html
http://translate.googleusercontent.com/ ... Q1D0DaMcLA
http://www.timesnow.tv/INDIA/Ambala-exp ... 386451.cms
http://www.timesnow.tv/Ambala-explosive ... 386450.cms
http://www.mid-day.com/news/2011/oct/11 ... -+Delhi%29
http://oneworldhealthblog.com/2011/10/1 ... -in-india/
http://news.oneindia.in/2011/10/14/cent ... esign.html
http://www.2theworld.nl/NL/Reisadvies/Landenadvies.htm
http://indiatoday.intoday.in/story/mcd- ... 52611.html
http://articles.timesofindia.indiatimes ... ege-deaths
http://www.pravasitoday.com/alert-says- ... ing-diwali
http://www.dnaindia.com/india/report_te ... li_1598811
http://www.thehansindia.info/News/Artic ... ntId=11755
http://www.moneycontrol.com/news/wire-n ... 94715.html
http://outbreaknews.com/2011/10/08/die- ... ern-india/
http://www.globalpost.com/dispatches/gl ... 0-children
http://www.promedmail.org/
http://www.abc.net.au/ra/asiapac/storie ... 340511.htm

jolanda77
Berichten: 277
Lid geworden op: 02 feb 2010 10:58

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door jolanda77 »

Datum: 07 september 2011

Geldig op 19 oktober 2011.


Adresgegevens Belgische Ambassade voor India

Adresgegevens Ambassade van India te Brussel

Vereiste documenten

Klik hier om de kaart te vergroten (GIF, 19.7 Kb)


Laatste update

Mits inachtneming van onderstaande specifieke veiligheidsmaatregelen en adviezen, kan in India gereisd worden.


Terreurdreiging

Bij een terroristische Bomaanslag bij de Delhi High Court op 9 september 2011 lieten minstens 10 personen het leven en werden 65 mensen gewond. Drie terroristische bomaanslagen hebben zich in Mumbai voorgedaan op 13 juli 2011. Belgische onderdanen die deze steden bezoeken of die er verblijven worden tot uiterste waakzaamheid aangemaand en aangeraden drukke plaatsen zoals markten, bazaars, stations, enz. te vermijden.

Over het algemeen wordt aan alle Belgen aangeraden de grootste voorzichtigheid in acht te nemen bij het bezoeken van publieke plaatsen en mogelijke verdachte objecten of situaties aan te geven bij de lokale veiligheidsdiensten.

Nucleair stralingsgevaar

India beschikt over 20 operationele nucleaire reactoren waarvan twee van hetzelfde type als deze die beschadigd werden in Japan. Bovendien bestaat er een belangrijk risico van aardbevingen in het Noordoosten van India (grens met Nepal en Bhutan), alsook in de zone van New Delhi (risico 4 op een schaal van 5). Stralingsrisico in geval van seismische schokken is dus reëel.

Geweld in de Kashmirvallei

Als gevolg van de moeilijke veiligheidssituatie in de Kashmirvallei worden alle reizen naar Srinagar en de rest van de Kashmirvallei ten sterkste afgeraden.

Belangrijk: wijziging voorwaarden toekenning toeristenvisum

De Indiase autoriteiten hebben recentelijk de voorwaarden voor het toekennen van toeristenvisa gewijzigd. Indien u beslist uw reis naar India te combineren met een verblijf in een van de buurlanden, raden wij u aan bij het indienen van uw visumsaanvraag de Indiase Ambassade of het Consulaat in Antwerpen op de hoogte te brengen van uw vakantieplannen in een ander land. Op voorleg van bewijsstukken (vliegtuigticketten, bevestiging van georganiseerde tours, hotelreservaties, enz.), zou een visum geldig voor tot drie binnenkomsten, binnen de voorziene duur van het visum, afgeleverd moeten worden. Indien u dit niet doet, riskeert u een visum voor India te bekomen voor een single entry en dus problemen te hebben bij een tweede verblijf (terugkomend van Nepal, Sri Lanka, Malediven enz.) .

Voor verdere inlichtingen, raden wij u aan om de informatie beschikbaar via de link hieronder te lezen: http://www.indembassy.be/visa_information.html en http://www.mha.nic.in/writereaddata/126 ... 311209.pdf

Alle reizigers naar India wordt aangeraden hun coördinaten (met inbegrip van geboortedatum en paspoortnr.) en reisschema per e-mail over te maken aan de Belgische ambassade te New Delhi: [email protected]




http://diplomatie.belgium.be/nl/Dienste ... _india.jsp

trossie
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 sep 2010 14:09

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door trossie »

hetzelfde gebeurd nu met mensen die een reis naar thailand hebben geboekt
niets aan de hand word er gezegd(men denkt lijkt het wel .handel is handel)
er word aanvoorbijgegaan dat men een heel jaar spaart voor een vakantie en over de veiligheid maar te zwijgen

sprookje
Berichten: 744
Lid geworden op: 11 jan 2007 15:06

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door sprookje »

Zeer begrijpelijk jullie onrust,ik zou nu ook niet naar thailand willen.In het water gaan zitten of wat.
En India en nepal lijken mij ook niet zo leuk nu.Maar je geen negatief reisadvies.

Dit is ook zo in Belgie,

Bangkok: In Bangkok zijn er grootschalige, preventieve maatregelen genomen om het waterpeil van de rivier Chao Prya onder controle te houden en de binnenstad te vrijwaren van vloedwater uit het noorden. Echter in het noorden, oosten en westen van de stad staan meerdere wijken onder water.

Sinds 18 oktober wordt de situatie voor Bangkok alsmaar kritischer. De versperringen die het water tot nog toe tegenhielden houden moeilijk stand en het is onduidelijk hoe de situatie in de volgende dagen zal evolueren. Het is mogelijk dat een groot deel van de binnenstad onder water loopt.

Ook de twee luchthavens van Bangkok lopen nu rechtstreeks gevaar. Indien er water staat op de landingsbaan moet de luchthaven meteen worden gesloten. Dat is op dit moment nog niet het geval, maar we raden sterk aan dat u de informatie nauwgezet opvolgt via de media.

We adviseren Belgische reizigers om hun vertrek naar Bangkok uit te stellen tot er over enkele dagen meer duidelijkheid bestaat over het lot van de luchthavens
.


Wat betreft India is er geen probleem,

Laatste update

Mits inachtneming van onderstaande specifieke veiligheidsmaatregelen en adviezen, kan in India gereisd worden.


Terreurdreiging

Bij een terroristische Bomaanslag bij de Delhi High Court op 9 september 2011 lieten minstens 10 personen het leven en werden 65 mensen gewond. Drie terroristische bomaanslagen hebben zich in Mumbai voorgedaan op 13 juli 2011. Belgische onderdanen die deze steden bezoeken of die er verblijven worden tot uiterste waakzaamheid aangemaand en aangeraden drukke plaatsen zoals markten, bazaars, stations, enz. te vermijden.

trossie
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 sep 2010 14:09

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door trossie »

http://www.thailandblog.nl/

hier kun je het laatste nieuws over thailand lezen
waar zijn fox en kras en alle anderen nu mee bezig!!!!!!!!!!!!
zijn wij als klanten niet meer belangrijk?
alleen het geld telt denk ik

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door Emmy75 »

minoustommy schreef:Daarnaast verwezen ze naar de website van BUZA wara geen negatief reisadvies staat.
Wanneer wordt een reisadvies als negatief aangemerkt ?

Op het de site van BuZa staat dat bij India: Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden wordt ontraden. Zie ook deze link van Ministerie van BuZa

U gaf aan een rondreis te gaan maken. Komt u dan niet in die gebieden die genoemd zijn, want dit reisadvies lijkt me toch aardig negatief te noemen. Dit reisadvies is het laatst gewijzigd op 09-09-11 en nog steeds geldig op dit moment.

Ik zou toch eens informatie inwinnen bij een juridisch loket of bij consuwijzer.

@trossie,
Ook voor Thailand geldt dat niet essentiële reizen worden afgeraden. BuZa

troyair
Berichten: 110
Lid geworden op: 27 okt 2011 15:16

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door troyair »

Vanaf 26 oktober geldt pas een negatief reisadvies van BuZa.

Jammer genoeg kunnen veel reisorganisaties vrij weinig tot niks doen totdat er daadwerkelijk een negatief reisadvies wordt uitgebracht.
Ik werk zelf voor een reisorganisatie, en bij ons geldt ook pas vanaf vandaag (27 oktober ) een cancel/omboek policy!!!
Het is natuurlijk heel erg vervelend als je in een situatie terecht komt zoals hier boven staat, alleen gelden er in de toerisme jammer genoeg bepaalde regels die voor een " leek" vaak onbegrijpelijk zijn!!!

minoustommy
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2011 20:31

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door minoustommy »

Allemaal heel hartelijk dank voor jullie reactie.
Voorafgaand aan mijn annulering heb ik bij ministerie van Buitenlandse Zaken geinformeerd. En nu blijkt dat een reisorganisatie zich niet mag/kan verschuilen achter het advies van BUZA. Zij zeggen:
"Een negatief reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken bestaat niet ondanks dat die term door velen wel wordt gebruikt. Daarnaast hebben de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken geen enkel juridisch dwingend karakter. Sommige reisbureaus en touroperators delen klanten mee dat zij alleen tot annulering van een reeds geboekte reis zullen overgaan als het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies uitbrengt. Dit geeft de indruk dat het ministerie van Buitenlandse Zaken hierbij een doorslaggevende rol heeft. In de discussie over het wel of niet overgaan tot annuleren van een reis is het ministerie van Buitenlandse Zaken echter geen partij".

Toch raar dat je wel als antwoord van FOX ontvangt dat ze niet kosteloos annuleren omdat er geen negatief reisadvies is. En nog aparter is dat er een aantal dagen geleden wel vanuit Canada, USA, Nieuw Zeeland, Autralie en Groot Brittannie een negatief advies is uitgebracht.

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door Emmy75 »

@minoustommy,

Het klopt ook wel wat buza zegt. Op de site staat o.a. het volgende te lezen.
De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken komen onafhankelijk tot stand via verkregen informatie van de betrokken Nederlandse ambassades en/of consulaten en worden daar waar mogelijk afgestemd met diplomatieke vertegenwoordigingen van andere EU-landen. De zorgvuldigheid die hierbij door dit ministerie wordt betracht vergt soms veel tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat actualiteiten in de media al wel worden gemeld, maar dat u deze nog niet terugvindt in het reisadvies van dit ministerie.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf en van de desbetreffende touroperator om een reis al dan niet te laten doorgaan. Voor vragen over consequenties als gevolg van het annuleren van de reis, kunt u contact opnemen met uw reisbureau, reisverzekeraar of raadpleeg de website http://www.consuwijzer.nl (praktisch advies van de overheid over uw rechten als consument).
Ik ben van mening dat de meeste touroperators best zelf wat meer verantwoordelijkheid mogen nemen met dit soort dingen en goed de media volgen en zelf hun gezonde verstand gebruiken. Zouden ze zelf in die situatie afreizen ? Nee? Biedt consumenten dan de kans om te annuleren of in ieder geval om te boeken naar een andere bestemming ook al is er nog geen 'negatief reisadvies'. Of anders moet het maar eens aan de kaak worden gesteld door programma's als radar.

Ja dit is kostbaar voor een touroperator, maar voor de individuele consument die vaak flink moet sparen, is het financieel nog vervelender of ze gaan te grote risico's nemen. Het is in ieder geval wel klantvriendelijk. Klanten die dit meemaken, zullen sneller genegen zijn weer bij die to boeken. De to die zich hierin zou onderscheiden, zou grote kans hebben mij als klant te mogen begroeten.

minoustommy
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2011 20:31

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door minoustommy »

Hai Emmy,

Dank je voor je reactie en ik ben het helemaal met je eens. Ik heb nog gevraagd aan ze of ik de reis kon verzetten of een ander land kon uitzoeken. Duidelijk aangegeven dat ik kan begrijpen dat ik er dan financieel op achteruit zou gaan. Maar of er een mogelijkheid was tot een tegemoetkoming. Het antwoord bleef nee. Geen uitleg, geen gesprek, geen afweging van mogelijkheden, ze zeiden alleen NEE. Het gekke is dat als ze begrip hadden getoond en een financieel gebaar hadden gemaakt, had ik dit waarschijnlijk zo gewaardeerd en uit pure opluchting direct een andere reis via hen had geboekt. maar ze nemen geen enkele verantwoordelijkheid, geen moment tonen ze begrip. Ze doen gewoon alsof je de enige bent die zich ongerust maakt, terwijl uit hun forum blijkt dat er heel veel mensen zich zorgen maken.....maar die reacties verwijderen ze van hun website. Het enige wat je van ze te horen krijgt: we weten van niets, er is niets aan de hand en andere mensen gaan wel daar naar toe! Ze vergeten dat je met volwassen en ervaren reizigers te maken hebben. Vervolgens krijg je een bevestiging van de annulering waarin een heel ander verhaal staat, ook te gek voor woorden. Maar ik ben inderdaad via de juridische weg bezig om mijn mogelijkheden te bekijken, ook via Consuwijzer. Dit was mijn eerste reis via FOX en NOOIT MEER!

trossie
Berichten: 16
Lid geworden op: 20 sep 2010 14:09

Re: Klacht Fox Vakanties

Ongelezen bericht door trossie »

dit was niet onze eerste reis met fox maar wel de laatste!!!!!!!!!
(we gaan dus niet naar thailand) :oops:

Gesloten