pffff... nog duidelijker?? kan haast niet.kuklos schreef:Wat moet ik nu met twee quotes uit mijn bericht zonder verdere toelichting van jouw kant?
Je zegt dat je iets NIET gezegd hebt (zie éérste quote)
daarna laat ik je zien dat WEL zo is.
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
pffff... nog duidelijker?? kan haast niet.kuklos schreef:Wat moet ik nu met twee quotes uit mijn bericht zonder verdere toelichting van jouw kant?
Kijk, als je VAAG bent met uitspraken zónder toelichting dan mág je een conclusie trekken,kuklos schreef:Een peiling zou inderdaad representatief kunnen zijn voor wat de bevolking wil.
De huidige peilingen zijn dat echter niet. .
Er is maar een manier:De wijze waarop Donner zijn nieuwe functie heeft gekregen en dat hij nu kan oordelen over zijn eigen wetten is een van de redenen waarom partijen als een PVV zo populair zijn. In Den Haag is veel mis en ik denk niet dat iemand hier dat zal ontkennen.
@sacredfour, wat is jouw voorstel dan om hier iets aan te doen?
Het gaat niet om het grondgebied waar je geboren bent, maar om de maatschappij waaraan je deelneemt.Aan de bedoeling van deze tekst kan dan ook geen twijfel meer zijn, u mens bent gelijk aan iedereen, koning keizer of admiraal we hebben allemaal gelijke rechten. Hoe kan het dan dat er zoveel wetten zijn die mij zeggen wat ik wel en niet mag doen?
Het kan toch niet zo zijn dat omdat ik op het grondgebied genaamd Nederland geboren ben ik automatisch mijzelf laat onderwerpen aan haar regels
Als jij wil weten hoe ik het wel bedoel, dan moet je dat vragen.Noble schreef:maar wederom NIET met een verklaring HOE je het dan wél bedoelde,
Je zou in plaats van verkeerde conclusies kunnen trekken ook gewoon de juiste vragen kunnen stellen en niet zomaar iets lezen wat er niet staat.Noble schreef:dus... stapje voor stapje met jou.
1) Een peiling waarbij elke groep even sterk vertegenwoordigd is in zowel de verzameling waaruit een steekproef getrokken wordt als in de steekproef die getrokken wordt.Noble schreef:vraag -1: WAT is een representatieve peiling?
(let op! we hebben het over een PEILING.. NIET over volksraadpleging of verkiezingen)
vraag-2 (komende uit jouw quote)
WAAROM zijn de huidige peilingen dat niet??
(mag ik aannemen dat die van Maurice daar óók ondervalt??
of bedoelde je díe net níet??)
kuklos schreef:1) Een peiling waarbij elke groep even sterk vertegenwoordigd is in zowel de verzameling waaruit een steekproef getrokken wordt als in de steekproef die getrokken wordt.Noble schreef:vraag -1: WAT is een representatieve peiling?
(let op! we hebben het over een PEILING.. NIET over volksraadpleging of verkiezingen)
En ook wel belangrijk: stemmers mogen (niet zonder reden) in alle anonimiteit stemmen, de mensen die gepeild worden zijn alles behalve anoniem.kuklos schreef:Een peiling zou inderdaad representatief kunnen zijn voor wat de bevolking wil. De huidige peilingen zijn dat echter niet. Je dient je daarvoor aan te melden en hierdoor worden veel meningen niet meegenomen.
Een verkiezing pakt echter wel iedereens mening mee. Omdat iedereen mag stemmen. Tenminste, iedereen die volwassen is.
éérst zeg je dat ik iets DUIDELIJK moet vragen omdat je anders geen antwoord geeft op een aanname..kuklos schreef:Waarom wil jij dan op basis van peilingen het beleid continu aanpassen?
Wat heeft het niet anoniem zijn tijdens het geven van een mening met het woord peiling te maken? Wat u zegt klopt niet. Een peiling kan via anonieme enquetes worden gedaan.Noble schreef:yep, daarom heet het één: péiling
het ander volksraadpleging..
óf het heet: VERKIEZINGEN
en alledrie dienen ze een ánder doel, en dat doel kán je goed gebruiken.
en dit vond ik zelf wel leuk:Afwijkingen
De foutmarge die bij een (grote) opiniepeiling vermeld wordt, is een zuiver statistisch gegeven dat enkel op basis van de steekproefgrootte berekend wordt. Het houdt geen rekening met de kwaliteit van de peiling of het peilingsproces, noch met het antwoordgedrag van de ondervraagden. De afwijking van de werkelijkheid is vaak aanzienlijk groter; een frappant voorbeeld daarvan zijn exitpolls die tijdens of na een verkiezing gepubliceerd worden. Invloedrijke, maar weinig zichtbare factoren, zoals demografie en ondervragingswijze, kunnen het resultaat, gewild of ongewild, zeer sterk beïnvloeden.
Mensen die geen behoefte hebben hun mening aan een peiler te geven hoor je niet.Jelke Bethlehem, methodoloog bij het CBS formuleerde het peilen via internet als: Je probeert iets te zeggen over een populatie vissen in twee vijvers, door een steekproef te nemen uit één vijver, en dan alleen van de vissen die uit het water springen[1].